• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Dekorasyonda Keşke ya da İyi ki Dediklerimiz...

prometheus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.767
7.749
683
Bayanlar,evlerimize aldığımız dekorasyon ürünlerinin kullanışlı olup olmadığı,satın almaya değip değmeyeceği konusunu tavsiyelerle burada konuşalım..
Mesela çok şık görünüp de kullanışlı olmayan ürünler varsa burada paylaşalım..
Deri koltuk veya yatak başlığı alıp da pişman olan..
Temizliği çok zahmetli görünüp aslında hiç de öyle olmadığını gören..
Çok gerekli olduğu zannedilen ama aslında evde kalabalıktan başka bir işlevi olmayan eşyalarımızı paylaşalım..
Paylaştığımız ürünleri de nereden aldığımızı yazarsak,o ürünleri almak isteyen arkadaşlarımıza bir fikir olur..
Koltuk,kalı,dolap,avize,kitaplık,ayakkabılık,gazetelik,biblo,çiçek v.s. her türlü dekorasyon ürünü hakkındaki fikirlerimizi belirtelim..

Valla düşündüm de aklıma gelmedi..
Ama en çok sevindiğim durumlardan biri yatak odamın çok geniş olması. Kocaman bir kıyafet dolabım ve benden önceki ev sahibin yaptırdığı gömme dolabım var. Şansıma gömme dolap da yatak odası takımıma çok yakıştı,renk ve mobilya olarak.Ayrıca boş bir odamız vardı oraya da bekarken kullandığım genç odamı yerleştirmiştim. Bir koca dolabım daha oldu...:dance:
Yazlık,kışlık,çizme,ayakkabı,terlik kaldırma dertlerim hiç yok. Hepsinin yeri belli.Bu kadar çok dolaba sahip olduğum için şanslı hissederim kendimi..:nazar:
Bu cevap oldu mu?kafamçokkarıştı
Bence olmadı,az daha düşüneyim yine gelirim..sengözlerimebaksanab

Dergi ve gazete koymak için bişii almıştım bence çok gereksiz oldu..Çünkü Gazete okusakta masanın yada sehbaın üstüne atıyoruz..yada oraya koyunca birikip duruyor..
Boşuna para vermişim pehh..
Bu arada salon halım benimde beyaz maalesef! Valla ne yalan diyim evde misafir yokken halının üstüne birşey seriyorum kirlenmesin diye:)
Birde biri çıplak ayakla basınca illet oluyorumm.
En kısa zamanda değiştiricem ama kına geldi bana bu beyaz halı sevdası yüzünden...

Beyaz halılardan şikayetçi olan çok arkadaşımız var..
Çok şık duruyor ama kullanışlı değil sanırım..
Benim de evimde fayans koridora koyduğum paspasın silikon kaymazı yok,bir gün acele ederken kazaya kurban gideceğim mazallah..O zaman da fıydırıp atacağım camdan..
Bekar evinde otuduğum için uyduruk bir şifonyer almıştım,kendimi kınıyorum..
Tüm çekmeceler kırıldı,o mu bana hizmet ediyor ben mi ona belli değil..
Banyoya tek çekmeceli 2 dolaplı beyaz plastik bir dolap almıştım hemen lavabonun yanında lavaboyla aynı hizada,hayatımda bu kadar kullanışlı birşey görmedim..
Bu dolap sayesinde banyom hiç dağılmadı.
Ayrıca bir eve bazalı yatak şart vesselam..

Eşimin toza allerjisi olduğu için ve yatak altının sürekli tozsuz, temiz kalması gerektiği için baza almamıştık, pişmanım. Çok fazla eşyayı toparlıyor çünkü, ve bu yüzden ekstra birkaç dolap aldık. Onlar da yer kaplıyorlar :)

Şu salonlarda kullanılan konsol, gümüşlük gibi şeyler var yaaa...
O gümüşlük denen şeyi aldığıma bin pişmanım..
Konsol işe yarıyor içine pek çok malzeme koyabiliyorsun..
Ama gümüşlük hem yer kaplıyor hem de çok gereksiz..
Ben içine çerçeve, çiçek vs. koydum, öyle kristal takım gibi şeyler değil.
Ama yine de hoş gelmiyor hiç gözüme, tavsiye etmiyorum şahsen..

Oturma odası ve mutfakta açık renk halı ölüm gibi...
Hiç kullanışlı olmuyor, temizliği büyük dert..

Banyo dolapları hayat kurtarıcı gibi bişey..
Hem havlu, bornoz vs. ürünleri, hem temizlik malzemelerini, hem şampuan, bakım kremleri gibi malzemelerinizi topluyor..
Gerçekten çok kullanışlı..

Ayrıca kullanan arkadaşların fikrini almak için soruyorum..
Oturma odamın mobilyasını değiştirip köşe takımı almayı düşünüyorum..
Kullanışlı oluyor mu, memnun musunuz??

Banyo dolapları kesinlikle her evde olması gereken eşya ÇOK MEMNUNUM.

KÖŞE TAKIMLARININ çok kullanışlı olmadığını düşünüyorum altını nasıl süpürüp siliyorlar monteli ise imkansız monteli değilse ikide bir ayrılır köşeden.

GÜMÜŞLÜK çok lüzumsuz hatta yüksek boy olmadıktan sonra konsol vs bile eşya kalabalığı , kızım tv ünitesi ile vitrin arası buzlu camlı özel dolap yaptırdr hem bütün eşyasını topladı hem şık hem rahat tavsiye ederim.

KLaSİK EL OYMALI mob. ömür törpüsü sil sil sil şık ama çok zor ve ağır yerinden kıprdamıyoor o adar para ver bir de işin hiçbitmesiiin öööf.

HA, KİRACI veya TAYİNciler şu kitaplık tarzı monte edilen raflı dolaplar eşya toparlamak için, iyi kutu kutu raflara sıralayın kazak vs raflara dizin taşınırkende kırılmaz falan...

şimdilik bunlar bu gün akraba günğ var şimdi hazırlanıp çıkıcaaam bye..

kesinlikle baza ve dolap oldukça fazla olmalı diye düşünüyorum bende..
sürgülü kapı yatak odası dolapları almayın kızlar..ray problemi olmuyor belki ama iç hacmine fazla bir şey sığdıramıyorsunuz..
benim mobilyalarım koyu kahve..iki gün içinde toz yığınına dönüyor mobilya üstleri..
halı ve koltuk seçimleri açık renk olduğunda da ayak izleri oluyor.
yeni evlenecek arkadaşlara en büyük tavsiyem fazla eşya almasınlar..siz eşyaya hizmet ediyorsunuz bu sefer;eşya size değil..
amacından çıkıyor yani..

Şimdiki aklım olsa eşyalarımı evime göre alırdım.
Yemek odasının bütün parçalarını almazdım mesala. Tv sehpası boşta yer kaplamaktan başka bir işe yaramıyor.
Yerlerde halıfleks rezil bir durum temizlemesi dert.
kafamçokkarıştı
Banyo dolabı kesinlikle şart :lepi:

Bayanlar,evlerimize aldığımız dekorasyon ürünlerinin kullanışlı olup olmadığı,satın almaya değip değmeyeceği konusunu tavsiyelerle burada konuşalım..
Mesela çok şık görünüp de kullanışlı olmayan ürünler varsa burada paylaşalım..
Deri koltuk veya yatak başlığı alıp da pişman olan..
Temizliği çok zahmetli görünüp aslında hiç de öyle olmadığını gören..
Çok gerekli olduğu zannedilen ama aslında evde kalabalıktan başka bir işlevi olmayan eşyalarımızı paylaşalım..
Paylaştığımız ürünleri de nereden aldığımızı yazarsak,o ürünleri almak isteyen arkadaşlarımıza bir fikir olur..
Koltuk,kalı,dolap,avize,kitaplık,ayakkabılık,gazetelik,biblo,çiçek v.s. her türlü dekorasyon ürünü hakkındaki fikirlerimizi belirtelim..

ben beyaz deri koltuk aldim ve bin pisman oldum yaaa birde oturma odasinda gelen giden cocuk bise suruyoo
silinmesi cok zor ya deri koltuk almak isteyenlere onerim beyaz ve krem almayin.

şimdiki aklım olsa evimde seramik kaplı alanları uygun renkte mermer kaplatır derzlerin temizliğiyle uğraşmazdım bıktım onların temizliğinden yaa

ben beyaz deri koltuk aldim ve bin pisman oldum yaaa birde oturma odasinda gelen giden cocuk bise suruyoo
silinmesi cok zor ya deri koltuk almak isteyenlere onerim beyaz ve krem almayin.

Gerçekten mi arkadaşım,ben öyle köşe deri bir takım beğendim,krem rengi..
Satıcı hakiki deriden başkasını tavsiye etmedi o da çok uçuk fiyatlı..
Nişanlım beğendiysen alalım dedi paramıza yazık diye istememiştim,yeni ikna oluyordum ki sen bunları yazmışsın..
Deri kumaşa benzemez diye düşünmüştüm,temizliği kolaydır diyordum ama değil demek..

allah izin verirse seneye evlenecem çok güzel fikirler alıyorum sizden teşekkürler bende fazla eşyadan nefret ederim az olsun öz olsun annem eve ne varsa alır boş boş eşyalar ben attıkça o topluyor yani ondan asla fazla eşya almam fazla birtane bardak bile evime almayacam sürgülü raylı dolapları önermiyolar dedeiginiz gibi açık renkli koltuk takımları çok hoş ama oturma odasına olmaz çok çabuk kirlenir biz zaten tainci olacak inanın biryere yerleşmeden asla salon takımı felan almayacam dogu görevi bitsin sonra alırım birde şu önerim var ev alacagımızda mutlaka bir oda fazla olsun büyük dolap yaptırırsın neyin var neyin yoksa koyarsın içine okadar rahatki tanıdıgımız öyle yaptırdı inşallah allah kalbimize göre versin çok teşekkür edrim hepinize

Nişanlım beğendiysen alalım dedi paramıza yazık diye istememiştim,yeni ikna oluyordum ki sen bunları yazmışsın..
Deri kumaşa benzemez diye düşünmüştüm,temizliği kolaydır diyordum ama değil demek..

deri koltuk kullanmadım...ama deri firmasında çalışıyorum derinin ciğerini bilirim :roflol:

birincisi deri terletir,oturduğunuz zaman yapış yapış olursunuz bence bu sebep bile almamak için yeterli

ikincisi ise gerçek deri sıcakta bakteri üretebilir tatlicadiarzu koku da yapabilir( işlem görmüş olmasına rağmen)

ayrıca su değdiğinde ne olursa olsun çok fena koku yapar ( gerçek deri )

deri koltuk kullanmadım...ama deri firmasında çalışıyorum derinin ciğerini bilirim :roflol:

birincisi deri terletir,oturduğunuz zaman yapış yapış olursunuz bence bu sebep bile almamak için yeterli

ikincisi ise gerçek deri sıcakta bakteri üretebilir tatlicadiarzu koku da yapabilir( işlem görmüş olmasına rağmen)

Yaa bunları öğrendiğim çok iyi oluyor arkadaşlar emeklerinize sağlık..
Kıasacası deri koltuk takımı tavsiye eden yok yani..

alma canim bence hic kolay degil temizligi valla ben biktim yaa
degistircem bende koltuklarimi
mesele ben yine deri alcam ama visne rengi alcam koyu renkler alabilirsin

canim ya neyle silmeliyim deri koltugu
beyazlatmak ve parlatmak icin ne yapmaliyim a.s.

canim ya neyle silmeliyim deri koltugu
beyazlatmak ve parlatmak icin ne yapmaliyim a.s.

valla ceket ne ile temizlenir söylerim ama koltuğu bilmiyorum :lepi:

özel temizleme ürünleri vardır ..bi araştır bence ( temizlik malzemesi satan yerlere sorarsan yada deri koltuk satan mağazalara sorarsan onlar detaylı bilgi verebilr )Şeniz

Back
X