Delirmek uzereyim

Normal zamanda doğdular 36 haftaliklardi
belki okumussunuzdur ama ben yine de soyleyeyim internette var bununla ilgili makaleler okumanizi tavsiye ediyorum her cocuk farkli o yuzden ben dahil herkes farkli bisey soyler okuduklarinizdan yola cikarak bir yontem belirleyin kendinize eziyet etmeyin

Zorla olmuyor canım hem her çocuk bir değil. Büyük oğlum 2 yaşında hem gece hem gündüz bez kullanmiyordu küçüğü ise 6 yaşına kadar geceleri bez kullandı düşün yani ilk okula giderken geceleri bezliydi ne yaptıysam olmadı sonra aniden kendisi istemedi daha geceleri kalkıp tuvalete gitti.

Bence tek tek tek başla hangisi öğrenmeye hevesliyse onunla başla digeride görüp aynısını yapmaya başlayacaktır. Ikisi aynı anda zor olur . Benim kızım 2.5 yaşında 3 günde öğrendi.

Merhaba 2 yaş tuvalet eğitimi için erken bence.cocuklar özellikle kakalarini yaptıklarında vücutlarından birşey koptuğunu sanarlarmis.ben oğlumu 3 yaşında alistirdim zorlanmadim diyebilirim.klozete oturtup bekledim oyun falan oynadım .kakası geldiğinde çok tedirgin oldu ve ben o an alkislamaya başladım aferin oğlum harikasın bu süper falan diye.bunu da deneyebilirsin.

Benimki 2 yaşına geçti hala yapıyor. Anlatsam da anlamıyor zaten , bence fazla acele etmeyın. Şu an kavrayamıyordur , zamanı gelince alısırlar. Ben hiç zorlamıyorum.

ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
Bir cocuk derdini anlatabiliyorsa yada merdiven inip cikiyorsa o cocuk tuvslet egitimine haxirdir ama 2 yasindaki her cocuk soyleyemez oglum 2 yasinda soyluyordu yaptida sonra baktik hastalndi biraktik simdi ama hala soyluyorr simdi alistracam birde ablasini cok ornek aliyor ondan hazir diye dusunuyorum

O zaman işimiz kolay.
Şu külot bezlerden alın.
Sanki bez değilmiş,külotmuş gibi tanıtarak giydirin çocuklarınıza.
Bebeklerinize tuvalet eğitimi verme işine de biraz ara verin.
Etrafın söylediklerine de kulaklarınızı tıkayın.

Bebekleri evdeyken belli aralıklarla,
oturağa veya klozet adaptörüne oturtmak
için teşvik edin ama asla zorlamayın.
Siz de biraz relaks olmaya gayret edin.
Siz rahatlarsanız çocuklar da rahatlayacak, göreceksiniz.

Normalde ödül-sticker yöntemini çok tavsiye etmem ama sizin durumunuzda kullanılabilir.
İkizler için iki ayrı çizelge hazırlayın.
Haftalık olsun çizelgeler.
Her gün tuvaleti kullandıklarında gülen yüz,araba,bebek artık çocuklarınız hangisini seviyorsa çizelgeye kendileri yapıştırsınlar.
Önceden çizelgeleri ve stickerları gösterip,nasıl kullanacağınızı anlatın ve onları heveslendirin.

1 haftanın sonunda çizelgede 7 günde de sticker varsa istedikleri bir şeyi,
ufak bir ödül olarak verin.
İşler yolunda giderse ikinci hafta yeni bir çizelge yapın.
Yüksek ihtimalle,sorunu bu şekilde çözebileceğinizi düşünüyorum.
[/QUOTE
Tsklr dediklerinizi dikkate alip,uygulamaya calisicam..

O zamn bekle hemen alistirma.. cocuk kendj soylediginde baslarsin yavas yavas.. gene pedagoga gotur.. nasil basliim neler yapayim daha kolay olur gibisinden destek al oyle basla.. ben bi kere denedim ciplak oturttum baktim agliyo bagoriyo korkudan biraktim.. kendi soylediginde baslicam ben yavas yavas dillensin de
Ikizler herşeyi anlatıyor söyleyip dile getiriyor.kizim hatta bakıyorum çiş geldiğinde kendisi gidip oturuyor yapiyorda.oglumda mesala dün gece sende yap dedigimde bi hevesle gitti pantolonunu indirip yaptı,sonra bir baktım mutfak masasının altında oturmuş ne yapıyorsun orda dedim çiş yaptim dedi...sonra banyoda onu değiştirirken bir baktım kızımda gelmis totosunu gösterip bak çiş diyor😥
Yani iste boyle...

belki okumussunuzdur ama ben yine de soyleyeyim internette var bununla ilgili makaleler okumanizi tavsiye ediyorum her cocuk farkli o yuzden ben dahil herkes farkli bisey soyler okuduklarinizdan yola cikarak bir yontem belirleyin kendinize eziyet etmeyin
Okudum ben en basinda hata yaptim basta direk kapatip.su aralar acicaktim.daha sağlıklı ve düzgün olacaktı.su an altlarına yapmak onlara doğal bisey gıbı geliyor artik

Bence de bir arkadaşın dediği gibi önce birine öğretin daha sonra diğerine böyle daha çok yıpranacaksınız sanki..Allah kolaylık versin bir taneyle baş edemiyoruz bazen...

Bir cocuk derdini anlatabiliyorsa yada merdiven inip cikiyorsa o cocuk tuvslet egitimine haxirdir ama 2 yasindaki her cocuk soyleyemez oglum 2 yasinda soyluyordu yaptida sonra baktik hastalndi biraktik simdi ama hala soyluyorr simdi alistracam birde ablasini cok ornek aliyor ondan hazir diye dusunuyorum
Ikizler derdini anlata biliyor merdivende inip cikiyorda..Oğlumu biraz heveslendirmem lazim

Bence de bir arkadaşın dediği gibi önce birine öğretin daha sonra diğerine böyle daha çok yıpranacaksınız sanki..Allah kolaylık versin bir taneyle baş edemiyoruz bazen...
Kızım oğlumu örnek almasa yapıyor aslında ama oğlum yapınca bakıyorum oda bi heves altına yapiyor

Allah yardimcjniz olsun..
Lütfen milletin insiyatifine birakmayin ş durumu ne demek kapatma sabret dediler..cocuk daha hazir olmadigini nasil anlatsin size ..yataga bile yapmis yani mevzuya o kadar yabanci ..nedir bu erken biraktirma meraki bezlerde pahali degil o kadar birakin kendileri versin sinyali..kendinize de onlarada eziyet..boşuna gerginlik..kapatin altlarini yaziktir

ikiz çocuklarım var geçen ağustos sonu eylül başı gibi çocukların altını açtım 9 eylülde 2 yaşına basacaklaridi oğlum çok inat etti hatta 2 saat fala çişini tutup yapmadığını hatırlıyorum.bu zamana kadar çok zorlandim kakalarini altına yapıyorlardı hatta sinirimden birr kere artık oturup ağlamıştım yatağa koymuştumyatmalari için bir gitim yanına kaka yapmış onu temizleyip yatağına koydum bir baktım diğeri yapıyor oturup ağlamıştım.. olmuyor altını kapatayım dedim herkes hayır ama yapma dedi
ahh bu ben kendi kararını veremeyen ben açık kaldı şimdi yeni yeni toparlıyoruz dedim en azında kaka yapmıyorlardı arada kacirsalarda..oğlum tekrar başladı hem kaka hem çiş yapmaya ne yapicam allahım delirmek uzereyim biktim artık yavvv çok yoruldummmm
Fikirlerinize ihtiyacım var ne yapmalıyım nasıl davranmalıyım
Anlatıyorum tamam diyor yine yapıyor her dakka soruyorum yok diyor,zorla götürüyorum yok yok diye yapıyor,arkamı bi dönüyorum ortalıktan kaybolup bir yere saklanıp yapıyor ne yapicam boyle
2 yas cok erken. Cevre baskısını bosver. Cocukları zorlama. Benım kızım 32 aylık , yenı baslıyorum tuvalet egıtımınd. Bence gelecek yaza bırak bu işi canım

Merhaba 2 yaş tuvalet eğitimi için erken bence.cocuklar özellikle kakalarini yaptıklarında vücutlarından birşey koptuğunu sanarlarmis.ben oğlumu 3 yaşında alistirdim zorlanmadim diyebilirim.klozete oturtup bekledim oyun falan oynadım .kakası geldiğinde çok tedirgin oldu ve ben o an alkislamaya başladım aferin oğlum harikasın bu süper falan diye.bunu da deneyebilirsin.
Aslında şöyle bir süre önce kakasi geldiğinde söylüyordu altına yapmayı bırakmıştı.bu hafta ne olduysa badladi altina yapmaya.

Bu bebek buyutenler bunu niye yapar anlamıyorum.aa çişini soylemiyomu aaa kocaman olmuş. Hatta kaynanam eşimi bir kere bezlemis bidaha hep çiş demiş eşim oda altını açmış 🤣iki çocuğumda da her alt değişiminde bu hikayeyi dinledim. Şimdi üçüncü daha bir buçuk yaş bile olmadı. Yine aynı hikaye başladı. Annelik içgüdüsel biseydir çocuğunuzu en iyi siz tanirsiniZ. Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermis. Allah yardımcınız olsun. Sakin olmaya çalışın. Biri demiş ya askere bezle mi gitcek illa bugün alışacak.

Bu bebek buyutenler bunu niye yapar anlamıyorum.aa çişini soylemiyomu aaa kocaman olmuş. Hatta kaynanam eşimi bir kere bezlemis bidaha hep çiş demiş eşim oda altını açmış 🤣iki çocuğumda da her alt değişiminde bu hikayeyi dinledim. Şimdi üçüncü daha bir buçuk yaş bile olmadı. Yine aynı hikaye başladı. Annelik içgüdüsel biseydir çocuğunuzu en iyi siz tanirsiniZ. Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermis. Allah yardımcınız olsun. Sakin olmaya çalışın. Biri demiş ya askere bezle mi gitcek illa bugün alışacak.
Benim kaynanamda çok örnekler veriyor bebekler doğduğunda ayaklarının üzerinde oturtup kanalarını yaptiriyorlarmis.bir torununu daha bir yaşındayken alıştırmış...falan falan..

Erkek çocukları kızlara göre daha geç söylüyor cnm malesef... Ama yinede şükret bir tanıdığımın kizi 5.5 yaşına kadar büyüğünü altına yaptı, geldiği zaman bez taktıriyordu... Bugün kim tuvalete yaparsa şunu yapıcaz onunla de... (minik ödüller yani) Allah yardimcin olsun ikiz olunca daha zor tabiki ama anneler herseyin üstesinden gelebilecek güçte yeterki kendine inansın... :emir_bebek::KK69:

Back
X