Depresyon durumu

YellowRabbit

Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2020
188
146
18
40
Hiç bilmediğim bir şehire evlenip geldim. 2sene oldu hala alışamadım. Ailemi, yaşadığım şehri özlüyorum. Birde pandemi çıktı eve tıkılıp kaldık. Ve hergün komşu gürültüsü çekiyorum. Ya kavga ediyolar, ya çivi çakıyolar hergün yada bağırışıyolar. Bıktım uyarmaktan.
Çok sıkılıyorum. Eskiden neşe doluydum. Evlenince çok mutlu olurum sandım ama hiç mutlu değilim. Eşim çok iyi bir insan onunla bir sorunum yok çok şükür ama olmuyor mutlu olamıyorum yaşayamıyorum bu şehirde.

Gel gidelim diyorum ona ailemin olduğu şehire daha mutlu oluruz iş bulamam diyor haklı belki ama iş hazır.
İnat ediyor benide mutsuz ediyor. Evlenmeden önce bunların olacağını düşünmedin mi diyenleriniz olacaktır evet düşündüm ozaman da anlaşmıştık olmazsa yapamazsak buraya taşınırız diye ama eşim yok diyor.
Bu depresyon durumundan nasıl çıkabilirim dua ediyorum hep ama ne zaman ailem gelse yanıma yada ben gidip dönsem hep buruk oluyorum.
Sanki bütün yakınlarımı kaybetmişim de ben hayatta yalnız kalmışım gibi geliyor.
Eşime içimdekileri de anlatamıyorum bu durumdan hep surat asıyor.
İçinde bulunduğum durum depresyonmu?

valla benim de başka ülkeye gitme ihtimalim var, burda da yaşayabiliriz ama belli değil henüz yani. içim şimdiden korkuyor böyle konuları gördükçe. gitmeden önce oraları görüp hiç bir iki hafta da olsa kalmış mıydınız? yaşam tarzı mi uymadı nasıl oldu acaba?

2 ay sonra 1 sene olacak hiç hiç hiç bilmediğim bir şehirdeyim adını duysam kaçasım gelirdi deseler orda yaşayacaksın hayatta yaşamam derdim ve lakin burdayım Allah tan geçici bir süre yaz sonu gitcez inşallah Allahım kimseyi kimsesizlikle sınamasın senede bir gitmek memlekete çok zormuş herkese sabır versin Allahım

Aslında eşim buralı o alışkın. Benim ailemin olduğu yere gitsek belki oda depresyona girecek benim gibi olacak ama o kolay alışır diye düşünüyorum. Kadın için daha zor bence.
Buraya yerleşme den önce gelip gezmiştik ozaman güzeldi çünkü yazdı ve sürekli geziyorduk ama şimdi hep evdeyiz 7/24 dört duvar ve çok sıkıldım artık ve sanki bir hastalığa yakalanmışımda gün sayıyorum gibi

Amin. Çok zor gerçekten.
Bende gidip kalayım diyorum biraz hem evdede çok sıkıldım diyorum surat asıyor. Tamam haklı ama bende haklıyım o işe gidiyor ben hep evdeyim çok bunaldım

Ben bilsem keşke ,sanki herkes mutlu da bir ben mutsuzum gibi .. diğer tanıdıklarım pat diye alıştı herşeye ,biz de sorun var bence
Belki de sorun bizdedir evde olunca insan alışamıyor belki çalışmak gerekiyor ama bu benim için şuan mümkün değil.

yaaaa allah yardımcın olsun, senin yerinde olsam işe girerdim sanırım

Vallaha ilk zamanlar zor oluyor ... Ben yurtdisindan geldim buraya ve bende cok adaptasyon sorunu yasadim 4 senemi aldi en az ama olyuro kendinize ugras bulun el isi gibi kitap okumak gibi oyalayin kendinizi veya yeni yeni tarifler deneyin.. veya hazirsaniz bir cocuk düsünebilirsiniz... Erkek icin yeni bir yere alismak daga zordur is degisikligi ortam degisikligi bunlar cok daha zor seyler bence... Siz kadinsiniz isterseniz herseyi basarirsiniz. Benimde ailem suan 1 saat uzakligimda sürekli gidemiyorum ilk baslarda bende hic evime dönmek istemezdim ama geciyor isiniz cogaldikca canim evim diyorsunuz benim iki kücük kizim var ve en rahat tek basima kendi evimdeyim ailemi ne kadar cok sevsemde .. arkadasim görüstügümde pek yok kocam var kizlar var gecinip gidiyoruz. Kolay deyil ama imkansiz deyil bence isterseniz hemen adapte olursunuz

Yok hiç kimseyi tanımıyorum. Eşimin ailesi var annesi ve kardeşi onları n da kendilerine hayrı yok
Hadi ya 2 sene olmuş nasıl olmaz eşinizin arkadaşının eşi falan da mı yok Valla öğleye kadar uyuyorum ben öğleden sonra iş temizlik yemek 1 aya açıköğretim derslerim başlar öyle devam yani kendinize bi uğraş bulun çocuk var mı

2tane çocuğum var onlarla uğraşıyorum tüm gün. Temizlik yemek.saatler geçiyor. Saçımı bile taramaya fırsat bulamıyorum ki yapmakta istemiyorum zaten. Aynaya bile bakmıyorum öyle vasat durumdayım.
Çocuklarla uğraşırken unutuyorum herşeyi birtek.
Ama temizlik yaparken yemek yaparken hiç zevk almıyorum yaşamaktan.
Hergün hergün sıkılıyorum.
Bazen bi hava almaya çıkalım diyorum sonra kendim vazgeçiyorum. Pandemi den dolayı eşim pimpirikli dışarı çıkmak bir eziyet oluyor bizim için. Ne çocuklar rahat oynayabiliyor ellerini bir yere değdirince olay oluyor eşim kızıyor. Virüsten dolayı. Ne de eve dönünce rahatız bir sürü iş tek tek banyo yapmak zorunda kalıyoruz. Dışarı bişey götürdüysek tek tek yıkıyoruz dezenfekte ediyoruz yine bana bir sürü iş çıkıyor yani

Aslında ilk geldiğimde kursa gittim haftada bir gündü orda bir iki arkadaş edindim ama orda kaldı. Sonra pandem çıktı. Bende açıköğretim okuyorum ama ders çalışmaya bile fırsat olmuyor 2çoxuğum var

Dönemsel olabilirmi... Bende bunlari cok yasadim ve zaman zaman hala yasiyorum hersey okadar zor geliyorki bazen hic birsey yapmak istemiyorum hatta depresyona giriyim diyorum sonra cocuklar var napiyon fln... Kisir döngü.. inanin ben kenime zaman ayirdikca daha iyi oldum... Yani söyle cocuklar yatinca tek bir tane is yapiyorum sonra kendime vakit ayiriyorum sonra uyaninca yemek cay fln en sonunda yatirirken ya kitap okurum ya el isi yaparim ve inanki kendinede bakmazsan ayri bi sorun iyivce bunaliyor insan...kendine gercekten zaman ayirmalisin hemde hemen ... Benimde hic sacimi taramadigim dönemler oluyor ama sonra toparlaniyorum düzenime girmeye calisiyorum. Biraz da olsa gercekten kendinize zaman ayirin yoksa bu durumdan hic bir sekilde cikamazsiniz. Misal haftada bir ben sacima bakim yapiyorum yüzümü temizliyorum maske fln niye kendim icin iyi hissetmek istiyorum sonra kimi zaman düzlestiriyom kimi zaman topuzla kimi zaman örüyorum bazen istemesemde yapiyorum insana iyi geliyor 10 15 dk da ne varki kesin bulursunuz. Ve sunu bilin ne kadar cok is yaparsaniz okadar cok yipranirsiniz azar azar yapmalisiniz kendinize tembellik etme firsatini vermelisiniz reklam gibi olcak ama sen buna degersin.. yani cocuklar uyudugunda illede is yapmak zorunda deyilsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…