• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

yazılarınızı okuyunca cok etkılendım rabbım sabır versın ıns ve yenıden saglıkla bebısler versın ..bende plasente yrılması sonucu asırı kanam ıle 29 .haftanın ıcınde acılen amelıyata alındıım uçuz kızlarım yaklasık bırer kılo ıle merhaba dedı hayata uç ay bekledım kuvez kapısında cok sukur sımdı ıyıler ..drum bu durumun normal oldugunu bılınemedıgını söledı ...gercekten cok zor daha oncede 24 haftalık bebegımı kaybetmıstım ...bol sabır dılıyorum ıns bır dfaha yasamazsınız ıns .....

allah yavrularını sana bağışlasın ben de 29 haftalıkken ani plasenta ayrılmasından acil sezeryana alındım memeleğim 26 gün dayanabildi. içim öyle yanıyor ki hala tam 6 ay oldu :(

ilk önce 24 haftalık kaybın değil mi o da mı plasenta ayrılmasıydı bir de ne kadar sonra hamile kaldın. ben de artık beklemek istemiyorum ama tekrar aynı

şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum

Allah sabırlar versin canım,seninki neden oldu plasenta yüzünden mi?

benim 29. haftada bir akşam çok ani ve aşırı bir kanamam oldu acil sezeryana aldılar. 6. ayda kızımın büyümesi yavaşlamıştı doktor bazı tahliller istedi ve ben de pıhtılaşma bozukluğu olduğu ortaya çıktı her akşam karnımdan kan sulandırıcı iğne vuruluyordum herşey okadar ani olldu ki hala inanamıyorum yaşadıklarıma

,

benim 29. haftada bir akşam çok ani ve aşırı bir kanamam oldu acil sezeryana aldılar. 6. ayda kızımın büyümesi yavaşlamıştı doktor bazı tahliller istedi ve ben de pıhtılaşma bozukluğu olduğu ortaya çıktı her akşam karnımdan kan sulandırıcı iğne vuruluyordum herşey okadar ani olldu ki hala inanamıyorum yaşadıklarıma

benimde bebeğimin son aylarda büyümesi yavaşlamaıştı ,olması gereken 2-3 hafta geri geliyordu.bir sorun görememişlerdi ama bu tür geriden gelme durumlarında da yaşanabiliyormuş bu sorunlar
Allah sabrını versin

selam kızlar benim çok kanamam var sizinde öylemi oldu bugün 36. günü cuma doktora gidecegim doktor yeni gebeliği planlıyacagız dedi neler söyleyecegini merak ediyorum buarada ben bebegimi morktan aldım kucağıma biraz sevdim çok acı.

merhaba canım,naptın gidebildin mi doktora

merhaba arkadaşlar, dekolman plasenta konusunu ben açmıştım.. 6 ay önce 34. haftada kaybettim meleğimi..
ben doktorumun da izni ile sezaryenden 5 ay sonra hamile kaldım ve bu sefer de dış gebelik geçirdim..çok fazla üzüldüm, oğlunmun acısı yeniden alevlendi.. zaten insan asla bu acıyla başedemiyor..ben de bir an önce kucağıma bebeğimi almak için yeniden umutlandım ama sonucunda 15 gün hastanede yattım ve ilaçla bu yeni bebeğimi öldürmelerini bekledim..çok can yakıcı !!!
bu yeni bebekle henüz bir bağ kurmuş değildim ama sanki oğlumu 2. kez kaybetmişim gibi oldu..
uzunca bir süre tekrar denemeyeceğim, en az 1 yıl hayatımdan uzak olacak hamilelik..doktor 6 ay dedi ama ben daha çok bekleyeceğim.. hamileliği zar zor hatırladığım zaman ancak cesaret edebileceğim galiba
doktor bu dış gebelik (rahim ağzına tutunmuş kese) geçirdiğin sezaryenden dolayı olmuş olabilir dedi.. ben doktoru dinledim korunma süresi konusunda ama galiba doktor da ben de acele etmişiz.. size tavsiyem tekrar bir gebelik için acele etmeyin..
hepinize sabır diliyorum

merhaba canım,naptın gidebildin mi doktora

evet canım gittim kanaman bitince korunmayın dedi bugün kırkıncı günüm hala kanamam var bide hamile kalınca kanı sulandırmak için aspirin içecekmişim istedigin zaman hamile kalabilirsin dedi doktorum dikişlerim iyi bir sorun yokmuş

merhaba arkadaşlar, dekolman plasenta konusunu ben açmıştım.. 6 ay önce 34. haftada kaybettim meleğimi..
ben doktorumun da izni ile sezaryenden 5 ay sonra hamile kaldım ve bu sefer de dış gebelik geçirdim..çok fazla üzüldüm, oğlunmun acısı yeniden alevlendi.. zaten insan asla bu acıyla başedemiyor..ben de bir an önce kucağıma bebeğimi almak için yeniden umutlandım ama sonucunda 15 gün hastanede yattım ve ilaçla bu yeni bebeğimi öldürmelerini bekledim..çok can yakıcı !!!
bu yeni bebekle henüz bir bağ kurmuş değildim ama sanki oğlumu 2. kez kaybetmişim gibi oldu..
uzunca bir süre tekrar denemeyeceğim, en az 1 yıl hayatımdan uzak olacak hamilelik..doktor 6 ay dedi ama ben daha çok bekleyeceğim.. hamileliği zar zor hatırladığım zaman ancak cesaret edebileceğim galiba
doktor bu dış gebelik (rahim ağzına tutunmuş kese) geçirdiğin sezaryenden dolayı olmuş olabilir dedi.. ben doktoru dinledim korunma süresi konusunda ama galiba doktor da ben de acele etmişiz.. size tavsiyem tekrar bir gebelik için acele etmeyin..
hepinize sabır diliyorum

çook ama çok geçmiş olsun.Tekrarını yaşatmasın.Hamilelik fikrinden biraz uzaklaşmak bence de sana iyi gelecektir,elimizde olmadan saplantı haline getirebiliyor ve hayatımızın merkezine oturtabiliyoruz.İlgilerimizi farklı yerlere kaydırabilirsek daha kolay geçer zaman. ben inanıyorumki bebeklerimiz birgün gelecekler,zamanlarını bekliyorlar.

evet canım gittim kanaman bitince korunmayın dedi bugün kırkıncı günüm hala kanamam var bide hamile kalınca kanı sulandırmak için aspirin içecekmişim istedigin zaman hamile kalabilirsin dedi doktorum dikişlerim iyi bir sorun yokmuş

geçmiş olsun o zaman sana,gönlünce olsun herşey

hepinize sabır diliyorum

canım çok geçmiş olsun neyseki sana birşey olmamış.dış gebelik anne için de tehlikeli diye biliyorum.hiç canını sıkma bence de bebek düşüncelerinden bir müddet uzaklaşman iyi olabilir hatta bu bölüme de çok girme okuma.sana tavsiyem yani belki vardır zaten ama eğer yaptırmadısan ve doğum olayları parasal olarak sizi biraz olsun yıpratıyorsa özel sigortayı öneririm. eğer durumun iyiyse gerek yok ama ben mesela özel sağlık sigortası yaptırdım doğumu düşünerek.ilk 5 ay hamile kalmak yok.sonra kalabilirsin sigorta tüm doğum masraflarını karşılıyor istediğin özel hastanede istediğin gibi doğurabiliyosun.oluşabilecek tüm komplikasyonları da karşılıyor.2 sene boyunca taksitle toplam 2.400tl gibi bi meblağ ödüyosun sanırım.bence çok karlı.yani belki ilgilenirsin dedim.benim çok işime geldi de.herkese anlatıyorum.bu korunma sürecini böyle değerlendirebilirsin şekerim.Allah yardımcın olsun..

Anladığıma göre plesenta ayrılmasında bebeğin gelişimi bir süre yavaşlıyor.Okuduklarımdan bunu çıkarıyorum.Benimkindede durmuştu.Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek?

Anladığıma göre plesenta ayrılmasında bebeğin gelişimi bir süre yavaşlıyor.Okuduklarımdan bunu çıkarıyorum.Benimkindede durmuştu.Hayırlısı bakalım zaman ne gösterecek?

sanırım cevabı evet,annem bi doktora sormuş ,o da genelde gelişim sorunu olanlarda olur demiş.Oysa bir kaç hafta geriden geliyor oluşunu dert etmiyordum,normal olduğuna inandırmıştım kendimi.
Şimdi doğum parası almak için evrakları hazırlıyorum,ölüm belgesini görmek tekrar o güne ,o saate gitmek ne acı...neyseki hiçbir acı aynı tazeliğinde kalmıyor yoksa yaşanmazdı.
Hakkımızda hayırlısı olsun

öncelikle hepinize çok geçmiş olsun...

19 ekimde bende aylık kız bebeğimi dekolman dolayısı ile kaybettim burda olan herkes benden çok önce geçirmiş .
Acaba tekrar hamile kalıp anne olan varmı? Bir sıkıntı yaşadınızmı ? şimdiden çok teşekkürler

öncelikle hepinize çok geçmiş olsun...

19 ekimde bende aylık kız bebeğimi dekolman dolayısı ile kaybettim burda olan herkes benden çok önce geçirmiş .
Acaba tekrar hamile kalıp anne olan varmı? Bir sıkıntı yaşadınızmı ? şimdiden çok teşekkürler

çok geçmiş olsun.. bizim aramızda en önce geçirenin bile 8 ay oldu..hepimiz sezaryen olduğumuzdan henüz beklemedeyiz..
tahlillerini yaptırdın mı? mesela benim kan pıhtılaşması çıktı, doktor kesin bu neden olmuştur diyemeyiz dedi ama yine de neden de olabilirmiş..oyüzden 2. hamilelikte kan sulandırıcı iğne olacağım önlem amaçlı.. benim 7 ay oldu oğlumu doğuralı ve kaybedeli..34 haftalıkken başımıza geldi..sen kaçıncı haftandaydın? en ufak bir problem yoktu benim hamileliğimde, hala anlayamıyorum oyüzden..
arkadaşların çoğunda bebek gelşimi geriden geliyormuş, ama benim ilerden gidiyordu..34 haftada 2.700 doğdu bebeğim.. benim bundan anladığım: benim ayrılma çok ani ve şiddetli olmuş. dışa kanama da yoktu (gizli kanama)..
senin de henüz çok yeni, sanırım 40'ın bile çıkmamış..çok zor günler..allahtan sana sonsuz sabırlar diliyorum.. inan 2-3 ay sonra daha iyi hissedeceksin..hiç bir zaman geçmiyor ama insan bununla yaşamaya alışıyor. doktor kontrolünde antidepresan kullanmanı öneririm.

"erken doğumdan sonra bebeğini kaybedenler" başlığında 2 arkadaş ilk hamilelikte dekolman geçirip 2. bebeklerini sağlıkla kucaklarına almışlar.. onlar bize de umut oluyor

senin durumunla benim durumun birebir aynı diyebilirim herşey çok iyi gidiyordu aniden oldu benimkide.Evet kırkım bile çıkmadı daha. yaşamaya alışacağım zor ama yapacak bişeyim yok. Sanada çok çok geçmiş olsun. Ümit ediyorum en kısa zamanda tekrar hamile kalıp anne oluruz. Sağlıklı günler diliyorum

1 hafta önce 34. haftada dekolman plasenta nedeniyle bebeğimi kaybettim.. şiddetli karın ağrısı ve kasılma ile gittiğim hastanede 5 dakika içinde sezaryene alındım, çünkü yavrumun kalp atışları 25'e düşmüştü..oğlum yoğun bakımda 3 gün dayandı, karnımda oksijensiz kalmış..malesef kaybettik...
yaşayamıyorum artık..çok zor...................
odası, eşyaları herşeyi hazırdı kuzumun, şimdi karnım boş, kucağım boş...
benimle aynı durumu yaşayan arkadaşlar desteğinize ihtiyacım var..
hele bu durumu yaşayıp da sonra tekrar hamile kalıp bebeğini sağlıkla kucağına alan varsa lütfen yazsın

canım geçmiş olsun, aynısını 2008 yılında ben yaşadım 2. bebeğimdi ve 7. ayımız dolmuştu. dekolmen dedi doktorum. resmen ölümden döndüm. sonra 2sene korktuk çocuk istemedik şimdide neredeyse 1senedir istiyoruz ama tık yok. :(
canım 5.ayda yaşamışsın sanırım umarım atlatabilmişsindir. bence hiçbirşeyi kalmasın daha zor olabilir, benimde önlükleri zıbınları falan vardı. rabbim kimseye yaşatmasın.

görmemişim bu konuyu..
ben de şubatta aynı sıkıntıyı yaşadım malesef.
aşılamayla ikiz bebeklerime hamile kaldım.her şey mükemmel gidiyordu gerilik vs yoktu.ikiz olmalarına rağmen bi isk de yoktu. 31.haftamda doktora kontrole gittim her şey çok iyi dedi ve 2. gün doğum yaptım! benimki dışa kanamaydı evde hiçbr şey yok yatarken resmen fışkırarak kanamam oldu.ev resmen kan ölüne döndü. allahtan evde yalnzı değildim. bebeklerimin birinin kalbi karnımdayken durdu.diğeri 1300 gr doğdu 1 ay küvezde kaldı sanırım tek şansı ayrı kesede olmasıydı ama o da mor doğmuş. çok üzüldüm çok ağladım.şok geçirdim. ne yapacağımı bilemedim. 1 ay boyunca bebeğimi görmeye giderken,onu severken vicdan azabı duydum diğerini düşünüp..şimdi o kadar riske rağmen oğlum 9 aylık oldu çok şükür ve hiçbir sıkıntısı yok. arayı çok uzatmadan tekrar bebek planlıyoruz ama korkuyorum!!!

böyle bir sıkıntıdan sonra oğluşunun 9 aylık olması ben,i sevindirdi. sağlıkla ve sıhhatle büyütmen dileyiğle çok çok geçmiş olsun .Ümit ediyorum Rabbim bir daha yaşatmasın.benim bebeğim sekiz aylıktı. yapacak bişey yok hayat devam ediyor ayakta kalmamız ve güçlü olmamız gerek diye düşünüyoryum. Buacıyı sürekli yaşarsak ileride doğabileceğine inandığımız bebeklerimiz için kötü bir psikoloji olacak toparlanmamız gerek. Paylaşımlara devam edelim güzel haberlere ihtiyacımız var. sevgiyle kalın çok öptüm...

böyle bir sıkıntıdan sonra oğluşunun 9 aylık olması ben,i sevindirdi. sağlıkla ve sıhhatle büyütmen dileyiğle çok çok geçmiş olsun .Ümit ediyorum Rabbim bir daha yaşatmasın.benim bebeğim sekiz aylıktı. yapacak bişey yok hayat devam ediyor ayakta kalmamız ve güçlü olmamız gerek diye düşünüyoryum. Buacıyı sürekli yaşarsak ileride doğabileceğine inandığımız bebeklerimiz için kötü bir psikoloji olacak toparlanmamız gerek. Paylaşımlara devam edelim güzel haberlere ihtiyacımız var. sevgiyle kalın çok öptüm...

Dünyada yiyecek ekmeği olan yaşıyor bir şekilde,Vanda 1 Haftalık bebek çıktı enkazın altından ve benzeri bi yığın olay.Takdiri İlahi ..
benimde bebeğim 8 aylıktı kaybettiğimde,5 ay geçti üstünden hayat devam ediyor bir şekilde.Yine gülüyosun ,yine seviniyosun...hiçbir acı aynı şiddetinde kalmıyor neyseki ,neyseki zaman diye bişey var ve yaraları sarmamıza yardım ediyor..
1 ay sonra bitecek korunma süreci,pek korunduğumda yok aslında sadece doktora gitmek için yasal süremi doldurmak için bekler durumdayım.Tüp bebekti bebeğim ,şimdi normal olsun istiyorum ama olsun istiyorum..çivi çiviyi söker ..yeni bir bebek ancak derinlerimdeki özlemlerimi dindirebilir..
Allah yardımcımız olsun ..hepinize sabır diliyorum ve güzel günler.
bizi bizden daha iyi anlayan olamaz

Evet bizim korunma süremizde bitti ama Allah bana hayırlı olacaksa evlat nasip etsin olmayacaksa etmesin diyorum.Biz eşimle öyle dua ediyoruz artık.Korkmuyor değilim Rabbim yardımcımız olsun.

Back
X