Deprem sonrası düşünceler ve kararsızlık

maçkadaki havalanı arası yaklaşık 15-20 km var. benim trabzonda valla en sevdiğim yer maçka. efsane güzel bir yer. ben de trabzonluyum. benğm için istanbul dünyanın en safe sehri bile olsa trabzonu tercih ederdim. maçladan merkeze zaten sürekli dolmuslar var. tek fark istanbul gibi metro vs yok sadece dolmus ve belediye otobüsleri

ama güvenlidir. üniversiteyi de orda okudum ve istediğim her saatte dısardaydım. asla ne bir laf ne bir kötü olay geldi basıma. insanı basta kaba gelebilir (özellikle maçkalılar) ama zamanla onun da bir mizaç olduğunu anlıyorsunuz.

maraş depreminde bi kaç aylığına diye trabzona gelip yerleşen çok insan var. ben pişman olacağınızı düsünmem.

Ben gitmezdim. Tamam istanbul tehlikeli olabilir ki o kadar buyuk tehlikenin kalmadigini soyleyen uzmanlar da var. Diger malum uzmanlarin yillardir her 10 yilda bir buyuk deprem gelecek demesi benim bu uzmanlara inanmami engelleyen sebeplerden sadece biri.
Buyuk tehlike bile olsa napicaksin dagda, bayirda. Istanbuldan gitmenin alternatifi orasi degil bence. Farkli bir alternatif bulmalisiniz. Senin de icine sinen bir yer olsa bu kadar kendini ikna etmeye calismazdin.

Ben olsam taşınırım. Böyle diken üzerinde yaşanmaz.

Bende bu konuda çok kararsızım. Eşim burdaki evimizi satıp İstanbul kadar olmasada nerdeyse etilerle eş değer bir ilin ilçesine taşınalım sahilden ev alalım diyor. Eşimin memleketi olması dolayısıyla endişeliyim. Küçük kızımla naparız deprem olursa diye düşünüyorum bir yandan da gurbette naparım diyorum. Ah İstanbul Ah.

İstanbulda yıkıcı bir deprem olmayacak arkadaşlar. En doğrusunu Allah bilir ama anksiyete yaşayan lütfen destek alsın.

Şaşkınım gercekten, neye dayanarak böyle bir şey iddia ediyorsunuz??? Insanları yanlış yönlendirmeyin, en dogrusunu bilim insanlarından öğrenin:

Son düzenleme:
Malatya'da da bu oldu. Ömce ufak ufak sonra büyük. İstanbul'u bilemem tabi. Allah korusun ama . Benim deneyime göre en önemli şey bina. Binası sağlam olan kurtuldu sağlam olmayan kurtulamadı malesef. Binada da bina kalitesi ve zemin..zeminin kayalık olması iyi oluyor

Ebrar sitesi mesela hem bina çürük hem zemin kötü. Malesef akrabalarım ilkokul arkadaşlarım vs çok kaybım oldu. Yan binalardan kurtulanlar camdan görmüş beş saniye sormemiş yerle bir olması. Ertesi gün oraya gittim on katlı bina abartmıyorum enkazı bir buçuk metre yoktu. On katın içindeki eşyaları vs herşeyi düşünün nasıl bir pres olmuş. Korkunçtu yaa Allah kimseye yaşatmasın. Ama işse ülkede ders lama yok sosyal devlet yok. Milletin evi yok nereye gitsin. Bina çürükse de oturuyor. Devlet az kendi yemeyi bıraksa da sosyal devlet olsa şimdiye herkese yetecek kadar sağlam konut yapar çürükleri yıkardı. Gerçi bizim ülkede en ucuz şey can

biz eşimin deprem korkusu yüzünden istanbuldan izmire taşındık ama burada da deprem olunca aynı stresi yaşıyoruz. illa taşınmaya gerek yokmuş aslında imkan varsa depreme dayanıklı bir evde yaşamak önemli olan. bir de buraya geldik ama bayramda tatilde ailemizin yanına gelince de olabilir deprem ve sürekli bu korkuyla yaşamak çok yıpratıcı. gerekli önlemlerinizi alın deprem doğanın bir gerçeği sürekli korkup kaçmak yerine bilinçli tedbirli olmak çok önemli

MissCherryBlossom Bilim insan larindan duydugunu soyluyor AnkaEnerjisi zaten. Evet tehlike var, uzun surecek dusuk siddete bile dayanamayacak yapilar var ama buyuk bir depremin beklenmedigini soyleyen bilim insani da var. Ornek verdiginiz kisilerden biri son 25 yildir her 10 yilda bir 7 kusur deprem geliyor diyen ve insaat isiyle ugrasan biri. Insanlar ben de dahil bu soylemlerden dolayi neler cektik. Dogru bilim insanlarini dinlemenizi oneririm ben de size

Yanınıza alabilirsiniz bırakmayın orda derim.
Motoru bilmem ama araba sart.

Bahsettiğiniz adam Maraş depremini aylar öncesinden soylemişti ama takan olmamışti, ona ne diyorsunuz mesela? Bence insanlar izleyip kendileri karar versinler:

Şaşkınım gercekten, neye dayanarak böyle bir şey iddia ediyorsunuz??? Insanları yanlış yönlendirmeyin, en dogrusunu bilim insanlarından öğrenin:

Bahsettiğiniz adam Maraş depremini aylar öncesinden soylemişti ama takan olmamışti, ona ne diyorsunuz mesela? Bence insanlar izleyip kendileri karar versinler:

Sizinle tartismayacagim. Istanbulda bile degilsiniz. Evet izleyerek karar verilsin ama dusunurken pencereler de genis tutulsun biraz.

Depremin olup olmayacagini kimse bilemez.Ama bence evi kapatmadan gidip bir deneyin olmassa geri gelirsiniz denemeye değer.

MissCherryBlossom ben her şeyi sihirli küreme bakarak söylüyordum. Teşekkürler uyarın için.

Bundan sonra herkese olmayacak yıkıcı depremin korkusunu pompalayarak bu şehirden gitmelerini sağlarım. Her konuda beni takip edip, dediklerimi yaptıklarını bilmiyordum bunun için ayrıca teşekkürler.

Biz taşındık mesela. Önce İzmir Urla'ya gittik ama oraya pek alışamadık, Fethiye'ye taşındık. Tabiki hep tek katlı müstakil ev olmasına dikkat ediyoruz, kayalık zemin olmasına da. Fethiye de deprem bölgesi ama 3-4 katı geçen binalar yok ve bizim kaldığımız yer sağlam kayalık zemin, tek katlı. Önceden Kadıköy'de oturuyorduk, eğlenceli, sosyal hayatımız vardı. Sadece kaos bizi yoruyordu ama taşınmamızın en büyük nedeni deprem.

Biz tabi hep kiradayız ama sizin sanırım kendi eviniz. Kiraya çıkabilirseniz İstanbul'da da belki sağlam zeminli tek katlı eve taşınabilirsiniz. Eğer İstanbuldan vazgeçmek istemiyorsanız. Bizim planımızda hep Ege sahilinde yaşamak vardı diye bize uydu hertaraflı taşınmak fikri...

Trabzon belki bir metropol değil ama yaşanılmaz bie yerde değil bana göre İstanbul da yaşayabilen insan her yerde yaşar.
İmkanınız var ise bu kork ile yaşamanın bir anlamı yok bana göre.
Sevgiliniz konusuda evet uzun ilişki ama hayatımızı sevgiliye göre yönlendiremeyiz, şartlar bazen başka hayatlara sürükler insanları seven insan da her zaman bir yolunu bulur.

Simdi ki eviniz eski mi, kac katli?
Yani eskiyse ev, hic dusunmem giderim.
Zaten engeliniz yok gibi.
Yapamazsaniz baska care bulursunuz. Deneyebilirsiniz

Size İzzet güllü nün videolarını öneririm depremle ilgili kaygıların azalır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…