• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Deneyimli anneler. Lutfen bir bakin!!!☆☆☆☆

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

gunduzgece123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
2.329
1.502
63
Oglum 5.bucuk aylik mama ile sutlu princ ununu karisik veriyorum. Cunku artik mama yetistiremiyoruz sorun olurmu. Yada ilerde bir soruna yol acarmi.
Ekimin ordasinda 6 aylik olcak

Son düzenleme:
Corba yiyebiliyor sanirim bu ayda cocuklar.
Sutlu tarhana corbasi ,tanesiz .
Sebze corbasi blend edilmis
Patates yemeginin ezilmis hali .
Pure ,yogurt falan

Anne sutu hic mi almiyor? Bence doktoruna açıkça söyleyin çok maliyetli olduğunu. Ya daha uygun bir mama onersin ya da pirinc unuyla olur mu onu söylesin.
Eşim tek damla anne sütü kabul etmemis. 10 günlükken az az pirinc unu vermeye başlamışlar. Ustelik inek sutuyle. Gayet sağlıklı 33 yaşında :)

Ağır gelmez mi o bebeğe ya lök diye oturur minicik mideleri var onların. Bilemedim.

Mama yetistiremiyiruz ne demek?
Lutfen bir gece gece polemige girme lutfen bak sende hamilesin sen de anne sayilirsin canim beni anla ayrica insanin durumuda olmaya bilir ama sirf mama verince anlattigim gibi hic yoruluyo sik sik agliyim acikiyo bu sefer sinir oluyo

Norma mama verdigim zaman doymuyo bu sefer kiziyo ic ic yoruluyo sorun para degil ben evladim icin canimi veririm
Su yazdiginizi pek anlamadım ama bana kalırsa acele etmeyin 1 ay daha bekleyin
Zaten 6. Aydan sonra yavaş yavaş ek gıdaya geçersiniz. O zaman muhallebi verirsiniz.
Ama şimdi vermeyin sindiremeze çocuk yazık.

Pirinç unu sağlıklı bir şey değil. Biraz yoğurt vermekle başlayın ek gıdaya. Yanında tek sebze ve içeren çorbalarla. Mesela az su içinde havuç haşlayıp ezip çorba kıvamına getirin. 3 günde bir sebzeyi değiştirin ki bebeğin alerjisi olup olmadığını anlayın. 1 ay sonra ek gıdayı çeşitlendirmeye başlarsınız.

Lutfen bir gece gece polemige girme lutfen bak sende hamilesin sen de anne sayilirsin canim beni anla ayrica insanin durumuda olmaya bilir ama sirf mama verince anlattigim gibi hic yoruluyo sik sik agliyim acikiyo bu sefer sinir oluyo
Ne diyosun ya? Ben gercekten anlayamadigim icin sordum :) gorende her gece beni burda tartisirken izliyosun sanacak :)

Pirinç unu sağlıklı bir şey değil. Biraz yoğurt vermekle başlayın ek gıdaya. Yanında tek sebze ve içeren çorbalarla. Mesela az su içinde havuç haşlayıp ezip çorba kıvamına getirin. 3 günde bir sebzeyi değiştirin ki bebeğin alerjisi olup olmadığını anlayın. 1 ay sonra ek gıdayı çeşitlendirmeye başlarsınız.
Alerjisi olur olmadigini nasil anlarim

Alerjisi olur olmadigini nasil anlarim
Kızarıklık, kaşıntı, kabarma gibi şeyler olabilir. Biz havuç kabak ve patatesle başlamıştık. Süt ve balı 1 yaşına kadar vermeyin. 6 aylık olduktan sonra sabah peynir, yumurta sarısı verebilirsiniz. Çiğnemeyi öğrensin diye ekmek kabuğu da veriyorduk eline.

Rondoda un haline gelen yulaf 1 çay kaşığı
Yumurtalı terbiyeli çorba
Yoğurt çorbası işte

Bunu da yemez mi

Yulafı 25 kaynatıp süzün ama.

Kuruyunca un olsun.

Back
X