Depremzede Eşimin ailesi

Biz mardinde o depremi hissettik ve aşırı korkunç bir geceydi.... asla unutmayacağım bir gece ki bu saat olmuş hala uyuyamıyorum. Sorsan herkese burdan fay hattı geçmiyor abartıyorsun derler ama ilk defa yaşadım depremi. O gece hemen müstakil bir eve geçtik akrabamıza 1 hafta kaldık sonra abimin evine geçtik 10 katlı ama aile apt en azından adam sırf kendi için yapmış ama çocukları her biri bir yerde diye kiracı var . Orada bir süre kaldık eve döndük neyse bir nebze o korkuyu atalım dedik 20 şubatta yine deprem yine ayni travma 🤦‍♀️ yine bir yere sığındık 3 gün kaldık ama bir gün değil iki gün değil insan çekiniyor utanıyor rahat edemiyorsun. Yine korka korka döndük akşam olunca nefesim kesiliyor resmen..... Yani kısacası küçük bir sarsıntı 10 il dışında hissedilen yerleri böyle psikolojik anlamda etkiledyse ve sana misafir olanlar o 10 ilin içinden geldiyseler görmezden gel rabbim mükafatını verir emin ol Hı eltinin yaptığı hiç hoş değil sonuna kadar haklısın ama önce Allah rızası için sonra esin için görmezden gelmeye çalış.

Aylar geçmiş olsa,diyeceğim ki bu zamana kadar bişey düşündüler mi planları nedir?

Ama Şuan en nefret ettiğim insan depremden dolayı gelse kendi kıyafetlerimi de odamı da veririm.
Anlarlar veya anlamazlar orasını bilmem.

Ama odanızda yatıyor olmaları çok tuhaf gelmedi.
Oda boş ve çocukları var.
Belki ağlıyorlar belki yerlerini yadırgıyor zor zamanlar geçiriyorlar.
hiç kimse eminim keyifli şekilde hallerinden memnun kalmıyorlardır.
Bu durumda da ses çıkaracak açtığımız eve birde yasaklar koyacaksak nasıl olacak bu işler yahu.

Gerçekten ben bunu anlayamayacağım.
Asla tanımadığım 2 aileyi (eşlerini kabul edemedim annem evli değil) bu 2 aileyi annemin evine aldım.
Türkiye’de değilim ve hergün içim içimi yiyor.
Arıyorum anne sakın sıkılma sen rahatsız ol ama onları rahat ettir senden tek beklentim bu maddi olarak ben ama manevi olarak sensin diyorum.

Bu günler gerçekten görebileceğimiz en berbat günler. Bu zaman da verdiğimiz hiçbişeyin önemi yok gibi geliyor. Önemli olan çocuklar insanlar.
Ben böyle düşünüyorum.

Orası tabi ki öyle , benim gerçekten yatak odası konusunda çok hassasiyetim vardı ama bu durumdan dolayı konuşsam sanki çok ayıp ederim diye düşünüyorum ama kendimce de orta bir yol bulmaya çalışıyorum
Keşke en başta ne eşiniz ne de siz evi bırakıp gitmeseymişsiniz. Siz o evin sahibisiniz. Bu konu hakkında konuşmasanız bile gidin evinize gerekirse yatağı ters çevirin üzerine yeni nevresim geçirin ve kilitleyin yatak odanızı. Orası mahremiz. Çamaşırınız, geceliğiniz... Vallahi aklım almıyor. Ayrıca onlar size yok ev dar, küçük diye söylediğinde yapıştırın lafı artık siz kendinize daha geniş bir ev tutarsınız diye. Sessiz kaldıkça, sustukça emin olun daha çok istediklerini yaparlar.

Belli bir yaş üstü için yatak odasının özel bir anlamı olmuyor. Annem her gittiğimizde kendi yatagini teklif eder bana. Biz küçükken de dedemler geldiğinde hep annemler yatak odalarını verirlerdi rahat etsinler diye.
3 çocukla cekyatta rahat edememislerdir. Her gün yatak ac topla rahat edememislerdir. Bence onlar gidene kadar anlayışli olun.
Belli bir süre sonra cekyatta yatmak zor oluyor. Devlet yardımları herkese aynı anda yatmıyor. Kira yardımı vs başlayınca onlarda düzen kurar.

Arkadaşım Ankara'da eşyalı ev tuttular. Durumları nispeten iyi olduğu halde bile ne yapacaklarıni bilmiyorlar bir sürü masraf oluyormuş. Deprem bölgesine donme normal ev tut eşyanı getir dedim. Hiçbir şey düşünemiyorum şu an diyorlar. Hala soktalar.

Suriyelilerin bir röportajini dinlemiştim. Iraklılar oraya gelince Iraklı aşağı Iraklı yukarı demisler. Bizim şu anda herşeye Suriyeli dememiz gibi. Sonra onlar o hale geldi. Hatta the swimmers filminin başında da annesi bizim burda olay olmaz endişelenme falan diyordu. Özellikle başından çok etkilenmiştim.

Burdan şuraya gelmek istiyorum. Keyfi bir durum değil. Siz de aynı durumda olabilirsiniz. Ben annemde bile bir iki gün oğlumla sıkışık yatıyorum üçüncü gune dayanamıyorum daha çok yatak vs cikariyoruz. Sizin de başınıza gelebilir. Akmaz kokmaz eksilmez yatağınız.

Onlar kalsin diye siz neden evden ciktiniz ne anlami kaldi siz evsiz kaldiniz evinizden cikmasaydiniz yatak odaniza gidip yatmazlardi belki. Biraz daha idare edin esinizde sizde evinize donun sonra yavas yavas ev bakalim lafi edersiniz iki aile ciksinlar birlikte illaki cikacaklardir zaten. Yanliz evinize gidince neden kucuk odada kalmadiniz size orayi ayarlamistim yatak odamda baskasinin kalmasi hos degil gibi bisey soyleyebilirsiniz

Orası tabi ki öyle , benim gerçekten yatak odası konusunda çok hassasiyetim vardı ama bu durumdan dolayı konuşsam sanki çok ayıp ederim diye düşünüyorum ama kendimce de orta bir yol bulmaya çalışıyorum
Bosverin. Ne evler ne yataklar ne arabalar gitti. Yatak konusunda belki ben de tiksinebilirim ama en kötü ya yatağı yikatir yada yenisini alırsiniz. Su dönemde gereksiz masraf gibi gelebilir ama farzedinki eşinizin ailesine çadır aldiniz. Bir şekilde yardım gibi düşünün demek istiyorum.
Belki çocuklardan ayrı özel birşeyler yaşamak istemislerdir. O da olabilir. Bazı erkekler bu konuda çok ayarsız olabiliyor.

Arkadaşım anlatmıştı. 99 depreminde herkes İstanbul'da da parkta yatıyordu. Kendi imkanları ile çadır yapmıştır herkes carsaflardan. Babası orda annesi ile birlikte olmuş. Arkadaşım duymuş ve babasından çok tiksinmis. Annesi istememiş çocuklar var demiş ısrar etmiş. Sesleri duydum ama bişi yapamadim çok midem bulandı demişti.

Şimdi böyle diyince sizi daha çok germiş olcam ama belki kadının kocası ısrar etmiştir.

Yine de anlayışlı olun derim. Gerçekten çok büyük sarsıntı geçirdiler. Hangi bölgeden geldiler bilmiyorum ama o yıkıntıların arasından gelmek bile sağlıklı düşünmeme sebebi. 7.4 bile benim babamı aglatmisti. Hayatımda ilk kez babamı ağlarken görmüştüm ki bizim orda yıkım olmamıştı ve kaç km uzakliktaydi. 7.8 arasında çok fark yok gibi geliyor ama uzmanlar iki tane Gölcük depremi kadar enerji ve sarsıntı olduğunu söylüyor 7.8 de. Her nokta arasında çok çok büyük farklar varmış. Babam çok cesur adamdır. O depremden sonra sabah arabada gözünden yaşlar akarken görmüş çok şaşırmıştım.

Biraz daha zaman tanıyın. Siz sonra bir şekilde içinizi rahat ettirecek telafi şekilleri bulursunuz. Ama onlar nerden başlayacak nasıl başlayacaklar bilmiyorlar. Kulağa 19 gün çok gibi geliyor ama ben bile dedim o kadar oldu mu diye. Daha çok yeni gibi herşey çünkü.

Sizin evden gitmeniz biraz bunun önünü açmış. “Rahat edin diye evden gittik” gibi konuşma olursa, e kalabalık ortamda oda boşalsın kalacak yer artsın diye gittiniz sanmışlardır.

O yüzden çok anlamsız olmuş aynı anda evden gitmeniz, eğer amacınız bir oda boşaltmak değilse. Yani siz evde kalabalıktan bunaldınız herhalde uzaklaşmak istediniz, o zaman “rahat etsinler/edin” diye gidiyoruz dememeliydiniz. Ben yanlış anlaşılmanın ordan kaynaklandığını düşünüyorum.

Yatak odanizda kalmamalilar. Hem de bu sekilde bir misafirligin sürdürülebilir bir yanı yok. Ne yapacaklarsa artik bi cozum bulmalari lazim. Acı ama gercek durum bu. Evinizi birakip gitmeniz hataydi bence en basindan.

Herkesin düzeni kendine bende bı depremzedeyim şuan çadırda kalıyorum halbuki gidecek en yakinimdan abimin evi var ama gitmiyorum çünkü bu bir iki günlük bişey değil insanların kalıcı yer bulması gerekiyor onlar evsiz evet anlıyorum ama bu durumda sizide evsiz bırakmışlar mesela eşin neden arkadaşında kalıyor sigabildiginiz kadarıyla kabul etmeliydiniz kendi evinizden yataginizdan ayrilmayarak

Şuan bir çok imkan var ,ev tutulabilir,özel kamu her alanda kira vermeden eve çıkabilirler,başvursunlar.Evet durum çok zor ama çözüm bulmak gerekiyor Ne zamana kadar böyle birlik olunacak? Bir sekilde hayata tutunmak,düzen kurmak zorundalar.
İnanın haberlerde anlatıldığı gibi değil kiralar 5 bin se depremden önce şuan 10 15 bin yani öyle sandığınız gibi imkanlarımız yok elimizde 😢

Herkesin düzeni kendine bende bı depremzedeyim şuan çadırda kalıyorum halbuki gidecek en yakinimdan abimin evi var ama gitmiyorum çünkü bu bir iki günlük bişey değil insanların kalıcı yer bulması gerekiyor onlar evsiz evet anlıyorum ama bu durumda sizide evsiz bırakmışlar mesela eşin neden arkadaşında kalıyor sigabildiginiz kadarıyla kabul etmeliydiniz kendi evinizden yataginizdan ayrilmayarak
İmzanızdaki gün doğruysa iki aylık da bebeğiniz var, çok üzüldüm. Çok geçmiş olsun. Umarım sevdiklerinizin sağlığı yerindedir. Mal yerine konulur, zor günler de biter bir şekilde.

Deprem nedeniyle ev üstüne ev sorunları KK'de başladı bile. Tabii ki birbirimize yardımcı olacağız ama bazı temel değerleri de koruyacağız. Yatak odaları başka çiftlerle paylaşılmaz. Sizin yatağınızda eltiniz ve kocanız yatmamalı, o odaya yetişkin erkek girmemeli bence. Bir çözüm bulun ve yatağınızı koruyun. Eltinizle konuşun bence. Odanızı bir karı kocaya vermek yerine bari eltiniz ve görümceniz yatsınlar.

Merhaba hanımlar
Malumunuz ülkemiz çok kötü bir dönemden geçiyor, dilerim en yakın zamanda toparlanırız. Şimdi benim konum ise depremzede olan eşimin ailesi bizde kalmaya başladılar bu konuda hiçbir sıkıntım yok çünkü zor bir süreç ve elimden ne geliyorsa onlar için yaparım. Ancak eşimin abisi ve yengesi ben ailemi ziyaret etmeye gelirken bizim yatak odamızda kalmaya başlamışlar ve bu durum beni çok rahatsız etti, biliyorum yaşadığımız ev küçük çünkü bildiğiniz tam aile evi değil öğrenci evi işte, ve ben onlar evde rahat etsinler diye kendi ailemin yanına geldim , şimdi ise zorunlu stajimdan dolayı yine evime döneceğim ama evde hem eşimin anne babası hem de yengesi abisi ve 3 küçük çocuğu kalıyor, eşim bu durumdan çok rahatsız oluyor ve sanki bana mahçup olmuş gibi hep bana açıklama yapma gereği duyuyor tabi bende durumu farkındayım ve hoş karşılamaya çalışıyorum ama bazen çok içime sıkıntı oluyor çünkü bu durumda eşim kendi arkadaşlarında kalıyor hem bende evimi bırakıp aileme geliyorum, abisinin ve yengesinin yatak odamıza yerleşmesi beni çok etkiledi maalesef, belki bu durumda hiç böyle düşünmemek gerek ama yediremiyorum kendime . Sizce yengesiyle yani görümcemle bu durumu konuşsam ve uygun bir ev bulunmaları konusunda bazı söylemlerde bulunsam ayıp eder miyim. Eşim abisinden çok küçük olduğu için bu konuda sabretmeye çalışıyor ama ben yapamıyorum maalesef
Acilen ev arayın herkesin bir düzeni olsun , siz de haklısınız ev üstüne ev olmuyor, çok geçmiş olsun..

Biri bana şu yatak odasının mahremiyetini anlatsın ya? Çift kişilik yatağın olduğu bir oda işte, neyi bu kdr özel bu odanın?

Sevişiyorsunuz diye mi mahrem, e tatilde otelde sevişmiyor musunuz, ya da sadece yatak odasında mı takılıyorsunuz?
Ya da iç çamaşırınız var diye mi mahrem? Pazarda açık alanda satılan herkes de olan bir şeyin nesi mahrem?
Bu anlam yüklemeyi bir türlü anlayamıyorum
Ben de anlamıyorum, bu mantıkla bakınca benim evin salonu daha mahrem heralde :)
Burdaki tek sorun bence bu ailenin yatak odasını kullanabilir miyiz dememeleri. Salonda büyükler yatıyomuş. 3 çocuk da o çekyatlı odada kalsa e yenge ve abi de yatak odasında kalabilir bana normal geldi

Muhtemelen siz evde olmadiginiz icin yatak odasina yattilar. Siz eve donunce diger odaya gecerler. Ya da ev tutarlar. Siz gidin evinize. Carsafi degistirin, onlar icin ayarladiginiz odaya da carsaf serin ve odanizda yatmaya baslayin. Kimse ev sahibi varken yatak odasinda yatmaz.

Siz neden evinizden çıkıyorsunuz ki ?
Ne zamana kadar böyle devam edecek ?
Peki herhangi bir yere ev için başvuru yapmadılar mı ?
Evinize dönün ve çarşaflarınızı değiştirip odanıza geçin .

Ben yatak odasinin mahremiyeti oldugunu dusunmuyorum. Normal sartlarda birileri yatsa da sorun etmem. Ama benim sorunum kimse benim yatagimda yatsin istememem. Bekarken de yatagima birinin oturmasindan bile hoslanmazdim. Cünkü it burnum var carsafi degistirsem bile taa yayli yatak kokuyo gibi gelir bana. Perdesi halisi herseyi kokuyo gibi gelir. Hele de bana sorulmadiysa cok sinirlenirim. Bu arada esinizin yengesi sizin eltiniz olur

Konu sahibi beni yanlış anlama ama yatak konusunda ayıp etmiyor musun? Çekyatta uyumakla, yatakta uyumak bir değil. Belliki gidecek evleri yok, yatakları yok, bir sandalyeleri yok oturmak için. Depremzede olmayan, normal misafir olsa bence de hoş olmazdı. Ama gerçekten dinlenmeye, sakin kalmaya çok ihtiyaçları var. Olan biten daha çok yeni. Bir anda yeni ev kurmaları, ev tutmaları kolay değil. Belki başka yere giderler işlerine göre. Maalesef çoğu kişi böyle ev ev üstüne yaşıyor şuan için.

Bunun dışında zaten ev kampanyaları oldu, mutlaka yakında gideceklerdir. Kimse öyle küçük evde sıkışık yaşamaz istemez. Ev kampanyalarına başvurdunuz mu diye konu açabilirsiniz.
Valla bi depremzede olarak söylüyorum lüks yatak aramadık ilk gün arabadaydik ikinci gün belediye binasında yerde uyuduk orası bana saray gibi gelmişti arabada uyumaktansa yer daha iyi diye düşünmüştüm Yani biraz lüksümüzu düşünmesekmi şu süreçte konu sahibi sen kibarca konuş.

Back
X