Delirmeme ramak kaldı!

Bu konu bana dalga amaçlı açılmış gibi geldi trollemek falan diye düşünüyorum ama yine de siz bilirsiniz. Diyelim ki doğru, madem türkiyede tanıdığınız yok neden geldiniz
neden türkiyede tanıdıgınızın olmadıgını bile bile sıkılacağınızı düşünmeden geldiniz de şimdi sıkılıyorsunuz ki?
ayrıca sadece siz 1 tane sapık tanıdınız diye semtinizde, o semti aşağılayamazsınız yapmayın lütfen.

Konu sahibi burada bile aşırı alıngan tavrınız var, acaba tüm her şeyi yok yere üstünüze alınmış olabilir misiniz?

Ayna tuttular falan da, bu devirde kim kime ayna tutar, aynalı tahir oldu aynalı taciz. Bence çocukların işidir ama siz aşırı alınganlıkla adamın biri bana ayna tutuyor sanmış olabilirsiniz. Yani ultra gerzek olmalı sokak ortasında millet görür mü, görmez mi demeden birinin evine ayna tutmak için...

Herkes dul sanıyor, bana sarkıyor, telimi alıyor falan. Yani mahalle küçükse, kocanızın olduğunu herkes öğrenmiştir çoktan. İllaki adam sabah giderken, gece gelirken görmüşlerdir. Ne yani inciğinizi cinciğinizi öğrenenler, bu ayrıntıyı mı öğrenemedi? Siz dul değilsiniz ama dul psikolojisine girmişsiniz. Yani komşuyu bilmem ama siz dul olduğunuza bayağı bayağı inanmışsınız ki kocanızdan yardım bile talep etmiyorsunuz....

Siz Türkiye'ye yeni ortamınıza uyum sağlayamamışsınız 7 gün boyunca 2 çocukla olmak da sinirlerinizi yıpratmış, yanlış anlamayın söyledikleriniz yalan demiyorum ama paranoya-abartma var sanki, gerçi sizi yabancı sanıp bundan istifade etmek isteyenler de olabilir çok temiz bir ülke değiliz sonuçta, imkanınız varsa taşının tekrar yurt dışına

Asıl bu ulkede bu kadar cok calisilir :))))
çok çalışmam gerek çoook un özeti mi bu ..çalışmak gerekir belkide çalışılır mı orası muallak ..üç bilemedin 4 işi bir arada idare etmesi lazım hem gece yarılarına kadar hem 7 gün.o adamda başka bir ev daha vardır.

Türkiyede akraba var ama 3 saatlik uzaklıkta!!!! Akraba yok deme barı ! Akrabadan anladığın anne baba kv kp olmamalı ! Sizi duyanda Türkiyeyi hiç bilmiyor zanneder ! Taşınmadan önce eşin burdaki akrabalara sorabilirdi su semt nasıl diye. Van'daki adama sor semt semt bilir Türkiyeyi!! Kendini belli etmekten kastım senin düşündüğün gibi ahlaksızca degil ama "kişi kendinden bilir işi "!!!! Burda konu aciyorsan her turlu yorumu kabul ediyorum mantığına burunmus olmanız lazım zîra herkes size inanmak zorunda değil ! Küçük bir semtte herkes birbirini tanır ! Git başka kişilerin üzerine oyna canım !

Işte benim başıma gelen bu kansız kötü insanlar
eşinizin sözü geneli kapsamaz. Adam sapık, kadının sureklı arkasında, nereye donsem karsımda dıyor. Şimdi bi farketmez iki farketmez ama millete baka baka gezmeyen biri olarak ben bile aynı simayı bi kaç kere gordukten sonra bu ne iş derim. Eger bakar körse insan bişey diyemem tabi. Bu sapıkkar açık kapalı ayrımı da yapmaz tabi ki. Allah iyilerle karsılastırsın ne diyim

Yurt dısından gelen cogu ınsanda bu tarz sızlanmalara cok sahıt oluyorum. Yurtdısında insanla cok muhattap olunmadıgı , her iş usulunce vs goruldugu ıcın tu
bi de ayna tutarak röbtgenleme yapılabilir mi ? Ayna tutmada ki amac sadece
Düzen aynı ol ucak psikolojik iyice beter olmasından korkuyorum.
düzen derken? Geri dönüş mü istiyrsunuz?

bu kısmı tekrar yazabilir misiniz? Şimdi her şey oturdu demişsiniz ama ben anlayamadım

.hepiniz deli olduğumu düşünüyorsunuz yemin ederim doğru soyluyorum
Dogru soyledıgıne ınanıyorsundur tabi ama biİm merak ettıgımız gercekten adamların niyeti o mu? Acıkcaaı turkıyede o eski laf atan erkek?", yan bakan vs gıbı olaylar eskıye gore cooook azaldı. Bence siz bır onyargıyla geldiniz ve bu sebeple herseyı ustune alınıyorsunuz . Cidden o adam takılıykr olabılırdı ama arabayla gecenler kim? Belirli bi araba mı yoksa?

Biz Türkiye'de bir çok şeyi görmezden gelmeyi daha çocuklukta öğreniyoruz ne yazık ki. Siz ne kadar yaşadınız dışarıda bilmiyorum ama bence görmezden gelmemek daha doğru. Bu örneği üzülerek veriyorum ama Özgecan da belki o şerefsiz dolmuş şöförünün tavırlarını ilk başta yanlış anladım herhalde demişti, kim bilir Ben bu konularda bir kadın bir şey diyorsa doğrudur gözüyle bakıyorum. Çünkü şüphe ettiğim an, "sen de öyle yapmasaydın" zihniyetine yaklaşırım, erkek tacizini onaylamış olurum ve kendime bunu asla yakıştıramam..

Ben de yıllardır yalnız yaşıyorum, nişanlım da gelir gider arada, çok şükür can sıkıcı bir durum yaşamadım mahallemde. (Ne var ki başka yerlerde yaşadım malesef, yetişkinliğimde olanlar hep ufak tefek şeylerdi ve her kadın yaşıyor bu ülkede bunları ama alışmışız, bazen görmüyoruz bile.) Ben evimi seçerken de çok dikkat ettim mahalleye, semte değil mahalleye çünkü bazı semtler de kendi içinde farklılık gösterebiliyor. Yine de tüm seçiciliğime rağmen başıma bir iş gelseydi ya da şu evlilik öncesi son birkaç ayımda gelse, o da yalnız yaşamasaydı diyen çıkar arkamdan bunu da biliyorum. Böyle de kötü insanlarımız var ne yazık ki. Ya da belki kadın erkek çoğunlukla gerçekten ataerkiliz, ondandır belki.

P Pasaklianne1 , karışık yazdığınızdan konu ayrıntılarını kaçırdım ama tedirgin olduysanız kesinlikle eşinize söylemelisiniz, bir rahatsız edilme söz konusu olduğunda da polise şikayet etmelisiniz. Sonuçta burası dağ başı değil ama önce kadınlar olarak sessiz kaldığımızdan bazı yerlerde erkekler sokaktaki her kadını kendi malı gibi izleme, laf atma ve rahatsız etme hakkını kendinde bulabiliyor, buna izin vermemek lazım.

Sonuçta konu sahibi ters de yazsa, karışık da yorum yapsa, ben tuhaf bulmadım anlattıklarını. İsterse mini etekle gezsin üstelik, kimsenin hakkı yok bir kadına rahatsızlık vermeye. Biz ülke olarak bu konuda sütten çıkmış ak kaşık değiliz. Hala laf da atılıyor bu ülkede, taciz de var, daha beterleri de ne yazık ki.. Bir kadın rahatsız ediliyorsa bunu görmezden gelmemeli bence. Yani P Pasaklianne1 eşinize mutlaka söylemeli, durum cidden rahatsız ediciyse polise de şikayet etmelisiniz. Kimseyi korkutmak istemiyorum ama takibin amacı "dul kadın" ve "çocukları sahipsiz" düşüncesi de olabilir Eşiniz biraz ortada görünse iyi olur derim.

Son düzenleme:

Canim hangi semt bu allah aşkına. Koçani söyle düzgün bir yere taşının. Ülkeyi terk etmeye gerek yok bunun için. Ya da önerim, savcılığa git. Mobesse kayıtlarından görürler. Ya da sivil polis vs birlikte hareket edersiniz. Yani sadece taşınma bu sapık yakalansin. Seni izleyen bir adamın seni dul sanması çokantik gelmedi. Evini biliyor kimin girip çıktığını da görüyordur. Belli ki kocani çok problem etmiyor.

Gerçekten çok zor bi durumla karşı karşıyaşınız ama yurt dışına gitmeniz imkansız sanırım eşinize mudur çünkü işini bırakamaz hemen hem siz bu talepte bulunsaniz bile ne diceksiniz bu öyle açıklanacak bişey de deGil sonra mazallah böyle şeyler adamı katil eder bence en iyisi sizi bu adam kocasıyla el ele görsün dışarı çıkın pazar günleri o da anlasın dul olmadığını ki bence biliyordur ha o laf yapan kadınları da takmaya kadınların düşmanı kadinlar zaten hiç mi hiç takmaya kesinlikle sakınMayın hiç bişey olmamış gibi davranın sonucta Allah biliyo ama nacizane fikrim çok fazla biraz dışarı çıkmayın eşinize olmadan cunkullanılamaz dedikodular yayılır daha çok canınız yanar bu sefer o kadinlar " bak bak o adam için sürekli çocuklarını bahane edip geziyo parkları gidiyo onu görmek için " falan diyebilir o cahil mahalle kadınlarını iyi bilirim ben

zey_tin
Ne kadar guzel yazmissiniz.

Hukukta bile taciz konusunda kadin beyani esasken, burda yasadigi korku ve panigi paylasan bi kadina hele de hem cinsleri tarafindan yazilanlari okuyunca utandim.

Suclamislar yetmemis herkes psikiyatrist olmus teshis koymus,bu nasil bi kin ve empati yoksunlugu ben anlamadim.

Ay Evet ya bende sinir oldum neler denmis yalan ya da doğru ortada bi taciz var ...
Kadınların düşmanı yine kadinlar gerçekten ne acı. ..

Son düzenleme:
Teşekkür ederim güzel yorumun için

Yine burada kimse tanımadığı halde içgüdüsel olarak bu yorumları yapıyor. Hani biraz memleketin içinde olduklarından sorunları belki göremiyor insanlarımız, ya da yetiştiğimiz kültürden bu, ataerkillikten, ezberimiz böyle. Ama gerçek hayatta kızlarına bu şekilde yaklaşan anneler bile var malesef (Yanlış anlaşılmasın tabi ki çok bilinçli olan anneler de var neyse ki)

Bir taciz-tecavüz olayında yanlış beyan vermemiş midir hiçbir kadın, belki vardır öyle vakalar da, bilemeyiz, ama oranı nedir ki? Binde bir mi, On binde bir mi? Kaldı ki öyle ise biz olmamalıyız bunu saptamaya çalışacak olan kişiler, buna hevesli pek çok erkek var zaten her alanda.

Hele ki bir kadın "tesettürlüyüm yine de yapılıyor" demek zorunda asla bırakılmamalı. Ben etek de giyen bir kadınım. Ben hak eder miyim? Ya benden de açık giyinenler? Çok medeni bildiğim, eğitim seviyesi yüksek kadınlardan bile bazı olaylarda, kız kuyruk sallamıştır lafını duydum ben ne yazık ki. Tecavüze bile "beraber olmuştur da sonradan çamur atıyordur," diyeni bile gerçek hayatta malesef

Yine de umut var tabi, bence, bu bakış açısı yavaş yavaş da olsa değişecek inşallah. Değişmezse de işimiz zor çünkü, bana kalırsa biz kadınlar olarak tepkimizi gerçekten doğru yere kanalize edebilirsek ancak azalacak bu olaylar da... Bir de bu bilinçte olursak oğullar da öyle yetişecek. Yoksa zor gerçekten işimiz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…