Değişim

bekarların beğenilme ve arayış durumları sürerken, evlilerin ki çok azalmıştır. artık meselesi değişmiş kocayı bulmuştur. gece transparan bir gecelik ona yeter. ertesi gün kime süslencek iş güç yemek içmek çocuk falan derken kendini unutur çoğu zaman. bekarlığın o beğenilme arzusu (heran heryerde hayatının adamıyla tanışabilirmiş gibi) çok güzeldir, keşke evlilerde hep güzel görünme çabası ve beğenilme arzusu devam edebilse...

guzel bir konu bunu erkek arkadaslarimiz ve benimki de soyluyor.tr de kadinlar genelde evlenince kilo aliyor,bakmiyor kendine.ve hicbir bahane kabul etmeden sunu diyorlar o zaman yabanci kadinlarda dogum yapiyor neden hala incecikler.bizde kimse sporu sevmiyor.hemde yediklerine dikkat etmiyor.bu bayanlara bakiyoruz cok dikkat ediyorlar hem yediklerine,giyimlerine hemde kilolarina..onlar boyle olabiliyorsa,diger bayanlarda olabilirr diyorlar..aslinda cokta yanlis degil.tabiki hala kendine bakanlar var ama buyuk bir kismi kendini unutmus durumda.
sex konusuna gelince kadinlara ayri bir guzellik kattigina inaniyorum..

Ben bekarken de kiloluydum, evlemndikten sonra da kiloluyum... Değişiklik yok yani...
32 yaşındayım ama herkes tahminde bulunurken 27-28 der...
Buun evlilile falan ilgisi yok.. Bence tamamen genetik bir durum...
Hatta bir arkadaşım var 43 yaşında 2. eşiyle evli, 3 çocuğu var ama taş çatlasın 35 gösterir...

Bazı bayanlar evlenince salar kendini, tamam artık alan aldı satan sattı modundadır... Bunlar zaten bekarken de kendleri için kendilerine bakmaz kendileri için süslenmez.. Amaç kendini birilerine beğendirmektir.. E biri beğendi evlendi ya tamam süslenmeye bakıma gerek kalmadı....
Ama bazıları kendi için süslenir giyinr bakım yapar.. O bekar da olsa evlense de boşansa da aynıdır.. Çünkü bakımlı olmak onun kendine olan saygısıyla alakalıdır....

Hımm bakımsız kadının kendine saygısı yok diyorsun öyle mi? belki de artık makyaj yapmaya üşeniyordur, rejim yapmaktan sıkılmıştır, üzerine çoluk çocuk yükü binince de salmıştır kendini, ruhsal bakımdan inişler çıkışlar yaşayabilir, kimisi fiziksel olarak belli etmeyebilir, ama kiminde fiziksel çöküş de olabilir.

Yaşından küçük büyük göstermeye gelince tamamen genlerle alakalı bir durum olduğuna inanıyorum, çocukluğumdan beri hep yaşımdan daha olgun gösterirdim ben mesela.

tamamen kişisel bir durum bana kalırsa...
öyle evliler tanıyorum ki çoluk çocuk sahibi ama fıstık gibi....
ve çok bekar arkadaşım var kilolu bakımsız....
hem genetik hem de kişinin kendine olan bakımı, özgüveni ve saygısıyla alakalı...

valla hiç anlamam gerçekten.. her an defileye çıkacamış gibi giyinip kendimi kasamam.. evet salaşım, sonuna kadar da salaş olacam kaydirigubbakcemile3 allahtan eşimde eşofman tutkunu bende..
benim için bakım 24 saat full makyaj, çekici kıyafet falan değildir. benim için bakım; temizliktir.. elin-yüzün temiz olsun, bebek kusmuklu tshirt ile gezme yeter.. bakımla mutlu olunsaydı Seda Sayanın bilmem kaçıncı kez boşanmaması gerekirdi.. hiç takmam..

yaş da tamamen genlerle alakalı bir durum.. zemuszemus

ne alaka anlamadım?? bakımsız kadının kendine saygısı mı yok.. ilginç bir düşünce.. :1closedeyes:

Evet bakımsız kadının kendisine saygısı yok diyorum....
Makyaj yapmaya üşenmekle rejim yapmaktan sıkılmakla hiçbir alakası yok bunun...
Ben makyaj yamayan rejim yapmayan kadının kendine saygısı yoktur demedim... Bakımsız kadın dedim....
Sizin bakımdan anladığınız buysa o başka ama ben bakım derken bunu kastetmiyorum..
Yorumum keşke daha dikkatli okusaydınız...
Mesela bekarken de şişmandım şimdi de şişmanın dedim....
Demekki benim için rejim yapmak bakımla eşdeğer değil...

Güzel giyinmek temiz olmak herdaim taranmış düzgün saçlarla dolaşmak da bakımdır benim açımdan...
Genç görünmek için illa zayıf olup makyaj yapmak gerekmiyor....

Evet Kadının kendisine saygısı yoksa evlendikten sonra salıyor kendini, alan almış satan satmış diyor...

2 yıldır evliyim eşim beni çok nadir dağınık saçla görmüştür o da ancak hasta olduğumda...
Eşim seyahate gider 15 gün yoktur, o olmadığı zamanlarda da saten geceliklerimi giyerim, o oladığı zamanlarda da hergün duşumu alır nemlendiricilerimi sürerim...
Çünkü aynaya baktığımda kendimi güzel görmek isterim...
4 ay işsiz kaldım, o dönemde de evden çıkmadığım halde duş alır fönümü çeker kokularımı sıkınır öyle otururdum... Üstümde eşofman olur ama yataktan kalkmış gibi görünmem...

ani ben kocam için değil kendime olan saygımdan dolayı kendime bakarım...
Herzaman hayatımın odak noktası ben oldum.. benim için bu hayatta benden daha değerli hiçkimse yok... Bir bebeğim olacak kısmetse o doğduktan sonra bana ihtiyacı olduğu sürece benden daha önemli olacak, ama bana olan ihtiyaçları bittiğinde gene benim için en önemli valık ben olucam... Çünkü ben kendime ne kadar değer verir kendimi ne kadar sever, kendime ne adar saygı duyarsam etrafımdakiler de o kadar sever saygı duyar değer verir...

Maalesef toplumumuzda bir fedakar adın iajı var.. KAdın fedakardır, kadın kocasına kendini süpürge eder, çocuklarına feda eder.... Neden.... Etmesin...
Kendini hiçe sayıp yere göğe sığdırılamayan kocalar o keşlerine eşlerinin ona gösterdiği saygının 10da birini göstermez... Oğlunun kızının yoluna hayatını feda eden analar vardır, ama yarınbigün o çocuklar büyür ele karışır yeri gelir gelin fitler yeri gelir ele karıştım der çeker kendini...

Ben fikrimde ısrarcıyım beni haklı yada haksız bulailirsiniz... Ama Türkiynin gerçeği bu....
Türk kadınlarının çoğu bekarken iki dirhem bir çekirdektir, çünkü koca bulup evlenme derdindedir... Evlendikten sonra ise oooo saldım çayıra mevlam kayıra...

Ancak kensine saygısı olan, kendini seven kadınlar evliymiş bekarmış dulmuş, gençmiş ihtiyarmış farketmeksizin bakımlı, dinç, ve cıvıl cıvıldırlar ve yaşları kaç olursa olsun daima 2-3-5 yaş genç gösteirler...

Sanırım yorumları anlamak isediğiniz gibi anlıyorsunuz.. Ben nerede her an defileye çıkacakmış gibi giyinilmeli 24 saat full makyaj dolaşılmalı demişim çok merak ettim...

Bir kadın herdaim bakımlı olmalı dedim.. Bekar olsun evli olsun ne olursa olsun bakımlı olmalı eğer kendine saygısı varsa dedim....

Bakımdan siz makyaj ve giyim mi alıyorsunuz???
Ben çalışıorum pek eşofmanla dolaşamam, ama haftasonu da bi allahın kulu bana pantolon yada etek giydiremez... Ya eşomanlıyımdır yada kot tşort...
Ama bakımlıyımdır... Haftasonu hemen hemen hiç makyaj yapmam en fazla bi rimel bi parlatıcı ama bakımlıyımdır....
Sizin de belirttiğiniz gibi bakımlılık temiz olmaktır, uyumlu olmaktır ve en önemlisi kendine güvenmek kendini sevmektir...
Kendine güveni olan bir kadın heryerde kendini gösterir olduğundan daha güzel gösteir olduğundan daha genç gösterir...
ma sümsük kendine değer vermeyen boşvermiş kadın 18 yaşında afeti devran olsa göstermez kendini, eğer başını öne çıkarır kamburunu yanımızdan geçer gider farketmeyiz bile....

İşte ben bunu demek istiyorum...

deniz barışa katılıyorum.kendini ve hayatı seven bir kadın illaki kendine bakar.bunu bir külfet olarak görmez zaten.açıkçası ben kendine bakmayanlara çook kızıyorum.bunlardan biri de benim ablam.yani bir eteği 10 yıl giyer bıraksan.saçları boyasız ve şekilsizdir.makyaj desen zaten yok.hep böyle yaşlı kadın işi bol şeyler giyer,bir küpesi vardır kulağında ondan yaşlıdır.bugün de şunu takayım demez.bakım sadece temizlik değildir.belki ablam benden çok yıkanıyordur ama salaş,pasaklı görünüyor.yani eniştim onu aldattıysa hakkıdır derim ben.evde bir kadın her gün aynı her gün aynı.zaten böyle huzursuz mutsuz bir tiptir.insanları mutsuz görmeye ve mutsuz etmeye bayılır.
nasıl içi rahat ediyor bu bakımsızların anlamıyorum ben iki gün salaş dolaşsam kendimden nefret ediyorum.şu an hamileyim diye saçımı boyatamıyorum ama yine de beni bakımlı gösterecek modeller deniyorum habire.bir ruj olsun sürmeden asla dışarı çıkmıyorum.kimse kusura bakmasın 60 yaşıma da gelsem abartıya kaçmadan yine de bakımlı olurum.bugün tartıldım hamileleiğimde fazla kilo almıyorum diye bayram ediyorum.ben kilo almıyorum diye mutlu olurum başkası da oooh hamileyim nasılsa gelsin kekler gitsin börekler diyerek mutlu olur.tercih meselesi.

Aynen Ofisim bende senin moddayım, çok şükür kendime saygım da var, bakımı güzelliği kadın kendisi için yapıyor madem içinden gelir yapar içinden gelir yapmaz değil mi?Pis pasaklı olmadıktan sonra.

Zaten istesemde vaktim yok benim, kimseyi bilemem ama çocuktan sonra ne eşim ne de kendimin birbirimize ayıracak vaktimiz kalmadı. Olan vakitte de ya buraya ya koltuğa yığılıverip kalıyoruz. Bu durumdan hoşnut değilim ama biraz daha büyürse kendimizle ilgili bir şeyler yapabiliriz belki.

Denizbarış ;

Bende bir kadının kendi için bakımlı olmasını hatta kilo kontrolünü sağlaması gerektiğine inanıyorum. Evet o çocuklar büyüyecek ben diyecekler, ama dedim ya vakit bulamaz bulduğu vakitte de içinden gelmez. Kimsenin durumunu yaşam şartlarını bilmeden de bakımsız kadının kendine saygısı yok diye genelleme yapılması hoşuma gitmedi açıkçası.

Elektraya "mutsuzdur başkalarının mutsuz olmasını istiyordur" ne demek bu Allah aşkına, kimi ilgilendirir ev içinde salaş dolaşması seni nasıl mutsuz edebilir. O dediğin art niyetli olan insanların düşüneceği şey bakımsız kadınların değil lmaz:

Ayrıca bakımlı olmanın kriterleri de kadından kadına değişir belki daha bakımlı bir kadının gözünde sizler bakımsızsınızdır. Eğer saç toplamak diş fırçalamak, gündüz ev içinde bile olsa pijama ile dolaşmamak bakım diyorsanız onlar zaten olması gereken şeyler. Temiz olmakla alakalı yani. Ben onları bakımdan saymıyorum, bunları erkelerde yapıyor zaten.

Duşunu almayan,bir parfüm sıkmayan,dişlerini fırçalamayan ki bunlar bana göre bakıma girer.
bunları yapmayan kadının saygısı yoktur kendisine bende böyle düşünüyorum..Çünkü kadınlar herseyi önce kendileri için yapar,ve de yapmalı..
şahsen ben erkek olsam evde beni öyle bir kadının beklediğini bilsem bir süre sonra soğurum.kişisel temizliğini yapamayan,arada bir kendisi ile ilgili kücük hoşluklar yapmayan bir kadın bir erkeğin ne kadar ilgisini çekebilir ki?
Kim diyebilir kocam yada sevgilim beni her halimle ter kokumla bakımsız olarak seviyor?
Kendi yaptığım bakımla kimseyi kıyaslamam ben haftada 2 kere mutlaka kuaföre giderim her sabah erkenden kalkar duşumu alıp yarım saat makyaj yaparım..kıyafeterlim cok ender zamanlar hariç hep ütülüdür.tek kişi olduğum halde sık sık çamasır makinem çalışır.
Erkek arkadasım o sabah duş almadı isem laf sokar hemen..takılır

Son düzenleme:

ama sen bekarsııııın ve beğendireceksin kendini.
biz burada iki tip kadını masaya yatırdık.
1)evli,kendini salmış.
2)evli ve bakımlı.

Canım bir kadının böyle düşünmesine şaşırıyorum cidden
bir kadın evlenince çöküyorsa da erkek de çöküyor
kadınların da mı gözü dışarıya kaysın

Ayrıca bir erkek aldatıyorsa bunun tek sebebi kendisinin şereften ve kişilikten yoksun olmasından kaynaklanıyordur
eğer karısını beğenmiyorsa, istemiyorsa ayırlabilir sonra da istediği haltı yiyebilir
bence bari biz kadınlar böyle pisliklere bahaneler yaratmayalım
aldatan erkekler yeterince bahane ve yalanın ardına saklanıyorlar zaten

zaten kişisel temizlik insani bir vazife.. "bunlar olmasa da olur" diyen çıkar mı bilemiyorum..
benim bakımdan kastım her daim saçlar fönlü, yüz makjaylı, kıyafetin albenili olması.. valla "hem işime, hem evime, hem çocuklarıma, hem eşime yetişiyorum, üstelik sürekli böyleyim" diyen varsa tebrik ve taktir ediyorum.. ben böyle değilim, olmak içinde kendimi kasamam.. ama bu kendime saygımın olmadığı anlamına gelmez, beni de kimse bununla itham edemez :umursamaz:
elbette ki yapılan zamanlar vardır, bende düzenli olarak kuaförüme giderim, bakımımı yaparım.. ama "aman bakısız olmayayım, ya eşim beni aldatırsa" gibilerinden komik düşüncelere kapılmam..
yukarıda ablası için "eşi, onu aldatsa hakkıdır" diyen eğitimci!! arkadaş; ablanız için gerçekten üzüldüm.. ama unutmayın, insan bakımsız olduğu için değil, eşi karaktersiz olduğu için aldatılır..

inan ki ben de gerçek mi diye 2 kere okudum
kadınlar nasıl böyle bir düşünceye sahip olabiliyor anlamıyorum
o zaman bu erkekler ne yapsa yeridir yani öyle mi

vallla evlenen insanlar bir kere kilo alabiliyor 2 kg bile olsa
ama kendine bakan bakıyor yine evlendim diye salmıyor salanlar da var
kişiye bağlı
bu arada bekar olup da çok kilolu çökük bayanlar da var yaa biraz da yaşa bağlı yediklerimize içtilkerimize yasadıklarımıza
dedikodu meselesine gelince erkekler daha pis yapıyor
şahit oldugum bir olayı anlatayım size
bizim okula müfettişler gelmişti
teftiş başkanı bayandı
bizimle toplantı yaptı
konu temizliğe geldi sınıfları şöle temiz tutun okulu böle temiz tutun
müfettişler gidince bizim bir erkek öğrtmn ark aynen şunu dedi
bize temizlikten bahsedeceğine önce şu bıyıklarını alsın:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…