delirmek üzereyim yardım edin arkadaşlar:(

Tatlim evliligin kabusada dönebilir dönmeyebilirde, bu tamamen sana ve esine kalmis birsey. Ama mutlak sorunlar olacaktir, buna hazirlikli olman gerek. Ve zorla kimseyi kimseye sevdiremezsin zaten. Babaninda kafasina göre bir dünür bulsan bu sefer sen acaba o dünürün ogluyla gecinebilecekmisin. Yani hem es hem ailesi mükemmel olsun diye beklersen tursunu kurabilir ailen muhtemelen ; )

Demek adam cimri, bir tek size cimri degilya, genelde cimri demekki. Senin babanda genelde gecimsiz, bir tek onlara karsi degilya. Ama benden sana tavsiye nisanlina anlatma babanin tepkilerini.
Ben mesela dogru bile olmasa anneme bazen "kaynanam sana selam söyledi" veya "kaynanam seni cok seviyor zaten, birsey demesede ben onun hareketlerinden anliyorum, hasta oldugunu duyunca hemen annene git mutlaka vs dedi diyorum" gibi bazen arada bir uyduruyorum, bir bakiyorum benim aileminde yelkenleri yere iniyor.
Yani biraz arayi yapmak lazim, ama abartmayada gerek yok.
Inanki nisanlin bir ailesiyle kavga etmeye baslasin veya onlara anlatmaya baslasin sizin onlara karsi dolu oldugunuzu bir daha sizde ne huzur kalir ne birsey, bu yüzden nisanlinizada yansitmayin. Vakitleri olmadi gidemediler, zamani yoktu ariyamadi, baktin babanin eli telefona gitmiyor "Hadi babacigim, benim hic mi hatirim yok, bir ailesine gecmis olsun diye ara ailelerinde hastalari varmis" vs gibisinden

Nişanlında memnun değilse bu durumdan bence artık üstüne gitmenin bir anlamı yok. Bir sınır çizersin ailesi ile aranıza, oğullarıda hazır sana hak veriyor sorun olmaz artık. Eğer nişanlından memnunsan ailesi yüzünden onu cezalandırma. Aile önemli evet ama bu anlattıkların ayrılığa, sizin evliliğinizi iptale değer şeyler asla değil. Burda ne konular var bak oku, şu durumuna şükür ediceksin, üstelik oğulları ailesini daha üstün tutuyor bir çoğu, sen şanslısın. Bence yanılma en güzel dönemin olan bu nişanlılık dönemini doya doya yaşa, sevmek zorunda değilsin ama saygın yitirme yinede, sınırını çiz seviyeni koru, bir şekilde elbet soğukluk girer araya ve çekerler kendilerini sizden sizde rahatlarsınız canım. Haline şükür et bence,kahretme olurmu..

nişanlın nekadar iyi olursa oLsun değişicektir canım ha tabiki seni sevmez yada hergün kırar diyemem ama neticede erkekleri ailesi çok etkiliyor. özellikle evlenince. buna çok şahit oLdum .. . Ama nebiliyim bunla olmasa baskasıyla olsa yine aynı sorunların yasamıcaksımısın ? erkeklerin % 90ı böle. ailesini görünce eşleri 2 .planda kalıyor. çok fazla beklentii içine girmezsen çokta kırılmazsın madem çocuk iyi eminsin. sende oda sewiosa bitirmeyi düşünme derim.

Bence evlilik ailelerin de birleşmesi demek.

Ama bu benim düşüncem.

Ailem onaylamazsa ne kadar seversem seveyim vazgeçerdim..

Madem babanızın bu huyunu biliyorsunuz neden onun düşüncelerine göre hareket ediyorsunuz öyleyse ?
Kendi idrak gücünüzü kullanın. Siz evleneceksiniz babanız değil.
Size göre karakteri sağlam evliliğe uygunsa sorun olmamalı.
Üstelik kayınpederinizin cimrilik ve kendini övmesi özelliklerinin evliliğinize olumsuz etkisi ne olabilir ?

Nişanlından eminsen baban bile olsa başkalarından etkilenme
Baban zaten herkesle anlaşamıyomuş, bunla da anlaşamadı de geç
Neden dolduruşa gelip insanlara cephe alıyorsun ki
Bu huyundan vazgeçemezsen evet evliliğini etkiler

Senin annen baban ne kadar önemliyse, eşinin de o derece önemli olacak çünkü

dur şekerim delirme hemen.
baban sevmek zorunda değil sen evlendikten sonrada görüşme mecburiyeti de yok.
babandan etkilenme sonucta senle ilgili ciddi bir sorun yoksa sorunda yok ortada.
onlarla yaşayacak olan sensin senin arandaki dialog önemli.
benm ailemle eşimin ailesi görüşmezler ne iyi ne kötü günlerine ben yollamam çünkü yıldızlar barışmadı hiç.
inan daha huzurlu oluyosun okadar sorunun içinde aman ailen şunu dedi şunu yaptılar olmayacak hiçyoksa.

çok doğru şeyler söylemişsiniz arkadaşlar cevap yazan herkese çok tşk ediyorum.dikkat edicem bana dua edin.inşallah hepimiz için en hayırlısı olur.bütün yuva kuracaklar için de öyle.çünkü zormuş bu işler.gelişmelerden haberdar ederim.saolun.

nişanlılık döneminde aileler sık sık görüşür de evlendikten sonra da böyle mi olacak ki? benim babamla eşimin ailesi eskiden tanıştıkları için arasıra görüşürler ama mesela anneannemle babaannemi düşünüyorum, cenaze agır hastalık vs olmadan kimse kimseye gitmez arada ben ananeme giderken babannem 'selam söyle nasıllar iyiler mi' fln derdi hepsi bu, yani babanız da kayınpederi sevmiyorsa böyle gerekli zamanlarda görüşürler olur biter, nezaketen yani..
siz evleneceksiniz sonucta kapı kapanır onlar dışarda kalır
ayrıca, yani biz de eşimin ailesiyle çok görüşürüz hep birlikte dışarı çıkarız yeriz içeriz, genelde de eşim öder, çok tuhaf bişey değil ki bu nişanlıyken de böyleydi, kayınpeder niye ödesin ki? o da olur arasıra ama işte arasıra yani. kayınpederi yolmaya gitmedik ya, babamla benim pek aram yoktur genelde böyle hepimiz bir araya gelmeyiz ama o kayınpederimle görüşür ara ara, nadiren hep beraber de çıkarız ama babam da ödese tuhaf gelmezdi, dediğim gibi kayınpederi yolmaya mı gittik ki o ödesin?
birlikte dışarı çıkınca o iki aile siz ve nişanlınız için toplanmış oluyor bence en mantıklısı nişanlınızın ödemesi zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…