DEprem.

Sabah olan degil de 3:40 taki saglam salladi ki 7. Katta oturuyoruz hemde altimiz ovaymis zamaninda yani Burun-ova :)Ulen yine ortmenligim tuttu 2 dk da Bornovanin tarihini anlattim Herneyse Izmirde sukurler olsunki faylar kisa kisa ama yeryuzune cok yakin.Iste o patir patir ettiriyo bizleri.Yani cok siddetli hissetmemizin sebebi bu.
Duaya baslayip bitirene kadar bitiyor.Isin sakasi Allah kimselere 17 Agustosu yasatmasin.

Geçmiş olsun.99 depremini İzmit'te yaşamış biri olarak Allah'ın kimseye yaşatmamasını dilerim ama doğal afet işte yapacak bişey yok.Aylarca çadırda,1,5 sene kadar barakada kaldık.Çocuk yaştaydım ama her saniyesi aklımda.Evet deprem değil binalar ve panik öldürür malesef.Bilinçli ve her an yaşayacakmış gibi hazırlıklı olalım!

Ben rahat olsam senide rahatlatıcam :))) Allah büyüktür yapacak bişey yok.

Bir inşaat mühendisi olarak sizi aydinlatayim ki yan dalim jeolojiydi. Bundan 60 sene önce zemin etudunu inşaat muhendisleri (hepsini değil tabi bazı binalar oyleydi) yapıyordu ki bu iş jeoloji mühendisi nin dir. Çok sağlam statikli binaların istanbul depreminde yakılmasının sebebi budur. Türkiyenin her köşesinde deprem riski var ama 1 derece ama 5.derece. Son 5 senedir yapılan binalar çok uygun yonetmeliklerle yapılıyor kat sayisindan tutun deprem için gerekli Etüdler belediye onayindan geçiyor . Lakin belediyelere ben pek guvenmiyorum. Binaniz için sağlamlık testi yapan üniversitelere şirketlere başvurabilirsiniz ama yeni binalara garanti veririm( tabi demirden, çimento kalitesinden ödün vermemiş ler ise bir yolunu bulup fazla kat çikmamislarsa).Ankarada yönetmelik sağlam ama tabi izmir de işler nasıl yürüyor bilemiyorum. En üst kat en güvenilir olandir. Izmir de tüm ilçeleri dahil 1. Derece deprem bölgesindedir. Çok korkmamakla birlikte önlem alınız .

Bugun deprem oldugunu simdi sizden ogreniyorum
inanir misiniz bilmem ama bu sabah deprem olsa asagi mi kosmak mantikli yukari mi kosmak mantikli onu dusunuyordum uyku sersemi.
ankaradayim depremi hissetmedim ama 17 Agustosu kandiradan hissettim Allah tekrarini gostermesin cok feciydi.

2011van depremini yasadm 7.2ydi anlatilamaz yasanir,rabbim kimselere yasatmasin bir tecrübem var o zaman edindigm ölümden kurtuluş yok evi saglamdi yolda kafasina minare düstü,evi saglamdi annesine kahvaltıya gıtmisti,evi saglamdi tam disari cikarken kafasina kiremit firladi,yandaki apartman saglam olanin üstüne devrildi ölen bi arkadasimin o gün kizinin dogum günüydü hepimizı cagrmısti o sabah basi agriyormus iptal etti etmeseydi ben kizim bircok arkadasm yasamiyorduk diyecegm o ki kaderimizde ne varsa onu yasiyoruz ölümdn kacilmaz karamsar oldu ama öyle arkadaslar

Gölcük depreminde enkazda kaldım. Kolay değil o korkuyu atlatmak, azalıyor ama tamamen geçmiyor, üzerinden yıllar geçmesine rağmen en ufak bir sarsıntıda aynı canlılığına geri dönüyor. Şimdi deprem beklenen bir şehirde yaşıyorum. Oturduğum bina çok katlı değil, yeni yapılmış ve üstümüzde bir kat var diye kendimi rahatlatıyorum ama nafile. Ha, psikologa da gidiyorum, işe yarıyor ama yok, o korkunun tamamen geçmesinin bir yolu yok.
İçinizi rahatlatmaya çalışmam hiçbir işe yaramaz. Siz işinizi sağlama alın, oturduğunuz binanın güvenliğinden, sağlamlığından emin olun, etüt yaptırın, olmadı sağlam bir binaya taşının. Nerede ne zaman deprem olacağını bilemiyoruz, en azından elimizden geleni daha fazla ertelemeden yapmalıyız.

Annem ve bütün ailem izmirde,sirinyerde ben eşimin görevi için tekirdagdayim yüreğim ağzımda elli kere arıyorum evi naptiniz diye..Deprem benim oldum olası kabusumdur..Allahım afetlerden korusun hepimizi...panik atak oldum valla bu deprem korkusu yüzünden..

Depremi en yogun yasayan kisilerden biri olarak evvelsi geceden beri uyuyamadim.. Marmara Depreminden Yalova'daydim ve ailemin,arkadaslarimin,komsularimizin yuzde seksenini kaybettik.. Ben de yaklasik kirkdokuz saat gocuk altinda kalmis ve cok uzun sure hastanede tedavi gormus biri olarak kabusum bu depremler..
Izmirdeyim ve icimiz hicbir zaman rahat edemez ki:-( Allah bir daha yasatmasjn ve binavs saglam mi bbunları inceletmek tek yapabilecegimiz bu.. Allah hepimizi korusun diyecek soz yok

aman tanrım. Geçmiş olsun .Benim evim 4.kat Üzerimde 1 kat daha var.Oraya çıkmak daha mantıklı dimi

geçmiş olsun.

Geçmiş olsun canım,bugün Mersin'de de deprem oldu daha doğrusu olmuş diyeyim,ben sınava girmiştim bulunduğum yer zemin kattı hiç hissetmedim,ama annemler çok kötü sallandık dedi.

cnm herkes istanbulda olacak depreme odaklanıor ama ege bolgesi daha aktıf bi bölge.. orası sıkısma bolgesi deprem olması cok normal .. bu işlerin ıcınde oldugumdan soluyorum.. en onemlisi yapının guvenliği.. yapı guvenlıyse sorun olmaz. unutma klasik olacak ama deprem degıl bina öldurur

Ben 4 tekini hissetmedim ama 8 gibi olanı duydum yatıyodum yatak sallandı dua okuyup öteki tarafa dönüp uyudum :)
Allah korusun şaka bi yana ama büyük olmasındansa bu küçük artçılar iyi diye biliyorum Allaha emanetiz sıkıntı yok ...

aman tanrım. Geçmiş olsun .Benim evim 4.kat Üzerimde 1 kat daha var.Oraya çıkmak daha mantıklı dimi
Canim Allah gostermesin de Marmara Depreminde değil ust kata cikmak yerimizdsn kalkamadik:-( hafif depremde kipirdamadan beklemek en doğrusu. Allah yasatmasin dusmanima bile

Bugünde mersinde oldu

Aslında böyle arasıra olması çok iyi enerji böylelikle boşalsın

Bian da ortaya çıkması felaket

Rabbim büyüğünden esirgesin

Ben izmirliyim dediğiniz depremler ben hissetmedim. Daha önce 2005 li yıllardı sanırım arka arkaya bizim için büyük sayılabilecek 5,9 6 tarzı depremler olmuştu.O zamanki çıkan uzmanlar böyle küçük küçük depremlerin olmasının fay hattını yavaş yavaş kırdığını büyük deprem riski olma ihtimalini azalttığını söylemişlerdi. İzmir fay hattında da 6 üstü 7 depremler oluşmaz demişlerdi. Tabiki herşeyi Allah bilir.

aynen ben de öyle biliyorum beni de biraz olsun rahatlatan o

Bende simav depremini yaşadım.. gece 23 sularında uyurken. Çok zor çok kötü... 3 gün arabanin içinde yattik 5 kişi. Kardeşim 7 aylıkti daha.. 3 ay kadar çadırda kaldık hava buz gibi. Evimize gidemiyoruz 4. Katta yemek yiyemiyoruz..kizilay her sabah dolaşır kahvaltı dağıtırdi akşamlari belirli yerlerde yemek dağıtırlardi yemek almaya giderdik. Ama her gün akşam oldu mu karanlığa bürünürdu ortalık..
uyumazdik geceleri uyuyamazdik
hergün mutlaka büyük bi deprem olurdu..
Hergün kuran okuyup dua ederdik..
çok zor günlerdi Allah bidaha Yaşatmasn inş

99 depreminde Bursadaydım, hatırlamak istemediğim tek gün hayatımda.İzmir de 40 yıllık bir binada oturuyorum, yer yer oluyor burada depremler.Ama ciddi uzunlukta ve güçte değil.Yine de Allah bilir orasını , oturulan binaların sağlamlığını öğrenmek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…