• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depremzedeyim yardım edin

İnanın bu yazdıklarınızı yeni öğreniyorum konu sahibi de yazınca çok şaşırdım çünkü çok yardım toplandı ve çok sözler verildi. Ben her şey yoluna germiş. Deprem zedelere ev yada ev kirası, eşya yardımları, iş olanakları veriliyor diye biliyorum Çünkü her seferinde yaralar sarıldı kimseyi mağdur durumda bırakmadık diye haberler görüyorum her yerde
Hiç birsey dışarıdan göründüğü gibi değil

İnanın bu yazdıklarınızı yeni öğreniyorum konu sahibi de yazınca çok şaşırdım çünkü çok yardım toplandı ve çok sözler verildi. Ben her şey yoluna germiş. Deprem zedelere ev yada ev kirası, eşya yardımları, iş olanakları veriliyor diye biliyorum Çünkü her seferinde yaralar sarıldı kimseyi mağdur durumda bırakmadık diye haberler görüyorum her yerde
O insanların perişan halini görseniz. Kaç nüfus bir çadıra sığışıyor aylardır. Çamaşırları elde yıkayıp bir çadırdan diğerine ip gerdirip dışarı sermişler. Bulabildikleri en iyi yardım yemek sanırım. Açlıktan ölmüyorlar şükür. Tabii ki iyi yardım alanlar da vardır ama gözümle gördüklerim de hiç iç açıcı şeyler değildi. Maraş’ta cadde üzerinde bir bina yan yatmış, yanındaki binaya yaslanmış. Her an gibi duruyor. Ama yanından arabalar, insanlar geçiyor. Onu bile hala yıkıp kaldırmamışlar. Bu ülkede medya bu işte.

Biz bu insanlar için o kadar para topladık biz kiralarda oturuyoruz o insancıklar kendi evine sahip olabilsin diye her insana yetecek kadar ev parası topladık. Sonra da bu insanlara sanki hiç para toplanmamış gibi geri ödemeli ev vaadleri verdiler. Kimse de ses etmedi. Ben insan olarak elimden geleni yaptım daha bu garibanlara yaptığım yardım ulaşmıyosa bu benim sorunum değil. Depremzedeler kaybedicek hiçbişiyi kalmayan insanlar insanlar bile sesini kesti umutları tükendi daha biz ne edelim bu yardımlarımızı iletmeyen allahsızlara:KK43:

Biz bu insanlar için o kadar para topladık biz kiralarda oturuyoruz o insancıklar kendi evine sahip olabilsin diye her insana yetecek kadar ev parası topladık. Sonra da bu insanlara geri ödemeli ev vaadleri verdiler. Kimse de ses etmedi. Ben insan olarak elimden geleni yaptım daha bu garibanlara yaptığım yardım ulaşmıyosa bu benim sorunum değil. Depremzedeler kaybedicek hiçbişiyi kalmayan insanlar insanlar bile sesini kesti umutları tükendi daha biz ne edelim bu yardımlarımızı iletmeyen allahsızlara:KK43:
O yapılan yardımlar çoğu insana yetişmedi bile ben kendi muhtarımı gördüm ya herseyi stok yapmış ailesine kimseye birsey vermediler kıyafet bile yep yeni geldi kimseye verilmedi ben aylardır üzerimdeki eşofmanla geziyorum ben kendimi geçtim çocuğum için param parça oluyorum iş olsa çalışsam çalışırım ama benim çocuğum daha emiyor kimseye bırakamıyorum eşimin çalıştığı maaş yetmiyor

O yapılan yardımlar çoğu insana yetişmedi bile ben kendi muhtarımı gördüm ya herseyi stok yapmış ailesine kimseye birsey vermediler kıyafet bile yep yeni geldi kimseye verilmedi ben aylardır üzerimdeki eşofmanla geziyorum ben kendimi geçtim çocuğum için param parça oluyorum iş olsa çalışsam çalışırım ama benim çocuğum daha emiyor kimseye bırakamıyorum eşimin çalıştığı maaş yetmiyor
Muhtarı şikayet etseniz? Herkes her şeye susuyor hep aynı şeyler olmasına rağmen aynı kişilere oy veriyolar ben deliriyorum

Ah kardeşim. Ne desek boş. Köyler unutuldu çoktan. Hoş iller ilçeler de unutuldu ama en azından gıda kolisi falan alabiliyoruz hala biz. Bulunduğun ilçenin sosyal yardımlaşma merkezine başvur bir an önce. E-devlet üzerinden yapılana bakmıyorlar direkt git başvur kendin ya da eşin. Konteyner için basvurdun mu? Biz konteynerda kaliyoruz yine hiç yoktan iyi. Belki size de çıkar. Çok üzgünüm keşke elimden bir şey gelse.

Ah kardeşim. Ne desek boş. Köyler unutuldu çoktan. Hoş iller ilçeler de unutuldu ama en azından gıda kolisi falan alabiliyoruz hala biz. Bulunduğun ilçenin sosyal yardımlaşma merkezine başvur bir an önce. E-devlet üzerinden yapılana bakmıyorlar direkt git başvur kendin ya da eşin. Konteyner için basvurdun mu? Biz konteynerda kaliyoruz yine hiç yoktan iyi. Belki size de çıkar. Çok üzgünüm keşke elimden bir şey gelse.
İnanın başvuru yapmadığım yer kalmadı hic bir sonuc elde edemiyorum ikametgahimiz kayın babamlarla aynı evde görünüyor onlarda başvuru yaptı onlar konteynır aldılar ama biz kaldık öyle biz çarşıda oturuyorduk ikâmetgahımzi aldırmamıştık köyden nerden bilelim böyle birsey olacağını

Her yere başvurdum hatay yardım noktası diye whatsap grupları var onlara yazıyorum kimse cevap bile vermiyorlar yardımlar bitti artık diyorlar ama biz yardım felan görmedik daha benim kızım 11 aylık kime bırakayım da çalışayım köyde yaşıyoruz merkez çok uzak gidip gelme şansım yok ne bir eşyamız var ne çocuğumun eşyası var
Eviniz yıkıldıysa konteynır için başvurmadınız mı ya da bir eve girip de kira yardımı almadınız mı? Depremzedelere az da olsa bir para yattı ve evi hasarlananlara da sanırım ekstradan para verildi. İlçe belediye ve bakanlık akrabama ulaşıp ilgilendiler ama onlar sosyal yardım bir şeyine gidip başvurup da aldılar.

Siz hiç mi gitmediniz en azından ilçe kaymakamlığına? Köyde oturup da yardım beklemeyin. Gidip başvuru yapın eğer yapmadıysanız. Tam emin olmamakla beraber ya kiraya çıkıyorsunuz ve kiraya yardım ediliyor ya da konteynır talep ediyorsunuz.

İnanın başvuru yapmadığım yer kalmadı hic bir sonuc elde edemiyorum ikametgahimiz kayın babamlarla aynı evde görünüyor onlarda başvuru yaptı onlar konteynır aldılar ama biz kaldık öyle biz çarşıda oturuyorduk ikâmetgahımzi aldırmamıştık köyden nerden bilelim böyle birsey olacağını
Konteynırda sizin de hakkınız var o zaman. Belki faturalarla ve kira sözleşmesiyle başka evde oturduğunuzu ispat edebilirseniz size de çıkabilir. Şu durumda zaten hakkınız kullanılmış.

Eviniz yıkıldıysa konteynır için başvurmadınız mı ya da bir eve girip de kira yardımı almadınız mı? Depremzedelere az da olsa bir para yattı ve evi hasarlananlara da sanırım ekstradan para verildi. İlçe belediye ve bakanlık akrabama ulaşıp ilgilendiler ama onlar sosyal yardım bir şeyine gidip başvurup da aldılar.

Siz hiç mi gitmediniz en azından ilçe kaymakamlığına? Köyde oturup da yardım beklemeyin. Gidip başvuru yapın eğer yapmadıysanız. Tam emin olmamakla beraber ya kiraya çıkıyorsunuz ve kiraya yardım ediliyor ya da konteynır talep ediyorsunuz.

Siz hiç mi gitmediniz en azından ilçe kaymakamlığına? Köyde oturup da yardım beklemeyin. Gidip başvuru yapın eğer yapmadıysanız. Tam emin olmamakla beraber ya kiraya çıkıyorsunuz ve kiraya

Bizim ikametgahimiz kayınbabamların evinde görünüyordu onlarda konteynır başvurusu yapmışlar bizde yaptık ama onlara verildi bir konteynerde 9 kişi kalınmaz birde ben bebekliyim

Konteynırda sizin de hakkınız var o zaman. Belki faturalarla ve kira sözleşmesiyle başka evde oturduğunuzu ispat edebilirseniz size de çıkabilir. Şu durumda zaten hakkınız kullanılmış.
Konteynırda hakkımız var ama onlar oturuyorlar gittik kaymakamlığa afada evrak imzaladık doldurduk herseyi bir sonuç çıkmadı

Back
X