- 22 Aralık 2015
- 81
- 143
- 8
- 40
- Konu Sahibi coco_cambo
-
Konunuzu okuyunca kendimi gördüm bazı noktalarda.. Haklı olduğunuz çok önemli bir yer var, aile tarafından ''yanlış yönlendirilme''
Aynen dediğiniz gibi çabuk pes etme.. Yani bıkma,sıkılma.. Kendimde hep dikkat eksikliği olduğunu farketmişimdir, hep ne yapabilirim diye düşündüm.. Bizlerin durum demekki doğruyu bulana kadar aramak gibi
Ama iyi tarafımız yaratıcı tarafımız fazladır.. Ah birde başlattığımız o yaratıcı işi bir bitirebilsekk..
canım benim zaten bu özelliklerinin hiç biri gitmiyor merak etme oğlum zıp zıp hala neşe saçar maşallah etrafa.. sadece odaklanma süresi ve dinleme süresi arttı. yani oyun oynarken 10 dk oynadığımız oyun 30 dk çıktı. ama gene kuduruk gene hop hop :)evet antıdepresan sanıyo..degısırsın dıyor.degıssem daha ıyı aslında.ama o cılgın halımın gıtmesınden korkuyo.keske kaybolsa hıc bı hayrını gormedım.evet cok pozıtıf oluyosun cevrende bı ton arkadasın oluyo.herkes haftasonunu senınle gecırmek ıstıyo ama hayatta bı tanee proje gercek olmuyo.
Benim anlamadigim,doktora rahatsizliginin ne oldugunu ogrenmek icin mi gittin iyilesmek icin mi ? Buraya ikilemde kaldim diye konu acman abes degil mi? Maksadin iyilesmekse o ilaclar icilecek. Esine konusunda ayri bi saskinim.sen degisme diye ilac icirmemek bencillik degil midir? Bilemedim cok enteresan bi durum.Allah sifa versin.
Ama o yemeği yapıp yemeyi değil yedirmeyi severizaynen cok yaratıcı durum var da devamı yok..mesela saatlerce mutfakta 10 cesıt yemek yaptıgım olmustr cunku sevıyorum.bu yanı.tek bu
aahh nerden başlasam ne yazsam...
aslında boyle olduguma dair çok şüphelerim vardı..
annemı babamı cok uyarmıslardı.ama cahıllık mı sorumsuzluk mu ne zıkkımda sallamadılar benı..
okul hayatım zorlamayla tesekkur belgeleri alarak ama hedefı olamadan iş hayatına atılarak saçma sapan bi hale döndü..
ezberım ıyıydı.karsımdakını ikna edemeyecegım bır konu yoktu.goren herkes coco sen tam avukat olacak tıpsın derlerdi..
amcamın mallığı yuzunden saçma sapan bı okula gittim. saçma bi bölüm sacma bir iş hayatı.vee başarısızlık.hepsını matematıgı sevemeyişim ve en önemlisi ailemin benı zamanında bi uzmana göturemeyısıne indirgedim..
suan calısıyorum ama hiç bişeyi sallamıyorum...zamanında doktorlar rehber öğretmenler farklı zmanlar zarfında bana dikkat eksikliği ve hiperaktif tanısı koydular.annem senın karakterın bu hasta degılsın para tuzagı bunlar dedi.
ve ben bu zmana kadar hayatımda cocuklarımdan başka elle tutulur gozle gorulur hıc bısey yapmadım.
kıtap alırım 10.sayfada sıkılır fırlatır atarım
kursa yazılır 2.haftada gitmem.verdıgım paralar kül olur
sevgılım olur 3.ayda sıkılır ayrılırım
acıkögretıme başlarım bırakırım
hiç bi işi tamamlamam
her seyı sallarım
görevlerden kaçarım
yaz yaz bitmez..
allahtan eşim cıktı sonra karsıma da onun bana sarılmasıyla evlendıkte cocuklarımız oldun falan fılan..
ve dun artık yeter dıyerek doktora gıttım kızlarım emıyor ılaç verse ne halt yıcem dedım gıttım
uzman psikiyatri bana barız sekılde yetıskınlerde gorulen ama tamamen babadan genetik dehb tanısı kondu.cocuklarıma da bu hastalık ılerde konur mu?en buyuk korkum bu.
eşim ise asla ılaç ıcmememı soyluyo..daha beter olurmusum.ılacı bırakırsam çökkünlük olurmuş..
ne yapmaluyım varmı bu hastalıgı yasayan?
Anlattığın özellikler bende de var .. Ben de konunu okuyunca ciddi ciddi bir doktora gitmeyi düşündüm .
Ama o yemeği yapıp yemeyi değil yedirmeyi severizMesela benim yemek ve el sanatlarına birde resime yeteneğim var, ama asla net sonu olmaz, yemek ihtiyaçta, gerisi hobi.. Yaptığım bir tek işim tam değil o el sanatında, örnek kendi tasarladığım kurdele nakışları, hep başlamış yarıda kalmış 3 ayrı kasnak Sıkıldım diye yarıda bıraktığım yağlı boya resim, kurumuş bi gün bitiricem diye bekliyor.. Geçen kış başlamış olduğum kendime fermuarlı yelek öyle yatıyor.. Bu listede aman yer kaplıyor diye attıklarımda cabası.. Çook dertliyim çookk
Sayenizde kendimi bidaha hatırladım.. Allah kolaylık versin hepimize..
En azından halinize şükredin depresif değilsiniz, bebeklerinize bakabiliyorsunuz
ben ne zaman bu konuyu açtım dedim
Sonra baktım benim çocuklarım yok ki ..
O kadar ben ki anlattıkların ..
Dehb günümüzde çok yaygın görünen bir rahatsızlık.
Genelde parçalanmış aile çocuklarında ya da sorunlu kavgalı evde, kalabalık her kafadan ses çıkan evde
(kv bir oturulan mesela) büyüyen çocuklarda görülür.
Küçük yaşta, özellikle okula başlayan çocuklarda öğretmen tarafından farkedilirler.
Dikkat çekmek adına mekana uymayan aykırı davranışlar sergilerler.
Sessizlik ortasında çığlık atma, kafaya poşet geçirme, hayvan sesleri çıkarma gibi.
Dağınıktırlar, sürekli bir eşyalarını kaybederler.
Sizi dinliyormuşcasına size bakar ama gözlerindeki boş ifadeden aslında orada sizinle
olmadığını anlayabilirsiniz.
Çok çabuk sıkılır, bir işi genelde bitiremezler.
Bitirmeleri için yoğun çaba sarfetmeniz gerekir.
Korkulacak bir rahatsızlık değil ancak kesinlikle küçük yaşta üzerine gidilmeli, görmezden gelinilmemeli.
Uzman yardımı ile gerekli görülürse ilaç tedavisi, ama bana kalırsa en önemlisi dehb ye yönelik dikkat geliştirici
etkinlikleri içeren kitap setleri mevcut bunlardan ebeveyn yardımı ile yararlanılmalı.
Bu çocukların özel durumu göz önünde bulundurulmalı ve sabırla ilgiden vazgeçilmemeli.
İnadına yapıyor gibi görünen durum aslında inattan öte çocuğun elde olmadan gösterdiği bir tutum.
Bu gerçeğin farkında olmak gerekiyor.
Bu durumda büyüdükçe etkisi zayıflar, dikkat etsikliği azalır.
Hem yeğenimde vardı bu durum hem pek çok öğrencimde.
Bu nedenle hakkında bilgim çok.
Manyak yanlış bir niteleme olur kendinize haksızlık etmeyin.
Yeğenim bulunduğu lisenin birincisi (Çok azimli ve kararlı bir çocuk bu rahatsızlığa rağmen),
Bu durumda olan tüm öğrencilerim de gerçekten rahatsızlığına, ilgisizliğine rağmen kolay öğrenen
çok zeki çocuklardı
aynı ben ya aynı ben. herşey hemen olup bitmeli temizlik kitap cart curt... uzun olursa resmen boğuluyorum. bende hemen doktora gitmeliyimaahh nerden başlasam ne yazsam...
aslında boyle olduguma dair çok şüphelerim vardı..
annemı babamı cok uyarmıslardı.ama cahıllık mı sorumsuzluk mu ne zıkkımda sallamadılar benı..
okul hayatım zorlamayla tesekkur belgeleri alarak ama hedefı olamadan iş hayatına atılarak saçma sapan bi hale döndü..
ezberım ıyıydı.karsımdakını ikna edemeyecegım bır konu yoktu.goren herkes coco sen tam avukat olacak tıpsın derlerdi..
amcamın mallığı yuzunden saçma sapan bı okula gittim. saçma bi bölüm sacma bir iş hayatı.vee başarısızlık.hepsını matematıgı sevemeyişim ve en önemlisi ailemin benı zamanında bi uzmana göturemeyısıne indirgedim..
suan calısıyorum ama hiç bişeyi sallamıyorum...zamanında doktorlar rehber öğretmenler farklı zmanlar zarfında bana dikkat eksikliği ve hiperaktif tanısı koydular.annem senın karakterın bu hasta degılsın para tuzagı bunlar dedi.
ve ben bu zmana kadar hayatımda cocuklarımdan başka elle tutulur gozle gorulur hıc bısey yapmadım.
kıtap alırım 10.sayfada sıkılır fırlatır atarım
kursa yazılır 2.haftada gitmem.verdıgım paralar kül olur
sevgılım olur 3.ayda sıkılır ayrılırım
acıkögretıme başlarım bırakırım
hiç bi işi tamamlamam
her seyı sallarım
görevlerden kaçarım
yaz yaz bitmez..
allahtan eşim cıktı sonra karsıma da onun bana sarılmasıyla evlendıkte cocuklarımız oldun falan fılan..
ve dun artık yeter dıyerek doktora gıttım kızlarım emıyor ılaç verse ne halt yıcem dedım gıttım
uzman psikiyatri bana barız sekılde yetıskınlerde gorulen ama tamamen babadan genetik dehb tanısı kondu.cocuklarıma da bu hastalık ılerde konur mu?en buyuk korkum bu.
eşim ise asla ılaç ıcmememı soyluyo..daha beter olurmusum.ılacı bırakırsam çökkünlük olurmuş..
ne yapmaluyım varmı bu hastalıgı yasayan?
aynı ben ya aynı ben. herşey hemen olup bitmeli temizlik kitap cart curt... uzun olursa resmen boğuluyorum. bende hemen doktora gitmeliyim
Eşin ne doktoru?
Zam alamazsınız canım, çünkü eminim ki son söyleyeceğini şeyi hiç düşünmeden patir patir ilk bastan soyluyorsundur. Her işe ben yaparım diye atlıyorsunuzdur. Hatta benden iyi kimse yapamaz diyorsunuz. ... ama o kadar çok işi bitirme imkansız olduğu için başkalarından çok iş yapsaniz bile bitiremediklerin iz nedeni ile başarısız gorunuyorsunuz Biz bunları çok yaşadık maalesef....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?