Delirten iğne fobisi

Ah sanırım meraklı çocuklardık babaannemin cenazesi yıkanırken bakmıştık.ondandır sanırım.emdr yaptırmayı düşünüyorum iyi ki hatırlattınız bu travmamı:)
Evet hepimiz meraklı çocuklardık :/ iyi bir uzman yardımıyla bunu atlatabileceğinizi düşünüyorum. Kusura bakmayın hatırlattığım için

O dişçi fobisi olanlardan , kan kaldırmaktan korkup hastaneden kaçanlardan biri de benim, hem de eşşek kadar üniversite öğrencisi iken
Herkes ne farklı :)ben mesela hastalık takıntılıyım ama tüm dişlerimi aynı anda bin iğne vurdurup yaptırabilirim,damar yolu falan açılırken umrumda olmaz.
Sanırım bu da şurdan ağbim iğneden hep kaçardı ben de ondan üstün olmak için öne geçer korkmuyorum ben onun gibi bana vurun derdim.geçmiş anıların bizim karakterimizi oluşturması ne enteresan

İlaç verecekti ama vereceği ilacı kullandırıyormuş zaten annesi. Sonuç alamadıkları için iğne şart dedi. Ama sağolun zaten dediğiniz gibi şu sakinleştirici olayını deneyeceğiz bi bakalım

Bu dediğiniz durumun aynısı bu veledin 6 yaşındaki kızkardeşinde var o da sürekli teyzecim bana yapsınlar iğneyi deyip duruyor. Üstün olma çabası mıymış

Evet, şu an alıştım iğne serum kan aldırma hiç sorunum yok korkmuyorum dişçi hariç. Hiç unutmuyorum kan aldırmaktan serumdan o kadar korkuyordum ki yeni evliyken hasta oldum serum takıldığında eşim ağlamıştı başımda. Canım çok tatlıydı

Bu şekilde olmasaydı keşke ama yenmişsiniz bi şekilde. Çok geçmiş olsun size de

Çocukları küçükken iğne yapar bak teyze-amca diye korkuturlarsa böyle olur.
Bide polis ten korkutanlara sinir oluyorum çocuklar kaybolsa veya başına bir başka olay gelse polisten korkacak iğneden korktukları gibi

Bu dediğiniz durumun aynısı bu veledin 6 yaşındaki kızkardeşinde var o da sürekli teyzecim bana yapsınlar iğneyi deyip duruyor. Üstün olma çabası mıymış
Ben öyle yorumluyorum şu andaki aklımla.
Ağbimi yenebileceğim ,üstün olacağım bir yer bulmuşum kaçırır mıyımbir de hemen babaya ispik tabi babaaa ağbim kaçtı ben vuruldum diye.ay bir aydınlanma daha yaşadım belki de babamla ilgili psikolojik bir durum bu.ay neyse çorba ettim konuyu

Hahahaha sanırım bugün bir çok konuda aydınlanmanıza vesile oldum

Bu şekilde olmasaydı keşke ama yenmişsiniz bi şekilde. Çok geçmiş olsun size de
Sağolun. Bir de acaba koldan damar yolu açılırken de korkuyor mu? Bir ara da o vardı bende. Baktım damar yolu kalçadan yapılan iğneden daha az acıtıyor, serumla verin diyordum. Ona razı olur mu acaba ?

Ben 7 yasina kadar 2 kolumdan her hafta asi olan bir cocuktum kendim gider tanidik hastahanede yaptirirmisim. Eve cok yakinmis
Sinifta ilk cikar hic korkmazdim
Kan alirken damarlarimi parcalamislar gunlerce aci cektim bayildim ama simdi yeterince ilgilenmediklerini anliyoruz ortaokuldaymisim ozel klinikmis annem hep kendine kiziyor.
Yinede zorla kan aldirdim yasadigim sehirde tek mecbur kaldigim anlar oldu.
1 kez zehirlendim hastaneye zor gittim serum taktirabildim
Uzun zamandir kan ve serumda bsy yasamiyorum
En son kan aldirdigimda koluma bir sprey sıktılar uyustu ne oldugunu bilmiyorum hemsireye anlatinca yardimci oldu siz saglikci birinden ogrenip temin etseniz
Amaa asamadigim tek 1 sey var 7 yil once 1 agri kesici igne agir geldi acildeydim soyledigim halde kaldirdi ve kapinin onunde yigildim. Disarida dinlenirsin hasta bakmam lazim dedi ztn 2 kisi kolumdan tutup disari atmaya calisirken bayilmisim. 2 serum ve dil alti haplar 8 saatlik macera sonucu brz kendime geldim ve 2 gun tansiyonum duzelmedi
Hala hic igne yaptirmadim. Saglik konusunda benim kimseden luksum artim olamaz basima hersey gelir diyen biriyim. Gercekten mecbur hissedersem yaptiricam omrumun sonuna kdr boyle gitmez biliyorum
3 hafta once elimi kestim tetenoz asisi icin gitmedim pansumana da gitmedim ilk anda sıkı tutunca yapisti Allah yardim etti.
Yegen gercekten can acisi yasarsa yaptirir
Bu arada aile hekimim biliyor cok kotu hastaysam ve calismam gerekse bana serum takti vitamin takv yapti.
50 gun sirtim tutuk gezdim igne yaptirmadim daha cok tutulurum diye tehdit ediyordum
Yegenin tek yolu var sagligi ve igne arasinda tercih yapmasi
Birde bahsettigim soguk sprey devlet hastahanesiydi hic bsy anlamadim hic aci duymadim

Valla annesine çok baskı yapıyorum zaten nasıl bu çocuğu bu hale getirdiniz diye ama iğne karınca ve sivrisinek dışında hiçbirşeyden korkmuyor

Sağolun. Bir de acaba koldan damar yolu açılırken de korkuyor mu? Bir ara da o vardı bende. Baktım damar yolu kalçadan yapılan iğneden daha az acıtıyor, serumla verin diyordum. Ona razı olur mu acaba ?
Siz de sağolun. Yok hiçbirşekilde ona da izin vermiyor. Kaç kere tahlil lazım oldu yaptıramadık. Ne kalça ne bacak ne kol izin vermiyor. Seneye bir aşıları varmış okulda şimdiden onun yasını tutmuş durumda

Valla annesine çok baskı yapıyorum zaten nasıl bu çocuğu bu hale getirdiniz diye ama iğne karınca ve sivrisinek dışında hiçbirşeyden korkmuyor
Hepsi benzer etki yapıyor iğneyle o yüzden mesela iğne vurdurması için "oğlum sinek-karınca ısırması gibi olacak yok bişe" deniyorsa çocuk o yüzden korkuyordur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…