deneyimi/fikri olan hanimlar,akil verin lutfen

Adelka

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2016
3.524
5.587
88
Merhaba,
Cok bunalmasam boyle bir konu acmazdim sanirim,deneyimli ogretmen, anne, teyze,hala, herkesin yorumuna acigim.
3 yasini doldurmus bir oglum var.
Hamile oldugum icin dogumdan evvel krese baslattik,zaten gecen senede yarim gun olarak gondermistim haftanin 3 gunu..Bu sene ise 3 tam gun olarak gondermeye karar verdik.
Genel anlamda uyumlu bi cocuk yani en azindan evde disarda benimleyken oyle ama toplum icine bensiz karistiginda resmen bi canavara donusuyor,aldigim duyumlar bu yonde neyazik ki

Evde masada bizimle yemek yiyen cocuk,kreste kendini yerlere atiyormus masaya oturmamak icin..
Evde masallah ne bulursa goturen cocuk asla ve asla agzina lokma koymuyor okulda,hadi agzina lokma koymamasini gectim o masaya neden oturulmuyor?
Yabanci gordugu heryerde bu guc gosterisini,sovunu yapiyor,resmen sInir mi deniyor artik kendince ne yapiyor bilmiyorum.
Biberon vs. oldum olasi sevmeyen,su sisesinden nefret eden cocuk,okulda cocuklarin mataralarina dadanmis ama kendisine verdigimiz matarayi kullanmiyor..
Bugun kreste gorevli olan bi hanim gun boyu kadincagizi tekmeleyip,surekli dedigini yaptirmaya calistigini soyledi,yemin ederim yerin dibine gectim ne diyecegimi bilemedim cunku ben gercekten kimseye vurduguna bugune kadar hic sahit olmadim..
Lutfen kendinize bu muameleyi yaptirmayin,eli ayagi size tekme tokatla uzandigi zaman elini tutun,ayagini tutun ve bunun yapilmamasi gerektigini,boyle biseyi kabul etmediginizi anlatin dedim.

evde siddet mi goruyor bu cocuk,hayir o da yok..cildirdigi zaman gozunun icine baka baka konusur,haddini cok asarsa lafla gozdagi veririm o kadar.
Ben bu sosyal facia oglumla ne yapicam bilmiyorum.
eve geldik sinirden yuzune bakasim gelmedi,kendini eve attigi gibi yeemeeek diye bagiriyor.
bugun en sevdigi yemekler cikmis halbuki,normalde asla reddetmeyecegi seyleri reddetmis.
yok dedim yemek,okulda yemek yemeyip evde mi acisini cikarticaksin?
ac ac gitti yatti,hic yemek yeme teklifi etmedim bile..
agzinin icinden yumurta vs. biseyler soylendi ama gelip bana sunu sunu istiyorum diyemedi,anladi kizdigimi.

artik bu sarmaldan cok sIkildim..
okulda insanlarin her konuda canini okuyup,masaya dahi oturmayi reddedip evi her konuda garanti gormesi artik sinirlerimi bozmaya basladi.ne yapilir fikri veya deneyimi olanlar lutfen goruslerinizi paylasin.

Aynı sorunu benim yeğenimde yaşadı bir yıl boyunca devam etti hatta sıkıntı. Evde sizle olmaya alıştığı için kreşe gitmek istemiyor belli. Orda sıkıntı çıkarıyor ki bi daha göndermeyin diye. Zor bir durum ve pat diye bir çözümü yok açıkcası, bi şekilde alışmak zorunda. Ara ara siz gidin isterseniz bazen erken alın alışana kadar en azından

Çalışmıyorsanız 3 yaş kreş için küçük kardeşi olunca kıskançlıktan zarar verecek benş annemden ayırdı diye çocuk gözü sonuçta

Bence sorun ciddi. Pedagog yardımı almalısınız. Bir yere kadar yaş itibarıyle normal ama bu kadarı bana normal gelmiyor. Uzmanla görüşmelisiniz eminim çözebilirsiniz.

Bariz şekilde kardeşini kıskanıyor, hıncını da dışardakilerden çıkartıyor, evde daha fazla ilgilenmeye çalışın, onu sevginizle sarmalayın, birlikte vakit geçirin sevildiğini hissetsin ikna olsun herşey düzene girer

Bence ciddi bir problem.
Pedagog yardimi almanizi öneririm.
Anladigim kadariyla erken yasta krese gitmeyi evde istenmemek olarak algilamis veya krese gitmek istemedigi icin tepki vermis.

oyy 1 sene mi devam etti
ne yaparim bilmiyorum,suan cok agirlastim 1,5 ay sonra dogumum var Allah nasip ederse.
aslinda krese kosarak gidiyor gibi,sabah yataktan firliyor,biraktigimda masallah hic aglamiyor,almaya gittigimde bi suru anlatiyor sunu yaptik bunu yaptik diye kendince ama cok sikayet aldim inanin yer yarilsa da icine girsem

Evet ama onunki anaokuluydu biraz daha büyüktü sonra prozac kullandı hatta bi süre. Doktora başvurdular

Çalışmıyorsanız 3 yaş kreş için küçük kardeşi olunca kıskançlıktan zarar verecek benş annemden ayırdı diye çocuk gözü sonuçta

suan calismiyorum ama donmem gereken bi isim var,bikac seneye kadar isime donmus olurum insallah.
suan mecburen gonderiyorum,cok hareketli bi cocuk,yasadigimiz yer soguk aktivite cok yok,resmen patliyor evde,bende agirlastikca pesinde donemez oldum,aile buyukleride yok yanimizda.
evet birde kiskanclik boyutu var,bakalim o nasil olacak.

O annesinden erken ayrılmış olacak ama siz doğduğunda yalnız bırakmayın ciddi bi boyutta çocuk saldırganlaşmış şu etrafındaki insanlara vuran çocuklar hep tuhaf gelir bana

Bence ciddi bir problem.
Pedagog yardimi almanizi öneririm.
Anladigim kadariyla erken yasta krese gitmeyi evde istenmemek olarak algilamis veya krese gitmek istemedigi icin tepki vermis.

oyle mi dersiniz..
okula giderken mutlu,okuldan donerken mutlu..yolda yururken cici kardesler arkadaslar diye anlatiyor ordakileri vs..
hani evde durdukca daha agresiflesiyor gibi,burda hickimsemiz yok,artik sosyallesme zamani geldi,1-2 seneye kadar mecbur ise donmek zorundayim,alissin sosyallessin istedik.
bugun krese biraktigimda beni gozu gormedi bile,el sallayip iceri uctu,almaya gittigimde basladi anlatmaya olanlari vs..
babaanne filan gozkulak oldugunda da ayni sorunu yasiyoruz acikcasi,benim disimda herkes uzerinde guc deniyor resmen,cok uzuluyorum cok..

O annesinden erken ayrılmış olacak ama siz doğduğunda yalnız bırakmayın ciddi bi boyutta çocuk saldırganlaşmış şu etrafındaki insanlara vuran çocuklar hep tuhaf gelir bana

ben hic kinamadim da boylelerini ama esim sinir olur boyle cocuklara,iste onun buyuk konusmalarini ben cekiyorum diyim

Allah kolaylik versin. Bence o şekilde en iyisini çocuk psikologu ile çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Bence sorun ciddi. Pedagog yardımı almalısınız. Bir yere kadar yaş itibarıyle normal ama bu kadarı bana normal gelmiyor. Uzmanla görüşmelisiniz eminim çözebilirsiniz.

Tr`de gittigimiz danistigimiz pedagog var ama yasadigim ulkede pedagog bulmam biraz guc ama arastirmam gerek.
Banada normal gelmiyor bu durum..
inanin oyle utaniyorum ki bazen,bide zaten cocuk cift kimlikli bi tarafi turk diye zaten goz ucuyla bakiliyor acikcasi,bide boyle sosyal facia olmasi beni yerin dibine sokuyor,ne yapacagimi sasirdim..
iyilikle anlatiyorum,hikayeler anlatiyorum,masaya oturdugumuzda bak okulda arkadaslarinla da boyle yemek yemelisin vs. hep olumlu msjlar gondermeye calisiyorum ama sanirim ulasmiyor yerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…