Delirmek uzereyim

Erken başlamak psikolojiksini bozmuş 26 aylıkken öğrendi oğlum üç ay kakayı beze yaptı sonra onu da bıraktık

Bir de sizin bu baskılarınız ve kendinizi yemeniz çocuklar üzerinde de olumsuz izler bırakır. Onların psikolojisini de bozmaya hakkınız yok. Çevrenize de sormayın belli ki fikir danışılacak insanlar değiller.
Cok haklisiniz.onu çok üzmek istemiyorum ve nasıl davranacağımı bilemiyorum sinirlerim bozuldu.kiymiyorum anlatmaya çalışıyorum cumartesi gününden beri nasıl yapacağımı bilemiyorum

Bugünlerin geçici olduğunu düşünüp kendini rahatlatmaya bak. Kakalarini tuvalete yaptıkları her sefer için bir çıkartma yapıştır duvara mesela isimlerinin altına, her 5 veya 10 çıkartmada çok sevdikleri bişeyle ödüllendir. Sen sakin ol, gerilme. Onlar sen nasılsan ona göre davranir. Bir de daha 2 yaşındalar arkadaşım. Bebeklikten yeni çıktılar daha. Sakim onlara karşı gergin olma. Biz Türk anneleri malesef çok tahammülsüz ve cabuk gerilen insanlarız. Gerek yok. Daha küçükler ne bilsinler diye yaklaş en büyük kriz anlarında. Biz anaları tahammül edip sabırla merhametle yaklasmayacaksak kim çekecek kuzularımızın sıkıntısını?
Aslında en basında istemediği zaman kapaticaktim havalar ısınınca acacakti acemi olunca insan her kafadan ayrı bir ses çıkıyor açtıysan kapatma çocuğun psikolojisi bozulur yapmaz bir daha diye kapatmadım arkadaşın dediği gibi askere bezle gidecek değil yaaa
Şimdi diyorum belki anlar kardeşini örnek gosteriyorum kendimi gosteriyorumda olmuyor

Iki yas erken zaten yani belki o yasta hazir olan cocukta vardir ama her cocuk bir degilki hem cocuklara hem size eziyet. Benim bebegim 19 aylik en az 2.5 yasa kadar karismayi dusunmuyorum.
Vok doğru düşünüyorsunuz benim gibi acemice hata yapmayin

Benim kizimla sizin cocuklariniz hemen hemen aynu ayliklar. Ben de eylul sonu basladim bi kere acinca tekrar kapatirsan psikolojisi bozulur diye duydugum icin kapatmadim ilk zamanlar cokk cok cok zordu zamanla daha iyiye gitti, gidecek insallah. Bizler tahammulsusuz kucucuk cocuklardan hemen herseyi kavramasini adapte olmasini bekliyoruz . Ama siz de 2 cocuk birden sizinki cok daha zor Allah yardimciniz olsun sizin de cumlemizin de .

her çocuk bir değil canım biraz erken mi başladın acaba, esasen çocuk hazır olunca zaten belli ediyorlar sende anlarsın az daha sabır ne yapacaksın:anne:
Kv yönlendirdi ac ac 1 hafta bilemedin 15 gün dedi.dedim bir hafta ne olacak hemen eve gelince açtım,açmaz olaydım 8 aydır uğraşıyorum.canim cıktı artık bunaldim.ve oğlumun psikolojisini bozmaktan korkuyorum

Benim kizimla sizin cocuklariniz hemen hemen aynu ayliklar. Ben de eylul sonu basladim bi kere acinca tekrar kapatirsan psikolojisi bozulur diye duydugum icin kapatmadim ilk zamanlar cokk cok cok zordu zamanla daha iyiye gitti, gidecek insallah. Bizler tahammulsusuz kucucuk cocuklardan hemen herseyi kavramasini adapte olmasini bekliyoruz . Ama siz de 2 cocuk birden sizinki cok daha zor Allah yardimciniz olsun sizin de cumlemizin de .
Bazen kızımda oğlum yaptığı için kardeşine bakıp yapıyor ikiz olunca daha zor

Cok erken baslamissiniz diyenlere katiliyorum verdigi isaretleri takip edip 1.5 yasinda bile tuvalet egitimi verenler var . Cocugun verdigi sinyallere gore baslandiysa erken degil . Ama kiz cocukarinin erkek cocuklara gore daha erken alistigi soyleniyor , keske kiziniz oglunuza degilde oglunuz kiziniza bakarak heveslense .. o da olur zamanla hersey olur da ani yasarken ki sabir tahammul cok zorluyor . Bukadar aydan sonra da geri bez takman dogru olmaz sanki bilemedim ama kimisi takip 5 6 ay sonra tekrar actim cok kolay old diyor valla bu cocuk buyutme isleri zor .

Ya yanlis yazmisim katilmiyorum yazacaktim erken diyenlere.

Anladığım kadarıyla çok erken başlamışsınız tuvalet eğitimine.
Şu anda tam olarak kaç aylık çocuklarınız?
Gece bezliyor musunuz?

Cok erken baslamissiniz diyenlere katiliyorum verdigi isaretleri takip edip 1.5 yasinda bile tuvalet egitimi verenler var . Cocugun verdigi sinyallere gore baslandiysa erken degil . Ama kiz cocukarinin erkek cocuklara gore daha erken alistigi soyleniyor , keske kiziniz oglunuza degilde oglunuz kiziniza bakarak heveslense .. o da olur zamanla hersey olur da ani yasarken ki sabir tahammul cok zorluyor . Bukadar aydan sonra da geri bez takman dogru olmaz sanki bilemedim ama kimisi takip 5 6 ay sonra tekrar actim cok kolay old diyor valla bu cocuk buyutme isleri zor .
Erken olmasaydı bu kadar sorun yaşanmazdı.
Konu sahibinin erken başladığını söylüyoruz yoksa çocuk hazırsa 24 aylıkken de başlanabilir tuvalet eğitimine.
Gerçi erkek çocuklarında 2 yaş civarında başarılı olmak biraz zor,çok uğraşılırsa,
çocuk da uyumluysa mümkün olabilir.

Açıkçası bağlamayı düşünmüyorum.ilk zamanlar olsa hiç hayır demezdimde şimdi tekrarı göze alama 8 aylık emeğim çöpe gidecek anlayacağını umut ediyorum

Gece bezliyor musunuz?
Gece bezliyor musunuz?
31 aylık geceleri bağlamadım hiç sadece dışarı çıkınca mecburen bagladim

8 ay zorlamışsınız hazır olmayan çocukları.bence cok gereksız olmuş,1,5 yasında ogrenende var 3,5 yasındada,herkes kendı tecrubesınden yola cıkıp akıl verir ama siz çocukları gözlemlemelıydınız..neyse artık olan olmuş ama cocuklar ıcınde bu alta kacırma durumu rutin bir hal almış cok umurlarında degıl gibi görünüyor sizin uyarılarınızda.
inşallah durumu aşarsınız.
2,5 yasında 2 gunluk deneme sonucu hazır olmadıgına karar verıp 6 ay ötelemıstım ben tuvalet egıtımını.iyikide zorlamamışım diyorum şimdi

ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
2 yas erken daha ya benimki subatta iki yasina girdi. Bir kere denedim ciplak lazimligina oturttum allahim nasil agliyor korkmus gibi.. bende bi daha denemedm beze devam

Birde tuvalet alisknlina baskayinca sende git tuvalete beraber send3 otur tuvaletini yapiyomus gibi yap o da kendi lazimliginda yaninda beraber oturun.. srni gorunce korkusu azalir belki

Back
X