- Konu Sahibi pembecoraplikiz
-
Eşiniz hoşlanmadığınızı bildiği halde umursamıyor sanırım aynen devam ediyor hayatına hiçbişey yok gibi. yanlış mı anladım? sevgiyle yapılan bir evlilik mi ? ayrıca evlenmeden önce gözünüze batan hareketleri falan var mıydı? sevdiğiniz için örtbas mı ettiniz yoksa evlendikten sonra mı değişti?
sen eve kapanmışsın o geliyo gidiyo seni evde paketli buluyo böyle yapmamalısın çık gez biraz sosyalleş ben çalışıyorum işe giderken giyiniyorum süsleniyorum özellikle eşimin beni görmesini sağlıyorum öyle gidiyorum işe aklı kalıyo bende ama ben süssüz püssüz evden çıksam aamaan kim bakcak ki buna der çantada keklik zaten diye düşünür bu akşam baktım sataşıyo bana aranıyo ben de nescafemi yaptım geçtim balkona kendim içtim bi güzel sonra baktım kendisi geldi sırnaştı aşkım balım diye diye.. ama ben o anda yanında durup pohpohlasaydım kesin kavga ederdik tepeme çıkardı böyle umursamaz davranıcaksın ama bi yandan da moralin bozukmuş onu bekliyomuşsun gibi yapmıcaksın
Bazı insanlar 40 yaşında da olsa olgunlaşmak değil de evliliğe hazır olamıyor bence. Bekar hayatını geride bırakamamış gibi..
Sorumluluktan ziyade musluğu açık bırakmak da neyin nesi. Hani ışığı belki anlayabilirim de..
Her defasında nasılsa döner gelir affeder diye ayrı bir rahatlık var.
Musluk ve ışık sorununu; genelde alışveriş merkezlerinde kullanılan musluklar gibi elinizi uzattığınızda açılıp elinizi çektiğinizde otomatik kapanan ve ışık sistemi de aynı şekilde yaptırarak bu dertten kökten kurtulabilirsiniz ama eşinizle aranızda ki tek sorun bu değil malesef :97:
biz bayanlar özeniyoruz kıyamıyoruz bebek gibi özen gösteriyoruz sonrada karşılarında eşim nasılsa herşeyi halleder imajı yaratıyoruz sanırım sen arkasını topladıkça oda daha rahat olmuş bence yapma derim 1 musibet bin nasihatten iyidir gibi bir söz vardı açık kalsın musluklar, ışıklar uyanınca kaparsın evi su bassın bir unutçak iki unutçak elbet yaptıklarının bir dönüşü olucak fatura olarak, tabi evi su basınca sana da temizliği düşücek belki ama birkaç defa katlan derim ki aklı başına gelsin beyfendinin sorumluluk sahibi almayı öğrensin biraz
ve lütfen onu nasılsa seviyoo birrşey yapmama gerek yok düşüncesine girmesine engel ol diycem ama girmiş bile sanırım eşin. Ama bundan sonra tavrını koy ve ilk adımı kendin atma bu sizin geleceğiniz için çook önemli bence , yeri geldiğinde özür dilemesini bilsin
Mesela bende evde çok sorumsuzumdur annem hep şikayetlenir ışığı kapat,banyonu temizle,havlunu as vs vs birsürü şey ama annem bir haftalığına bir yere gitsin ondan daha titiz olurum neden gözüme batar çünkü ben yapıcam :)
ben hamileydim. üstteki komşunun sıcak su borusu patladı. tavan aktı .neyse yaptırdılar ama tavandaki boyalar dökülüyordu tuvaletin klozeti bozuktu apartmanın bizim olduğu kattaki lambası bozuk daha evde bir sürü şey... eşime söylüyorum yapmıyordu "tamam yaparız" falan diyordu bende hem hamile (karnım burnumda) hemde çalışan kadın olduğum için halim yoktu
kayınavalidemleri bize çağırdım geldiler tabi banyo tuvaletin halini ben söylemeden gördüler bende "...söylüyorum yapmıyor hamile halimle utanmasam ben yaptıracam dedi" eşim de ordaydı annesi babası bir güzel fırçaladı sağolsun kayınpederim bir kısmını yaptı bir kısmını eşim yaptı ogün bugündür bir daha en ufak bir evde sorun olsa hemen yapar yada yaptırır
Daha önemli konular varken uzun uzun ışık ve musluktan bahsetmişsiniz.. Bende çok unutkan biriyimdir yeni evlendiğimde yeni hayata alışma ve ailemden ayrılma durumlarından dolayı bende çok unutkandım.. Tabi 3 yıl süren birşey değil o onutkanlıktan ziyade alışkanlığa dönüşmüş..
Her zaman özür dilenmez , hata yaparsan özür dilemelisin ki bi kıymeti olsun.. Onu buna sen alıştırmışsın ki okurken sözlerim böyleaçıldı... Bitiş kısmında iki cümle ile anlatıvermişsin en önemli sorununu... Sokak ortasında 2 tokat yedim yine ben konuştum diye Sebepse çok seviyorum ne yer ne yapar diye düşündüğünüzmüş.. Yahu arkadaşım sen varken bile arkadaşları iler yer içer yüzmeye gidermiş adam zaten nesini merak ettin cidden ne yiyeceğini mi ?
Sensörlü musluk taktırırsanız hiç sorun yaşamazsınız bundan sonra.
...
Size tokat adamı terk ediyorsunuz, sizi hiç aramıyor, siz arayıp dönüyorsunuz. Tabiki bu adam dengesiz olur..
Bu şiddet olayını yaşatıp özrünü bile dilemeyen adam kısmını okumadan önce eşinizin olumsuz huylarının yanında olumlu özellikleride vardır bunları da düşünüp tartın duygularınızı. Eğer mutsuz olduğunuz gün mutlu olduğunuz günden fazlaysa tekrar düşünme zamanı gelmişti demektir diyecektim.
baştan ipleri ele alınmadığında başa gelenlerin kötü sonucu bu işte
cnm öncelikle kendini üzme ve de yıpratma,sal kendini biraz gevşe..
öncelikle ilk yapman gereken eşinle konuşmamak,bir süre sus bakalım,küs gibi davran.inan bana hiçbşi kaybetmezsn aksine kazançların olur
her kavganızın ardından da koşup sen gönül alma haklı olduğun halde,ben haksızsam bile gtmem.
eşini alıştırmışsın böyle rahat davranmasına.erkekler bu kadar üstlerine düşülmesine gelemiyorlar,derhal şımarıyorlar.
o yüzden artk bırak peşindne koşmayı,değerini artır.afedersin ama cinselliğinizi de kaldır ortadan,seni-tenini özlesin biraz
ama kendine bak,bakımlı ve hafif süslü ol her zaman.evin temiz,düzenli olsun,yemeğin olsun..
ama bunları ona yapıyormuş gibi hissettirme,ben zaten böyleyim der gibi
işin özeti,biraz dirayetli ol.inan bana işe yarayacak
eşini bu kadar nazlamasenin onu bırakmayacağından o kadar emin ki hiçbir konuda özür dileme gereği bile duymuyor yada barışma gönül alma çabasına girmiyor.erkekler odundur ama seninki olayı aşmış artık musluk ve ışık kapatmama olayı da çok ilginç çocuklar bile bunu yapmaz:26: sen bu kadar şımarmtma bu adamı kendini biraz geri çek bir müddet konuşma yaklaşma soğuk davran ne yapacak bakalım
çok yüzvermişsin eşine....
o da tamamen salmış gitmiş...
çok zor durum çok iyi anlıyorum seni...
allah yardım etsin...
bendede var hemen hemen aynısı...
çözüm bellide işte..
kolay değil...
cok haklisin iste bu saygisizligi yüzünden artik en ufak biseyi bile batiyor bana..
affettim cünkü onunla gecirdigimiz 3 yili öyle kolay bi sekilde silip atamadim..
belki degisir dedim ama degisen bisey olmadi hala ayni odunnn
6 yillik evlilik, iki kucuk cocuga ragmen bana sokak ortasinda 2 tokat atan adama ertesi gün bosanma davasi acarim. Üc yilin aliskanligi ve cok deger verme sadece sizde var. Karsinizdakinde yok malesef. Onu adam edecek olan ben ne demek ki? Ya yillarca ugrasip ta adam edemezseniz? Evlenecek yasa gelmis, ailesinden ögrenmemis mi insana nasil davranilacagini? Peki bu sokakta veya evde tokatlar devam ederse? Adam hem vuruyor hem de vurdugu kisi kendisinden özür diliyor. Umarim sagda solda da anlatmiyordur ben haksiz da olsam karim gelip özür diliyor diye. Ya kusura bakmayin ama bu hep gidip ben ozur diliyorum neyin nesi?
Arkadaslar yazmis, isik musluk anlatmissiniz ama esinizin siddete egilimi ve saygisizligi asil sizin derdiniz. Kendinizi ezdirmeyin bu kadar. Lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?