Tatlim evliligin kabusada dönebilir dönmeyebilirde, bu tamamen sana ve esine kalmis birsey. Ama mutlak sorunlar olacaktir, buna hazirlikli olman gerek. Ve zorla kimseyi kimseye sevdiremezsin zaten. Babaninda kafasina göre bir dünür bulsan bu sefer sen acaba o dünürün ogluyla gecinebilecekmisin. Yani hem es hem ailesi mükemmel olsun diye beklersen tursunu kurabilir ailen muhtemelen ; )
Demek adam cimri, bir tek size cimri degilya, genelde cimri demekki. Senin babanda genelde gecimsiz, bir tek onlara karsi degilya. Ama benden sana tavsiye nisanlina anlatma babanin tepkilerini.
Ben mesela dogru bile olmasa anneme bazen "kaynanam sana selam söyledi" veya "kaynanam seni cok seviyor zaten, birsey demesede ben onun hareketlerinden anliyorum, hasta oldugunu duyunca hemen annene git mutlaka vs dedi diyorum" gibi bazen arada bir uyduruyorum, bir bakiyorum benim aileminde yelkenleri yere iniyor.
Yani biraz arayi yapmak lazim, ama abartmayada gerek yok.
Inanki nisanlin bir ailesiyle kavga etmeye baslasin veya onlara anlatmaya baslasin sizin onlara karsi dolu oldugunuzu bir daha sizde ne huzur kalir ne birsey, bu yüzden nisanlinizada yansitmayin. Vakitleri olmadi gidemediler, zamani yoktu ariyamadi, baktin babanin eli telefona gitmiyor "Hadi babacigim, benim hic mi hatirim yok, bir ailesine gecmis olsun diye ara ailelerinde hastalari varmis" vs gibisinden