- 20 Ocak 2008
- 15.260
- 32.162
- 1.123
- Konu Sahibi imagemaker
-
Ben rahat olsam senide rahatlatıcam :))) Allah büyüktür yapacak bişey yok.Dün gece kızımla uyumuştuk.Sabah 8 de deprem bizi uyandırdı.İstanbul da Gölcük depremini yaşamış biri olarak çok korktum.İzmir de o kadar yıkıcı depremler olmaz gibime geliyor ama bilemeyiz tabi.Karşıyakanın göbeğinde 60 yıllık binalar var ve hepsi taş gibi gözüküyor ama yine de korkuyorum.İzmirliler ne düşünüyor rahatlatın beni biraz.
aman tanrım. Geçmiş olsun .Benim evim 4.kat Üzerimde 1 kat daha var.Oraya çıkmak daha mantıklı dimiDepremi en yogun yasayan kisilerden biri olarak evvelsi geceden beri uyuyamadim.. Marmara Depreminden Yalova'daydim ve ailemin,arkadaslarimin,komsularimizin yuzde seksenini kaybettik.. Ben de yaklasik kirkdokuz saat gocuk altinda kalmis ve cok uzun sure hastanede tedavi gormus biri olarak kabusum bu depremler..
Izmirdeyim ve icimiz hicbir zaman rahat edemez ki:-( Allah bir daha yasatmasjn ve binavs saglam mi bbunları inceletmek tek yapabilecegimiz bu.. Allah hepimizi korusun diyecek soz yok
geçmiş olsun.Gölcük depreminde enkazda kaldım. Kolay değil o korkuyu atlatmak, azalıyor ama tamamen geçmiyor, üzerinden yıllar geçmesine rağmen en ufak bir sarsıntıda aynı canlılığına geri dönüyor. Şimdi deprem beklenen bir şehirde yaşıyorum. Oturduğum bina çok katlı değil, yeni yapılmış ve üstümüzde bir kat var diye kendimi rahatlatıyorum ama nafile. Ha, psikologa da gidiyorum, işe yarıyor ama yok, o korkunun tamamen geçmesinin bir yolu yok.
İçinizi rahatlatmaya çalışmam hiçbir işe yaramaz. Siz işinizi sağlama alın, oturduğunuz binanın güvenliğinden, sağlamlığından emin olun, etüt yaptırın, olmadı sağlam bir binaya taşının. Nerede ne zaman deprem olacağını bilemiyoruz, en azından elimizden geleni daha fazla ertelemeden yapmalıyız.
Canim Allah gostermesin de Marmara Depreminde değil ust kata cikmak yerimizdsn kalkamadik:-( hafif depremde kipirdamadan beklemek en doğrusu. Allah yasatmasin dusmanima bileaman tanrım. Geçmiş olsun .Benim evim 4.kat Üzerimde 1 kat daha var.Oraya çıkmak daha mantıklı dimi
Ben izmirliyim dediğiniz depremler ben hissetmedim. Daha önce 2005 li yıllardı sanırım arka arkaya bizim için büyük sayılabilecek 5,9 6 tarzı depremler olmuştu.O zamanki çıkan uzmanlar böyle küçük küçük depremlerin olmasının fay hattını yavaş yavaş kırdığını büyük deprem riski olma ihtimalini azalttığını söylemişlerdi. İzmir fay hattında da 6 üstü 7 depremler oluşmaz demişlerdi. Tabiki herşeyi Allah bilir.Dün gece kızımla uyumuştuk.Sabah 8 de deprem bizi uyandırdı.İstanbul da Gölcük depremini yaşamış biri olarak çok korktum.İzmir de o kadar yıkıcı depremler olmaz gibime geliyor ama bilemeyiz tabi.Karşıyakanın göbeğinde 60 yıllık binalar var ve hepsi taş gibi gözüküyor ama yine de korkuyorum.İzmirliler ne düşünüyor rahatlatın beni biraz.
aynen ben de öyle biliyorum beni de biraz olsun rahatlatan oBen izmirliyim dediğiniz depremler ben hissetmedim. Daha önce 2005 li yıllardı sanırım arka arkaya bizim için büyük sayılabilecek 5,9 6 tarzı depremler olmuştu.O zamanki çıkan uzmanlar böyle küçük küçük depremlerin olmasının fay hattını yavaş yavaş kırdığını büyük deprem riski olma ihtimalini azalttığını söylemişlerdi. İzmir fay hattında da 6 üstü 7 depremler oluşmaz demişlerdi. Tabiki herşeyi Allah bilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?