- 4 Kasım 2014
- 493
- 292
- 73
- Konu Sahibi imagemaker
-
Bişe olmaz rahat ol image. 11 katlı binada hissetmedik bile biz.Dün gece kızımla uyumuştuk.Sabah 8 de deprem bizi uyandırdı.İstanbul da Gölcük depremini yaşamış biri olarak çok korktum.İzmir de o kadar yıkıcı depremler olmaz gibime geliyor ama bilemeyiz tabi.Karşıyakanın göbeğinde 60 yıllık binalar var ve hepsi taş gibi gözüküyor ama yine de korkuyorum.İzmirliler ne düşünüyor rahatlatın beni biraz.
santoriniyi giriti duymadınız heraldeBizim bina 27 yaşnda ve çok deprem geçirmiş.Beni sevindiren binada çatlak filan yok sıva çatlağı dışında yani.Kolonlar kirişler sağlam gibi .İzmir in deprem tarihini araştırmam farzoldu
Kuzey Anadolu fay hattı ve Sarızdan gelen fay hattı kadar tehlikeli değil diye hatııyorum.Bilgileri tazelemek lazım tabi. . Uykuda yakalasa öleceksek desantoriniyi giriti duymadınız heralde
izmirde depremin şahı olur
yıllardır değil yüzyıllardır birikmekte enerji
allah korusun değil orda hiç bi yerde göstermesin rabbim
allah başa vermesin de keşke ölsek tabi öle bi durumdaKuzey Anadolu fay hattı ve Sarızdan gelen fay hattı kadar tehlikeli değil diye hatııyorum.Bilgileri tazelemek lazım tabi. . Uykuda yakalasa öleceksek de
Doğma büyüme İstanbulluyum .Hep sallanırdık .Depem görmemiş bir insan değildim taki çocukluğumdan beri ama 17 ağustos çok fenaydı.Aşırı sıcaktı ve ben hayatımda ilk defa o gece çırılçıplak yatmıştım.Bir kıyametle uyandık.Depem olduğunu anlamadm ben.Kıyamet zannettim ve üzerimi sallantıda giymeye çalıştım.Asla çıkamazdım o halde .O gündür bu gündür çıplak yatamam.allah başa vermesin de keşke ölsek tabi öle bi durumda
allah korusun enkazda kalmak düşüncesi bile korkunç
depremi yaşayan biri olarak tüylerim ürperdi
Bende yatamam korkarim ürkerim ne bilim kabus filan gorurum yok illa kedicikli pijamam olacak.Doğma büyüme İstanbulluyum .Hep sallanırdık .Depem görmemiş bir insan değildim taki çocukluğumdan beri ama 17 ağustos çok fenaydı.Aşırı sıcaktı ve ben hayatımda ilk defa o gece çırılçıplak yatmıştım.Bir kıyametle uyandık.Depem olduğunu anlamadm ben.Kıyamet zannettim ve üzerimi sallantıda giymeye çalıştım.Asla çıkamazdım o halde .O gündür bu gündür çıplak yatamam.
k[/QUOTE]k hemşerim sen neredeydin vanda Allahallah...amma ortak noktamız varmış
İzmirin her yeri eski bina ben hissetmedim annem aradi dedi...allah yaşatmasın felaketleri bende van depremini yaşadım allah korusun
Erzincan Van gibi yerler fazla yapılaşmamış yani fazla kentleşmemiş olduğundan yıkım fazla olmuyor .İstanbul İzmir Ankara gibi kentlerde bildiğin küçük kıyamet kopuyor.eşi benzeri görülmemiş van depremini yaşadım koca vanda yıkıla yıkıla tüm ilçeler dahil 29 bina yıkıldı sen hesap et ..
image vanı görseydin az yapılanma sözünü tek lokmada yutardınErzincan Van gibi yerler fazla yapılaşmamış yani fazla kentleşmemiş olduğundan yıkım fazla olmuyor .İstanbul İzmir Ankara gibi kentlerde bildiğin küçük kıyamet kopuyor.
elbetteki yapılanma var fakat buralar ile kıyaslanamaz ve şuası da var.Metropollerde binalar bitişik nizam.Daha yıkıcı.İstanbul da Kocamustafapaşa Samatya da otururdum.Yıkım olsa idi bizim sokağa kesinlikle kurtarma ekip aacı giremezdi.Allaha emanet yani.Sokaklar dar binalar eski ve yanyana .Nefes alınmayacak kadar diyebilirimimage vanı görseydin az yapılanma sözünü tek lokmada yutardınadamlar full evlere çalışmış yıllarca
ya orası öyle Rabbim göstermesin ama deprem ülkesindeyiz,fakat ben yaşadım diye söylemiyorum 7,2 olup 9 şiddetinde hissedilip ilk günler ardışık sistem deprem olup sadece 4 ayda toplamda 8 saat sallanan 10 atom bombası gücünde enerjiye maruz kalmış van depremi inanın çok ucuz atlatıldı..psikolojisi ise hala içimizde malesef,gölcük depremi ise 7,6 olup standartında 7,2 hissedilmiş bir deprem ve çarpık yapılaşmanın kurbanları malesefki çok fazla...Allah hepsinin mekanını cennet eylesin...elbetteki yapılanma var fakat buralar ile kıyaslanamaz ve şuası da var.Metropollerde binalar bitişik nizam.Daha yıkıcı.İstanbul da Kocamustafapaşa Samatya da otururdum.Yıkım olsa idi bizim sokağa kesinlikle kurtarma ekip aacı giremezdi.Allaha emanet yani.Sokaklar dar binalar eski ve yanyana .Nefes alınmayacak kadar diyebilirim
gölcük depremi Türkiyede yaşanan en büyük depremdi(endüstriyel zarar ve farkındalık anlamında)O zaman bukonda ne kadar acemi olduğumz anladık.Van depreminde daha bilinçli belki ilk yardım ve deprem sonrası hazırlık konusunda daha bilinçli idik.Yılmaz Erdoğan ı çok severim ama bir lafına kızmıştım.Efendim doğuda deprem olur kimse önemsemez ama İstanbılda olur önemsenir demişti.Hiç alakası yok.ya orası öyle Rabbim göstermesin ama deprem ülkesindeyiz,fakat ben yaşadım diye söylemiyorum 7,2 olup 9 şiddetinde hissedilip ilk günler ardışık sistem deprem olup sadece 4 ayda toplamda 8 saat sallanan 10 atom bombası gücünde enerjiye maruz kalmış van depremi inanın çok ucuz atlatıldı..psikolojisi ise hala içimizde malesef,gölcük depremi ise 7,6 olup standartında 7,2 hissedilmiş bir deprem ve çarpık yapılaşmanın kurbanları malesefki çok fazla...Allah hepsinin mekanını cennet eylesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?