- 21 Ocak 2018
- 1.420
- 4.128
- 63
- Konu Sahibi bookermoon
-
Çok teşekkür ederim. Güzel duygularınız ve dilekleriniz için. Elbette öperim. Sizinkilerin de sağlıklı ve mutlu büyümesi dileklerimleKolay değil.
Bir insan getirdiniz dünyaya.
İnsanın yükü ağırdır derler.
Rahme düştüğü anda o sorumluluğu alıyoruz üzerimize.
Şükredin ki sağlıklı. Elbette yoracak ama güzel günleriniz artarak devam edecek inşallah.
İnsan her şeye alışıyor. Anneliğe de uykusuzluğa da her şeye zamanla alışacaksınız. Hatta uykusuzluk umrunuzda olmayacak. Yeter ki sağlık, huzur olsun.
Kuzuyu öpün yerime.
TeşekkürlerÇok teşekkür ederim. Güzel duygularınız ve dilekleriniz için. Elbette öperim. Sizinkilerin de sağlıklı ve mutlu büyümesi dileklerimle
Gelip benimkine de versene , sabah yorgunluktan oturdum agladim bu yasimda , sinir krizi geciricem yakinda o derece yorgunumUyku egitimi, uyku egitimi ve uyku egitimi diyorum, baska birsey demiyorum.
Oncelikle Allah bagislasin bebeginizi. Benim de 7 aylik bir oglum var. Dogum iznindeyim baslarda cok sikinti cektim emzirme beslenme konusunda felan ama o süreçleri atlattik cok şükür. Kışın sogukta cikamadim ev işleri birikti bebegi görmeye gelenler onlarin yorgunluğu felan bunaldim. Sabah erken saatte bebekle gune baslayip gun boyu bebekle ugras yemek temizlik yetismeye calis tum bunlarin icinde insan eşinden manevi bi destek bekliyor.Havalar duzeldi sende yoruluyosun sıkılıyosun gel bi dolasalim bebekte hava alsin demesini bekliyor ama malesefki erkeklerin cogunda bu dusunce yok yok yok. Calistiklari icin kendilerini surekli yorgunum ise gidecem diye herseyden sıyırıp kenar cekilmeleri insani daha cok sinir ediyor. Her gun ise gidip insan icinde oldugu halde hala esim tek basina cikip arkadaslariyla sosyallesmesi gerekigini soyleyince sinirim atti tepeme. Bebegimde buyudu her gun bebek arabasiyla yarim saat yuruyup geliyorum. Gezmeye gitmek istediginde de arabayi birak git bende gezmeye gidicem diyorum ya arabayi birakiyor yada kendide gitmiyor. Artik onceligim kendim kendim mutluysam bebegime daha iyi bakiyorum. Esim de ilsa kimseden bisey beklemedigim.zaman daha mutluyum8 aylık bir oğlum var, doğumdan sonra hiç mutlu olamadım. Doğumum zor geçti, bebek küvezde kaldı hastahanelerde süründüm dikişli halimle. Çok şükür şimdi sağlıklı ama herşey üstüme geliyor. Sürekli uykusuz ve yorgunum, ev işleri hiç bitmiyor. Birde ekonomik sıkıntılar başladı. Eşim çocuğa yardımcı oluyor ama ne bir yemeğe çıkalım diye teklif ediyor ne de sıkıldın gezmeye gidelim diye. Hep ben söylemek zorundayım ve artık ufak incelikler bekliyorum ama nerde... Öyle bunaldım öyle mutsuzum ki, bazen başımı alıp uzaklara gidesim geliyor. Gözyaşım gözümde bekliyor gibi heran.
Gelip benimkine de versene , sabah yorgunluktan oturdum agladim bu yasimda , sinir krizi geciricem yakinda o derece yorgunum
Ahhaa tabi ki hicbirsey , sen benim kizi bilmiyosun galibaŞimdiye kadar ne denedin?
Merhaba .Yorumunuzu gorunce biraz icim rahatladi .Su an oğlum 8 aylik ve ucretsiz izindeyim 14 aylikken ise döneceğim.Bebek öncesinde çalışıyor muydunuz? Bakacak kimse varsa iş hayatına geri dönün derim. Benim oğlum 17 aylık, 11 bucuk aylıkken iş hayatına geri döndüm. Resmen tekrar nefes aldığımı hissettim. Oglum da zor bir cocuk hala geceleri uyumuyor ama en azından gündüzleri iki insan görüp rahatlıyorum.
Doğum ve çocukla ilgili sıkıntılar konusunda birebir aynı durumdayız. Ekonomik sıkıntılar elbet bir gün geçer sıkmayın güzel canınızı. Eş kısmına gelince eşinizden incelik beklemeyin. Muhtemelen o da zor bir dönemden geçiyor. Baba olmanın da zorlukları ve belli bir uyum süreci var. Kaldı ki ekonomik sıkıntınız varmış. Emin’im eşiniz bunları kendine çok fazla dert ediyordur. Bu dönem incelik bekleme dönemi değil. Siz de gösteremezsiniz o inceliği. Sizin yapacağınız en güzel şey, fırsat buldukça birbirinize sarılmak ve birbirinizden güç almak.8 aylık bir oğlum var, doğumdan sonra hiç mutlu olamadım. Doğumum zor geçti, bebek küvezde kaldı hastahanelerde süründüm dikişli halimle. Çok şükür şimdi sağlıklı ama herşey üstüme geliyor. Sürekli uykusuz ve yorgunum, ev işleri hiç bitmiyor. Birde ekonomik sıkıntılar başladı. Eşim çocuğa yardımcı oluyor ama ne bir yemeğe çıkalım diye teklif ediyor ne de sıkıldın gezmeye gidelim diye. Hep ben söylemek zorundayım ve artık ufak incelikler bekliyorum ama nerde... Öyle bunaldım öyle mutsuzum ki, bazen başımı alıp uzaklara gidesim geliyor. Gözyaşım gözümde bekliyor gibi heran.
Ne guzel cogu bayan evden peynir zeytin bi simit bi cayla mutlu olur ama cogu eşe bu bile zor geliyor. Sonrası malesef mutsuz evlilik mutsuz cocuklar oluyorEvladınız fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı mı?
Evet.
Anne-babası da sağ ve sağlıklı.
Bu iki maddede sorun yoksa gerisi bir şekilde hallolur.
Çocuk büyütmek ve yetiştirmek kolay mı?
Bakış açısına göre değişir.
Önce bakış açınızı,sonra önceliklerinizi gözden geçirin.
Dünyaya gelmeyi çocuklar istemiyor,
biz ebeveynler istiyoruz,
Allah da izin verirse dünyaya getiriyoruz.
Eşinizin müneccim olmasını beklemeyin.
Erkekler daha düz mantık yürütürler,
bizim kadar ince ve detaylı düşünmezler.
Dışarda vakit mi geçirmek istiyorsunuz?
Açıkca söyleyin.
Dışarı çıkmak,güzel vakit geçirmek için ille de para şart değil.
Gelirimiz ortalamanın üstünde ama bazen açık büfe kahvaltıya gideriz,bazen simit-çaya talim ederiz,bazen de evde sandviç ve termosa çay hazırlarım,portatif sandalyeleri ve gazetemizi alırız doğru sahile.
Geçen Çengelköy'deki Çınaraltına gittik mesela.
Oraya dışardan yiyecek getirmek serbest.
Fırından simit aldık,evden peynir,zeytin,
ordan da ikişer büyük bardak çay söyledik,denize karşı keyifli zaman geçirdik.
Şu sitedeki gençlere bazen şaşıyorum.
Mutlu olmak o kadar da zor değil...
Kendim icin yaptığım en iyi sey ise geri dönmek oldu. Evde oturmaya alışkın biri değilim. Uyumayan ve cok hareketli bir bebekle sürekli evde boğulacak gibi oluyordum. Çok iyi geldi bana. Bebeğe de annem baktığı için gözüm arkada kalmıyor. Sıcak çay kahve icmek, yemeği bölünmeden yemek bunlar cok guzel seyler :) Sohbet etmeyi bile özlemişim. Benim oğlum da sabaha kadar uzerimde hala gecede sayısız kez kalkıyor evet hala zor ama evde kalsam mutsuz oluyorum. Bir nevi işte dinleniyorum diyebilirim. Oglumu da bu dünyadaki her şeyden cok seviyorum ama bizler de insanız, kendimizi dinlemeye ihtiyacimiz var. Hic vicdan azabına gerek yok eminim size de iyi gelecektir. Evde de yorumluyorsunuz zaten.Merhaba .Yorumunuzu gorunce biraz icim rahatladi .Su an oğlum 8 aylik ve ucretsiz izindeyim 14 aylikken ise döneceğim.
Bazen kara kara düşünüyorum. Bu zor cocukla nasil calisacagim ,kime emanet edeceğim diye .Gercekten çalışmak iyi geliyor mu ?
Biz uykusuz tayfadaniz .Bensiz uyumaz. Gece uyurken bile elleri benim ustumdedir .Sadece emerek uyur filan. Hepsine nasil yetisirim diye düşünüp duruyorum.
Çok haklısınız. Çok teşekkür ederimDoğum ve çocukla ilgili sıkıntılar konusunda birebir aynı durumdayız. Ekonomik sıkıntılar elbet bir gün geçer sıkmayın güzel canınızı. Eş kısmına gelince eşinizden incelik beklemeyin. Muhtemelen o da zor bir dönemden geçiyor. Baba olmanın da zorlukları ve belli bir uyum süreci var. Kaldı ki ekonomik sıkıntınız varmış. Emin’im eşiniz bunları kendine çok fazla dert ediyordur. Bu dönem incelik bekleme dönemi değil. Siz de gösteremezsiniz o inceliği. Sizin yapacağınız en güzel şey, fırsat buldukça birbirinize sarılmak ve birbirinizden güç almak.
Talep ettiğim zaman her daim yerine getirirEşinizden teklif gelmiyorsa talep ediceksiniz. Talep ettiğiniz halde yapmıyorsa işte konu sıkıntılı.
Haklısınız teşekkür ederimSizi cok iyi anliyorum .Benim bebeğim de 8 aylik .
Bizim sorunumuz yaz annesi olup koca kışıevde gecirmek bence .Cunku tanidigim bir cok arkadasimin ortak sorunu bu .
Bebegimin 4 ay gaz sorunu vardi .Ek gida ike birlikte kabizlik ve gaz olarak devam etti .Ayrica uyku sorunu var.Hic uyumadan sabahladigimiz oluyor. Daha kucukken babasi uyutabiliyordu biraz dinlemiyordum. Ama su an mümkün değil.
Daralma sebepleri genelde ayni ekonomik sıkıntı, yalnızlık ,desarj olamama filan .
Ben hep kendime bahar geldi ,yaz da gelecek eve girmeyecegiz oglumu gezdirecegim diye telkim veriyorum. Hava guzelse disari cikiyoruz. Sevdiklerimi gormeye calisiyorum .Tek eksigim ailemin burda olmamasi .
Siz de kendinize moral verin .Zira ben çocuğa bakayim sen bi guzel uyu demiyor kimse .
Ya da kimse bir tabak yemek getirmiyor .
Ben sukrediyorum .Anne olmak icin cok caba harcadim
Simdi mucizem benimle .Saglikli olsun yeter ki gerisi gelir gecer.Cok takılmayın.
Ben sadece yağmur yağdığı zaman bile mutlu olabilen bir insanım, anlatmak istediğim arada bir günlük sıradanlıktan sıyrılmak yada arada bir düşünüldüşümü hissetmekti. Zaten ben veya diğer ailelerde sizin gibi çay bahçesi piknik alanı gibi yerlerde geçiriyoruz keyifli vakitlerimizi. Fransız restoranına yemeğe çıkanımız pek azdır sanırım.Evladınız fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı mı?
Evet.
Anne-babası da sağ ve sağlıklı.
Bu iki maddede sorun yoksa gerisi bir şekilde hallolur.
Çocuk büyütmek ve yetiştirmek kolay mı?
Bakış açısına göre değişir.
Önce bakış açınızı,sonra önceliklerinizi gözden geçirin.
Dünyaya gelmeyi çocuklar istemiyor,
biz ebeveynler istiyoruz,
Allah da izin verirse dünyaya getiriyoruz.
Eşinizin müneccim olmasını beklemeyin.
Erkekler daha düz mantık yürütürler,
bizim kadar ince ve detaylı düşünmezler.
Dışarda vakit mi geçirmek istiyorsunuz?
Açıkca söyleyin.
Dışarı çıkmak,güzel vakit geçirmek için ille de para şart değil.
Gelirimiz ortalamanın üstünde ama bazen açık büfe kahvaltıya gideriz,bazen simit-çaya talim ederiz,bazen de evde sandviç ve termosa çay hazırlarım,portatif sandalyeleri ve gazetemizi alırız doğru sahile.
Geçen Çengelköy'deki Çınaraltına gittik mesela.
Oraya dışardan yiyecek getirmek serbest.
Fırından simit aldık,evden peynir,zeytin,
ordan da ikişer büyük bardak çay söyledik,denize karşı keyifli zaman geçirdik.
Şu sitedeki gençlere bazen şaşıyorum.
Mutlu olmak o kadar da zor değil...
Kanguru ya alıp kütüphaneye gidiyorum geneldeBirçok anne aynı yollardan geçiyor ayni hisleri yaşıyor ama bunları eşinin anlamasını bekleme. Çok sıkıldıysan eşine sen söyle çıkalım gezelim diye. Ya da al çocuğu kendin çık. İlla çok para gerekmiyor termosa çay koyup fırından hamur alıp kızartsan ya da simit alsanız parkta filan yeşillik bir yerde otursanız o bile iyi geliyor. Havalar ısındı artık çıkın gezin, çocuk da açılır. Parkta arabasında oturup oynayan çocukları izler siz de bir bardak çay içip kitap filan okursunuz. Biz gidip bir yerde yemek yerken kızım çok sıkılıyor ama dışarıda etrafı izliyor daha rahat ediyoruz. Bazen onun yiyeceğini yanıma alıyorum parkta yediriyorum evde yemeyince
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?