Değerli konu sahibi, her bireyin hayatı bence inişlerle-çıkışlarla doludur; çok stabil bir hayat formu olduğuna/olabileceğine inanmıyorum, hatta bu derece bir stabiliteyi de sağlıklı bulmadığımı söyleyebilirim. İnsan yaşadığı sürece hata yapmaya da hatalarından öğrenmeye de meyillidir ve öyle olmalıdır. Daha huzur dolu ve farkındalık sahibi bir birey olunması için gereken süreçte ödememiz gereken bedellerdir bunlar. Hepimiz bu bedelleri öderiz dönem dönem. Kendimizi analiz edip daha erdemli bir yolu, daha yüksek farkındalık düzeyine erişmeyi hedefliyorsak da doğru yoldayızdır. Bu bir yolculuk, her zaman hepimiz tökezleyeceğiz hayatın bazı basamaklarında, sonra yine ve yine, belki çok yaşlanmış olsak da, ancak her tökezlediğimiz basamakta neyi yanlış yaptığımızı analiz etmeye çalışmamız önemli. Siz şu an çok değerli bir yolculuk sürecindesiniz, kendinizi de kötü hissetmeyin lütfen, bunlar hepimizin dönem dönem yaşadığı, yaşaması gereken olgular. Değerli
Pamukannesi83
çok güzel, faydalı, pratik tavsiyelerde bulunmuş, ben de çok beğendim. Kendisinin yazdıklarına şunu ifade etmek istedim sadece pratik düzlemde: Demişsiniz ya, insanları umursamamak, takmamak istiyorum, aslında olması gereken bu değil, olmamalı, hepimiz farkındayız değil mi? Ancak bazı kişiler bazen o kadar yıkıcı, veya gereksiz yere rencide edici, kinayeli, yüklediğimiz/yüklemek istediğimiz tüm manaları o kadar hoyratça harcayabiliyor ki kendisini sorgulaması gereken onlarken biz yine kendi kendimizi en azından belli bir süre (Onları hayatımızdan çıkartmamız gerekene kadar) sorgulamak durumunda kalıyoruz. Naif ve idealist insanların çektiği en büyük çilelerden biridir bu, bu sizden eksiltmez, öyle bakın olaya. Yine güvenin, tekrar güvenin, sürekli güvenin insanlara bence (Bizim mayamız bence buna daha uygun, en azından olgunlaşmayı hedefleyenlerde böyle olmalı), ikinci kez güvenmeyin. Bazı diğer eylemler konusunda; daha çok kitap okumak vs, kendinize günlük/haftalık/aylık (Size nasıl daha uygun olacaksa) bir sınır kotası koyup ona uygun hareket etmeye çalışabilirsiniz zihninizin şu süreçteki sorgulamaları bittikten sonra. Hemen kendinize baskı da uygulamayın, yorulmuşsunuz şu süreçte, bazı kırgınlıklar biriktirmişsiniz, önce bunları analiz edip biraz kendinize izin verin. Sonra en iyi şekilde devam edeceksiniz bence.