DEprem.

Benim eski çalıştığım şikette bir çalışan anlatmıştı..99 depreminde göçük altında kalmış kendisi. 4 gün sonra çıkartmışlar , kaldığı göçükte bir borudan su sızıntısı geldiğini görmüş. '' Dilimi uzatarak o suyu içmeye çalışmaktan dilimin felç olduğunu hissetmiştim , ama belki de o hayatta tuttu beni '' demişti. O günden sonra panik atak ve astımı başlamış.

Allah korusun , çok korkarım bende. Bizler evlerimizde bir deprem çantası hazırlamalıyız , depreme karşı bazı tedbirler almalıyız. Gerisi Allah yazgısı.

Bişe olmaz rahat ol image. 11 katlı binada hissetmedik bile biz.

Bizim bina 27 yaşnda ve çok deprem geçirmiş.Beni sevindiren binada çatlak filan yok sıva çatlağı dışında yani.Kolonlar kirişler sağlam gibi .İzmir in deprem tarihini araştırmam farzoldu
santoriniyi giriti duymadınız heralde
izmirde depremin şahı olur
yıllardır değil yüzyıllardır birikmekte enerji
allah korusun değil orda hiç bi yerde göstermesin rabbim

santoriniyi giriti duymadınız heralde
izmirde depremin şahı olur
yıllardır değil yüzyıllardır birikmekte enerji
allah korusun değil orda hiç bi yerde göstermesin rabbim
Kuzey Anadolu fay hattı ve Sarızdan gelen fay hattı kadar tehlikeli değil diye hatııyorum.Bilgileri tazelemek lazım tabi. . Uykuda yakalasa öleceksek de

Kuzey Anadolu fay hattı ve Sarızdan gelen fay hattı kadar tehlikeli değil diye hatııyorum.Bilgileri tazelemek lazım tabi. . Uykuda yakalasa öleceksek de
allah başa vermesin de keşke ölsek tabi öle bi durumda
allah korusun enkazda kalmak düşüncesi bile korkunç
depremi yaşayan biri olarak tüylerim ürperdi

allah başa vermesin de keşke ölsek tabi öle bi durumda
allah korusun enkazda kalmak düşüncesi bile korkunç
depremi yaşayan biri olarak tüylerim ürperdi
Doğma büyüme İstanbulluyum .Hep sallanırdık .Depem görmemiş bir insan değildim taki çocukluğumdan beri ama 17 ağustos çok fenaydı.Aşırı sıcaktı ve ben hayatımda ilk defa o gece çırılçıplak yatmıştım.Bir kıyametle uyandık.Depem olduğunu anlamadm ben.Kıyamet zannettim ve üzerimi sallantıda giymeye çalıştım.Asla çıkamazdım o halde .O gündür bu gündür çıplak yatamam.

Bende yatamam korkarim ürkerim ne bilim kabus filan gorurum yok illa kedicikli pijamam olacak.
Mersindeydim17agustosta
O gece o saatte uyanmistim bir seyler basmisti sanki
Ne diyelim bununla gecmis olsun

Ölenlere allah rahmet eylesin

eşi benzeri görülmemiş van depremini yaşadım koca vanda yıkıla yıkıla tüm ilçeler dahil 29 bina yıkıldı sen hesap et ..

yok artık hemşerim sen neredeydin vanda Allahallah...amma ortak noktamız varmış
[QUOTE="matmazeldepresif, post: 38172951, member: İzmirin her yeri eski bina ben hissetmedim annem aradi dedi...allah yaşatmasın felaketleri bende van depremini yaşadım allah korusun[/QUOTE]

k hemşerim sen neredeydin vanda Allahallah...amma ortak noktamız varmış

İzmirin her yeri eski bina ben hissetmedim annem aradi dedi...allah yaşatmasın felaketleri bende van depremini yaşadım allah korusun
k[/QUOTE]

Van merkez canım ...biz akraba cikicaz park hahaha tam dort yil kaldik orda

eşi benzeri görülmemiş van depremini yaşadım koca vanda yıkıla yıkıla tüm ilçeler dahil 29 bina yıkıldı sen hesap et ..
Erzincan Van gibi yerler fazla yapılaşmamış yani fazla kentleşmemiş olduğundan yıkım fazla olmuyor .İstanbul İzmir Ankara gibi kentlerde bildiğin küçük kıyamet kopuyor.

Erzincan Van gibi yerler fazla yapılaşmamış yani fazla kentleşmemiş olduğundan yıkım fazla olmuyor .İstanbul İzmir Ankara gibi kentlerde bildiğin küçük kıyamet kopuyor.
image vanı görseydin az yapılanma sözünü tek lokmada yutardın adamlar full evlere çalışmış yıllarca

bu arada bende gölcükten bir sene önceki ceyhan depremzedesiyim aynı zamanda yani yanyana gelmeyelim sallarım

[QUOTparpull, post: 38174692,günüber: 623498"]Van merkez canım ...biz akraba cikicaz park hahaha tam dort yil kaldik orda[/QUOTE]
valla matmazel akraba çıkmamız an meselesi bende 3 yıl kaldım konteynerde de 5 ay kaldım tüm cereme bitmek üzereyken ayrıldım...[/QUOTE]

Biz kalmadik depremin ikinci gunu terk ettik orayi....gorevimiz bes yildi bir yil once tayinimiz cikti izmire geldik.zor gunlerdi allah yasatmasin bir daha

image vanı görseydin az yapılanma sözünü tek lokmada yutardın adamlar full evlere çalışmış yıllarca
elbetteki yapılanma var fakat buralar ile kıyaslanamaz ve şuası da var.Metropollerde binalar bitişik nizam.Daha yıkıcı.İstanbul da Kocamustafapaşa Samatya da otururdum.Yıkım olsa idi bizim sokağa kesinlikle kurtarma ekip aacı giremezdi.Allaha emanet yani.Sokaklar dar binalar eski ve yanyana .Nefes alınmayacak kadar diyebilirim

ya orası öyle Rabbim göstermesin ama deprem ülkesindeyiz,fakat ben yaşadım diye söylemiyorum 7,2 olup 9 şiddetinde hissedilip ilk günler ardışık sistem deprem olup sadece 4 ayda toplamda 8 saat sallanan 10 atom bombası gücünde enerjiye maruz kalmış van depremi inanın çok ucuz atlatıldı..psikolojisi ise hala içimizde malesef,gölcük depremi ise 7,6 olup standartında 7,2 hissedilmiş bir deprem ve çarpık yapılaşmanın kurbanları malesefki çok fazla...Allah hepsinin mekanını cennet eylesin...

gölcük depremi Türkiyede yaşanan en büyük depremdi(endüstriyel zarar ve farkındalık anlamında)O zaman bukonda ne kadar acemi olduğumz anladık.Van depreminde daha bilinçli belki ilk yardım ve deprem sonrası hazırlık konusunda daha bilinçli idik.Yılmaz Erdoğan ı çok severim ama bir lafına kızmıştım.Efendim doğuda deprem olur kimse önemsemez ama İstanbılda olur önemsenir demişti.Hiç alakası yok.

Ogrenciligim Aydinda gecti, nerdeyse her hafta ufak capli depremler olurdu, alismistim artik. Oralarda pek yikici depremler olmuyor Allahtan... Tabi onun korkusu yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…