• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depremzedeyim yardım edin

Keşke elimden daha fazlası gelebilse ama çocuğunuza kıyafet oyuncak bez gibi bir koli yapıp kargoyla gönderebilirim bedeninizi ve adresinizi mail yoluyla atın lütfen.eger ki kim toplanan paralarla kendi menfaati için alıp diğer insanları mağdur ettiyse Allah'ın laneti onun üzerine olsun...

Bu arada annenizin evinde neden kalmıyorsunuz? O evde de mi sıkıntı var? Çadırdan daha konforludur 4 duvar arası.

Akrabamdan örnek vereyim. Baba evinde oturdu bir süre. Uyguna gördükçe yolluk, nevresim takımı, küçük ev aletlerinden vs aldılar ilkin. Belediye ve sanırım kaymakamlık da yiyecek ve giyecek yardımı yaptı. Mobilya hediye edildi biri tarafından. Kiraya çıktılar ve kira yardımı alıyorlar. Eşi biriktirdiği parasıyla ve devletin verdiği yardımla da ikinci el beyaz eşya ve yaylı yatak alıp evini minimal düzeyde kurdu. Evlerinden sadece çocukların kitaplarını ve tüm kıyafetlerini getirdiler. Yavaş yavaş da olsa toparlanılır ama yardımla bu süreç daha hızlanır tabii ki.

Dernek ve vakıflara da başvurabilirsiniz. Büyük şehirlerde mesela köyünüzün derneği varsa sizi tanıdıklarından hem resmi işlerde hem de hayırseverlerden yardım toplama işini halledebilirler. Aile ve sosyal politikalar bakanlığına da ulaşın. Her yolu deneyin.

Rabbim yar ve yardımcınız olsun. Gerçekten sizin yazdıklarınızı okuyunca içimde kıyametler kopuyor. Keşke bende yardım edebilsem size ama malesef hayat şartları öyle zorlaştı ki ay sonu bile gelmiyor. Rabbim en kısa zamanda yüzünüzü güldürsün inşallah.

Eviniz yıkıldıysa konteynır için başvurmadınız mı ya da bir eve girip de kira yardımı almadınız mı? Depremzedelere az da olsa bir para yattı ve evi hasarlananlara da sanırım ekstradan para verildi. İlçe belediye ve bakanlık akrabama ulaşıp ilgilendiler ama onlar sosyal yardım bir şeyine gidip başvurup da aldılar.

Siz hiç mi gitmediniz en azından ilçe kaymakamlığına? Köyde oturup da yardım beklemeyin. Gidip başvuru yapın eğer yapmadıysanız. Tam emin olmamakla beraber ya kiraya çıkıyorsunuz ve kiraya yardım ediliyor ya da konteynır talep ediyorsunuz.
Verilen kira yardımı 5 bin istenilen kira bedeli 12 bin şaka yapmıyorum cidden fiyatlar bu şekilde insanlar çadırda kalmaya resmen mahkum ediliyor.Depremden kimse ders çıkarmadı ki

Verilen kira yardımı 5 bin istenilen kira bedeli 12 bin şaka yapmıyorum cidden fiyatlar bu şekilde insanlar çadırda kalmaya resmen mahkum ediliyor.Depremden kimse ders çıkarmadı ki
Herkes malesef daha çok kudurdu. Onca yardımlar havaya gitti. Herkese ufacık korunaklı yerler yapılsa onlar bile insanları nasıl mutlu eder. Rabbim yardımcıları olsun herkesin. Bende Marmara bölgesinde ikamet ediyorum. Diken uzerindeyiz.

Geç gördüm bu konuyu,yardım etmek isterim. Konu sahibi neden banlandı acaba

Deprem zamanı TV bir sürü paralar toplanmıştı En kısa zamanda yaraları saracağız kimseyi mağdur etmeyeceğiz diyorlardı. Sahi ne oldu o sözlere. Size hiç yardım edilmedi mi Bir yerlere yardım için başvuru falan yaptınız mı
Yardım paralarının cogu tvde sov bagısıydı. Sonradan odemem cıktı diye bagıs yapmayan olmus. Ama burayı gormeniz lazım. Enkazlar bile kaldırılken iş makinesi şirketlri öyle çirkef ki? Devletten hem para koparıyorlar hem de agır hasarlıları yıkmak için milletin evinin kapı penceresini yıkım şirketleri alıyor millet en azından yıkımdan vıkacak olan kapı penceresine ümit edşyor ama onada bu pislk sirketler el koyuyor. Dvlwt üstelik bunlara yık kaldır ayrıstır imha et parası da veriyor. 2 gun calısmayan sirketler oldu. Gunde kac kez git gel seferi yapılıyor. Mazota kadar Devletten ne koparırsak kar yıkım ayagı devleti dolandırıyorlar. Yani sanmıyoruö depremde toplanan parayla ülke falan kurulmaz hatayın bir koyune bile yetmex o toplanan para. sandıgınız gibi 3 4 bina yıkılmadı komple sehir yıkıldı mustalil evler bile yıkık halde.köyler yollar yıkıldı. Sadece bizim evin onundeki yol mesela gocmıs içine 7 8 araba dusmus bu gocuk yollar beles yapılmıyor. Bu konteynerlar babamızın hayrına üreitlip dagıtılmıyor illa ki hukumetle aralarında paslasılıyor. Vehala yardım dagıtan kurumlar, beleş yemek veren aşevleri var bunlarda babamın hayrına beles dagıtmıyor illaki hukumetle hallediyor. Sevmesem bile gercekten hakkını vermemiz gerekiyor. Benim ailem eve sokmaz hukumet destekcisini ama onlar bile suan hak veriyor ilk gunler yolların sokakların halini gorseydiniz degil tek Türkiye en guclu 5 ülke toplansa yine altından kalkamaz. Bu kim olsaydı yine tüm yapılanları inkar edemezdim. Arkadasımda defneye okula tayin oldu bursadan buraya geldiler meb ve egmnin konteynerlarına basvurdular daha onlar cıkmadan okula en yakın konteyner kentten konteyner verildi. Sokaklarda dogru duzgun cadır kalmadı kalanlar ya suriyeli ya da evi cok hasar gormemiştir bahcesinde cadırı vardır gunduz evinde gece cadırınsa yatıyor. Bizimkiler oyle yapıyor mesela mustakil eve gectilet orası cok hasarlı degil diye bahceye cadır kurduler 2 tane birinde evden kurtardıklqrı esyalar var birşnde baza yatak acmıslar gece evde korkunca veya artcı olunca cadırda yatıyorlar. Simdi yanı basımızda evimiz varken niye konteyner alalım ki ihtiyacı olanlar duruyorken. Bizim gibi olanda cok yani evi var zaten cadırda gecici olarak yetiyor diye konteyner almıyor ama bunu dısarıdan farklı goruyorlar verilmemiş gibi simdi başvursa cıkar ki benim babam organzssyon işi yapıyordu sırf o nalzemeleri koymak için konteynera başvurdu verildi de ama dedik millet konteyner bekliyorken malzeme için almamoz sacma olur daha kapıya gelmeden iptal ettirdi. Yani konteyner verilmiyor vs diye bişry yok zaten kışa kalmamak için herkesi konteynera yerlestirmeye calısyılar mahalle mahalle gezip barınman ne sekilde diye bakıyor inceliyor evin yurdun varsa zaten ona göre aciliyetini bekletiyorlar birgün de 4 milyon konteyner üretilmesi imkansız zaten ğretildikce dagıtılıyor. Yardım gelmiyor konusuna gelirse konu sahibi muhtar konusunda haklı olabilir bizim muhtarda yan tarafımızda suriyeliler bos alanlara cadır kurmus mesela onlara ne yemek dagıtıyorlar ne de yrdım kolisi vermigorlar babam farketti muhtarı sşkayet etti geldiler evi arandı nerdeyse evini depoya cevirmiş suriyelilerşn haklınıda kendine almıs. Haz etmem surilerden ozellkle erkeklerinden ama orada cocuklu aileler yasıyor insan sonucta kimin hakkı neyse esit dagıtılmalı. O zemin kesfinin yapılması bile devlete masraf. Yerinde dönüşüm projesine gecildi kimisi itiraz edşyor kimisi yıkılsın diyor elli kere devletin memuru aynı binaya git gel yapıyor. O kira yardnları falanda genelde öncelik agır hasarlı ve yıkık olanlara veriliyor evi yurdu saglam olana ya da az hasarlıya öncelşk sırasıyla veriliyor. Daha uyanıkları varki devletten hak alabilmek için hafif hasarlı evinin kolonlarını kırıyor tabi bu genelde mustakil kesimlerde oluyor. Gerçekten hak vermek lazım artık.

Bu arada konu sahibi arsuzun neresindesniz neden muhtarı sikayet etmiyosunuz? Afada gidin bildirin hiç olmadı dşrekt afad kordine merkezine gidip ihtiyackarınuzı karşılayın serinyolda. Orası uzak derseniz iskenderun girişinde de vardı afad. Ya da natonun cadırı var orada yıgınıyla yardım nalzemesi var 4 ogunde yemek cıkıyor. Cogu noktalarda da tsk yardım malzemesi cadırları var illa denk geliyorsunuzdur biz ihyacımız olmadıgı halde ne zaman kolah gelsin desek bebek malzemeleri kuru baklıyatlar sular dolduruyorlar kutulara suyu alıyoruz ama geri kalanını konu komsunun bebegine veriyoruz. Ve hangi jandarmaya alo deseniz koli koli getiriyorlar ozellikle köy kırsallarına.

Herkes malesef daha çok kudurdu. Onca yardımlar havaya gitti. Herkese ufacık korunaklı yerler yapılsa onlar bile insanları nasıl mutlu eder. Rabbim yardımcıları olsun herkesin. Bende Marmara bölgesinde ikamet ediyorum. Diken uzerindeyiz.
Burda kimse kiraya oturmuyor herkes evini guclendiriyor kendisi oturmadıgı oturmaha korktugu evini 15 bine kiraya veriyor. Gelen cogu memur mesale cesaret edemiyor binada oturmaya oda mecbur oonteyner alıyor. Çadır cok kalmadı ya suriyeliler falan var. Bide mustakil evinin bahcesine cadır atanlar var sarsıntılar oldukca cadırda kalıyorlar mesela evi varken konteyner almıyor cogu. Bizde oyle mustakil evimiz ayakta kalmıs geri oraya gectik ama artcı oldukca cadırda uyyoz evin onunde 2 cadır var brinde kurtarabildigmz edyalar var digerinde yatak baza falan korkunca oraya gecihoruz ama gun içnde evde yasıyoruz bizşm gibi cok kişi var buda dısarıdan hala konteynersız insanlar var gibi gorunuyor ama aslında kış gelmeden çadır olayını kaldırıyolar iyice. İnşallah toparlanır ve rabbim kimseye yasatmasın ciddi anlamda altından kalkabilecek vir durumda degil buralar. Yıkım sirketleri bile işi dolandırıcıla vurdu hem devletten para koparıyor hemde milletşn kapı oenceresine konuyor biM bina yıkılırken vermediler devlet bize hibe etti dediler yani kapı pencere karsılıgında bina yıkıyorlarmıs. cebre sehircilige ilettik oyle bişey yok yıkım sirketlerine mazotundan hammalına kadar ücreti veriliyor dendi. Hem milleti soyuyor hem devleti. Ama cogu binayı boyle yıkmıslar milelt en azından kapı pencrresini sokup satıp 3 5 kurus alıyordu.ya da ev yaptırmak isteyen kullanırdı. Herkes işi fırsata donusturmus

Sokaklarda dogru duzgun cadır kalmadı kalanlar ya suriyeli ya da evi cok hasar gormemiştir bahcesinde cadırı vardır gunduz evinde gece cadırınsa yatıyor. Bizimkiler oyle yapıyor mesela mustakil eve gectilet orası cok hasarlı degil diye bahceye cadır kurduler
Maraş bir iki ay öncesinde çadır doluydu, merkezinde açık alanlarda yan yana onlarca çadır vardı. Eşim gitti yanlarına, selam verdi, kalanlar Türk’tü. Evleri ağır hasarlıymış, mecburen o şekilde hayatlarını idame ettiriyorlarmış. Aynı şekilde kardeşimin eşinin ailesi de Hatay’da. Ağır hasarlıydı evleri, oturulacak gibi değildi, sonra yıkıldı. O süre zarfında bahçede çadırda kalıyorlardı. Çok yeni ulaştı ellerine konteyner. İki ay olmuştur. Maalesef bahsettiğiniz kadar pembe bir tablo yok bu konuda. Kimse macera olsun diye kalmaz zaten çadırda. Gözümle gördüm, çok üzüldüm bu sıcakta insanların o haline. Şu an belki çok daha kolay çıkıyordur konteyner ama depremden aylar sonra bile durum böyleydi. Çok geç verildi birçok aileye.

Son düzenleme:
Geç gördüm bu konuyu,yardım etmek isterim. Konu sahibi neden banlandı acaba

Benim 5 dk içinde hesap açıp bu yazılanları yazmam çok kolay. Bireysel yardım konuları sömürüye çok açık olduğu için yasak. Çok hassas bir konu evet ama kendi de kirilmamasi için resmi kanallara başvurması en doğrusu. Konteyner adresine verilmiş ztn, adres kayıtları ayrı olmadığı için 2. Yi alamamislar

Maraş bir iki ay öncesinde çadır doluydu, merkezinde açık alanlarda yan yana onlarca çadır vardı. Eşim gitti yanlarına, selam verdi, kalanlar Türk’tü. Evleri ağır hasarlıymış, mecburen o şekilde hayatlarını idame ettiriyorlarmış. Aynı şekilde kardeşimin eşinin ailesi de Hatay’da. Ağır hasarlıydı evleri, oturulacak gibi değildi, sonra yıkıldı. O süre zarfında bahçede çadırda kalıyorlardı. Çok yeni ulaştı ellerine konteyner. İki ay olmuştur. Maalesef bahsettiğiniz kadar pembe bir tablo yok bu konuda. Kimse macera olsun diye kalmaz zaten çadırda. Gözümle gördüm, çok üzüldüm bu sıcakta insanların o haline. Şu an belki çok daha kolay çıkıyordur konteyner ama depremden aylar sonra bile durum böyleydi. Çok geç verildi birçok aileye.
Evet konteynerda tuvalet banyo bile yok.Klimasız insanlar içerisinde nefes alamıyor sıcaktan bembeyaz insanlar kapkara oldular insanların rengi bile soldu onların içinde

Buna rağmen hala k maras gerçekten malum partinin kalesi seçim sonuçlarında da bunu gördük.kimse hesap sormadı kaç kişi öldü o söylenen rakam yalan çok büyük bir depremdi ben isterdim ki bizim halkımız hesap sorsun ölenlerin kanı yerde kalmasın ama malesef sonuç ortada konu sahibi çok üzgünüm yapılacak bise varsa yapalım konteynera basvurdunuzmu?

Deprem zamanı TV bir sürü paralar toplanmıştı En kısa zamanda yaraları saracağız kimseyi mağdur etmeyeceğiz diyorlardı. Sahi ne oldu o sözlere. Size hiç yardım edilmedi mi Bir yerlere yardım için başvuru falan yaptınız mı
o yardimlar icin telefon edenler yardim paralarini göndermek icin karsilarinda bir muhattap bulamadı askıda kaldı diye biliyorum ama sonradan cozuldumu bilmiyorum

Bende bilgileri var isterseniz verebilirim
Ya dolandırıcıysa? Yazdıklarından yola çıkarak nasıl inanabiliyorsunuz ki? Sadece yardım için siteye üye olmuş. Gerçekliğinden emin olmadığınız kişiler için başkalarının da dolandırılmasına sebep olmayın.

Ya dolandırıcıysa? Yazdıklarından yola çıkarak nasıl inanabiliyorsunuz ki? Sadece yardım için siteye üye olmuş. Gerçekliğinden emin olmadığınız kişiler için başkalarının da dolandırılmasına sebep olmayın.
Kızının fotoğrafını attı bana. Ben inandım kızımın küçülenlerini gönderdim. Dolandırdıysada canı sağolsun. Evet bu konuda duygu sömürüsü yapan çok fazla var ama kurunun yanında yaşta yanıyor maalesef.

Şu Ülkede neye üzüleceğimizi şaşırdık.

Depremzedeler, deprem bölgesi ayrı yara, yanan ormanlar ayrı, ihmal edilen çocuklar, hayvanlar ayrı.

Herkes bir yerden bir şeyler yapmak istiyor ama bir türlü yetmiyor yada yardımlar ulaşmıyor..

Şu Ülkede neye üzüleceğimizi şaşırdık.

Depremzedeler, deprem bölgesi ayrı yara, yanan ormanlar ayrı, ihmal edilen çocuklar, hayvanlar ayrı.

Herkes bir yerden bir şeyler yapmak istiyor ama bir türlü yetmiyor yada yardımlar ulaşmıyor..

Ben hem evi hem arabası hem de birikimi olan ama eşi işe otobüsle giden sabahki üyeye üzülicem malum onun derdi herkesten ağır 😒

Back
X