değişim kurmacası???

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

vermelho-

Özgür kadın; özgür toplum!
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
318
452
103
arkadaşlar merhaba,

geçenlerde bir markadan 170 liraya ayakkabı almıştım, daha sonra içime sinmedi; değişim için tekrardan mağazaya uğradım. Fiyatı 155 lira olan -yani aldığım ayakkabıdan 15 lira eksik değerli- bir ayakkabıyı beğendim. kasaya geçtim, ancak yetkili hanımefendi paranın üstünü tamamlamak için yeni bir ürün almam gerektiğini söyledi, daha önce bu tür bir şeyle karşılaşmadığım için kabul etmedim ve nihayetinde değişim yapmadan geri döndüm.

söz konusu mağazada en ucuz ayakkabı 130-140 lira değerinde arkadaşlar. yani benden 15 lira için minimum 100 liralık ürün almamı bekliyorlar. sizce ürünlerini satmak için mi böyle bir yola başvurdu bu salak firma, yoksa gerçekten böyle bir uygulama var mıydı? bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Açık çek veriyolar. Sana da vermesi gerekirdi. 1 yıl boyunca istediğin zaman kullanıyosun.

Ayakkabı mağazalarında küçük çanta cüzdan tarzı aksesuarlar satılıyor onlardan almanız mümkün değil mi illa tek bir ürün mü alınma şartı var ki

Ayakkabı mağazalarında küçük çanta cüzdan tarzı aksesuarlar satılıyor onlardan almanız mümkün değil mi illa tek bir ürün mü alınma şartı var ki

çantalar da aşağı yukarı aynı fiyat zaten. cüzdanlar 50 60 lira... ama beğenmediğim bir şeyi neden alayım ki? çek yazmak çok mu zor?

Para üstü vermezler ama
Üstü tutarında çek verebilirdi
Genelde böyle evet

ürünü değiştirmek için değil iade etmek için gidin sizde..
paranızı geri alınca başka istediğiniz birşey alırsınız..
kaç gün oldu alalı?

ürünü değiştirmek için değil iade etmek için gidin sizde..
paranızı geri alınca başka istediğiniz birşey alırsınız..
kaç gün oldu alalı?

bir buçuk iki hafta kadar sanırım... bu şekilde değişim yapan bir yerde iade yapılır mı sizce?

bir buçuk iki hafta kadar sanırım... bu şekilde değişim yapan bir yerde iade yapılır mı sizce?

yanlış bilmiyorsam 14 gün içinde iade almak zorunda..
kullanmadınız dimi ?
hiçbir sebep göstermeniz gerekmiyor..
ben güneş gözlüğü almıştım.. sonra baktım aynı gözlük alışveriş sitelerinden birinde oldukça iyi bir miktar daha ucuz .. gittim aldığım yere iade ettim.. hatta sordular neden iade ediyorsunuz diye aynısını daha ucuza buldum dedim.. almak zorundalar..

Karşılaştığım durumlarda ya para iadesi yapıldı veya açık çek verildi.

Ben de bir kez ederi kadar alışveriş yapma zorunluluğuyla karşılaştım.
O zaman alışveriş yapmayacağımı söylediğimde 1 aylık çek verebileceklerini söylediler.
Tartışmaya dönünce de pazar yoğunluğunda benimle uğraşmak istemediler, açık çek verdiler.

Diretmeniz lazım yani.

Oncelikle ne kadar ayip etmisler. Boyle durumlarda yapilmasi gereken ya cek vermektir yada insiyatif kullanip para ustu vermektir. Kredi kartiyla aldiysaniz 170 i karta iade edip yenisini cekselerdi. Eger nakit aldiysaniz zaten sorun yok para iadesi vermeye mecbur! Nefret ediyorum boyle saticilardan

Arkadaşlar aldığınız ürünleri mağazalar kullanmadiginiz takdirde 1 ay içinde değişim yada iade yapmak zorundadır.odemenizi kart ile yaptiysaniz karta nakitse nakit iade talep etme hakkınız vardır.degisimlerde para üstü verilmez kurumsal firmalar çek verirler

Arkadaşlar aldığınız ürünleri mağazalar kullanmadiginiz takdirde 1 ay içinde değişim yada iade yapmak zorundadır.odemenizi kart ile yaptiysaniz karta nakitse nakit iade talep etme hakkınız vardır.degisimlerde para üstü verilmez kurumsal firmalar çek verirler

çok teşekkür ederim bilgi için. müşterinin böyle bir hakkı olduğunu onlar da biliyorlardır ama ben ekstra alışverişi kabul etmediğim halde geri adım atmadılar, gayet netlerdi ki böyle bir uygulama mı var acaba gerçekten diye tereddüt ettim. istemediğim bir alışveriş yapmak istemiyorum, çirkefe bağlamak da istemiyorum, mutsuz oldum... ürünler de o kadar kısıtlı ve zevksiz ki :) bir daha hiçbir zaman uğramayacağım...

hepinize tek tek teşekkür ederim arkadaşlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X