Delirten koku :'(

salinger29

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2017
640
1.537
33
35
Merhaba hanımlar,

Yaklaşık bir ay evvel eşimle İngiltere'ye taşındık. Şu an geçici bir yerde kalıyoruz, cuma günü itibariyle çıkacağız buradan.
Sancılı bir ev arama süreci sonrası 1 senelik kontratla bir ev tuttuk. Eve ilk bakmaya gittiğimizde ilginç ve iğrenç bir koku vardı. Ben evin kendinden olan halıları sebebiyle böyle koktuğunu düşündüm, emlakçıda halıların yıkatılacağını söyledi. Sonrasında evi tekrar kontrol ettim halılar yıkanmış lakin koku devam ediyor.

Fırından, bulaşık makinesinden hatta bence duvarlardan garip garip kokular geliyor. En sonunda suyun da çok kötü koktuğunu farkettik :'( Kokunun tek kaynağı bu mu bilmiyorum, evde sıcak su tankı gibi bişey var o mu kokuyor anlamıyorum. Gerçekten çıldırtıcı bir hal aldı.

Böyle bir durum bilen duyan yaşayan var mı? Çamaşır suyuyla sirkeyle ortalığı silmekten ellerim yandı ama asla geçmiyor :'(

Son düzenleme:
Canım ilaçlama firması bulun yaşadığınız yer şehir mi? kasaba mı? Eger kasaba gibi bir yerse izledigim yabanci bir program da evde ki kokunun sebebi duvarın arkasında ölen bir hayvandan geliyormuş (sincap).

Allah yardımcınız olsun pis kokuya kimse dayanamaz :(

Koku tam olarak neye benziyor?
Küf gb mi dışkı gb mi ya da hayvan leşi gb mi?

maalesef Avrupalı insanların temizlik anlayışı bizim gibi değil, onlar için önce dış güzellik, maalesef kışın pek pencere açıp ev soğumasın diye havalandırmazlar, ve bu yüzden nem rutubet pis koku hepsi birbirine karışıp evin kapılarına duvarlarına heryere siniyor. Ve o iğrenç kokunun gitmesi okadar kolay olmuyor maalesef.

Giderleri kapatmayı deneyin bence.lavabolara top ernetlerden koyun varsa. İlk evlendiğimde ben de yaşamıştım ve bilememiştim acemiydim. Giderleri kapatınca geçmişti.

Başka ev bakamaz mısınız?

Gidenlerden mi geliyor acaba
Rutubet kokusu gibi mi
Taşınma imkanınız var mı başka bi yere

Kontratı iptal edemez misiniz.
Bu pis kokuyu gidermek için uğraşmaktansa, başka bir ev tutsanız.

Taşınsanız mı o_O

herkese cevapları için çok teşekkür ederim. burada ev bulmak öyle zormuş ki bu evi bulabilmek için bile 3 haftadır bekliyoruz. bu kokan ev için Türkiye'deki emlakçımızdan bile referans istediler düşünün :'( yarın ev sahibi ve emlakçıyla görüşeceğim inşaallah bi sonuç alırım. rutubet kokusu gibi de değil böyle ev petshop gibi kokuyor su bi ayrı dünya..

herkese cevapları için çok teşekkür ederim. burada ev bulmak öyle zormuş ki bu evi bulabilmek için bile 3 haftadır bekliyoruz. bu kokan ev için Türkiye'deki emlakçımızdan bile referans istediler düşünün :'( yarın ev sahibi ve emlakçıyla görüşeceğim inşaallah bi sonuç alırım. rutubet kokusu gibi de değil böyle ev petshop gibi kokuyor su bi ayrı dünya..

Çok kötü ya
İnşallah hemen çıkarsınız

Icinizi karartmak istemiyorum ama Ingiltere'nin %90i nem ve rutubet kokuyor.
Ev bulmanin ne kadar zor oldugunu biliyorum, Almanya da aynisi.

Su tankinin içini boşaltip bakabilirmisiniz? Belki içinde birşey ölmüştür. Kedi kuş felan.

Muhtemelen su tankındandır. Bakteri ve yosun üremeye çok müsait oluyor bu tip şeyler.

Temizliğini yapan firmalar vardır, düzenli temizlenmesi gerekiyor...

Ya havalandirmada hayvan ölüsü var ya da su tankında bence, bi baktırın:KK64:

Canım ilaçlama firması bulun yaşadığınız yer şehir mi? kasaba mı? Eger kasaba gibi bir yerse izledigim yabanci bir program da evde ki kokunun sebebi duvarın arkasında ölen bir hayvandan geliyormuş (sincap).

Allah yardımcınız olsun pis kokuya kimse dayanamaz :KK43:

Daha once evde evcil hayvan kedi kopek besleyen olduysa ve fazla da titiz degillerse hayvanlarin idrari vs koku yapabilir esyalarda halilarda koltuklarda.

Bir yakinimizin basina gelmisti ordan biliuorum

Kesin o su tankında bir şey var içinde bir şey ölmüş olabilir

Koku tam olarak neye benziyor?
Küf gb mi dışkı gb mi ya da hayvan leşi gb mi?

maalesef Avrupalı insanların temizlik anlayışı bizim gibi değil, onlar için önce dış güzellik, maalesef kışın pek pencere açıp ev soğumasın diye havalandırmazlar, ve bu yüzden nem rutubet pis koku hepsi birbirine karışıp evin kapılarına duvarlarına heryere siniyor. Ve o iğrenç kokunun gitmesi okadar kolay olmuyor maalesef.

Giderleri kapatmayı deneyin bence.lavabolara top ernetlerden koyun varsa. İlk evlendiğimde ben de yaşamıştım ve bilememiştim acemiydim. Giderleri kapatınca geçmişti.

cevaplarınız için çok çok teşekkürler. vallahi ben de ilk olarak evde birileri sayıca fazla kedi köpek besledi evin bakımını da yapmadı ondan böyle oldu zannettim. emlakçıya da böyle söyledim, evde evcil hayvan beslemek yasakmış öyle bir durum olamazmış.. burdaki diğer evler gibi bahçeli müstakil bir ev olsa bi hayvancık dediğiniz gibi bi yerde öldü kaldı zannedicem ama bir apartman dairesinin en üst katı. temizlik anlayışı farklılığına yoracağım ama suyun bile kokması iyice kafamı karıştırdı. evin içi pet shop gibi kokuyor, su ise tanımlayamadığım pis bişey kokuyor :/ dediğiniz gibi su tankına ve bulaşık makinesi giderlerine baktırmak en mantıklısı olacak.

Back
X