Dengeli Beslenerek ve Spor Yaparak Kilo Verme Deneyimlerimiz

Haklısın haticecim genelde hafif olduğundan sebze yemeklerine ağırlık veriyoruz ama bünyeyi alıştırmamak lazım. Haftadan haftaya tarzımızı değiştirmek iyi olur.
Bu hafta da dediğin gib devam et bakalım. Baklagiller, süt ürünleri ve ete ağırlık ver.
Ben haftada 2-3 akşam mutlaka balık yerim. Büyük balıkları fırında sebzeli ve ekşili, küçükleri ızgara olarak tüketiyorum.cokacimcoook
Kırmızı et ayda yılda bir aklıma bile gelmez. Tavuk da ya sebzeli ya da ızgara.
Kızartma hiçbir zaman yapmam.:sinifsinif:
Ben ölçülere pek uymam ama ideal ölçüler: Çorba 1 kepçe, baklagiller ve sebze yemekleri 5-6 kaşık, pilav makarna 2 kaşık, et hangisi olursa olsun 3 köfte büyüklüğünde.

Bir de beyazlatılmış undan yapılan bütün yiyecekler( ekmek, pilav, makarna, pasta, börek, çörek vs) metabolizmayı yavaşlatır. Ekmek gibi pirinç makarnanın da esmerini tercih etmek lazım. Ben alışamadım ama doğrusu bu.:hulya:

Merhabavereliniortak, yazdıklarını okudum. Evet tiroid sorunu kilo vermede sorun çıkarır ama yaptıklarına bakılırsa azar azar da olsa vermen gerekirdi. Yani sorunu olmayan biri ayda 4 verirse senin de 2 vermen gerekirdi.
Bence bir nedeni kafana çok takmandır diğeri de ilaç kullanmışsın.
Kullandığın sürece kilo verdirse bile sonra durur ve sonra almaya başlarsın.
Çünkü bünyenin normal gidişatını bozup sistemin işleyişini bozuyorsun ilaç kullanmakla.
Peki diyetisyenin ne diyor bu duruma merak ettim.fisfisfis

Evde seni cezbedecek şeyleri bulundurmamak en iyisi.lmaz:
Ben kendim yiyip içmediklerimi misafir için de almam.

teşekkür ederim arkadaşım
tsh değerim yüksek olduğunu yeni öğrendim bu hafta tekrar gidip ölçtürmem gerekiyor doktorum öyle dedi o yüzden şuanda ilaç kullanmıyorum
ama annemde bu hastalık var bende de olması çok yüksek bi ihtimal
bakalım bu hafta büyük bi hastaneye gidip kontrol ettircem
canım ben o ilacı içeli çok oldu
sadece oradaki arkadaşlığımızı dayanışmayla daha çok kilo verildiğini belirtmek istemiştim
benim troid sorunu yanında şekerle ilgili problemim de var 6 öğün yemediğim ve dikkat etmediğim zamanlarda şekerim normalin üstüne çıkıyor
çok fazla değil ama yaşıma göre çok olduğunu söyledi doktorum
sanırım o yüzden de kilo veremiyorum
bu hafta tsh ve insulin direnci kontrolü yaptırcam
diyetisyenim de bu şekilde vermen gerekiyordu bi problem var mutlaka demişti en son görüştüğümde
bu kontrolleri yaptırınca durumu tekrar görüşeceğiz bakalım ne diyecek

bayaa bi çenem düşmüş kızlar kusura bakmayın
çok sinirlerim bozuluyo bu şekil de
kıyafetlerimi bile giyinemiyorum
hiç biri üstüme yakışmıyor
dediğiniz gibi çok taktığım içinde kilo veremiyor olabilirim

herkes yediğini yazıyor sanırım onları da yazayım motive olurum belki

sabah kahvaltıda tost ve 1 bardak süt
arada 1 elma ve yoğurt
1 yeşil çay
birazdan da
1 kase çorba ve fırında patates ve 1 köfte 1 dilim ekmek yiycem

ayıptır söylemesi ben hiç spor yapmıyorum da :kedi:
oyüzden arkadaşlar benimle dalga geçip bana kızıyorlar boshayallersmile

Geçmiş olsun canım. Umarım kısa sürede halledilir de kilolarını vermeye başlarsın.
Çok fazla takıntı yapmamaya bak. Herşeyin mutlaka çözümü vardır.kaydirigubbakcemile5

canım desteklerin için çok teşekkür ediyorumŞeniz ne zaman ikileme:teselli: düşsem biraz moral bozukluğu yapsam hep yanımdasın teşekkür ederimvereliniortak
öğlen 1 kase çorba
1 tabak menemen yedim
ara ne yapacağımı bilmiyorum daha
akşamada yeşil mercimek yemeği yapacağımcokacimcoook
öğlenden çorba var yanında salata:teytey:

bu arada öğlen küçük bir kaçamak yaptım:sinifsinif: şimdi zambakçım bana ceza vermek için bekler hemen yazayım eyvahedigeldismile
şu küçük minnacık browniler varya ondan yedim:kedi: 1 tanecik hani çoklu pakette satılıyo minik olanlardanbilmiyorumkismile
yani cezamında minik olması için:Saruboceq:

Rica ederim canımolumunekankayizsmile. Hepimiz elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Bunun için buradayız.
Bu arada menün de güzelmiş.a.s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…