Dehb li oğlumla ilgili anaokulunda yaşadığımız sıkıntılar

Aynen eğitim ailede başlar,inanın elimden geleni yapıyorum ama doğru yaklaşım tam olarak nasıl olmalı onu da kestiremiyorum.Dehb konusunda şuan halâ araştırıyorum.Evet şımartanlar var ama görüşmeleri azaltmayı düşünüyorum.Argo konuşma ailede kesinlikle yok.Oglum olumsuzu çabuk kaptığı için davranışlarımiza dikkat ediyoruz.İlaç bir tanesine razıyım ama akşam ayrı sabah ayrı bir de üstüne şimdi de sabahkinin üstüne bir doz daha başlayacağız bu durumda.Dr dedi çünkü şikayet gelirse yine böyle yap diye.Ama bu kadar ilaç fazla değil mi?

Benim bu konular da bilgim yok maalesef
Ama gördüklerimi anlatayım

Görümcemin büyük oğlu ilkokuldayken teşhis koyuldu
İlacı içirmediler maalesef
Haliyle ders başarısı çok düşüktü yani çoğu ödevi görümcem yaptı çünkü daha kolaydı böyle olması
Hareketli iletişim kurulmayan sürekli şikayet alan bir çocuktu
Şimdi 8. Sınıf
Uzun zamandır görüşemiyorduk geçen misafirim olarak geldı
Nasıl sessiz sakin edepli yakışıklı bir çocuk olmuş
Ama ders başarısı aynı kötülükte
Okulu değiştirmek sizin için çözüm olabilir elinizden geleni yapmışsınız

Bence öğretmenin yaklaşımı hiç doğru değil. Sanki çocuğu anlamaya çalışmak yerine sorumluluktan kaçıyor gibi. Sen elinden geleni yapıyorsun, doktora götürmüşsün, ilaç kullanımı başlamış, hatta etkisi bile görülüyor. Bu durumda öğretmenin biraz daha sabırlı ve yapıcı olması gerekirdi. Olmuyorsa gönderebilirim demek, çözüm değil. Asıl şimdi desteğe ihtiyaç var. Belki de çocuğunun daha anlayışlı bir ortamda olması daha iyi olur.

Tabi anne baba olarak sizin bu durumda çocuğa nasıl yaklaşacağınızı bilmeniz en önemlisi. Derya deniz bir konu ve hee çocuk farklı. Bir orta yol bulacaksınız işte. Ben başım ağrısa ilaç içmekten imtina eden bir insanım, hele çocuk yaşta bu kadar ilaç doğru mu, bana doğru gelmiyor bence kesinlikle çocuğunuza zarar verdiğiniz düşündüğünüz kişilerle aranıza mesafe koyun. Belki farklı ortamlar çocuğa iyi gelir. Oyun grupları, farklı aktiviteler, mesela ilgisini ve enerjisini farklı bir spor aktivitesine yönlendirmek iyi olabilir. Basketbol, tenis gibi bir spora yönlendirmek iyi olabilir. Spor konsantrasyonu arttıran bir şey. Ben olsam en çok bunun üstüne giderdim. Aktif enerji gerektiren bir spora götürürdüm çocuğumu.

Ben de çocuğunuzun mimlenmis olma ihtimalini hissettim.

Oğlumun eski öğretmeni de durumu yonetemeyince okul değiştirdik. Orda da akran zorbalığı yüzünden geri geldik ve becayis oldu siniflar arası. Daha sonra eski sınıfından kız arkadaşı annesine , aslında oğlumun bişey yapmadigini yine de ogretmenin oğlumu azarladigini söyleyince ayrıca üzüldüm. Çocuk okuldan soğumaya başlamış, içine kapanmışti.

Bence diğer tarafsiz velilerden bilgi alin. Dilerim yavrunuz için herşeyin en güzeli olur.

Bizimkine kalsa okula gitmez çünkü istemiyor, öğretmeni haklı olarak kızıyor diye. Ama dikkat eksikliği yok. Ödevlerini oturur ciddiyetle kendisi yapar. Ben nadiren yardım ederim. Derslerinde oldukça başarılı. Matematik problemlerini işlem yapmaya üşendiği için akıldan çözüyor, direkt sonucu yazıyor mesela. Ama maalesef yolda giderken kafasına göre yürür, hala elinden tutmaya çalışırım. Uzaklaşır,bazen bebek gibi davranır. Örneğin yolda zıplayarak gider veya dans ede ede Ona dur demekten gittiğim yerden de keyif alamam pek. Vs vs. Öğretmeni de illallah etti artık. Biz de… Ne yapıcam gerçekten bilmiyorum.

Öhretmeni okulu değiştirin takmış kadın bence

Şimdiki öğretmenler de çok abartıyor. Benzer şikayetler bizde de vardı ilkokula gitmeden anlaşılmaz dedi bize psikiyatri. İlkokula başladı öğretmeninden şikayet etmeyince ben de kurcalamadım artık. Oğlumun okuması matematiği falan da şükür normal seyrinde. Büyüdü ve akillandi. Olay bu. Çocuk sadece huyu bu olabilir bence belki büyüyünce geçecek. Hemen hapa başlamak için aşırı acele etmişsiniz. Üstelik dozu da arttırıyorsunuz.
Bence yanlış yoldasınız.

Benim de otizmli bir oğlum var bu çocuğumun dışında.Onunla da çok zor süreçler geçirdik okulda vs.Şimdi daha iyiyiz şükür ama bu defa bu oğlumda böyle sıkıntı yaşıyorum.Raporu yok, psikiyatra sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye yok dedi.Özel öğretmen henüz tutmadik ama yakın zamanda onu da düşünüyoruz.İlacin fazla olduğunu aynen ben de düşünüyorum ama öğretmenimiz memnun değil halâ.Ne yapacağım şaştım kaldım.Yarin okuldaki rehberlik hocasıyla da görüşme yapacağız.

Benim de otizmli bir oğlum var bu çocuğumun dışında.Onunla da çok zor süreçler geçirdik okulda vs.Şimdi daha iyiyiz şükür ama bu defa bu oğlumda böyle sıkıntı yaşıyorum.Raporu yok, psikiyatra sordum özel eğitimlik bir durumu var mı diye yok dedi.Özel öğretmen henüz tutmadik ama yakın zamanda onu da düşünüyoruz.İlacin fazla olduğunu aynen ben de düşünüyorum ama öğretmenimiz memnun değil halâ.Ne yapacağım şaştım kaldım.Yarin okuldaki rehberlik hocasıyla da görüşme yapacağız.

Allah kolaylık versin , yüzme spor vs ilgisi varsa deneyebilirsiniz.

Yani öğretmen şikayet ettikçe biz tekrar psikiyatra gittik o da ilaç değiştirdi ya da ekleme yaptı.Büyüyünce daha iyi olacağını düşünüyorum ama bu süreç çok yoruyor,okul da böyle yapınca eğitim alamazsa nasıl ilerleriz bilmiyorum.

Burda okudugum benzer konulardan aldığım dersler şu
Kimseye götüm açık demeyeceksiniz hemen mimliyorlar çocuğu, çocugunuzun arkasında duracaksınız , acaba bile demeyeceksiniz öğretmenin yanında. Onu savunacaksınız, ben öğretmeni beğenmedim ne demek okuldan çıkartırım . Oldu bir de reçete yazsın doktor yerine . Bence müdür dahil gereken her kuruma şikayetinizi yapın . Biraz eğitimci olmayı öğrensinler . Eğer isterseniz klinik psikolog ismi verebilirim , özelden bana yazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…