• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Değişken duygu durumum

Başlıkta da belirttiğim gibi sürekli değişen bir duygu durumu haline geçtim aslında daha öncede vardı ama en azından dakikada bir değişmiyordu..sabah başka akşam baskaydim..şimdi abartısız söylüyorum bir saniyem bir saniyemi tutmuyor... örneğin bu sene annemlere gideceğim diyorum uzakta yaşıyorlar içime bir mutluluk kaplıyor bir saniye sonra gidipte ordada oturcaksin boşver deyip sıkıntıya düşüyorum ya da bir kahve kurabiye yapayım da mutlu olayım diyorum bir saniye sonra kilo alacaksın boşver diyorum kendi kendime sürekli ablukaya alıyorum bu psikolojik bir rahatsızlık mi?ya da ben ne yapmalıyım gerçekten motive edici her şeyi hayatımdan çıkarmak beni karanlığa sürüklüyor..bir bilen varsa bana da el atarsa sevinirim..not:aslında ayrıntılı anlatım ama gerçekten beni ciddiye alın diye belirtmek istiyorum bu duygu beni öldürüyor..
bipolar degilsin muhtemelen. duygu degisiklikleri herkeste olur, sen cok etkileniyorsan muhtemelen tolere edemiyorsun. terapiste git ama hemen bi kac haftada duzelmez

O zaman şöyle yapmayı deneyin bi karar alın ve uygulayın ne olursa olsun arkasında durun ve yapın. Bunu bu şekilde yenebilirsiniz. Pozitif düşünmeye çalışın diyelim ki kahve içmek istediniz azcik havam değişir iyi olur benim için diyin ve yapın. Yani eylemin sonucunu Pozitif düşünmeye çalışın. Sorgulamayın sorguladıkça sorun daha çok büyür. Yani bence ortada bisey yok.

Okurken ben yazdım sandım.

Dışarı çıkayım bi yürüyeyim diyorum o yürüyeceğim yer geliyor aman boşver ne gidicem diyorum ,kurabiye yapacağım aman hem kilo hem uğraş gerek yok diyorum.Annemlere gidecek olsam orda da sıkılıp oturacağım bari evimde rahat edeyim diyorum ,çarşıya gidip gezsem mi alışveriş falan sonra da zaten evdeyim hem benzin gidecek hem ihtiyacım yok evde oturup kıyafeti ne yapacağım diyorum ,o kadar böyle yapıyorum ki bunalıma girdim,kendi kendimi engelleye engelleye hapis oldum eve.

Ben sıkıntıdan oluyor sanıyorum ,çünkü günüm çok boş ..
Bence hastalık değil de sıkılmaktan ne istediğimizi bilmiyoruz ..

burcum yengeç ,yengeç burçlarına Allah yardım etsin o ayrı bi konu )

Başlıkta da belirttiğim gibi sürekli değişen bir duygu durumu haline geçtim aslında daha öncede vardı ama en azından dakikada bir değişmiyordu..sabah başka akşam baskaydim..şimdi abartısız söylüyorum bir saniyem bir saniyemi tutmuyor... örneğin bu sene annemlere gideceğim diyorum uzakta yaşıyorlar içime bir mutluluk kaplıyor bir saniye sonra gidipte ordada oturcaksin boşver deyip sıkıntıya düşüyorum ya da bir kahve kurabiye yapayım da mutlu olayım diyorum bir saniye sonra kilo alacaksın boşver diyorum kendi kendime sürekli ablukaya alıyorum bu psikolojik bir rahatsızlık mi?ya da ben ne yapmalıyım gerçekten motive edici her şeyi hayatımdan çıkarmak beni karanlığa sürüklüyor..bir bilen varsa bana da el atarsa sevinirim..not:aslında ayrıntılı anlatım ama gerçekten beni ciddiye alın diye belirtmek istiyorum bu duygu beni öldürüyor..
Benim de böyle başlayıp depresyonla son bulan bir durumum oldu

Ben de aynıyım. İşin zor kısmı sorumluluğumda her şeyden etkilenen bi çocuğum var. Kendinize bunun geçici bi süreç olduğunu hatırlatın. Çok duyulan bi cümle belki ama pandemiden kaynaklanıyor yüksek oranda, ikinci sebep ise sosyal medyanın olumsuz etkileri. Ben artık film, dizi bile izlemek istemiyorum. Dün gülmeye çalıştım öylesine gülme kaslarımı sanki körelmiş. Karar aldım daha yeni...sebepsiz yere gülümseyeceğim ve dünden beri daha pozitifim. Tavsiye ederim. Ailenizi de ziyaret edin çok iyi gelecektir.

Back
X