Değişim

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
aynen katılıyorum sana canım

evlenmeden önce kendime iyi bakardım.bakımdan kastım kesinlikle makyaj değil düzenli olarak doğal maskelerle cildime bakım yapardım ve etrafımda beğenilen bir genç kızdım
şimdi 3 çocuğum var arka arkaya oldu çocuklarım evde herşey benim üstümde temizlik yemek çocukların bakımı dersleri okala götür getiri vs...
haliyle ne oluyo kendime özenmeye zamanım kalmıyo yada zamanım kalsa bile yüreğim kalmıyoakannehirama bakımlı olmak çok güzel birşey bunu yapanları tebrik ediyorum
kilo olayına gelince 3 doğumdan bana sadece 4 kilo kaldı.şu an çoğu genç kızdan daha düzgün bir fiziğim var.fazla boğazlı bir insan değilim ama özellikle kilo konusunda genetik faktörlerde çok önemli bence
kısacası evlenince sorumluluk artıtığı için insan kendini salmasada bekarlığı kadar özenemiyo kendineyerimseniben

inan ki ben de gerçek mi diye 2 kere okudum
kadınlar nasıl böyle bir düşünceye sahip olabiliyor anlamıyorum
o zaman bu erkekler ne yapsa yeridir yani öyle mi

evet zaten eniştem onu aldatmadıysa fazlaca kişilikli demektir.o kadar mı bakımsız olunur ama ya.annem bile "ablan sanki 80 yaşında gibi geçmiş herşeyden"diyor.
kadın bakımsızlaşıyorsa erkekeler de bakımsızlaşıyor demişsiniz.açıkçası benim çevremdeki erkekler çok daha bakımlı.abim mesela gram alacak mıyım diye korku içinde yaşar.ekmek asla yemez,doğum günümde bir dilim yaş pasta yemedi.
ayrıca kusura bakmayın ama biz kadınlar için bakım daha gerekli.bir 10 kilo fazla, erkeği nasıl gösterir,kadını nasıl gösterir bi düşünün.ayrıca erkeklerin epilasyon derdi de yoktur ama biz yapmak zorundayız.kaş,bıyık,yüz,bacak,hatta göbek tüylerimi bile sarartmak zorunda kalıyorum.:kedi:.e bunların hepsi ayrı mesai ister tabi.erkekler makyaja ihitiyaç duymaz ama biz makyaj yapmasak hasta zannederler.
belki bu yazdıklarım size kadınlığın dezavantajı gibi gelecek ama ben kadın olmayı çok seviyorum.hele de süslenmeyi,püslenmeyi,bakım kürleri hazırlamayı,şık şıkıdım giyinmeyi.kadın olmak bunlarla güzel.

Bu yorumuna kesinlikle katılıyorum office cim....
Tabiiki kişisel hijyen insani bir vazife... Ama o kadar çok var ki haftada bir duş alan, tırnakları çapa gibi sararmış kıvrılmış... Saçları vıcık vıcık yağlı dolaşan kadın.... Hep çocuk bahanesi arkasına saklanıyorlar....

Herdaim saçlar fönlü 24 saat makyajlı 7gün 24 saat şık şıkıdım elbiseler topuklular içinde olmak bence bakımlı olmak demek değildir... Kokoş olmak demektir...
Bakımlı olmak yerine göre zamanına göre temiz uyumlu temiz ve şık olmaktır...
Cildine haftada bir de olsa bi bakım maskesi yapmaktır, bu da omasa makyajını iyice temizleyip soda ile toniklemek nemlendirmektir...
Ben de herdaim fönlü makyajlı değilimdir, böyle değilim diye de ya kocam ben aldatırsa diye komikçe korkular içine girmem... Bu ülkede Hülya Avşar aldatılırken, köylerimizde elleri nasır tutmuş kadınlarımızın sadakat dolu evlilikleri vardır....

Aldatmak konusu bambaşka birşey ve kadının güzelliğiyle çirkinliğiyle asla alakalı bir durum değil.. Tamamen erkeğin doymsuzluğu ve ahlaksızlığı ile ilgili....

bence genelleme yapılamaz. baksanıza heidi klum'a kaç tane doğurdu, kadın hala taş gibi akannehir

insan kendine bakmasıyla ilgili tamamen.

kadın kendine bakmazsa kocası aldatır polemiği gündeme gelmiş yine... şahsen hayatımı " acaba böyle yaparsam kocam beni aldatır mı" ya göre endeksleyip yaşayamam. beni ayıcıklı pijamalarımla sevmeyen adam hiç sevmesin kaydirigubbakcemile3

bana görede akımlı yada bakımsız arkadaş başka şeye deyinmiş konuda..

evlenen insanları bırakın vücutlarını 16 yaşındaki kızdada selülit şişmanlıkvar..

ama evli bayanlarda gördüğüm hatta kız kardeşimden tanık olduğum bişey var..kendisi 23 yaşında..evlendikten 1 sene sonra yuzu kadın yuzune büründü..bir olgunluk geldi..ki ben 30 zun üstündeydim.aynada birbirimizi inceliyorz..o benden daha çökük..

merak ediyorum bu çöküklük nerden geliyor..

bunun evlilikle bekarlıkla ne alakası var, bence tamamen genetikle alakalı, çok bekar var çökmüş, çok evli var hala genç kız gibi valla, tabii bunun tam tersi olanlarda var, yani bu genelleme yanlış bence:hulya:

Katılıyorum bu Chess karısına.vereliniortak

Evliymiş, bekarmış bilmem neymiş hepsi hikaye.

İş insanın kendisinde biter. kendini seviyorsan, aynı zamanda gereken özenide gösterirsin.olumunekankayizsmile

canım evlilikte sorumluluklar artıyo
evliliğe eşe eşin ailesine akrabasına alışma çabaları maddi kaygılar derken birde üstüne çocuklarda olunca sorma gitsin zaten:hulya:
bütün bunlar haliyle insanın yüzünede yansıyo:gitme:

Bende böyle düşünüyorum :lepi:

Duş almak, deo veya parfüm sıkmak, diş fırçalamak çamaşırları yıkayıp ütülemek bunlar bakım değil temizliğin gerekleridir zaten,

Bana göre bakımlı olmak, gün içinde güzel kıyafetler giyip saçlarını güzel şekil vermek fön bugidi vs. hafif de olsa makyaj yapmak, kilo kontrolünü sağlamak (aslında daha çok sağlık için gerekli gerçi), kuaföre gitmek bunlar bakımlı olmak bana göre. Bunları yapan kadına helal olsun kendine bakıyor derim, Ama yapmayana da kendine saygısı yok, eşi aldatsa hakkıdır demem.

evlenince hayatınız %100 değişiyor.bunu göze alıyorsanız evlenin. aman evliliğin flörtten ne farkı var demeyin.sonuçta evlilik insanı değiştiriyor ve yıpratıyor bu da bir gerçek.
bir düşünün ben bekarken okula ya da işe gider sonra eve gelirdim yemek önümne gelirdi bulaşık bile yıkamadım hiç.sadece giyinir süslenir gezerdim.dert yok tasa yok.aldığım azcık maaş bana hayli hayli yeterdi.marka kıyafetler alır,bir de üstüne şehir turlarına çıkardım.
şimdi evli olunca maaşlar yetmiyor.hep bir geçim telaşı.evin ihtiyaçları,yemek yap,temizlik yap.eşini idare et.oooo
bu kadar şeyi düşlününce ne surat kalıyor insanda ne popo.
evliliğin insanları yıprattığına inanıyorum ama bakımlı oluruz bunu en aza indiririz ya da saldım çayıra deriz.

evlenince hayatınız %100 değişiyor.bunu göze alıyorsanız evlenin. aman evliliğin flörtten ne farkı var demeyin.sonuçta evlilik insanı değiştiriyor ve yıpratıyor bu da bir gerçek.
bir düşünün ben bekarken okula ya da işe gider sonra eve gelirdim yemek önümne gelirdi bulaşık bile yıkamadım hiç.sadece giyinir süslenir gezerdim.dert yok tasa yok.aldığım azcık maaş bana hayli hayli yeterdi.marka kıyafetler alır,bir de üstüne şehir turlarına çıkardım.
şimdi evli olunca maaşlar yetmiyor.hep bir geçim telaşı.evin ihtiyaçları,yemek yap,temizlik yap.eşini idare et.oooo
bu kadar şeyi düşlününce ne surat kalıyor insanda ne popo.
evliliğin insanları yıprattığına inanıyorum ama bakımlı oluruz bunu en aza indiririz ya da saldım çayıra deriz.

Evlilikte illa ki alakası var. Kesinlikle reddedemeyiz. Sorumluluklar artıyor. Çoluk-çocuk geliyor. Kolay değil. Bu erkek içinde böyle kadın içinde böyle. Ha istisnalar vardır o ayrı konu.

Benim yengemin (dayımın eşinin) bir ablası var. Annemden 2 yaş küçük olmalı. Annem 41 yaşında. Aralarında o kadar fark var ki.. Annem cidden çökmüş, ama o bayan pırıl pırıl duruyordu. Küçük teyzemde bu bayanla yaşıt. Teyzemde evli. Aynı şeyler onun için de geçerli. Teyzem de o bayana göre çökük ve yorgun duruyordu. Özgürlüklerin kısıtlandığı bir yaşam tarzı, yıpratıyor insanı.

aslında sadece özgürlük kısıtlaması da değil. mesela ben evliyken yapmadığım şeyleri zaten bekarken de yapmıyordum. ama bence bayanların evlenince çökmelerinin sebebi çok planlı olmak zorunda kalmaları.. mesela benim çamaşır yıkama günüm, ütü yapma günüm, ev temizleme günüm, çocukların yıkanma saati v.s şeklinde planlıyımdır. kaldı ki bunun yanında hem sınavlarıma hazırlanıp, hem de çalışıyorum.. ağır tempo yoruyor bayanları bence.. hemen her kadının bu şekilde gününü geçirdiğini düşünürsek, bu kadın çökmesin de ne olsun guclubacismile

kesinlikle haklısın canım.sadece bunlar da değil ödenecek faturaları,kredi kartlarını falan da düşünüyoruz.çoğu erkek hiç kendini kasmıyor bütün bunlar bize düşüyor.sadece bir gün bile yemek yapmasan olmaz.3 gün temizlik yapmayım desem evi b.. götürür.kimseden de fayda yok yani herkes kendi başına sonuçta.annem kayınvalidem çocuk olunca yardım edeceklerini söylüyorlar.ama hiç sanmıyorum onun da sorumluluğu bana kalacak biliyorum.onlar sadece sevici olacak,belki annem biraz yardım ederse eder.ama bekarken öyle mi on gün odanı tolamasan bir şey olmaz en sonunda gelir annen toplarkaydirigubbakcemile3 evlilikte çok sorumluluk var ama dünya düzeni böyle ne yapalım.

değişim çocuktan dolayı oluyor malesef
1.5 yıllık evliyim 27 yaşındayım benide bekar sanıyorlar
hatta eşimle kardeş sanan bile oluyor
yada görümcemle eşimi evli sanıp,beni eşimin kardeşi sananlar var
görümcemle aynı yaştayız,hatta ay olarak büyüğüm ondan
ama görümcemin 2 çocuğu var,vücudu deforme olmuş,beli kalınlaşmış
spor,yürüyüş yapmak istiyor ama küçük çocuğu var,evden çıkamıyor

değişim daha doğrusu dış görünüş kalıtsal ve çevresel etkenlere bağlı bence...
yani evli olmuş bekar olmuş böyle bir genelleme yanlış..
bende 28 yaşındayım ve 5 aylık evliyim...ama aileden yani kalıtsal olarak
hiç yaşımızı göstermeyiz...
şimdiki yeni nesil genç kızlara bakıyorum lise öğrencileri bile ne kadar iri ve yapılı
benim nerdeyse iki üç katım olan gençler var...bunlar tamamen yenilen şeylerin niteliksizliği,
hormonal seviyeyi alt üst eden gıdalar ...çoğu çocuk yaşda ergenliğe giriyor...
tabi kendine bakma özen de önemli..
hep şu yargı vardır ya kadınlar evlenince kendini bırakıyor .
bundada genelleme yanlış bence bir bayan evli olsun bekar olsun önce kendi için kendine verdiği
değer için özenli olmalı bir başkası için makyaj ve bakım olmamalı.
insanın önce morali düzelmeli.

ne demişler kadının lafçısı evden eve erkeğin lafçısı köyden köyeevli olup bekar gibi görünen var bekar olup evli gibi görünen.bence bu insanın bünyesi ile ilgili bişey.

değişim mi ? o ne ???
kendi adıma konuşayım
hiç kızlıktan kadınlığa geçiş anlamaındadeğişmediğimi söylüyolar,
aksine daha çıtır göstermeye başlamışım
evlendikten sonra güzelleşmişim falan.
Aksine peşime takılanları sayısı arttı maalesef
teklif etmeye niyetlenenler
oğullarına isteyenler vs.
eee onlarda haklı, bi kız kadın olupta kocasıyla beraber olmazsa
normal olarak bekar sanarlar.
Evlilik kavuşmak mı?????????
bence değil....
haliylede değişime kayıtsızlıkdır..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…