Deneme Süresinde İşten Çıkarıldım

Koda bakmazlar mi diyorsunuz
koda bakarlar da
mesela sizin ahlaksız bir şey yapmış olmanızı vs içeren kodlar var, öyle kodlar sorun olur, deneme süresinde çıkarılmışsınız, bunda anormal bişey yok
işverenin 01 kod verip hiç bir tazminat bişey ödemeden direkt çıkarmasını sağlayan bir kod bu, işveren bu kodla çıkarabiliyorsa zaten bunu kullanır.

size atıyorum deneme süresinde asgari ücret (ya da x ücret, neyse), sonra ücreti konuşcaz denildi başta
ama sonra o olmadı, aaa bi öğrendiniz ki devam edenler de asgari alıyormuş (bazen oluyor cumartesi çalışılmayacak deniyor aaaa bakıyorsun çalışılıyor gibi) diye belki bozuldunuz diyelim, ama istifa etmediniz. işveren "bu zaten durmaz" der çıkarır. mesela bu çok yaşanan bir durum.

Konuyu hiç anlayamadım ya. Çıkarma kodu gayet normal bir kod, sanki hırsızlık ahlaksızlık iftirası atılmış gibi korkmaniza ne gerek var? Ben öyle girip de 1 2 ayda olmayacağını anlayıp çıktığım yerleri cv ye yazmıyorum. Şimdiye kadar da şu kodla burda da çalışmışsın noldu diyen olmamıştı.

koda bakarlar da
mesela sizin ahlaksız bir şey yapmış olmanızı vs içeren kodlar var, öyle kodlar sorun olur, deneme süresinde çıkarılmışsınız, bunda anormal bişey yok
işverenin 01 kod verip hiç bir tazminat bişey ödemeden direkt çıkarmasını sağlayan bir kod bu, işveren bu kodla çıkarabiliyorsa zaten bunu kullanır.

size atıyorum deneme süresinde asgari ücret (ya da x ücret, neyse), sonra ücreti konuşcaz denildi başta
ama sonra o olmadı, aaa bi öğrendiniz ki devam edenler de asgari alıyormuş (bazen oluyor cumartesi çalışılmayacak deniyor aaaa bakıyorsun çalışılıyor gibi) diye belki bozuldunuz diyelim, ama istifa etmediniz. işveren "bu zaten durmaz" der çıkarır. mesela bu çok yaşanan bir durum.
İşyeri maaş ve mesai ücreti açısından dürüst ama çalışma ortamı garip ve onlar işten çıkardığı içn de söyleyecek çok sebep yok. Fakat mülakatta belge istemedikleri için belki kendim çıkmışım gibi beğenmediğim şeyleri söyleyebilirim.

sgk hakkında bilgi sahibi olduğum için konuya dahil oldum

1Deneme süreli iş sözleşmesinin işverence feshi
2Deneme süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi

olarak geçer

sizi işveren deneme süresinde memnun kalmayıp çıkarmış gibi gözüküyor ( yeni işe başlayacağız yer için )

eğer çıkış tarihinden 10 gün geçmediyse , rica edip istifa 03 kodu ile çıkış yapabilirsiniz

olarak geçer

sizi işveren deneme süresinde memnun kalmayıp çıkarmış gibi gözüküyor ( yeni işe başlayacağız yer için )

eğer çıkış tarihinden 10 gün geçmediyse , rica edip istifa 03 kodu ile çıkış yapabilirsiniz
Geçmedi fakat değiştirirler mi bilmiyorum.

3 kodu nedir, kusura bakmayın tekrar alıntı yaptım.

olarak geçer

sözleşme imzaladıysanız olmaz

ancak ortada sözleşme yoksa , bu kod ile çıkış yapılamaz

direk 03 isteyebilirisiniz

Önceki isyerinden neden ayrıldınız diye sorarlarsa kodta onların işten çıkardığı görünüyor. Eğer beni istifa etti gosterselerdi birçok sebep var o isyerinden çıkmak için fakat forumda bile sorgulanıyor gerçek sebep, demek ki başka bir şey söylesem daha iyi olacak. Bunu sorarlarsa ne söylemeliyim ki?
İyi de istifa etti olarak gösterirlerse bu sefer iş yerinin imajı çizilmiş olacak. Bakalım çalışan ne diye istifa etti diye düşünecekler bu seferde.
Haliyle herkes merak eder tabii istifa da etsen işten de çıkarılsan "neden" Sorusu gelir akıllara.
Takılma bu kadar yaa herkesin başına gelebilir.

Eklentiler

• Screenshot_20250903-124136_Gallery.webp
    Screenshot_20250903-124136_Gallery.webp
    31 KB · Görüntüleme: 23
  • Screenshot_20250903-124458_CamScanner.webp
    Screenshot_20250903-124458_CamScanner.webp
    31,2 KB · Görüntüleme: 23
En son işyerimde 1 ay çalıştım ben, farklı bir teklifi bekliyordum gelir gelmez istifamı verdim. Cvme yazma gereği bile duymuyorum 😁 ise almayacak olsa beni almazlar yahu, en uzun süreli çalışmam 3.5 sene, değerleri 1.5 yıl falan

Back
X