Delirmek uzereyim

Lavista

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2018
492
267
53
36
ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle

Hazır değilse zorlamayın. Henüz hazır görünmüyor. Psikolojiniz bozulmuş. Yapmayın bu kadar. YouTube da tuvalet eğitimi videolarını izleyin. Doğru zamanı anlarsınız. Bir de Kukulinin tuvalete hay hay beze bay bay şarkısı bizde çok işe yaradı ama ben çok rahat davrandım. Bezi kendileri bıraktı desem yalan olmaz.

33 aylıkta öneriliyormuş diye duydum büyük oğlumda bende sıkıntı çektim hiçbir şekilde tuvalete lazımlığa oturtamadım hem kendimi hem çocuga eziyet ettim çevrenin baskısıyla üç buçuk yaşında kendiliğinden öğrendi şimdi bir küçüğüm var 31 aylık oda tuvaletei reddetti ama hiiiçççç zorlamıyorum beziyle askere gidecek değil ya eninde sonunda öğreniyorlar vakti gelince

Bugünlerin geçici olduğunu düşünüp kendini rahatlatmaya bak. Kakalarini tuvalete yaptıkları her sefer için bir çıkartma yapıştır duvara mesela isimlerinin altına, her 5 veya 10 çıkartmada çok sevdikleri bişeyle ödüllendir. Sen sakin ol, gerilme. Onlar sen nasılsan ona göre davranir. Bir de daha 2 yaşındalar arkadaşım. Bebeklikten yeni çıktılar daha. Sakim onlara karşı gergin olma. Biz Türk anneleri malesef çok tahammülsüz ve cabuk gerilen insanlarız. Gerek yok. Daha küçükler ne bilsinler diye yaklaş en büyük kriz anlarında. Biz anaları tahammül edip sabırla merhametle yaklasmayacaksak kim çekecek kuzularımızın sıkıntısını?

ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
Buna benzer durumu ablam da yaşadı altı bezliykende hep girdiği köşeye bi naylon örtü koydu oğluna gösterdi bir süredir onun üzerine yapıyo . Tuvalete gitmek istemiyo sorunca kaka nereye yapılır diye tuvalete diyo ama kendisi naylonun üzerine yapıyo bu bi süreç ona bi yer verin orayı kullansınlar geçici bi süre belki tuvalet korkuları vardır

Allah'a şükür ki büyük bir sağlık problemleri yok. Bu tarz problemleri profesyonel yardım alarak çözebilirsiniz bence. Daha sabırlı olmalısınız. Bir çok insanın çocuklarıyla çok daha büyük problemleri var bence biraz fazla takmayın kafanıza. Profesyonel bir yardım alın ve çevrenizdekilerin düşüncelerini takmayın.

Eminim çocuklarınız için elinizden geleni yapıyorsunuz ama biraz daha sabır ve gayret. Sonunda üstesinden gelinmeyecek bir durum değil.

İkiz çocuk çok zor anlıyorum ama siz çocuklar hazır olmadan başlamışsınız. Süreç bir yıl sürmüş.

Öncelikle çocuk rahatsız olup bezini çıkarmak istediğine yönelik işaretler verecek, kendi kıyafetini tam olmasa da çıkamaya çalışacak, gece bezleri çok dolu olmayacak. Yani şimdilik sadece kakası geldiğinde söylemesine yönelik alıştırma yapmanız daha uygun geldi.

Çevreniz haklı, eğer bezi bırakmak için çocuk hazırsa, siz de bağlamayacaksınız. Arada bağlarsanız çözüm olmaz.

yeğenim 2015 temmuz doğumlu. ablam tuvalet eğitimine bu sene başladı sanırım. ve hala o da kakasını altına yapıyor. siz erken başlamışsınız bence.

2 yaş erken gibi geldi bana, ama bunun icin de çocukları çok zorlamayın oyun yaparak tuvalet egitimini vermeye çalışın diyorlar. Sürekli var mi yok mu diye sormak ters etki yaratirmis ki sizinde oyle olmus galiba, cocugunuz islak ve kuru kavraminim farkinda mi ona bi bakin, bezine tuvaletini yaotiginda rahatsiz oluyor mu? Hemen cikarmak istiyor mu ? Eger rahatsuz olmuyorsa daha hazir olmayabilir. Surekli onu lazimliga veya tuvalete goturmek istemeniz ona iyilikten cok ceza gibi gelebilir ve bu yuzden istemeyedebilir. Etrafin baskisi yerine cocugunuzun ne istediğini anlamaya calisin. Erkek cocuklarinin bu surece adapte olmalari daha uzun olabiliyormus biraz sabretmek gerek. Oyunlar yaparakta egitim vermeye calisin tuvalete beraber gidin, sifonu onun cekmesine izin verin. Tuvaletinin pis oldugundan kotu koktugundan bahsetmeyin. I zaman hic yapmak istemeyecektir. Lazimlik kullanın gerekirse evin bir kac yerine koyun. Bezini değiştirdiğiniz de altının ıslak olduğundan bahsedin cocuk ıslak kavramını tam olarak algılasın. Lazimliga cis kaka yaptigininda onu takdir edin alkislayin odul verin tesvik edin. Hazır olmadığı sürece zorlamayın. Insallah en kısa zamanda düzeni oturtursunuz.

Bazı çocuklar bize göre geç başlıyor aslında 3 yaşına kadar normal bir durummus.
Kizım 3 yaşında tamamen öğrendi ve su an ara ara altına kacirsada gece bir kere bile yatağını islattigini bilmem bizimde çok kaka problemimiz olmuştu sifonu oyun haline getirdik, başta yaptığı zaman korkuyordu sonra anlattim tuvaletini yaptığı zaman bir kartona stiker yapıştırdık öyle öyle en sonunda öğrendi.

Mesela sifona basalim hepsi ailesine kavussunlar dedigim bile olmuştur :olamaz:.

her çocuk bir değil canım biraz erken mi başladın acaba, esasen çocuk hazır olunca zaten belli ediyorlar sende anlarsın az daha sabır ne yapacaksın:anne:

Cok erken degıl mı? Ilk oglumu 30 aylıkken bıraktırmıstım.

Bır cocugum daha var sımdı oda seneye aralıkta 24 aylık olacak, acıkcası onuda mayıs gıbı hallederım dıye dusundum.

30 aylık olana kadar denemedım mı evet denedım ama hazır degıldı

Back
X