- Konu Sahibi ismira_1923
Bir ekleme daha yapayim mutfak dolaplari iza da ve kirilacak esya olan baska dolabiniz varsa onlara da cocuk kilidi takabilirsiniz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Biz de Izmirde oturuyoruz. Bayrakli taraflarinda degiliz ama yakiniz o taraflara.Evimizde siva catlagi bile yok ama cok korktuk. Inanin bu deprem korkusunu yasayan bilir.Sizi cok iyi anliyorum. Ben de psikolojik olarak atamiyorum.Surekli sallaniyoruz gibi geliyor.Avizeye bakip duruyorum.Cocuklar yemek masasini sallasa kiziyorum,deprem oldu saniyorum. Allah bir daha yasatmasin...Kızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
Haberlerde her deprem haberinde kendimi onların yerine koyardım ama yaşamak çok ayrı birseymis çok iyi anladım. Kendinizi nerede iyi hissedecekseniz orayı tercih edin.Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum. Evet binaya detaylı inceleme mutlaka yaptırtacagim. Karabağlar gibi altı kayalık ve sağlam muhiti bırakıp geldik. Biraz da onun pişmanlığı var tabi ama yapacak bisey yok. Evimizde çatlak dahi yok çok şükür. Ama bu psikoloji insani öldürüyor. Felaket birşeymiş. 99 depremi yaşayanları daha iyi anlıyorum. Bizimkinden daha şiddetli ve daha uzun. Ustelik gecenin bir yarısı. Off keşke olmasa ama deprem ülkemizin gerçeği.![]()
Aynen. Deminden beri sahibinden sitesinden bakiyorum. Dogru duzgun asla yok. Mustakil bulsak bile eski evler var. O evlerin de catlak olup da ev sahibinin kapatacagini nereden bilebiliriz dimi? Biz karabaglardaki kendi evimizi kiraya verip çıktık. 1500 tldi kirası. Pazarlikla 1400 diyoduk önceden. Ama smdi sırf depremden zarar gören guzelbahcedeki bir yeni evli çift 1300 diye teklif etti. Hic dusunmeden 1300 tl ye düştük. Acele tasinmalari gerekiyormus. Kvalidesindelermis 3 gundur. Cok uzulduk. 3 gunde ev tutuldu. Biz bu kadar iyi niyetliyken etraf firsatci dolu. Biz de zengin değiliz yani. Kendi evimiz dediğimiz ev de kredili. Her ay bankaya kredi oduyoruz. 9 yil daha oducez. Baska da malimiz mulkumuz yok. Ama iyilik yapmak isteyen her kosulda yapmali. Kiralara bakıyorum suan uçmuş özellikle buca, karabağlar, bornova atatürk mah, bayraklı üst taraflar vs uçuk. Ayıp ya gerçekten ☹Çok geçmiş olsun canım, biz Karşıyaka da oturuyoruz.
Evimizde her oda da ve apartmanda da siva çatlakları var.
Hatta birinin altını kazıdık, bariz beton da çatlak var.
Belediyeden baktılar önemli olan kolonlar, sağlam sıkıntı yok dediler..
Ben en iyisi müstakil ev diyorum ama İzmir de de müstakil bulmak imkansız.
Zemini sağlam evler de muhit uymuyor bize.
Zor yani.
Nereye gideceksin ki gittiğin binada yikilabilirKızlar biz depremi en çok zarar gören semtte yani Bayraklida hissettik ve bu eve 1 hafta oldu taşınalı. Hem işime yakın hem ev çok büyük ve site içinde. Nereden bilebilirdik ki boyle olacağını? Evimizde hasar yok , 7 yıllık bina ve 3 katlı. Biz 3. Kat yani çatı katindayiz. Ama en yakini evime 500 metre uzaklıkta olmak üzere 3 4 bina yıkıldı. Bu psikoloji bile yetiyor. Kafayı yemek üzereyim. Her an sallanacak ve binamız yıkılacak gibi. Eşim yeni taşındığımız icin tekrar taşınmak istemiyor. Binada ve evde hasar yok diyor. Ama tüm basin medya uzmanlar bayraklı kaygan zemin diye uyarıyor. Ve ben taşınmak istiyorum. Eşimi ikna edemiyorum. Evde korkudan kafayı yemek üzereyim. 1 hafta sonra ise başlıcam ve evde oğlumla annem duracak. Ofisim eve 10 dk. Ofis de tehlikeli ama evde oğlum ayrı ben ayri. Taşınmak için nasıl ikna etmeliyim? Eşim hasarsız bina diyor ve abarttığımı düşünüyor. Ama bu korkuyla stresten sütüm bile kesilecek sanki. Çok kötüyüm. Akıl verin bana. Deprem korkusu çok kötü ve stresten 1 haftadır uyku uyumuyorum.
Ben dogma buyume izmirliyim. 2005 evet hatırlıyorum. Ama o zamanlar 17 yasindaymişim hesapladım smdi. Demek herşey daha basit geliyormus. Ben hic korktuğumu hatırlamıyorum. Annemlerle 2 gün arabada yattık. Sonra da evimize döndük. Hatta bodrum katta yaşıyorduk o zamanlarda ve üstümüzde 6 kat vardıİzmir sürekli sallanır ama böyle büyük depremler 10-15 yılda bir olur. Siz sanırım sonradan geldiniz İzmir'e çünkü 2005te en son böyle uzun ve şiddetli bir deprem olmuştu. Yani demek istediğim bir süre böyle büyük olmaz muhtemelen içiniz rahat olsun. Ayrıca bina sağlanmış eşiniz haklı bu konuda. Siz yinede evin içinde yaşam üçgeni belirleyin, deprem çantası hazırlayın, bir derece daha rahat edersiniz.
Evet kesinlikle katılıyorum. Bu his zaten beni kararsız yapan. Yani esime soyluyorum ama yüzde yüz baskı yapamıyorum. Hani cok sağlam olduğuna inandığım bir muhit ve ev bulsam. Belki gözümü karartıp herşeye rağmen kaçardım bu evdenNereye gideceksin ki gittiğin binada yikilabilir
Onlar belediye ya da çevre şehircilik bakanlığından gelerek yüzeysel/gözle kontrol ediyorlar. Hatta bazen çatlak var mı diye sorup gidiyorlar.benim bildiğim kontrol için tek bir kişi bile çağırtıp baktırabiliyor. bizim binada bahçe katındaki komşu kimseye haber vermeden çağırmıştı, sorun olmadı.