• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

DEPREM SONRASI KENDİMİ SIKINTIYA DÜŞÜRDÜM.

baharyelii

Her insan yapmadığı tüm iyiliklerden suçludur.
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2021
318
313
53
Merhaba,

23 Nisan depremine İstanbul'un en riskli bölgelerinden birinde oturururken, 10. katta tek başıma yakalandım. Zaten aşırı derecede deprem fobim var. Binamız yeni bina ve sağlam olduğunu düşünüyoruz. Duvarlarda, kolonlarda vs hiçbir çatlak oluşmadı. Hatta otopark katını inceledik, orası da sapasağlam ama deprem sırasında öyle büyük bir korku yaşadım ki birkaç gün üst bacagım acıdı, kendimi o an cok fazla sıkmısım.

Kayınvalidemler de deprem açısından çok güvenli bir bölgede, iki katlı bir evin ikinci katında oturuyorlar. 1,5 senelik evliyim. İlk evlendiğimizde o eve biz yerleşmiştik, ancak bahçe içerisinde olmasından dolayı fare sıkıntısı yaşadım ve İstanbul'un neredeyse dışı olduğu için ve iş yerlerimize uzak kaldıgı için taşındık şu anki evimize geçtik. Yaklaşık 7-8 aydır burada oturuyordum. Evimi çok seviyorum.

Depremden sonra kayınvalidemlerde kaldık birkaç gün ve o süreçte o ev bana çok sağlam geldiği için kendi evime geçmek istemedim. Birkaç gün sonra geçtiğimizdeyse evde adım atarken bile korkuyordum, yıkılacak gibi hissediyordum. Olay da burada başlıyor. Yukarıda dediğim gibi kayınvalidemler iki katlı bir evin ikinci katında oturuyor, alt katı boş. O günlerdeki korku ve panikle eşime, aşagı kattaki eve taşınabilir miyiz? dedim. O ev de kaba inşaattı. Odaları bile yok yani örülmemiş öyle düşünün. Eşim de zaten (bahçe içerisinde sakin bir yer olması, sahiplenilen köpeklerimizin orada olmasından dolayı) orayı çok sevdiği için hemen kabul etti ve harekete geçti.

Ancak insan çok uzun süre panikle ve korkuyla yaşayabilen bir canlı değil, ortam sakinleşince ve artçılar azalınca normal hayatıma cok şükür dönebildim. Şu an da taşınmak istemiyorum. Tabii oraya bir miktar tadilat masrafı yapıldı. Bu arada eşim de ben de çalışıyoruz. Eşimin fikri bu evde senemiz dolana kadar oturup oraya geçmek, benim mevcut işimden ayrılmam (uzak kaldıgı için) ve istersem o taraflarda bir işe girmem. Ancak ben taşınmak istemediğimi söylüyorum. Eşim de haklı olarak ama bu durum senin teklifindi dedi.

Tabii ki kimse beni zorla götüremez ama cok sıkıntı yaşıyorum. Ben de eşime, orada da bir düzenimiz evimiz olmuş oldu. Şimdilik kalsın. Dolapları, kapıları ve taktırmayalım diyorum ama garip buluyor bu düşüncelerimi.

Ne önerirsiniz? Karışık anlattıysam kusura bakmayın, olayın kendisi karışık zaten:) Kararsız bir durumda kaldıgım için de kendime çok kızıyorum. Hayatta net olmayı severim ama böyle saçma bi durumun içine düştüğüm için kendime çok kızıyorum.

İstanbul'un en riskli bölgelerinden birinde oturururken, 10. katta tek başıma yakalandım.
En riskli bölgede oturuyorum diyorsunuz, uzmanlar büyük istanbul depreminden söz ediyor
Ne önerirsiniz?

Ne olacağı bilinmez ama ben olsam güvenli olan yerde yaşamayı tercih ederdim.Yani çok katlı bir binada oturmaktansa 2 katlı sağlam bir yer daha güvenli gibi.
Ancak gitmek istemiyorsanız da söyleyin vazgecirin yapacak baska bir sey yok

Ben sizi anladım. Umarım eşiniz de sizi anlar.

Ben olsam “panikle yanlış bir karar aldım, çok üzgünüm. Ben orada yaşamak istemiyorum” diye net konuşurum.

Deprem değil farklı bir konudan benzer bir durum yaşadık. Hemen bu cümleleri kurup düzenimize geri döndük çok şükür.

Hatay depreminde merkezde yakalamış ve evi yıkılmış birisi olarak yazıyorum. Allah korusun riskli bölgedeyseniz ne işinizin, ne düzeninizin bir anlamı kalıyor. Hayat normal giderken tepe taklak oluyorsunuz ve sağ kaldıysanız planladığınız yere darmadağın gidiyorsunuz. Veya hiç akılda olmayan bir yere. Artı olarak umarım hiç bir şehir yaşamaz işte o vakit hayata sil baştan başlıyorsunuz.

O zaman neye masraf edeceğiniz karışıyor ve belki kv. İle uzunca bir süre oturmak durumunda kalırsınız. İşimiz devam ediyor, tekrar düzenimizi kurduk ama toparlamak manevi etkiledi bizi ve damdan düşer gibi tekrar doğuya geldik.

Ben sizi anladım. Umarım eşiniz de sizi anlar.

Ben olsam “panikle yanlış bir karar aldım, çok üzgünüm. Ben orada yaşamak istemiyorum” diye net konuşurum.

Deprem değil farklı bir konudan benzer bir durum yaşadık. Hemen bu cümleleri kurup düzenimize geri döndük çok şükür.
Çok teşekkür ederim :) Net bir şekilde konuşmayı deneyeceğim. ♥

Hatay depreminde merkezde yakalamış ve evi yıkılmış birisi olarak yazıyorum. Allah korusun riskli bölgedeyseniz ne işinizin, ne düzeninizin bir anlamı kalıyor. Hayat normal giderken tepe taklak oluyorsunuz ve sağ kaldıysanız planladığınız yere darmadağın gidiyorsunuz. Veya hiç akılda olmayan bir yere. Artı olarak umarım hiç bir şehir yaşamaz işte o vakit hayata sil baştan başlıyorsunuz.

O zaman neye masraf edeceğiniz karışıyor ve belki kv. İle uzunca bir süre oturmak durumunda kalırsınız. İşimiz devam ediyor, tekrar düzenimizi kurduk ama toparlamak manevi etkiledi bizi ve damdan düşer gibi tekrar doğuya geldik.
Çok geçmiş olsun, yaşadıgınız zorlukları belki kıyısından köşesinden anlayabilirim...

Ben de bunları düşünerek hareket ettim ama şu an zamanını bilemediğimiz bir şey için bu kadar acele taşınmaya, düzeni değiştirmeye gerek var mı diyorum.

Ne ara tadilatlara baslandi bu kadar cabuk?
Ayrica onceden siz 2.kattaymissiniz buna ragmen fare sorunu yasamissiniz simdi bahce katinda daha cok sorun yasamayacak misiniz?
Hemen başlandı, usta ayarladı eşimin babası. Her şey o kadar ani oldu ki zaten acaba mı diyemeden başladılar.

Evin mimarisi biraz farklı, ikinci katın da ön tarafı cok yüksek değildi. Fare sorunu için eşim önlem alacagını söylüyor tabii tamamen kesileceğini düşünmüyorum. O da ayrı bir sorun zaten, onu özellikle yazdım.

korku veaceleyle hareket ettik ama sakince düşününce orda yaşamak istemediğime karar verdim diyeceksin. zorlayamaz ya eşin. inş çok masraf yapmamışsınızdır. saray olsa bile kv ile altlı üstü oturulmaz bence.
Masraf şimdilik sanırım 150k gibi oldu. İkimiz de calısıyoruz, bu tutar bizi çok etikleyecek bir tutar zaten değil. Ben de eşime daha fazla masraf yapmayalım, şimdilik böyle kalsın diyorum.

Kayınvalidemle aram iyi. Ben orada otururken de yakın oturuyorduk ama altlı üstlü oturmayı kimse önermiyor bu sitede çok gördüm korkunç konuları ya.

İkiniz de kendinize göre haklısınız. Siz panikle ani bir karar vermişsiniz. Paniğiniz geçip aklı selim düşününce de yanlış karar olduğunu fark etmişsiniz.

Eşiniz de haklı. Masraf yapmış. Masrafı da geçtim hayal kurmuştur, mutlu olmuştur. Tekrar şu anki evinize adapte olması psikolojik olarak zor. Özellikle bahçe ve köpek gibi şu anki evinizde ulaşamayacağı şeyler içinde kalır.

Eğer taşınmama kararınız kesinse yapacak bir şey yok, eşinizle açık açık konuşun.

İkiniz de kendinize göre haklısınız. Siz panikle ani bir karar vermişsiniz. Paniğiniz geçip aklı selim düşününce de yanlış karar olduğunu fark etmişsiniz.

Eşiniz de haklı. Masraf yapmış. Masrafı da geçtim hayal kurmuştur, mutlu olmuştur. Tekrar şu anki evinize adapte olması psikolojik olarak zor. Özellikle bahçe ve köpek gibi şu anki evinizde ulaşamayacağı şeyler içinde kalır.

Eğer taşınmama kararınız kesinse yapacak bir şey yok, eşinizle açık açık konuşun.
Evet eşimi tamamen haksız bulsam kesinlikle kestirip atarım ama o da haklı. Karşıma alıp net bir şekilde konuşmayı düşünüyorum ben de. Hep parça parça konuştum, uzun ve net bir konuşma yapmadım.

Hemen başlandı, usta ayarladı eşimin babası. Her şey o kadar ani oldu ki zaten acaba mı diyemeden başladılar.

Evin mimarisi biraz farklı, ikinci katın da ön tarafı cok yüksek değildi. Fare sorunu için eşim önlem alacagını söylüyor tabii tamamen kesileceğini düşünmüyorum. O da ayrı bir sorun zaten, onu özellikle yazdım.
Fare bir şekilde çözülüyor. Büyük bahçeli müstakil evdeyim ben de. Bütün kapılara camlara sağlam tel taktırıp kapıları açık bırakmazsınız.
Bahçede de birkaç kedi beslerseniz onlar zaten hallediyor işi.

Bizim önceden sokakta baktığımız, şimdi geceleri eve aldığımız bir part time kedimiz var mesela. Kendisi sağolsun aylık oda kirası olarak fare yakalıyor.

Fare bir şekilde çözülüyor. Büyük bahçeli müstakil evdeyim ben de. Bütün kapılara camlara sağlam tel taktırıp kapıları açık bırakmazsınız.

Bizim önceden sokakta baktığımız, şimdi geceleri eve aldığımız bir part time kedimiz var mesela. Kendisi sağolsun aylık oda kirası olarak fare yakalıyor.
Evet kayınvalidemler de kedi besliyorlar şu an orada. Kedinin kesinlikle fareyi önlediğini söylüyor. Şu an fare sorumumuz yok diyorlar.

Evet kayınvalidemler de kedi besliyorlar şu an orada. Kedinin kesinlikle fareyi önlediğini söylüyor. Şu an fare sorumumuz yok diyorlar.
Yakalamasa bile kedinin varlığı fareyi kaçırıyor. Ben istemiyorum yakalayıp öldürmesini, fareye de kıyamıyorum. Evden uzak tut yeter diyorum. Kontratı yenilememiz lazım kediyle :D

Ben size hak veremedim malesef.
Panikle alınıp da vazgeçilecek bir karar değil tadilat başlatmak benim gözümde.
Umarım sorunsuz atlatırsınız.
Evet ama panik anında alınmış bir karar yüzünden de istemediğim bi yere taşınmak zorunda mıyım :/
Eşime maddi her konuda destek oluyorum. Araba alırken, taşınırken, ilk evlendiğimizde kredi öderken ve hala oluyorum. Bu kadarına hakkım var bence ama yine de keşke böyle olamasaydı diyorum.

Benim de evde baktığım ve dışarda baktıklarım böcek filan ne varsa yakalıyorlar
Deprem mi fare mi deseler fare derim herhalde

25. Katta oturuyordum uykularım filan bozulmuştu heran deprem oluyor sanıyordum

Şimdi daha huzurluyum
Hem bahçeli hayvanlı evler çocuklar için çok güzel
Oğlum büyüdü artık bazen bahçede top oynamaya çıkıyor hep keşke bu imkanlara küçükken sahip olsaydık diyorum

Back
X