• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dekolman plasenta nedeniyle bebeğini kaybedenler

çok sağolun arkadaşlar inanın korkulu rüyalarddan sevinme dönemine geçemedm.benim1.bebeğim ikizdi aşılamayla olmuştu. hiçbir sorun yokken 31.haftamda dekolman oldum ani sezeryna alındım bebeklerimden birini kaybetim karnımda. diğer bebeğim farklı kesede olduğu için kurtarıldı. 1300 gr doğdu 1 ay küvezde kaldı ve şu anda 10 aylık ve yaşıtlarını yakaladı çok şükür çok sağlıklı.

çok sağolun arkadaşlar inanın korkulu rüyalarddan sevinme dönemine geçemedm.benim1.bebeğim ikizdi aşılamayla olmuştu. hiçbir sorun yokken 31.haftamda dekolman oldum ani sezeryna alındım bebeklerimden birini kaybetim karnımda. diğer bebeğim farklı kesede olduğu için kurtarıldı. 1300 gr doğdu 1 ay küvezde kaldı ve şu anda 10 aylık ve yaşıtlarını yakaladı çok şükür çok sağlıklı.

ben de sezaryenden 5 ay sonra hamile kaldım tekrar ama bu sefer de dış gebelik oldu..3 ay geçti üstünden... 2. kez hamile kaldığımı öğrenince çok buruk bir sevinç yaşamıştım. yaşananlardan sonra,herkesin yaşadığı herhangi bir hamilelik gibi olmuyor bizde. hevesimiz kırılmış oluyor. çok sevinemiyoruz, sevinsek birşey olacak gibi geliyor.. korkuyor olman çok normal. ama inan içinde yeşeren hayat herşeye rağman paha biçilemez. keyfini çıkartmaya çalış. allaha şükür ikizlerinden biri hayattaymış, ne güzel..hastaneden kucağın boş çıkmak kadar korkunç birşey olamaz. allah bağışlasın hem yavrunu, hem de karnındaki bebeğini..inşallah sen bizlere hem moral hem de öncü olacaksın. kaç haftalık hamilesin? bir de dekolman sonrası testler falan yapıldı mı? ben de kan pıhtılaşması çıktı. ama ikiz gebeliklerde, ikiz olması bile başlı başına dekolman riskiymiş. bu sefer tek mi bebiş? ben de hep ikizim olsun istiyorum nekadar riskli olduğunu bilsem de..ilk bebeğimi kaybettim diye ikiz olsun istiyorum resmen.. bir kez sağlıkla doğum yapabilsem bir daha cesaret edemem gibi geliyor.. allah hepimizin yüzünü güldürsün, kucaklarımızı doldursun

daha 5.haftam dktora gitmedim önümüzdeki hafta gidicem.düzcedeyim hangi doktora gideceğmi de bilmiyorum açıkçası iyi bi doktor olması lazım 1.yi tesadüfen ankarada olduğum için orada yaptım ama şimdi çocukla her ay ankaraya gitmek zor gibi. bakalım ne olacak. doğumdan sonra tahlil yaptırmadım güya şubat tatilinde bi kontrol olup öyle hamile kalırım diyodum ama olmadı:) inşallah bir sorun olmaz. ikiz isteme canım ya ben 7 ay lay lay lomdum hiç bi sorunum yoktu ama ikiz dediğin gibi başlı başına risk demek her açıdan. inşallah allahım herkese nasip eder.

ben de sezaryenden 5 ay sonra hamile kaldım tekrar ama bu sefer de dış gebelik oldu..3 ay geçti üstünden... 2. kez hamile kaldığımı öğrenince çok buruk bir sevinç yaşamıştım. yaşananlardan sonra,herkesin yaşadığı herhangi bir hamilelik gibi olmuyor bizde. hevesimiz kırılmış oluyor. çok sevinemiyoruz, sevinsek birşey olacak gibi geliyor.. korkuyor olman çok normal. ama inan içinde yeşeren hayat herşeye rağman paha biçilemez. keyfini çıkartmaya çalış. allaha şükür ikizlerinden biri hayattaymış, ne güzel..hastaneden kucağın boş çıkmak kadar korkunç birşey olamaz. allah bağışlasın hem yavrunu, hem de karnındaki bebeğini..inşallah sen bizlere hem moral hem de öncü olacaksın. kaç haftalık hamilesin? bir de dekolman sonrası testler falan yapıldı mı? ben de kan pıhtılaşması çıktı. ama ikiz gebeliklerde, ikiz olması bile başlı başına dekolman riskiymiş. bu sefer tek mi bebiş? ben de hep ikizim olsun istiyorum nekadar riskli olduğunu bilsem de..ilk bebeğimi kaybettim diye ikiz olsun istiyorum resmen.. bir kez sağlıkla doğum yapabilsem bir daha cesaret edemem gibi geliyor.. allah hepimizin yüzünü güldürsün, kucaklarımızı doldursun

Ah arkadaşım bende senin gibiyim.Ama çok korkuyorum ikiz başlı başına bir risk Allah bizi korusun bize yardım etsin.

Aynen rabbim en hayırlısı neyse onu versin kalplerimi zaten Allah biliyor.Eşimde şu ikiz lafını ağzına alıp durma diyor.Rabbim işlerimizi kolaylaştırsın.

merhaba arkadaslar..konunuzu takip ediyordum uzun zamandır ve artık uye olmaya ve size moral vermeye geldim..ben 2 kızımdada dekolman plasenta yasadım ama cok sükür ikiside saglıklı.büyük kızım 3 yasında,küçük ise 3 aylık..ikisindede 33+3 gebelik haftasında asırı kanama ile sezeryana alındım.hep kılpayı kurtulduk..birincide zaten erken dogum riski ile hastanede yatıyordum kanama basladı..2.de ise hastaneye cok yakındım 10 dk içinde yetistik hastaneye ve yine acil sezeryan..dogum sonralarında cok kan kaybettim..ilkinden sonra bende hiç bir arastırma vs yapılmadı..neden oldugunu bilmiyorum yani su an..aslında 3. cocuk cok istiyordum ben ama ikisinde bunları yasayınca artık cok korkuyorum..

merhaba arkadaslar..konunuzu takip ediyordum uzun zamandır ve artık uye olmaya ve size moral vermeye geldim..ben 2 kızımdada dekolman plasenta yasadım ama cok sükür ikiside saglıklı.büyük kızım 3 yasında,küçük ise 3 aylık..ikisindede 33+3 gebelik haftasında asırı kanama ile sezeryana alındım.hep kılpayı kurtulduk..birincide zaten erken dogum riski ile hastanede yatıyordum kanama basladı..2.de ise hastaneye cok yakındım 10 dk içinde yetistik hastaneye ve yine acil sezeryan..dogum sonralarında cok kan kaybettim..ilkinden sonra bende hiç bir arastırma vs yapılmadı..neden oldugunu bilmiyorum yani su an..aslında 3. cocuk cok istiyordum ben ama ikisinde bunları yasayınca artık cok korkuyorum..

merhaba,
öncelikle teşekkür ederiz bizlere ümit vermek için geldin. ama sen çok şanslıymışsın arkadaşım. benim dekolman gizli kanamalıydı, yani dışa kanama hiç gelmedi. ve o yüzden de son raddeye gelene kadar yani ağrı ve karın sertleşmesi başlayana kadar hiç sinyal vermedi..bu da iş işten geçtikten sonraya denk geliyor malesef. ben birdahaki hamileliğimde yine gizli kanamalı yaşarsam, eminim ki yine bebeğimin hiç şansı olmaz. dekolmanın tekrarlama riski beni çok korkutuyor ki, sen yaşamışsın. keşkelerle geçiyor hayatım ama bizlerin elinde değil malesef hiçbirşey. ben de hastaneyele aynı caddede oturuyordum ve çok çabuk gittik inan ama işte takdiri ilahi :(
allah yavrularına sağlık ve uzun ömür versin, onları sana bağışlasın..inşallah bizler de bebeklerimizi sağlıkla doğurabiliriz. teşekkür ederim tekrar..

horizon tekrar merhaba..tesekkur ederim iyi dileklerin için..evet haklısın durumlarımız farklı kanama olması ile farkedildi benmki ..gercekten cok sanslıydım..hemen mudahale edilmesine ragmen doktorlar cok telaslandı zor kurtardık dediler..sonrasında bisürü sorun cıktı(prematürelige baglı olarak bebekte ve kanamaya baglı olarak bende).baska bir forumda konustugum bi atkadasım var 4 yıl önce 8 aylık gebeyken gizli dekolman yüzünden oglunu kaybetmiş..bildigim kadarıyla bir arastırma vs yapılmadı..bu sene tekrar hamile kaldı.ve kasım ayında hiç sorun cıkmadan kızını kucagına aldı..plasenta ile ilgili hiç sorun yasamadı.özel bi kontrolede tabi tutmadılar.rutin kontroller sadece..insallah sizde hiç sorun olmadan kavusursunuz bebişlerinize..

horizon tekrar merhaba..tesekkur ederim iyi dileklerin için..evet haklısın durumlarımız farklı kanama olması ile farkedildi benmki ..gercekten cok sanslıydım..hemen mudahale edilmesine ragmen doktorlar cok telaslandı zor kurtardık dediler..sonrasında bisürü sorun cıktı(prematürelige baglı olarak bebekte ve kanamaya baglı olarak bende).baska bir forumda konustugum bi atkadasım var 4 yıl önce 8 aylık gebeyken gizli dekolman yüzünden oglunu kaybetmiş..bildigim kadarıyla bir arastırma vs yapılmadı..bu sene tekrar hamile kaldı.ve kasım ayında hiç sorun cıkmadan kızını kucagına aldı..plasenta ile ilgili hiç sorun yasamadı.özel bi kontrolede tabi tutmadılar.rutin kontroller sadece..insallah sizde hiç sorun olmadan kavusursunuz bebişlerinize..

ben de güzel dileklerin için çok teşekkür ederim..diğer forumdaki arkadaş yüreğime su serpti. doktorlar hiçbir gebelik birbirine benzemez diyor ama bir kez geçirince yineleme olasılığı var da diyorlar.. ben tetkiklerimi yaptırttım. kan pıhtılaşması çıktı. bu dekolmana neden olur ama olmayadabilir de denildi.hep bir ikircik yani anlayacağın. henüz bütün nedenleri bilinemiyormuş. o yüzden bir dahaki geblikte kan sulandırıcı iğne vurulacak hergün, önlem amaçlı.bir de gebeliğin sonuna kadar folik asiti bırakmayacakmışım, ve normal dozun 2 katını içmem gerekiyormuş. kadınlar kulübünde dekolman sonrası 5. yada 6. ayda hamile kalıp sağlıkla doğuran arkadaşlarımız da var. onlar bize umut oluyor. hiçbirşeyden emin olamamak çok can sıkıcı. benim kaybım okadar ani oldu ki, bir dahaki gebelikte her dakika korkuyla geçecek, hele ki son aylarda!! ama önce allaha sonra da doktoruma emanetim artık. umarım bütün melek annelerinin yüzü güler.

melekannesi67 arkadaşım nerelerdesin? uzun zamandır pek karşılaşamıyoruz..iyi misin, napıyorsun? merak ettim canım

horizon evet ikinci gebelik hep acabalarla geciyor..benimde aynı endişelerim vardı ve ne yazıkki gercek oldu:(insallah siz de yasamazsınız aynı sorunu tekrar..sanırım 6 ayı gecti sizin degilmi..doktor ne kadar süre sonra deneyebilirsiniz ddedi?bende aslında nedenini bilmeyi cok istiyorum.belkide bendede kan pıhtılasması sorunu var..gerci kesin bir neden hiç olmuyormus ama..birde benim ilginç olan iki gebeliktede dekolman yasadıgım günün 33+3 olması..kurulmus saat gibi..hatta ikiside öglen saatlerinde..dogum sonrası hala dr. kontrolune gidemedim gidince anlatıcam yasadıklarımı ne diycek cok merak ediyorum..

horizon evet ikinci gebelik hep acabalarla geciyor..benimde aynı endişelerim vardı ve ne yazıkki gercek oldu:(insallah siz de yasamazsınız aynı sorunu tekrar..sanırım 6 ayı gecti sizin degilmi..doktor ne kadar süre sonra deneyebilirsiniz ddedi?bende aslında nedenini bilmeyi cok istiyorum.belkide bendede kan pıhtılasması sorunu var..gerci kesin bir neden hiç olmuyormus ama..birde benim ilginç olan iki gebeliktede dekolman yasadıgım günün 33+3 olması..kurulmus saat gibi..hatta ikiside öglen saatlerinde..dogum sonrası hala dr. kontrolune gidemedim gidince anlatıcam yasadıklarımı ne diycek cok merak ediyorum..

aynı günde olması nekadar enteresan, inanamıyorum. benim de tam 34+0'da oldu, aynen öğlen saatlerinde. allahım inşallah tekrarlamaz :(
benim 8 ay oldu. doktor 5. ayda izin verdi ve bu sefer de dış gebelik oldu (rahim ağzına tutunmuş kese), rahim henüz hazır değilmiş, rahime tutunamamış, gitmiş tam rahimin en altına tutunmuş, ilaçla düşük yaptırttılar, 3 ay oldu bunu da yaşayalı. doktor 6 ay daha bekle dedi. nisanda doluyor süre. sen de doktora gidip tetkik yaptırırsan lütfen buraya da yaz olur mu?

allah verir de tekrar hamile kalırsam 34+0'da hastanenin bahçesinde oturayım bari :) ya çok etkiledi beni bu aynı gün, aynı saatte olması..allah allah aklım almıyor valla

evet horizon benimde aklım almıyor nasıl aynı gün olur diye.kesinlikle tesadüf degil gibi geliyor bana.doktora gidip bilgi alrsam tabiki yazarım burayada..

bugün doktora gittik ilk defa bebişimin kap atışlarını duyduk ama bn hala tedrgindim.doktora yaşadıklarımı anlattım bunun tekrarlama ihtimaline yok bile diyebilirim bunu hiç düşünme dedi. sonra hastane çıkış epikriz raporumu itedi gösterdim.kan değerlerimden birine baktı ve senin kanamaya eğilimin varmış muhtemelen dekolman ebebin bu dedi. ben ama o kaar tepkisidim ki doktor neden bu kadar mutsuzsun sen dedi ben başladım ağlamaya.doktor da bikere trafik kazası geçiren her arabaya bindiğinde hep kaza olacak sanır.yeni bi sayfa aç artık unut onu dedi. bakalım.inşallah alllahm yardım eder. dua ediyorum bana ve buradaki tüm arkadaşlara

Canım benim Rabbim hepimize kolaylık versin.Tüm herkezi sevindirsin.Evet artık yepyeni bir sayfa açmalıyız.

bugün doktora gittik ilk defa bebişimin kap atışlarını duyduk ama bn hala tedrgindim.doktora yaşadıklarımı anlattım bunun tekrarlama ihtimaline yok bile diyebilirim bunu hiç düşünme dedi. sonra hastane çıkış epikriz raporumu itedi gösterdim.kan değerlerimden birine baktı ve senin kanamaya eğilimin varmış muhtemelen dekolman ebebin bu dedi. ben ama o kaar tepkisidim ki doktor neden bu kadar mutsuzsun sen dedi ben başladım ağlamaya.doktor da bikere trafik kazası geçiren her arabaya bindiğinde hep kaza olacak sanır.yeni bi sayfa aç artık unut onu dedi. bakalım.inşallah alllahm yardım eder. dua ediyorum bana ve buradaki tüm arkadaşlara

doktorun ne güzel söylemiş, keşke bizler de öyle düşünebilsek ama kolay olmuyor işte. canım, sen ikiz gebelik nedeniyle yaşadın büyük ihtimal ve bebek şimdi tek olduğu için hiç korkma bence. inşallah çok sağlıklı dünyaya gelecek bebeğin. endişesiz hamilelik geçirmemiz çok zor bizim ama karnındaki miniğin için güçlü olman gerek.. bize de umut olacaksın inşallah

Back
X