Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Evde yapabileceğiniz hazır programlar; meyve suyu orucu veya çiğ meyve ve sebzelerden oluşan sade rejimler bunlardan bazılarıdır. Tüm bu programların temel ilkesi ve hatta detoksun ana fikri et, süt ürünleri ve beyazlatılmış hamur işlerini tüketimine ara vererek bedenin dinlenmesini sağlamaktır. Beden bir yandan dinlenirken diğer yandan kendini etkin şekilde temizler ve onarır. Detoks bedeninizin bahar temizliğidir!
Detoks süreci, bedenimizin depoladığı toksinleri temizlemesidir. Bedenimiz bunu doğal olarak yapar. Ancak modern yaşamın neden olduğu kötü beslenme, hava kirliliği, uykusuzluk, hareketsizlik, yeterince su tüketmemek gibi koşullar, bedenimizin kendini temizleme sürecini zahmete sokar. Bu zahmetli çaba sonucu bedenimiz, hem gereksiz enerji harcar hem de kendini iyileştirme sürecini gerektiği gibi gerçekleştiremeyerek görevlerini aksatır. Detoks programları, bedenimizin kendini temizleme çabasını kolaylaştıracak ortamı ve arınması için ihtiyacı olan kaynakları sağlar.
(Alıntı)

Bu aralar ben de detoks yapmak istiyorum ama bahar detoksu kışın yaptığımız gibi ayranlı olmaz sanırım.
Süt ürünleri olmaması lazım. Meyve suları veya çiğ meyve sebze ile yapılması en doğrusu gibi görünüyor.
Sadece meyve yapsam akşama kadar dayanamam diyorum. Arada beyaz ürünlere izin yok ama iyice esmer ekmekle denemek istiyorum. Acıktıkça ekmek atıştırarak yapayım diyorum. Detoks yapanlardan fikir istiyorum.fisfisfis
Bir de Ender Saraç tam beden temizliği için gece yatarken meyve suyuna katıp hint yağı içmeyi öneriyor. Ondan sonra detoks yapın diyor.:hulya:

selammmm kızlarr

ben yokken herkes gelmiş gitmiş :hulya:

öğle menüm
tek köfte
1 dilim tam tahıllı ekmek
salata
yarım domates
1 ayran

hala ara öğün yapmadım hiçbişey yiyesim yok bakalım birazdan 1-2 tane hurma yiyebilirim

cuma günü bir şekilde tartılıp bildirmeye çalışıcam arkadaşlar bildiremezsem beni maruz görün :kedi:

tatil dönüşü enerjik bir şekilde görüşmek üzere kendinize dikkat edin opuyorumnanaktan

canım bana yediklerin az gibi geliyor ama bilemem
tatilde iyi eğlen gelince görüşürüzkaydirigubbakcemile5

hem şunu da belirteyim 1 ayda 6 kilo da çok iyi bence delikafadulden

canım nasıl olur 1 ay lülülülülülü
zaten 2-3 haftadır kilo veremiyodundelikafadulden
1 haftada verdin oturdun o zaman 6 kiloyunaniknanik
2 aydan fazladır birlikteyiz nerdeyse canım
ama seni azimli gördüm ilk defa :lepi:
umarım devam eder
kaydirigubbakcemile5

canım bende detoks yapacağım zaman geceden ishal edici bazı şeylerden yiyip
sabaha bagırsakların daha çabuk boşaltım yapmasını sağlıyorum :kedi:
zannedersem onun için bu söylediğin yağ ben tavsiye ederim olumunekankayizsmile
faydasını daha çok görürsün detoksunzemuszemus
ben geçen sene senin bahsettiğin gibi bişey yapmıştım :lepi:
sadece çiğ sebze meyva
salatalık marul çiğ yenebilecek ne varsa yedim o zaman çok iyi gelmişti vücuduma
dediğin gibi süt yoğurt ve peynir daha doğrusu hayvansal hişbirşey yememiştim yaptığım zamansırnaşık şey
şimdiden kolay gelsin yaparsan bizide bilgilendir canımŞeniz

işte cnm 1 ay da 6 kg verdikten sonra 4 haftadır falan pek gitmiyo

malesef dedigim gibi meyve ile günü geçiştiremedim
yediklerim
5kaşık semizotuyemegi
1küçük biber dolması

arada karpuz
akşamda
4parça tavuk ızgara

bukadar abartmadım ama
akşam ekmek yoktu

Kimsecikler yok. ıyi pazarlar herkeze
Ama ben yinede bu günkü hazırlayacağım menümü yazıveriyim
sabah: 1 yumurta( ne zamandır yumurta yemiyordum )
1 kk peynir
domates
1 ince dilim tam buğday
ara: 5-6 kiraz (şu anda yiyorum)

Öğlen: zeytinyağlı enginar, yoğurt
ara: şeftali
Akşam: 2 yemek kaşığı patates püresi,4 köfte
gün içinde sütlü kahvem mutlaka olur akşam yemekten sonra da yeşilçayı ekliycem gün içinde ki yeme planım bu inşallah dışına çıkmam. Bu bile biraz yoğun geldi bana ama neyse bu gün tatil diyelim

Son düzenleme:

Açıklaman için teşekkürler haticecim. Geceden hint yağını içtim. Bugün çiğ sebzeler ve meyve ile deneyeyim dedim ama içim kıyıldı.-tatlicadiarzu- Gün boyu ılık su ve yeşil çay da içtim ama detoksun bir etkisini görmedim. Akşam balık yedim ve bozdum.:kedi:
Sen iyi dayanmışsın Ben bir daha deneyemem sanırım.:1no2:
Üstelik bir yararını da görmeyince bir anlamı da yok.
İnsanların metabolizması parmak izi gibi farklı farklı diyorlar ya doğru. Birine iyi gelen başkasına da iyi gelecek diye bir şey yok.:hulya:

malesef dedigim gibi meyve ile günü geçiştiremedim
yediklerim
5kaşık semizotuyemegi
1küçük biber dolması

arada karpuz
akşamda
4parça tavuk ızgarabukadar abartmadım ama
akşam ekmek yoktu

Ciddi misin?akannehir Çok fazla değil mi? Bir parça yeterdi bence.
Ben de senin gibi detoksun sonunu getiremedim.

Menünde fazlalık yok gayet güzel de bence akşam öğününe salata katsan daha iyi olur.

bugün yediklerim
sabah
2dilim yumurtalı ekmek
az peynir ve çay

öglen
1tabak çorba
4kaşık makarna

arada 6-7 tane çamfıstıgı

akşam
5tane yaprak sarma

az ekmegin üzerine reçel yedimeyvahedigeldismile

evet hatice maşallah 2gün yaptıı
sen sonuç alamamışsın ama ben yapsaydım alacaktım galiba
ama içimden durmamaca sesler geldii
bende yedim

Aynen valla bugün ben de haticeyi takdir ettim. Nasıl dayanmış dedim hem de 2 gün.
Maşallah diyelim. Bir daha yapmayı düşünmem bile.
Meyvelerden soğuyacaktım artık.:sinifsinif:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…