- 3 Eylül 2012
- 21.890
- 57.755
- 798
- Konu Sahibi bookermoon
-
Çalıştığım zamanlar iş hayatı en zoru sanıyordum. Ama anne olmak en zoruymuş...Orada çok haklısınız. İlgi ilişkilerde çok önemlidir bence de.
Zor gerçekten. Ben çalıştığım için eşiniz tarafından bakıyorum olaya biraz. Anne değilim ama sizi kadın olarak anlıyorum.
Ben sadece eşimle değil arkadaşlarımla ailemle eşimin ailesiyle çok net iletişime geçerim derinden beklentim olmaz. Eşime yemek yapmak istemiyorsam direkt söylerim ,yemeğe çıkmak istiyorsam direkt söylerim ya da bugün sen yapar mısın derim ama ne istiyorsam onu söylerim . Başkasından ince düşünce beklediğim de oldu o zamanlar suanki kadar mutlu değildim .Haklısınız ama sürekli söylediğimiz zamanda söylenen dırdır eden kadınlar olmuyor muyuz? Biz erkeğin işten yorgun ve aç geldiğini hergün biliyoruz özellikle söylemesini beklemiyoruz. Onlarında biraz düşünmesi gerekir diye düşünüyorum. Bir yemek yemekle batmayız ki öyle lüks istemem dürümle bile mutlu olurum
İnanın normal hayatımda öyle pozitifimdir ki... Hep mutlu olacak sebep bulurum. Annelik işi ağır geldi bana sanırımŞunu görüyorum ki..
Her taraf mutsuzluk dolu.
Nişanlısı nişanlısından sebep, işsizi parasızlıktan, evlisi kocasından..
İstesek hepimiz delirecek bir sebep buluruz.
Ama aklımızı korumak zorundayız o bize lazım..
Sakin olunuz. :)
İnsanoğlu işte genelde hep elinde olmayanda aklı kalır..Çalıştığım zamanlar iş hayatı en zoru sanıyordum. Ama anne olmak en zoruymuş...
Bu konuyuda çok düşündüm ama hangi yöntemi uygulamam daha sağlıklı olur bir türlü karar veremedim
8 aylık bir oğlum var, doğumdan sonra hiç mutlu olamadım. Doğumum zor geçti, bebek küvezde kaldı hastahanelerde süründüm dikişli halimle. Çok şükür şimdi sağlıklı ama herşey üstüme geliyor. Sürekli uykusuz ve yorgunum, ev işleri hiç bitmiyor. Birde ekonomik sıkıntılar başladı. Eşim çocuğa yardımcı oluyor ama ne bir yemeğe çıkalım diye teklif ediyor ne de sıkıldın gezmeye gidelim diye. Hep ben söylemek zorundayım ve artık ufak incelikler bekliyorum ama nerde... Öyle bunaldım öyle mutsuzum ki, bazen başımı alıp uzaklara gidesim geliyor. Gözyaşım gözümde bekliyor gibi heran.
Ne kadar güzel. Üç yıllık evBen sadece eşimle değil arkadaşlarımla ailemle eşimin ailesiyle çok net iletişime geçerim derinden beklentim olmaz. Eşime yemek yapmak istemiyorsam direkt söylerim ,yemeğe çıkmak istiyorsam direkt söylerim ya da bugün sen yapar mısın derim ama ne istiyorsam onu söylerim . Başkasından ince düşünce beklediğim de oldu o zamanlar suanki kadar mutlu değildim .
Çok teşekkür ederim yarından itibaren deneyeceğim. Siz denediniz ve başarılı oldunuz anladığım kadarı ileCocugu önce ayri oda'da yatir ve rutin olustur. Saat 19-20'de banyoya koy, pijamalarini giydir, sütünü ver, bir kitaba baksin ve yatagina koy. Aglarsa her 5-10-20-25 dakika yanina git. Biraz pispisla, ama odasindan cikarma. Hep yatagina koy "iyi geceler annecim" de cik.
Bunun yani sira bir pelus yanina verebilirsin uyku arkadasi olarak, bebek telsizinden hafif sarki caldirabilirsin yada tavanda cizgili, isikli projeksyon oyuncaklar var, onu kullanabilirsin. Her cocuk farkli bir sekilde yardim aliyor.
Bir hafta zorlanirsin, sonrada cok rahatlatsin. Esin ile tekrar ayni yatakta olmak, aksam 19den sonra bos olmak cok rahatlatici.
Sürekli ama sürekli düşünüyorum bunları. Ama elimde değil inanın, siz elfida gibi anlamlı bir şarkıdan bahsediyorsunuz, ben ise birgün beş küçük ördek diye başlayan çocuk şarkısında son ördekte gelmemiş, annecik ördek ağlıyormuş yüzerek kısmını duyduğum anda hıçkırıklara boğuldum. İçimden taşıyor ben tutsamdaBu sabah tesadüfen ofiste Haluk Levent'in Elfida'sını dinledim, şarkının hikayesi gözümde canlandı, anne değilim ben ama içim yanar her duyduğumda, öyle dertler var ki bu dünyada tarifi yok... Bir bebeği büyütmek, bir evi çekip çevirmek tabi ki zor, hayat zor, geçim zor ama herkes sağ sağlıklı ve yerli yerindeyken bu kadar kendini bırakmanın anlamı yok. Bir bebeğiniz oldu ve tabi ki hayatınız tümden değişti, bunun oturması zaman alacaktır elbet, iletişimle bu sorunları düzenlemeye çalışın, kendinizi boşu boşuna hırpalamayın
Ne kadar güzel. Üç yıllık ev
Çok teşekkür ederim yarından itibaren deneyeceğim. Siz denediniz ve başarılı oldunuz anladığım kadarı ile
Neden ayrı yatıyorsunuz?Ayrı yatıyoruz. O saat 6 da işe gidiyor bazen işe gitmeden mama veriyor.
Bebeği çok huysuz olursa yanıma alıyorum bide burun ameliyatı oldum 2 hafta önce. Onunda eli kolu çok oynuyor uykuda o yüzdenNeden ayrı yatıyorsunuz?
Geçmiş olsun.Bebeği çok huysuz olursa yanıma alıyorum bide burun ameliyatı oldum 2 hafta önce. Onunda eli kolu çok oynuyor uykuda o yüzden
Bende hep tekrar çalışmayı düşünüyorum ama bebeğe bakacak kimseyi bulamıyoruzBebek öncesinde çalışıyor muydunuz? Bakacak kimse varsa iş hayatına geri dönün derim. Benim oğlum 17 aylık, 11 bucuk aylıkken iş hayatına geri döndüm. Resmen tekrar nefes aldığımı hissettim. Oglum da zor bir cocuk hala geceleri uyumuyor ama en azından gündüzleri iki insan görüp rahatlıyorum.
Helal olsun size. Aman az önce bir göz attım da bdv bölümüne, aczık utandım kendimden. Benimki dert değil sıkılmakmış meğerGeçmiş olsun.
Eşinizle nöbetleşe bakın bebeğe.
Maalesef 1-1,5 sene böyle.
Ben 4 yılda 3 çocuk doğurdum. 6 yıldır aralıksız çocuk emziriyorum. Uykusuzluğa mecburen alıştım. Ama üç çocukla sık sık dışarı çıktım. Kışın avm lere gittim, yazın neredeyse hergün parka indim.
Siz de alışacaksınız biraz daha sabır.
Kolay değil.Helal olsun size. Aman az önce bir göz attım da bdv bölümüne, aczık utandım kendimden. Benimki dert değil sıkılmakmış meğer
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?