- Konu Sahibi BinbirRenk
-
- #6.681
evet canım alışkanlık oldu dediğin gibi yediğim şeyler ve yaptıklarımmirmirmirmir
sabah kahvaltı genelde tost veya 1dilim ekmekle domates salatalık peynir zeytin gibi
öğlen akşam genelde aynı sebze yemeği
et çok fazla tüketmiyorum
balık çok sevmem tavuğu aramam kırmızı ette çok tüketilmemesi gerektiği için haftada 1 genelde
bu ara baklagil az yedim yani protein az tükettim:bbo:
belki ondan
dediğin gibi bu hafta proteine ağırlık verebilirimvereliniortak
ve bir öğünde kaç köfte yenmeli tavuk 1-2 dediğine göre köftede o kadar olmalıbilmiyorumkismile
selam kızlar
bende bu kilo veremeyenlerdenim ve kafama çok takıyorum
ilk sayfadakileri okudum ve inanın ben hepsini yapıyorum
3 ana 3 ara öğünüm var (doktor kontrolünde)
haftada 3 gün plates yapıyorum 20 dakika yürüyorum ve 10 dakikada tempolu koşuyorum
buna rağmen çok düzenli kilo vermek yerine düzenli kilo alıyorum
geçen gün tahlil yaptırdım tshım yüksek çıktı
doktor insulin direncimde sorun olabilir dedi
bunlar etkili olsa bile o kadar hareket ve diyete insan 1 grm dahi veremez mi yaa :çok üzgünüm:
evet ya çok bozdu kaydirigubbakcemile2
merhaba
Bu gün geç kalktım niye okadar uyuduysam sanki çok iş yapıyorum da yoruluyorum
1 yumurta
1 dilim beyaz peynir
1.tam buğday ekmek
birde bişey yaptım akşamdan beri direniyordum aslında 1 bardak kolaaaa. Almayalım diyorum anlamıyor buldum mu işte içiyorum. :mymeka: Dolabı açınca soğuk soğuk görünce
de dayanamadım
teşekkür ederim arkadaşımHoş geldin arkadaşım. tshını bir an önce normal değerlere getirtmeye çalış öncelikle bir ilaç önerdi mi yada kullanıyormusun bilmiyorum ama o değer normale gelmezse kilo vermek de çok zorlanırsın. Normal değerde olunca vermemen için inan hiç bir sebep yok. Benimde var tiroid problemim her gün içeceğim bir ilacım var 3-4 ayda birde tahlil yaptırıyorum şu anda her şey normal.Geçmiş olsun.
canım ben o ilacı içeli çok olduMerhabavereliniortak, yazdıklarını okudum. Evet tiroid sorunu kilo vermede sorun çıkarır ama yaptıklarına bakılırsa azar azar da olsa vermen gerekirdi. Yani sorunu olmayan biri ayda 4 verirse senin de 2 vermen gerekirdi.
Bence bir nedeni kafana çok takmandır diğeri de ilaç kullanmışsın.
Kullandığın sürece kilo verdirse bile sonra durur ve sonra almaya başlarsın.
Çünkü bünyenin normal gidişatını bozup sistemin işleyişini bozuyorsun ilaç kullanmakla.
Peki diyetisyenin ne diyor bu duruma merak ettim.fisfisfis
haftasonu pek spor yapamadım ama bu akşam ve haftaiçi her akşam yapacağım inş. :Saruboceq:
teşekkür ederim arkadaşım
tsh değerim yüksek olduğunu yeni öğrendim bu hafta tekrar gidip ölçtürmem gerekiyor doktorum öyle dedi o yüzden şuanda ilaç kullanmıyorum
ama annemde bu hastalık var bende de olması çok yüksek bi ihtimal
bakalım bu hafta büyük bi hastaneye gidip kontrol ettircem
canım ben o ilacı içeli çok oldu
sadece oradaki arkadaşlığımızı dayanışmayla daha çok kilo verildiğini belirtmek istemiştim
benim troid sorunu yanında şekerle ilgili problemim de var 6 öğün yemediğim ve dikkat etmediğim zamanlarda şekerim normalin üstüne çıkıyor
çok fazla değil ama yaşıma göre çok olduğunu söyledi doktorum
sanırım o yüzden de kilo veremiyorum
bu hafta tsh ve insulin direnci kontrolü yaptırcam
diyetisyenim de bu şekilde vermen gerekiyordu bi problem var mutlaka demişti en son görüştüğümde
bu kontrolleri yaptırınca durumu tekrar görüşeceğiz bakalım ne diyecek
haftasonu pek spor yapamadım ama bu akşam ve haftaiçi her akşam yapacağım inş. :Saruboceq:
ayıptır söylemesi ben hiç spor yapmıyorum da :kedi:
oyüzden arkadaşlar benimle dalga geçip bana kızıyorlar boshayallersmile
Haklısın haticecim genelde hafif olduğundan sebze yemeklerine ağırlık veriyoruz ama bünyeyi alıştırmamak lazım. Haftadan haftaya tarzımızı değiştirmek iyi olur.
Bu hafta da dediğin gib devam et bakalım. Baklagiller, süt ürünleri ve ete ağırlık ver.
Ben haftada 2-3 akşam mutlaka balık yerim. Büyük balıkları fırında sebzeli ve ekşili, küçükleri ızgara olarak tüketiyorum.cokacimcoook
Kırmızı et ayda yılda bir aklıma bile gelmez. Tavuk da ya sebzeli ya da ızgara.
Kızartma hiçbir zaman yapmam.:sinifsinif:
Ben ölçülere pek uymam ama ideal ölçüler: Çorba 1 kepçe, baklagiller ve sebze yemekleri 5-6 kaşık, pilav makarna 2 kaşık, et hangisi olursa olsun 3 köfte büyüklüğünde.
Bir de beyazlatılmış undan yapılan bütün yiyecekler( ekmek, pilav, makarna, pasta, börek, çörek vs) metabolizmayı yavaşlatır. Ekmek gibi pirinç makarnanın da esmerini tercih etmek lazım. Ben alışamadım ama doğrusu bu.:hulya:
canım desteklerin için çok teşekkür ediyorumŞeniz ne zaman ikileme:teselli: düşsem biraz moral bozukluğu yapsam hep yanımdasın teşekkür ederimvereliniortak
öğlen 1 kase çorba
1 tabak menemen yedim
ara ne yapacağımı bilmiyorum daha
akşamada yeşil mercimek yemeği yapacağımcokacimcoook
öğlenden çorba var yanında salata:teytey:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?