• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişik...

Okean

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2015
645
645
103
Merhaba arkadaşlar. 8 yıllık evliyim bir çocuğum var. Eşimle ilgili her şeyi kafama takar oldum. Sanki nefesim kesiliyor. Geçmişte bazı sorunlar yaşadık, yaşıyoruz da zaman zaman. Alkolü vardı, iddia vardı, ailesi vardi falan falan. Güvenimi kıran durumlar oldu saydığım hususlarda. Alkol almıyor artık 1 yıldır çok şükür, bildiğim kadarıyla iddia falan da yok. 2-3 yıldır. Ama ben sürekli ya icerse, ya bir sorun olursa kaygısı yasamaktan usandım. Ailesiyle olay bambaşka ağır bir surecti hamilelikte ipleri kopardım 5 yıl önce. Çocuğumu da beni de görmelerine müsade yok. İller farklı. Eşim görüsmyordu bir süre sonra görüşmeye başladı benim teşvik etmekle. Geçtiğimiz gün telde görüntülü olarak hasta bir yakınını aradı, çocuğu göstermesine izin verdim. Şimdi de aynı şehre gittiğimizde (benim ailem de orada) götürmeyi teklif eder, ben müsade etmem, huzursuzluk yaşayacağız kaygısı beni mahvediyor. Boğuluyorum. Sıkıntım bu sürekli olma ihtimali olan seyleri olmuş gibi hissederek hayatı kendime zindan ediyorum. Fiziksel olarak da bu kaygılar göğüste sıkışma, baş ağrısı olarak kendisini göstermeye başladı. Bu kaygılar için ne yapmalı profesyonel destek mi alınmalı, akışına bırakıp geçsin diye mi beklemeli bilemiyorum. Belki okuduğum görüşler bana destek olur diye yazmak istedim. Bu arada.ekleyim çocuğumu göstermeme nedenim eşim ailesine bayram ziyareti yapmamıştı, büyüklerinden biri bana hamileyken ağzı alınmayacak laflar yazıp çocuğunu da seni de istemiyorum gibi bir cümle kurmuştu. Aileme de berbat kelimeler kullanmıştı. Ben de dava etmistim. Çocuğumu ve beni görmemeleri benim için bir onur meselesi artık.

Esiniz cocugunuzu gostermemeye razi olacak mi?
Psikolojik destek almaniz lazim
Kurdukca kurmaya devam edeceksiniz
Razı. En baştan soylemistim gormeyecekler beni ve çocuğumu diye buna hep saygı duydu. Ben izin vermedikçe zorla götürmez ama bizim aramiz bozulur, eski alışkanlıklara döner kaygısını günlerdir asamiyorum .neden böyle kuruyorum kendimi taniyamiyorum.

Razı. En baştan soylemistim gormeyecekler beni ve çocuğumu diye buna hep saygı duydu. Ben izin vermedikçe zorla götürmez ama bizim aramiz bozulur, eski alışkanlıklara döner kaygısını günlerdir asamiyorum .neden böyle kuruyorum kendimi taniyamiyorum.
Esiniz güveninizi sarsmış
Buyuzden acabalariniz var acaba eskiye dönermi diye
Ama bunu yasamadan bilemezsiniz

Çocuğu görmeyi talep etmedikleri sürece görüştürmeyin zaten bence. Ama pişman olup görmek isterlerse de bence çocuğun görüşmesine izin vermelisiniz. Sonuçta husumet sizinle onlar arasında. Babayı arada bırakmamanızı öneririm. Sevgiyle..

Kaygı bozukluğu yani anksiyete belirtileri gösteriyorsunuz.Daha da ilerlemeden psikiyatrist yardımı alın lütfen..Terapi veren psikiyatrist olursa daha iyi ama öyle bulamazsanız da terapi için ayrı olarak psikologa gidersiniz.Ama ilk adres psikiyatrist.Hayatı kendinize zindan etmemek adına yardım almaya çekinmeyin lütfen.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Psikolog değilim, en başta onu belirteyim. Ama anksiyete/kaygı bozukluğu yaşadığınız çok belli. Beynimiz bazen yaşananlarla başa çıkamayınca bizi fiziksel olarak uyarıyor. Mutlaka uzman desteği almalısınız.

Çocuğu gösterme konusunda da istiyorsanız göstermeyin. Çocuk için annesi ve babası yeterli. Eşinize hoş görünmek zorunda değilsiniz, bu kadar sıkıntıya rağmen yanında kalmışsınız, kıymetinizi daha da anlamıyorsa bir şey diyemem artık.
Ama öncelikle enerjinizin tutacağı bir uzman bulmanızı tavsiye ederim.

Korkum anksiyete belirtileri olup olmadigiydi aslında. Sağolun arkadaslar
Kaygı bozukluğu yani anksiyete belirtileri gösteriyorsunuz.Daha da ilerlemeden psikiyatrist yardımı alın lütfen..Terapi veren psikiyatrist olursa daha iyi ama öyle bulamazsanız da terapi için ayrı olarak psikologa gidersiniz.Ama ilk adres psikiyatrist.Hayatı kendinize zindan etmemek adına yardım almaya çekinmeyin lütfen.
Bir uzmana danışın.Tedaviye ihtiyacınız olabilir.

Uzaktan teşhis koyamam ama belirtiler kaygı bozukluğunu hatta panik atak başlangıcını işaret ediyor.
Lütfen bir psikiyatriste başvurun.
Uygun tedaviyle bu düşüncelerden uzaklaşabilirsiniz.
Acil şifalar diliyorum.

Yaşadıklarınıza çok üzüldüm. Psikolog değilim, en başta onu belirteyim. Ama anksiyete/kaygı bozukluğu yaşadığınız çok belli. Beynimiz bazen yaşananlarla başa çıkamayınca bizi fiziksel olarak uyarıyor. Mutlaka uzman desteği almalısınız.

Çocuğu gösterme konusunda da istiyorsanız göstermeyin. Çocuk için annesi ve babası yeterli. Eşinize hoş görünmek zorunda değilsiniz, bu kadar sıkıntıya rağmen yanında kalmışsınız, kıymetinizi daha da anlamıyorsa bir şey diyemem artık.
Ama öncelikle enerjinizin tutacağı bir uzman bulmanızı tavsiye ederim.
Sanki mantıklı tarafimla konuşuyormuşum gibi hissettim bu kaygılar baş göstermeden önceki tarafimla. Hatırladım ve rahatlamami sağladı. Çok sagolun

Uzaktan teşhis koyamam ama belirtiler kaygı bozukluğunu hatta panik atak başlangıcını işaret ediyor.
Lütfen bir psikiyatriste başvurun.
Uygun tedaviyle bu düşüncelerden uzaklaşabilirsiniz.
Acil şifalar diliyorum.
Çok sağolun sizin de söylediğiniz gibi hemen bir uzman araştıracağım ve başvuracağım bu şekilde geceleri uyuyamıyorum ve sorun yokken bile varmış gibi çok zor idare ediyorum

Sanki mantıklı tarafimla konuşuyormuşum gibi hissettim bu kaygılar baş göstermeden önceki tarafimla. Hatırladım ve rahatlamami sağladı. Çok sagolun

Rica ederim. Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz. Ben de atlatamadığım bir şey yaşadığımda çok uyumaya başlıyorum. Beynim bana üzülme diye seni uyutuyorum diyor biliyorum. Atlattığım zamansa 4 saat uyku bile yetiyor inanın.
Güçlü bir kadın olduğunuz belli, uzman desteği almaktan çekinmeyin.
Size çocuğunuzla mutluluklar diliyorum. :KK200:

Rica ederim. Hepimiz zaman zaman yaşıyoruz. Ben de atlatamadığım bir şey yaşadığımda çok uyumaya başlıyorum. Beynim bana üzülme diye seni uyutuyorum diyor biliyorum. Atlattığım zamansa 4 saat uyku bile yetiyor inanın.
Güçlü bir kadın olduğunuz belli, uzman desteği almaktan çekinmeyin.
Size çocuğunuzla mutluluklar diliyorum. :KK200:
O kadar duygusalim ki gözümden bir damla yaş akti. Mutluluklar huzurla hepimizin olsun insallah:KK200:

Siz görmeyin de çocukları göstermemek biraz acımasızca değil mi, aile bu tamamen silinmez

Back
X