Denizci ile gelecek olur mu

Yeni yeni oluştu işte 22 yaşında evlilik mi düşüneyim

Yeni yeni oluştu işte 22 yaşında evlilik mi düşüneyim
Kuzum , 3 sene uzun bi süre , gerçekten güçlü duygular hissedince ileride evleniriz belki diye insanın aklından geçer gönlünden geçer.

Hadi diyelim ki dediğin gibi şimdi ciddi düşünmeye başladın , çok çelişkili yazmışsın. Eğer ki karşındaki kişiyi seviyorsan güveniyorsan her şeyin bi çözümü var. Ama cümlenin sonuna sanki olmaman gereken biri ile birlikteymişsin gibi , yeni yeni aklım başıma geliyor yazmışsın. Hayır ciddi bi ilişkiye dönmeyecekse insan neden 3 sene biriyle çıkar ki?

Ve ekleyeyim denizciler için birine güvenmek birini sevmek zordur, fiziken gemidedir ama aklı fikri karada senin yanında kalır. Adamın eğer ki seninle gerçekten bi gelecek planı varsa burada yazdıklarını okusa üzülür , neden acaba diyor ne yaptım da acaba dedirttim diye , bilmiyorum 3 sene çıkmışsınız şimdi gelmiş mezhep yazmışsın denizcilik falan demişsin üzücü yani , burada yabancı insanlar ne desinler bekliyorsun

Sen dönüp kendine sor ben bu adamı seviyor muyum, bir ömür onunla olmak istiyor muyum diye cevabın evetse ol onunla , ama bahane bulmak istiyorsan bahane bulunur ayrılmaya E eceyla

Cok merak ediyorum kaptanlar eslerini de goturemiyorlar mi? Mesela kruz gemisinde kaptan olsa, omur boyu tatil
Arkadaşımın babası nakliye gemisi kaptanıydı. Yaz tatillerinde kaçak yolcu olarak çok fazla ülkeye gitmişti. Pek konforlu değil ve denetim sırasında mürettebat köşe bucak saklıyor bunları. Cruz gemisi başkadır tabi
Ve yolcu gemisi olduğu için yasal şartlara uygun gidiyorlardır sanırım.

Merhaba benim paylaşımama da yorum yaparnmısınız ☺

olabilir tabi ki, ama gelecek planlari onemli. Gencken para bikriktirir, bir sureden sonra baska is bakar veya kendi isinir kurar, oyle olacaksa olur. Ama sonsuza kadar tek basina , uzaktan uzaga aile hayati yasayamazsin, olmaz.

Benim arkadaşım evlendi.
Çocuk yapmaya karar verdiklerinde işinden ücretsiz izin alıp eşiyle beraber gemi yolculuğuna çıktı. 6 Ay onunla beraber o liman senin bu liman benim gezdi sonra döndü. Hamileliğini tek başına geçirdi. Çocuğu oldu hep tek başınaydı. Bekar bir anne gibi yaşadı.
Arkadaşımın annesi de bekar, o yüzden arkadaşım zorluk olarak nitelendirmedi bunları. Eşi onun için çok önemli değildi, para kaynağı. Annesinide yanına aldı yedi içti gezdi tozdu.
Ama bence herkes bunu yapamaz, zorlu bir süreç. Biraz aileden gördüğün birazda senin seçtiğin yaşam şekline bağlı olup olmayacağı.

Çocuk olursa 1 sene 2 sene çalışmam diyor hep böyle geçmez diyor ama zaten çocuk istemiyoruz belki olmayacak.

olabilir tabi ki, ama gelecek planlari onemli. Gencken para bikriktirir, bir sureden sonra baska is bakar veya kendi isinir kurar, oyle olacaksa olur. Ama sonsuza kadar tek basina , uzaktan uzaga aile hayati yasayamazsin, olmaz.
Gemi inşaatı mühendisi illa kaptan olacak diye bir şey yok ama o da hayata geç atıldı 2. Okulu kaptanlık eğitimi vs uzun sürdü şuan aldığı para iyi geliyor. İşte 40 45 yaşıma kadar yapsam sonra emekli hayatı yaşarız kafasında. Ama 15 20 sene ne olacak

Neden çıkmasın 20 yaşında evlilik amaçlı mı sevgili oluyoruz yakışıklı güzel seviyor iyi hissettiriyor bunlar için devam etti tabii ki seviyorum ama evlilik düşüncesi çok farklı bir seviye yeni yeni evet bu adamdan çocuk yapmak istiyorum kocam olsun demeye başladım

Böyle uzun süre eve gelmeyen adamların zaman ilerledikçe başka hayatlari oluyor. Ben olsam ciddi bir adım atmadan önce yapabilirmiyim diye düşünürdüm.
Evde kalanlar da aldatıyor güveniyorum ama erkek işte

Başlarda sorun yaşamazsın ama çocuğun olunca sıkıntılar başlar. Hastalandığında sen bakarsın, gece acile sen götürürsün, ödevleri okul etkinlikleri hep sana kalır, sen hastayken bile yatamazsın bakanın olmaz vs vs. Ailem ilgilenir eksiklik yaşamam diyorsan sen bilirsin ama aile de bir yere kadar oluyor, her şeyi düşünmek sadece senin görevin olacak. Çok kişisel kararlar bunlar

Bizim de düşüncemiz bu zaten aileden de parası var hani bi 15 20 sene belki 10 sene böyle çalışıp sonra çalışmayalım diyor. Ama hayat şartları belli olmaz

Ben zaten buna alışığım ama hallederim diyemiyorum da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…