Delirten iğne fobisi

pearlfish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2014
658
725
103
İstanbul
Kızlar 12 yaşında bir yiğenim var ve onun çok uzun zamandır varolan iğne fobisi... Diş ve bademcik sorunu var dün artık konuşamaz hale geldiği için zor bela ikna ederek hastaneye götürdük. Giderken de söz verdi tamam tahlil yaptıracağım diye. Doktor iğne verdi en azından bunu yaptırın çok fazla iltihap var dedi bademciklerinde. Ama gelin görün ki 12 yaşındaki velet yine hastaneyi inletti. Yok ne zorla, ne de güzellikle biz bu sorunu aşamıyoruz. Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu içinizde? Olduysa nasıl aştınız?

İnan bizimkinin de pek bir farkı yok o çocuktan ama hatırladığım o çocuktan bi şekilde almışlardı kanı. Bizimki Nuh diyo Peygamber demiyo
Allahallaa durum o kadar vahim yani demek nasıl korkuyorsa çocuk hiç kan aldırtacak duruma düşürmesin allah'ım o çocuğu o zaman ne diyim bilemedim söyle güçlü iki kişi tutup oturtsun kolundan yani anlayacak yaşta kabullenip kendinin yanaşması lazım aksi halde illallah ettirir yani

"Kan benim, damar benim" diyor çocukcağız.

Geçmişinde doktor/hemşire vs, acaba canını yakacak şekilde mi yaptı iğneyi? Kolay kolay bir insan, çocuk da olsa, korkmaz.

Bazıları kasap gibi, şaaak diye bir geçiriyor, ufff. Yazarken bile içim cız etti.

Düşün o kadar vahim ki durum babası ona bu durumdan dolayı küs olduğu için hastaneye götürmedi. Annesiyle ben götürdük. bu sefer de ben küstüm ona hastanede yaptıkları için. 12 yaşında etrafında bir Allahın kulu kalmayacak yine akıllanmıyo

Özel diş hastanelerine götürüp narkozla yaptıracaksınız.çocuklar için belli dozlarla yapıyorlar araştırın iyice.diş işi bu şakaya gelmez.fobisi olan çocuğun da üstüne şu dönemde gitmenin manası yok
Not:bademcik için iğne vermiş onu şimdi gördüm.doktor ilaca döndüremiyor mu acaba sorsanız.biraz daha geç iyileşir ama olsun

Yok ya öyle geçmişinde yaşadığı birşey de yok diye biliyorum. Koca çocuk bize kök söktürürken sivrisinekten bile korkuyo

Ayy yazık ama ya. Benim yeğenimde çok korkuyordu o diş şişip iltihaplanana kadar gitmiyordu kaçıyordu baktı olmuyor ağrıdan artık konuşamıyor mecbur gitmek zorunda kaldı. Sizinkisi baya baya korkuyor psikolojik destek olsa bu fobisini yener kökten kurtulursunuz belki ama onada gitmezse

İşte asıl sorun o narkozu nasıl yaptıracağımızda ya farkında olmadan bayıltacaklar ya da hiç yapamayacaklar. Her yolu denedik

Yok ya öyle geçmişinde yaşadığı birşey de yok diye biliyorum. Koca çocuk bize kök söktürürken sivrisinekten bile korkuyo
Normal, ergenliğe erişiyor.

Da.. ancak narkoz ile olur diye düşünüyorum, ya da saçma gelebilir ama, güldürücü gaz kullanan doktorlar da var.

Hahaha ay sinirden gülüyorum evet ona da gitmez

Çocukluk çağındaki fobiler zamanında tedavi edilmezse mutlaka ilerki yaşlarda tekrarlıyor.
Mesela ben hatırlıyorum üstüme beyaz pike falan örtmezdim cesede benziyor diye aslında ailem de bilirdi bu ölüm korkumu şimdi mis gibi hastalık takıntım mevcut

Peki neden öyle bir takıntı oluştu çocukken bir cenazeye filan mı şahit oldunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…