Denklik meselesi

Siz ne istediğinizi biliyor musunuz? Konuşmak istemiyorsunuz, engelliyorsunuz ve o ısrarla başka hesaplardan mesaj atıyor. Anladığım kadarıyla bu da sizin hoşunuza gidiyor. Ben bundan rahatsız olup, şikayetci olurdum, siz pesinizden kosulmasi olarak algılayıp, bu tavirdan hoslanmişsiniz.
Denklik ve kriterler kişiye göre değişiyor. Siz kendi kafanızı netlestirin. Benim kişisel fikrim , ben yerinizde olsam goruşmezdim.
 
Aslında astsubay olması değil mesele. Önlisans mezunu olması. Torpili var mı bilmiyorum. Hiç de aklıma gelmemişti ama zor bir işi var zaten. Sürekli göreve vs gidiyor bildiğim kadarıyla.
astsubay kişi de gidip bi lisans bölümü tamamlayabilir
istifa edip ticaret yapabilir, yine okuyabilir YL filan yapabilir

yani hani eğitim, bir kere aldın aldın sonra alamıyorsun şeklinde birşey değil. benim bir kere o konuda bir şerhim var. bazı kişiler de sonradan açılıyor herkesin hayat yolu aynı değil.

bazı aileler mesela çocuklarını erkenden meslek sahibi olsun diye asker ya da hemşire olmayan yönlendiriyor. misal iyi bir okula iyi bir kursa hiç imkan tanınmamış insanlar var ülkede.
garanti iş garanti maaş diye direkt mesleğe yönelmiş. bu alanlarda olup da sonradan doktorasını yapan akademiye geçen vs. kişiler var.
benim çevremde var yani.

bazı kişilerin ise gerçekten akademik başarısı düşük olabiliyor. --bu denklik konusu mudur. e diğer herşey gibi tabii ki denklik konusudur.
2 yıllık herhangi bölüm tabii ki 4 yıllık orta-üst seviye bir lisans eğitimine denk değil. bunu tartışmak tuhaf.

illa denkliği her şeyde aramalı mıyız? ilişkide denk olmayı beklediğiniz 100 farklı başlık olabilir. boy, pos, maaş, aile görgüsü, diploma,yabancı dil, kültür (bunu ölçmek çok göreceli). isteyen istediği denkliği/üstünlüğü arayabilir. bulursa ne güzel.

genellersem
ülke koşullarında erkeğin maaşı, diploması, dili vs denk veya kadından üst olmadıkça sıkıntının büyük olduğunu görüyorum.
buna bayılmıyorum.
bunun altında yatan koca bir sosyolojiyi değiştirecek gücüm filan da yok.
böyle mi böyle.

ama siz e nasıl olup artık yani sapıklığa doğru giden bir ısrarı normal bir flört olarak gördünüz anlamış değilim.
 
Benle aynı yerden mezun olmuşsun. Kaç girişlisin merak ettim (Ankara Üniversitesine)
Sevgili yönünden de benzeriz
 
Konuşmak istememek değildi aslında sadece öğretim olarak denk olmamak bir sorun mu bunu bilemiyordum o yüzden de tam kapatmıyordum kapıyı. Taciz olabilir haklısınız devam edeceğini de zannetmiyorum. Teşekkürler.
 
Kimisi de emek vermeyi sevmiyor oturup da ders başında çalışamıyor bu sebeple öğretimine devam edemiyor. Bu kişinin de böyle olduğunu düşünüyorum yazılanlardan sonra. Tecrübesizim ayırt edemedim galiba. Teşekkürler yorum için
 
Örnegin öğretim olarak denk olmamak benim için bir sorun. Ben en az üniversite mezunu olmasını istedim hep görüştüğüm kişinin. Kendimce nedenlerim vardı, doğru ya da yanlış diyemem. Önemli olan sizin ve onun bundan rahatsız olup olmayacağı.
Bir arkadasim anadil duzeyinde Almanca biliyordu, üniversite mezunuydu. Eşi lise mezunuyduve yabancı dili yoktu. Kadın çocuklarına Almanca öğretemedi. Eşi kendi bilmedigi için bunu istemedi ya da yasakladı. Ben bu durumdan o kadar irite oldum ki öğretim benim için ilk kriter oldu. Evlilik uzun bir maraton. Sevgililik her zaman evliliğin fragmanı olmayabiliyor
 
Komşum bayan öğretmen,kocası yazılım mühendisi..2 çocukları var gördüğüm kadarıyla maddi olarak da oldukça iyiler..erkek daha iyi kazanınca sıkıntı olmuyor ama kadının kazancı fazla olursa sıkıntı olabilir..Kadın zamanla kocayı beğenmemeye başlıyor..konu açtığınıza göre bence siz de biraz beğenmemeye başlamışsınız gibi..
 
Denk gelmemişizdir. Ahh o hazırlık ömrümü yemişti
2011 girişliyim ben. %100 ingilizceydi
Benim de öyleydi. Günü gününe çalışınca sorun yaşamadım ben hazırlıkta. Ama kalırsan okuldan atılıyordun ya o baya stres yaratmıştı bende.
 
eğitimde denkliği 5.-10. sıraya felan koyarım ben.

duygusal olgunlukta denk misiniz ?
akılda , zekada , mantıkta denk misiniz ?
inançta denk misiniz ?
hayattan beklentilerinizde denk misiniz ?
sorumluluk alabilme kapasitesinde denk misiniz ?
kültürde, gelenekte görenekte denk misiniz ?
ahlakta denk misiniz ?
parasal konularda beklentilerde denk misiniz ?

önce bunları sorun.

Bunların tümü benim için evet olsaydı. Lise mezunu adamı bile kabul ederdim.
 
`