Ama kendinize yapmış oluyorsunu<z
EVDE yapma imkanınız varsa bir süre öyle yapın
Tabi buda tüp elektrik gibi maliyetlere neden olur
Sonrasındada enişte ile konuşun karşılıklı
Yapma, o tekne sadece sizin tekneniz değil
Kim işletiyorsa o düşünsün.
Bağırıp çağırıp seni soğuttu madem, çorba yaptıracak birini de bulsun bir zahmet.
Siz orada personel değilsiniz.
Personel olsanız da yapılan reva değil, basın gidin derdim.
Ama eşiniz ortakmış, siz de anlayacağı dilden cevap verin, böylelerine kibarlık yaramaz.
höst derler adama
Elin adaminin size bagirip cagirmasina neden bu kadar izin verdiniz ki?
Siz ortaksiniz ama adam size durmadan patronluk taslamaya calismiz. Siz sesinizi cikarmadiniz madem esiniz keske bir seyler deseydi, is buralara gelmeden.
Evde yapip gönderin veya görümcenizle is ayrimi yapin. Esitlik olsun.
Hissesi sizden daha mi yuksek boyle sizin patronunuzmus gibi havalara girmis
Biraz görümceniz pişirsin.
İki yaşındaki bebeğin sabah 6dan öğleden sonraya kadar dükkanda olması benim için kabul edilebilir değil her şeyden önce.
Sizin desteğinizi çok istiyorlarsa verin bir kreşe, ücretini de dükkan gideri olarak ortak karşılayın.
Enişte bey pek akıllı geldi bana, gece 3e kadar mantı aç, sabah gel yemek yap, bulaşık yıka vs. Siz baya baya kullanılıyorsunuz. Kendi eşi de en azından sizin kadar iş yapmalı, yapmıyorsa sizin yerinizde olsam sadece canım isteyince "kolay gelsin" demek için girerim o kapıdan.
Gözünüzü açmanızı tavsiye ederim.
İş yerine ortağım ben deyin bu nasıl iş ya... kesinlikle yapmayın burnu sürtsün.
Yani ortaksınız tüm işleri siz yapıyorsunuz bide afra tafra çekiyorsunuz. Sizin şuan ordan artı maaş bile alıyor olmanız gerekli bu yaptıklarınıza karşı. Zor bir durum kocanız ne akıl veriyor?
2 yaşındaki çocukla evin işi zor yapılıyor ki,kaldı ki işte çalışmak.Çocuk bu ,haliyle canı da sıkılır ,yaramazlık ta yapar.Ya yemeği evde yapacaksın ,ya da enişte veya başkası çocukla ilgilenecek.
Ben kendim oyle bi ortamda calisiyorum is verenler boyle davranmiyolar iscilere
..eniste beye ne olmus kimmisde size sesini yukseltiyo hadsiz.kendisini duzeltmeden terbiyesini takinmadan baslamayin ise .
Gorumcen neden yapmıyor
Ayrıca yanlış anlama lütfen
İlla ki yaşamak için para kazanmaya ihtiyacımız var
Fakat 2 yaşında çocuğu sabahın 6 sında yatagından kaldırıp
Sağlıklı olmayan bir dükkan ortamında başı boş bırakmak
ne kadar doğru?
He alırsın kreşe bırakırsın ok. en azından başında öğretmeni
etrafında kendi yaş grubunda arkadaşları olur..
Anne mutfakta yemek yetiştirme derdinde
Enişte çocuğu çekip çekip sana getiriyor, azar var
sinir var, stres var..
Gece 3 e kadar mantı aç, sabah 6 da koş çorba yap..
Bildiğin çocuk arada büyüyor gibi bir şey bu.
Bu olay da vesile olsun çek elini, eteğini o dükkandan bence.
Eşin ve ortağı sevgili enişte bey
Bir kadın tutup yaptırsın ne yapılması gerekiyorsa.
üzüldüm kuzu ya
yıpranıyor çocuk
keşke hırs yapıp dükkan açmadan önce yapabileceklerini kabul edip yıpratmasaydınız çocuğunuzu da
eşiniz ve enişte aşçı tutsun.. öyle devam etsinler
görümceniz ne yapıyor bu arada
o bagıran enişte senin yani ablanın kocası olsaydı kocan hemen afra tafra yapardı ama kendı ablasının kocası olunca sesini çıkarmamıştır .,
yaa benımle düzgün konuşmasını ögrenirsin yada kendinize çorbacı bulun de
Peki maaş alıyor musun?
Eğer almıyorsan gidip ekmek bile kesme, sadece sizin değil ortak sanıyorum dükkan.
Valla "cogu" erkek karisina bir baska adamin bagirmasini kaldiramaz. O bagirdigi nefesini yerine geri sokar. Eniste bey sizi sahipsiz gormus. Gorur tabi...
eşin pısırık mı?
Valla ben olsam sizin yaptığınız gibi basıp gelirdim. Sizi orda azarlamak hele hele o küçük çocuğa böyle davranmak kimsenin haddine değil. Benim eşin olsa o enişteyi bi güzel benzetirdi herhalde. Çorbasını yemeğinide kendisi yapsın bi zahmet. Ben kalkacağım el kadar çocuğumla sabahın köründe çalışcam enişte beyde benim çocuğu sığdırmayıp böyle davranacak.
Çok gaYapma yapma yapma! Sizi basinizda tasimasi lazim o kadar yaptiklarinizdan sonra. Enisteniz okuzun biriymis. Unutmayin o sizin patronunuz degil siz onla ayni seviyedesiniz SIZDE patronsunuz Sizi boyle ezmesine izin vermeyin basiniza cikar diycem ama cikmis bile. Karisina yaptirsin bundan sonra.
Simdi gel gelelim isin ciddi boyutuna. Is yeriniz acik kapi Allah korusun sutu bozuk biri geldi sizin dalginliginizi firsat bildi aldi cocugunuzu goturdu ne yapacaksiniz? Kazandiginiz hangi para geri getirebilir yavrunuzu. Diger ciddi bir konu ise 12 Ve 6 yasinda ki kizlarinizin okula yanliz gitmeleri. Cok fazla surmez birilerinin bu cocuklarin sahipsiz olduklari okula yanliz gittikleri. Sizi korkutmak istemem ama siz once annesiniz cocuklariniza sahip olun once. Duymuyormusunuz hic "okula giderken kaybolan cocuklari"? Cocuklarinizi ne cesaretle okula yanliz ginderiyirsunuz? Onlarin henuz akillari baslarinda degil ki. Belli ki 12 yasinda ki cocugunuza 6 yasindakini emanet etmissiniz ama 12 yasinda ki de cocuk. Birakin calismayi once cocuklarinizi buyutun baslarina birsey gelmeden. Esiniz Ve enistenizde birini bulsunlar bi zahmet yerinize hatta yapabiliyorsaniz postalayin enistenizi.
hayır yarı yarıyaHissesi sizden daha mi yuksek boyle sizin patronunuzmus gibi havalara girmis
Aynı şeyi düşünüyorumCocugumu cekistirecek bakin suna diye o adami sogan gibi dograrim sabirli kadinmissin olgunsun bir muddet gitme baska sekilde yap gonder
Hayat canım ve mecburiyetler anlaması çok zor değil tek kelime geçimbu zamana kadar niye sustunuz. biri 1 kere bile bağırsa bana önce konuşmam. müsait zamanda ne hakla sesini yükseltiyosun, normal söyledinde ben mi anlamadkm diye haşlarım.
o çocuğun tüm gün orda olması kadar mantıksız bişey yok.
Orasi sizinmi sen orda calisammisin madem senin neden calisan muamelesi goruyosun.ortak diosun ama sen calision o kazanio senn hakkin iki orda bence bian once ayrilin ortakliktan daha cok ahlar vahlarsin yoksaşimdi kızlar şöyle bi özet geçiyim bizim alagart bi kahvaltı dükkanımız var bir süredir öğle yemeğide veriyoruz ben sabah 6 öğlen 3-4 çalışıyorum yemek servis bulaşık artık aklınıza ne gelirse öyleki börek kesmeyi bile öğrendimneyse iki yaşında oğlum 12-6 yaşında ikide kızım var kızlar okula gidiyo oğlanı yanımda götürüyorum kızlar kalkıp kendi gidiyo okula bi on gündür hem eşimin eniştesi hemde ortağımız olan şahıs bi afralarda bi tafralarda her yere bağırıp çağırıyo herşeye kızıp sinirleniyo oğlumada banada çekip alıp yanıma getiriyo neymiş müşteri rahatsız oluyomuş bi şu çocuğa bakıcakmışım bende kahvaltı etmeden dükkana girer girmez mutfağa yemek yapmaya giriyorum haliyle oğlanla çok ilgilenemiyorum bu nekadar dolduysa arık benim onca fedakarlığıma rağmen bana her fırsatta bağırıp duruyo dün en son sabah yine yemek yapıyorum önce iki üç kez oğlumu getirdi çekiştirip bakın şu çocuğa dedi bağırıp sinirle yine sustum sonra ben her gün çorbada yapıyorum ogün dükkanda pişiriyim dedim çünkü mantı günüydü ve gece 3,5 a kadar mantı açtım geldi mutfağa yemek tenceresiyle "bu çorbayı yapıyosun neden ısıtıp kazana koymuyosun müşteri çorba bekliyo" diye bağırdı bende biraz yüksek bir ses tonuyla çorba yok yeni pişiyo o yemek dedim söylenerek çıktı salonda söylenmeye devam ediyormuş eşim dedi bende patladım ben bundan sonra gelmiyorum ne yemek nede çorba yapmıyorum dedim eşimde haliyle hak verdi ve eve geldim akşam görümcemle haber yolluyo ben tencere taşıyamam otobüste yapsın yollasın çorbayı diye daha bi sinir oldum yapıcağım varsada vazgeçtim bu gün ne yemek var nede çorba 5 kere aradı açmadım şimdi size sorum şu nasıl davranıyım sonuçta orası bizim ekmek teknemiz ve yemek müşterisini kaybedicez öğlen gelmeyen sabahta gelmicek buda bize zarar vericek çok kararsızım biraz burnu sürtsün istiyorum anlasın ordaki desteğimi istiyorum ben şimdi ne yapıyım ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?