Delirmek uzereyim

bacim ne ettin sen daha 2 yaşına girmemisler bile eylülde diosun premature mi doğdular eger oyleyse yasitlarini yakalamasi gerekiyor 3 5 ay geriden geliyorlar benimkiler 33 haftalik dogdular şu an 36 ayliklar geçen yaz cok erkendi bu yaz baslatacagim hatta ramazandan sonra vakitleri geldi ama hala erken olduğunu düşünüyorum hazir degil gibiler ama baslamam lazim diger turlu de gec kaliyorum

ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
Ideal yas2 .5 yas deniyor daha 9 eylulde girecekler bir de 2 yasina yani cocuklar neredeys 1.5 yasinda yanlis anlamadim degil mi hele 2 tane cok erken 2.5 bi olsunla 3 e kdr yolu var kendinize cocuklari da germeyin dogru zaman degil demekki cok erken baslamissinz

Hazır olmadan başlamamak gerek bence tuvalet egitimine. Kızım yanilmıyorsam 30 ay civarındaydi basladıgimizda 3 günde bitti egitim ve gece gündüz sorun yasamadık şu an 6.5 yasında.
2 yas erken gibi,kendileri istemediyse,hazır değillerse

ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
Canm sakin ol ve bez al çocukları bezle ne bebekler ne sen hazır değilsiniz hem sen yıpranmışsin hem çocuklar.iki yaşta wc eğitimi olur ama şart değil ben üç yaşında basladm kolay oldu. İk iki buçukta denemistim olmadı. Sakın zorlama aradan üç ay falan geçtikten sonra tekrar dene. İnan çok kolay olucak

26 aydan once tuvalet egitime baslamak zaten sakincali.Bu surecten sonra da cocugunuz hazir olup olmadigini gozlemlemeliydiniz.Her cocugun gelisimi farkli ilerliyor bazi cocuk 2 yasinda sizinki gibi zoraki tuvalet egitime baslar ilk okula kadar tamamlayamaz bazi cocuk 4 yasinda baslar 1 haftada tamamlar.Cevrenizdekileri dinlemeyi birakip lutfen her cocugun ozel ve farkli oldugunu dusunerek onlarin gelisimine gore hareket edin.

zorlamayin allaşkina hic ilkokula gidip altini bezleyen bi cocuk duydunuz mu eninde sonunda ogrenecekler
ben de kizimi cok darlamistim baktim cocugun psikolojisi etkileniyo cocuk cisini etrafa yapinca gelip bana sariliyo yavrum. biraltim ben de. sonra yavas yavas kendisi soylemeye basladi zaten

Ben uc cocugumuda hep uc yasindan bir iki ay sonrasinda bezlerini cikardim iki yas cok erken,bu cocugun algisindan cok kaslariyla alakali bir durum ,kendilerini oyle kolay kolay kontrol edemezler,oncesinde tuvalete alistirmak anneye eziyetten baska birsey degil bence.uc yas gibi deneyin gorun uc gunde halloluyor.Ben hic bir cocugumda boyle problem yasamadim,yastan oturu hem kaslari egitime musaitti hemde algilamalari kolay oldu.haziran temmuz gibi evinizin halilarini kaldirin,bir kilot bir tisort giydirin sadece, giyip cikarmasi kolay olsun,sonrasinda tekrar deneyin gorun bakin olayi anlamalari daha kolay olucak.

Cok erken biraktirmissiniz bezi , bunun icin yas degil cocugun kendini hazir hissetmesi onemli
Anladigim kadariyla siz hic cocuk hazir mi diye bakmamissiniz yasi geldi deyip zorla biraktirmissiniz
Bence cocukla inatlasmayin , bir uzman gorusu alin , cocuga ciddi hasar verirsiniz , tuvalet olayi bizim yasimozda bize anlamsiz gelse de cocuklar icin cok onemli bir mevzu

Bu arada benim oglum 3.5 yasinda komple birakti bezi , kizim 27 aylik hala bezine bagimli

Acele etmeyin olmuyorsa, henüz hazır değiller demek ki. Hem de ikizleriniz var, daha da zor oluyordur. 2,5 ya da 3 yaşını bekleyin derim.

Üç buçuk yaşında oğlum hala bezli. Neden zorluyorsunuz ki. Hazır değilse devam etsinler beze. Bez masrafı dışında kime ne zararı var. İlkokula başlayıp bezli olan çocuk görmedim ben. Eninde sonunda alışırlar.

Geçen yaz hazır değildi zorlamadım bu yaz deneyeceğiz. Olmazsa kışa kalır. Benim beynimi de yiyor herkes hala mı bezli diye. Evet askere de öyle gidecek ben bezli seviyorum diyorum. İnsanların sözünü dikkate almayın. Siz bilirsiniz hazır olup olmadıklarını.

Oğlum 34 aylıktı tuvalet eğitimine başladığımızda.
En çok annemin taarruzlarıyla uğraştım.
'Sözde okul öncesi öğretmenisin,
çocuğun kocaman oldu,bezden kurtulamadı' diye az konuşmadı.
Hep şu cevabı verdim.
Altında bezle veya ağzında emzikle ilkokula başlayan çocuk yok,vakti gelince öğrenir.
Bir çocuğu fiziksel ve bilişsel olarak hazır olmadan tuvalet eğitimine zorlamak hem görüldüğü üzere sonuçsuz,boşa bir çaba,
hem de tüm aileyi yıpratıyor.

Sizdeki durum biraz daha karışık,
çocuklar ikiz ve sanırım diğeri kız.
Normalde tekrar bezlemenizi önerirdim ama bu durum tuvalet eğitimini kazanmış diğer Çocuğunuzu olumsuz etkiler mi?
Çocuklarınızı siz tanıyorsunuz,uzaktan,
onları hiç görmeden yorum yapmakta ve sizi doğru yönlendirmekte zorlanıyorum.
Bana biraz ayrıntı verirseniz bir çözüm yolu üretmeye çalışalım.

8 ay zorlamışsınız hazır olmayan çocukları.bence cok gereksız olmuş,1,5 yasında ogrenende var 3,5 yasındada,herkes kendı tecrubesınden yola cıkıp akıl verir ama siz çocukları gözlemlemelıydınız..neyse artık olan olmuş ama cocuklar ıcınde bu alta kacırma durumu rutin bir hal almış cok umurlarında degıl gibi görünüyor sizin uyarılarınızda.
inşallah durumu aşarsınız.
2,5 yasında 2 gunluk deneme sonucu hazır olmadıgına karar verıp 6 ay ötelemıstım ben tuvalet egıtımını.iyikide zorlamamışım diyorum şimdi
Aynen öyle bir hal aldı gerçekten acemilik ve kv ile zitlasmamak adina dedigini yaptim bana kalsa bende beze geri dönerdim ama yapamadım yapsaydın farklı kulplar bulacakti

Oğlum 34 aylıktı tuvalet eğitimine başladığımızda.
En çok annemin taarruzlarıyla uğraştım.
'Sözde okul öncesi öğretmenisin,
çocuğun kocaman oldu,bezden kurtulamadı' diye az konuşmadı.
Hep şu cevabı verdim.
Altında bezle veya ağzında emzikle ilkokula başlayan çocuk yok,vakti gelince öğrenir.
Bir çocuğu fiziksel ve bilişsel olarak hazır olmadan tuvalet eğitimine zorlamak hem görüldüğü üzere sonuçsuz,boşa bir çaba,
hem de tüm aileyi yıpratıyor.

Sizdeki durum biraz daha karışık,
çocuklar ikiz ve sanırım diğeri kız.
Normalde tekrar bezlemenizi önerirdim ama bu durum tuvalet eğitimini kazanmış diğer Çocuğunuzu olumsuz etkiler mi?
Çocuklarınızı siz tanıyorsunuz,uzaktan,
onları hiç görmeden yorum yapmakta ve sizi doğru yönlendirmekte zorlanıyorum.
Bana biraz ayrıntı verirseniz bir çözüm yolu üretmeye çalışalım.
Bir oğlum bir kızım var ikizler kızım daha meyili ilk başta ve yapıyordu oğlumu biraz zorladım ilk başta oturup yapmak istemiyordu sonra oynatarak konuşarak eline kağıt kalem vererek falan biraz oturmaya alıştı fakat yinede bu 8 ay boyunca devamlı yaptılar arkadaşların dediği gibi normal bi hal aldı artık altına yapmak işte bu 2 ay diyelim daha iyi olmuştu ta ki geçen cumartesi gününe kadar oğlu altına yapmaya başladı hem çiş hem kaka şimdi arada kızımda oğlum yaptigimda altına o da yapıyor. Oğlumu beslesem muhtemelen o da isteyecek

Bir oğlum bir kızım var ikizler kızım daha meyili ilk başta ve yapıyordu oğlumu biraz zorladım ilk başta oturup yapmak istemiyordu sonra oynatarak konuşarak eline kağıt kalem vererek falan biraz oturmaya alıştı fakat yinede bu 8 ay boyunca devamlı yaptılar arkadaşların dediği gibi normal bi hal aldı artık altına yapmak işte bu 2 ay diyelim daha iyi olmuştu ta ki geçen cumartesi gününe kadar oğlu altına yapmaya başladı hem çiş hem kaka şimdi arada kızımda oğlum yaptigimda altına o da yapıyor. Oğlumu beslesem muhtemelen o da isteyecek
Normal cırtlı bezlerden mi kullanıyorsunuz?

Birde tuvalet alisknlina baskayinca sende git tuvalete beraber send3 otur tuvaletini yapiyomus gibi yap o da kendi lazimliginda yaninda beraber oturun.. srni gorunce korkusu azalir belki
Neler denemedim ki denedim canim

bacim ne ettin sen daha 2 yaşına girmemisler bile eylülde diosun premature mi doğdular eger oyleyse yasitlarini yakalamasi gerekiyor 3 5 ay geriden geliyorlar benimkiler 33 haftalik dogdular şu an 36 ayliklar geçen yaz cok erkendi bu yaz baslatacagim hatta ramazandan sonra vakitleri geldi ama hala erken olduğunu düşünüyorum hazir degil gibiler ama baslamam lazim diger turlu de gec kaliyorum
Normal zamanda doğdular 36 haftaliklardi

Evet normal bez kullaniyorum
O zaman işimiz kolay.
Şu külot bezlerden alın.
Sanki bez değilmiş,külotmuş gibi tanıtarak giydirin çocuklarınıza.
Bebeklerinize tuvalet eğitimi verme işine de biraz ara verin.
Etrafın söylediklerine de kulaklarınızı tıkayın.

Bebekleri evdeyken belli aralıklarla,
oturağa veya klozet adaptörüne oturtmak
için teşvik edin ama asla zorlamayın.
Siz de biraz relaks olmaya gayret edin.
Siz rahatlarsanız çocuklar da rahatlayacak, göreceksiniz.

Normalde ödül-sticker yöntemini çok tavsiye etmem ama sizin durumunuzda kullanılabilir.
İkizler için iki ayrı çizelge hazırlayın.
Haftalık olsun çizelgeler.
Her gün tuvaleti kullandıklarında gülen yüz,araba,bebek artık çocuklarınız hangisini seviyorsa çizelgeye kendileri yapıştırsınlar.
Önceden çizelgeleri ve stickerları gösterip,nasıl kullanacağınızı anlatın ve onları heveslendirin.

1 haftanın sonunda çizelgede 7 günde de sticker varsa istedikleri bir şeyi,
ufak bir ödül olarak verin.
İşler yolunda giderse ikinci hafta yeni bir çizelge yapın.
Yüksek ihtimalle,sorunu bu şekilde çözebileceğinizi düşünüyorum.

Neler denemedim ki denedim canim
O zamn bekle hemen alistirma.. cocuk kendj soylediginde baslarsin yavas yavas.. gene pedagoga gotur.. nasil basliim neler yapayim daha kolay olur gibisinden destek al oyle basla.. ben bi kere denedim ciplak oturttum baktim agliyo bagoriyo korkudan biraktim.. kendi soylediginde baslicam ben yavas yavas dillensin de

32 aylık oğlum ben daha erken temmuz ağustos gibi alıştırayım diyorum. Acele etmeyin neden erken alışsın ki bez daha rahatlik

Back
X