Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

canım haklısın biliyorum
zaten suyunu çorba yada ayran yaptığımda zamanlarda kullanıyorum ama sofraya koyduğumu koyu seviyorlar onun için süzüyorum kaydirigubbakcemile5

BUNLARA DİKKAT !!!

*Günlük 1000 kalorinin altına düşmeyin
*Haftada veya on günde bir aynı giysi ile aynı tartıda, aynı saatlerde tartılıp kaydedin.
*Yapay tatlandırıcı kullanıyorsanız günde 8 taneyi aşmayınız. Tatlandırıcıyı, yiyecek ve içeceklerinize pişirdikten sonra ekleyin.
*Yemeklerin yağsız ve susuz kısmından almayı alışkanlık haline getirin.
*Kurubaklagil yemeklerini haftada 2-3 kez yemeye çalışın.
* Meyvelerin suyunu sıkıp içmek yerine kendini yeyin.
*Kabuklu yenebilen meyveleri soymadan yeyin.
*Kepekli ekmek yemeyi tercih edin.
*Çiğ yenebilen sebzeleri yağsız olarak istediğiniz kadar yiyebilirsiniz.
*Meyveler yemeklerden en az 20 dakika önce veya 2 saat sonra yenmelidir.
*Pişirme yöntemi olarak fırınlama, ızgara,haşlama yöntemlerini kullanın.
*Yemekleri yavaş yiyip, iyi çiğneyin.
*Günde 2- 3 lt ( 8-12 bardak ) su için.
*Günde en az 20 defa mekik hareketi yapın.
*Günde en az 20 dakika hafif koşu, yürüme v.s. yapın.
*Üç ana, üç ara öğün yiyin. Öğün atlamayın
*Kendinizi ince düşünün.

alıntıdır

METABOLİZMA NASIL HIZLANIR
•Mutlaka su için
Günde 2-3 litre su içilmesi metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Su içmeyi kesinlikle unutmayın. Sabah kalkınca içtiğiniz suya 1 yemek kaşığı kadar elma sirkesi veya limon suyu ekleyebilirsiniz.

•Öğün atlamayın
3 ana 3 ara öğün yani günde en az 6 öğün yiyerek metabolizma hızı artırılabilir. Almanız gereken enerjiyi 6 öğüne bölerek hem daha az acıkmış, hem de sık sık ve azar azar yemek yiyerek vücudu sürekli çalıştırıp, bazal metabolizma hızınızı artırmış olursunuz. Uzun süre aç kalınması sonucunda bazal metabolizma hızı düşer. Bu nedenle, diyet yaparken ara öğünlerde önerilen meyve, ayran gibi besinlerin yenilmesi çok önemlidir.

•Spor yapın, yürüyün
Hareketsiz yaşam, metabolizma hızını düşürür. En az haftada 3 gün spor, yürüyüş yaparak, hareketli bir yaşam sürdürerek metabolizmayı hızlandırmak mümkün.
Diyetle birlikte,belirli bir egzersiz programına uyulması,sadece diyet yapmaktan çok daha
sağlıklıdır ve istenilen sonuca ulaşmakta çok daha hızlı olur.
Bazal metabolizma hızının artması için kas kitlesini artırmak gerekir.
Kas kitlesi arttığında,uyurken bile daha fazla enerji harcanmış oluyor ki buda kilo vermeyi
daha kolaylaştırır.

•Bol baharat kullanın
Baharatların, özellikle acılı olanların metabolizmayı hızlandırdığı ispatlanmıştır. Yemeklerinizde bol bol baharat kullanmaya çalışın. Kışın içtiğiniz bitki çaylarının içine, karanfil, tarçın ekleyin.

ALINTIDIR

yok canım rahatsızım bugün 6 da kalktım başımın ağrısından ilaç içtim dedim işe gidiyim geçer erken çıktım temiz hava alıyım diye geldim şimdide acayip boynum ağrıyor (kaza geçirmiştim ya ondan herhalde o başıma da ağrı yapıyo) izin alıp gitmeyi düşünüyordum ki annem aradı çocuk hastaymış 11 de falan izin alıp gidicem

çook geçmiş olsun canım sanada oğlunada
boyun ağrısı baş ağrısı yapar ondandır belki dediğin gibi
tekrar geçmiş olsun:çok üzgünüm:

slm kızlarr..günaydııınnn...a.s. bende zayıflayamıyorum.. 55 kiloyum ve 1.60 boyundayım. 5 kilo fazlam var. öğrenciyim ikinci öğretim okuyorum aksam okukdan gec geliyorum yemek de yeme ihtiyacı hissediyorum. saat 10-11 de yemek yedgimi bilirim. bu aralar en gec 8 de yemeye calışıyorum. ama zayıflamakla ilgili cok sey var hangisi daha etkili ne yapmam gerek? yardımcı olursanız coookk mutlu olurum.hihoyyyt

Merhaba arkadaşlar benimde kilo vermem gerekiyor ama bunu tek başıma yapabileceğimi sanmıyorum. sizlerle konuşarak doğrulrımızı yanlışlarımızı paylaşarak motive olabilirim diye düşünüyorum. 8 kilo kadar vermek istiyorum hiç bu kadar kilo almamıştım. Birlikte yaparsak can sıkıcı halden çıkarabilirim bu durumu. Ben aslında nerde yanlış yaptığımı biliyorum bütün gün doğru düzgün bişeyler yemeyip akşam saatlerinde coşuyorum. Sağolsun eşimde bana hiç destek olmuyor bu konuda ben rejim yapıcam dedikçe daha çok hamur işi daha çok abur cubur giriyor evin içine. Bunların eve girişini engellemekle başlamam gerekiyor.

merhaba kızlar. başımı dersten kaldıramıyorum bu ara, yazamıyorum da size , kızmayın nolur :1no2:
spor falan da yapmıyorum zaten, açıkçası şu aralar düşündüğüm tek şey sınav... strese girmeye de başladım... diyet listeme uymaya çalışıyorum sadece. şu stresle kilo almıyım o da yeter...
sizi seviyorum

gunaydın sıteye uye olalı 22 ay falan oldu bu sayfaları yenı kesfettım 22 gun önce dogum yaptım su anda hıç fazla kılom yok bır kaç yıl önce bende bır tarıf denedım muthıs zayıfladım yanındada haftada 3 gun yuruyus yapmıstım

Çook teşekkür ederim. Diyeti sağlıklı beslenme olarak uyguladığım için beni sıkmıyor şimdilik. Tabi mayıs sonu o stresle ne olur bilemiyorum. kaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…