• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Depresyon kapıda galiba

Yokyaa

Acı yok raki
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2014
269
93
98
32
Merhaba kızlar direkt konuya gidiyorum. Daha önceden de sizlerle dertleşmiştim eşimle ilgili sorunlarını anlatmıştım. Boşanmak istediğimi belirtmiştim. Sorun kısaca maddi aileci olması bencilliği cinsel olarak bana yaklaşmaması ve ilgisizliğiydi. Boşanmak için bir konuşma yaptım ama boşanmadık düzelir gibi olduk. Taki bu güne kadar sabahları uyanmakta zorluk çekiyorum bu sabahta biraz geç uyandım 12 ye geliyordu saat kavga kıyamet koptu kadınlık yapmıyosun falan bi dünya laf işittim. Şuan küsüz konuşuyoruz. Asıl konum uzun zamandır Arkadaşım güveneceğim kimsem yok. Sanki kalbim sıkışıyo ciğerim parçalanıyo gibi bi acı. Kendi kendime konuşmaya başladım. Akşamları daha erken yatıp kulaklığımı takıp hayaller kurmaya başladım olmak istediğim yeri yaşamak istediğim hayatı hep hayal ediyorum. İnanın hayallerimde çok mutluyum. Deli gibi evi yıkıp dökmek istiyorum hep çığlık ata ata ağlamak istiyorum. Çok yorgunum sanki dünyanın yükünü tek başıma taşımışım. Herkesten nefret eder oldum. Çenem ağrıyo çünkü hep dişlerimi sıkıyorum. Boşanmak istiyorum ama olmuyor beni buraya bağlayan ne anlamadım. Psikologa gitmek istedim eşim göndermedi. Henüz çalışmıyorum kendime ait bi gelirim yok. Ben ne yapayım bu yükü omuzlarından nasıl atayım. Hiç bu kdr çok ölümü düşünmemiştim ama bu ara aklıma geliyor. Allahtan korkmasam neler yapmazdım. Herşeye şuanda son verirdim. Bilmiyorum sizinle dertleşmek istedim bana biraz yol gösterin kızlar yolunu aydınlatın zira her yer kapkaranlık. Işığım olun biraz lütfen.

Ya arkadasim bunlari esin gormuyor bilmiyor mu

Psikologa gondermemek nedir

Elinden tutup seni herkesten once onun goturmesi gerekir

Hadi o bunu yapmiyor senin kendin icin bunu yaoman gerekir

Bunun icin izin almayi bekleme lutfen

Bence de izin almana gerek yok kendin gidebilirsin ona da çaktırma bence böyle şeyleri

Psikologa para vermek istemediği için mi gitmenizi istemiyor? Peki neden çalışmıyorsunuz? Belki bir işe girip çalışmak size de iyi gelir hem de para kazanırsanız psikologa gitmek için eşinizden izin almak zorunda kalmazsınız.

Ne kendinize ne eşinize değer vermiyor gibisiniz. Kötü anlamda söylemiyorum. Elinizi eteğinizi her işten çekmiş gibisiniz. Toparlanma vakti gelmiş bence. Hayatınıza yuvanıza önem verin. Biraz tembellik mi yapıyoruz nedir, işe temizlik yapmaya başlamakla ne dersiniz, akşama da eşe mükellef bir ziyafet...
Geçici bir stres yumağı olabilir, bunu en iyi anlayacak psikiyatr ve psikologlarımız elbette ancak kronikleşip iyice yerleşmemesi için harekete geçmek lazım. Eşinizi daha fazla üzüp de yuvanızı yıpratmayın. İş sizde bitiyor. Rabb'im yardımcınız olsun.

Merhaba kızlar direkt konuya gidiyorum. Daha önceden de sizlerle dertleşmiştim eşimle ilgili sorunlarını anlatmıştım. Boşanmak istediğimi belirtmiştim. Sorun kısaca maddi aileci olması bencilliği cinsel olarak bana yaklaşmaması ve ilgisizliğiydi. Boşanmak için bir konuşma yaptım ama boşanmadık düzelir gibi olduk. Taki bu güne kadar sabahları uyanmakta zorluk çekiyorum bu sabahta biraz geç uyandım 12 ye geliyordu saat kavga kıyamet koptu kadınlık yapmıyosun falan bi dünya laf işittim. Şuan küsüz konuşuyoruz. Asıl konum uzun zamandır Arkadaşım güveneceğim kimsem yok. Sanki kalbim sıkışıyo ciğerim parçalanıyo gibi bi acı. Kendi kendime konuşmaya başladım. Akşamları daha erken yatıp kulaklığımı takıp hayaller kurmaya başladım olmak istediğim yeri yaşamak istediğim hayatı hep hayal ediyorum. İnanın hayallerimde çok mutluyum. Deli gibi evi yıkıp dökmek istiyorum hep çığlık ata ata ağlamak istiyorum. Çok yorgunum sanki dünyanın yükünü tek başıma taşımışım. Herkesten nefret eder oldum. Çenem ağrıyo çünkü hep dişlerimi sıkıyorum. Boşanmak istiyorum ama olmuyor beni buraya bağlayan ne anlamadım. Psikologa gitmek istedim eşim göndermedi. Henüz çalışmıyorum kendime ait bi gelirim yok. Ben ne yapayım bu yükü omuzlarından nasıl atayım. Hiç bu kdr çok ölümü düşünmemiştim ama bu ara aklıma geliyor. Allahtan korkmasam neler yapmazdım. Herşeye şuanda son verirdim. Bilmiyorum sizinle dertleşmek istedim bana biraz yol gösterin kızlar yolunu aydınlatın zira her yer kapkaranlık. Işığım olun biraz lütfen.

Ya arkadasim bunlari esin gormuyor bilmiyor mu

Psikologa gondermemek nedir

Elinden tutup seni herkesten once onun goturmesi gerekir

Hadi o bunu yapmiyor senin kendin icin bunu yaoman gerekir

Bunun icin izin almayi bekleme lutfen

Bence de izin almana gerek yok kendin gidebilirsin ona da çaktırma bence böyle şeyleri

mesele izin değil, parası yok
çalışmadığım için eşimin ödemesi lazım diyor

konu sahibi devlet hastanesine git en azından
orası ücretsiz

Ne kendinize ne eşinize değer vermiyor gibisiniz. Kötü anlamda söylemiyorum. Elinizi eteğinizi her işten çekmiş gibisiniz. Toparlanma vakti gelmiş bence. Hayatınıza yuvanıza önem verin. Biraz tembellik mi yapıyoruz nedir, işe temizlik yapmaya başlamakla ne dersiniz, akşama da eşe mükellef bir ziyafet...
Geçici bir stres yumağı olabilir, bunu en iyi anlayacak psikiyatr ve psikologlarımız elbette ancak kronikleşip iyice yerleşmemesi için harekete geçmek lazım. Eşinizi daha fazla üzüp de yuvanızı yıpratmayın. İş sizde bitiyor. Rabb'im yardımcınız olsun.

eşim aileci, bencil, ilgisiz, cinsel olarak bana yaklaşmıyor diyor
siz hala eşe mükellef bi ziyafet diyorsunuz
ölümü düşünüyorum, Allah korkum olmasa kendimi öldürürdüm diyor, buna rağmen eşim beni psikoloğa göndermiyor diyor
siz tembellik, temizlik, eşe mükellef bir ziyafet diyorsunuz
yapmayın Allah aşkına ya

Esinizle evli gibi degil de ayni evde yasayan iki insan gibisiniz.Sizinle neden evlenmis peki sordunuz mu??

ölümü düşünüyorum, Allah korkum olmasa kendimi öldürürdüm diyor, buna rağmen eşim beni psikoloğa göndermiyor diyor
yapmayın Allah aşkına ya
Boşandım anlattığı birçok nedenleri yaşadığım için, benim de anlatacağım kimsem yoktu, birileri olsaydı da haydi kalkıp bir silkelen deseydi o zamanlar diye düşünürüm. Sabahlara kadar ağlamalar, delireceğimi sanardım, hiç evlilik yaşamamışım gibidir hala, hatırladığım hiç iyi bir şey yok. Konu sahibinin yaşadıklarını kendim de yaşadığım için ona böyle destek olmak istedim, güç vermek istedim. Mutsuzluğuna gömüldükçe daha beterini yaşamasın diye telkinde bulunuyorum. Siz anlayamıyorsanız bu sizin sorununuz, benim yorumum bu şekilde

Boşandım anlattığı birçok nedenleri yaşadığım için, benim de anlatacağım kimsem yoktu, birileri olsaydı da haydi kalkıp bir silkelen deseydi o zamanlar diye düşünürüm. Sabahlara kadar ağlamalar, delireceğimi sanardım, hiç evlilik yaşamamışım gibidir hala, hatırladığım hiç iyi bir şey yok. Konu sahibinin yaşadıklarını kendim de yaşadığım için ona böyle destek olmak istedim, güç vermek istedim. Mutsuzluğuna gömüldükçe daha beterini yaşamasın diye telkinde bulunuyorum. Siz anlayamıyorsanız bu sizin sorununuz, benim yorumum bu şekilde

eğer sebepleriniz aynı ise (ilgisizlik, cinselsizlik vb) bence doğru olanı yapmışsınız
çok eminim bunu birgün siz de anlayacaksınız
eğer temizlik yaparak, sizi umursamayan eşinize yemekler yaparak hayatınızı harcamayı seçseydiniz daha çok üzülürdünüz
bunu da birgün anlayacağınızı düşünüyorum
daha fazla yazmayacağım çünkü zaten üzgünsünüz, bir de ben üzmek istemiyorum

En kısa zamanda iş bulup çalışmanı tavsiye ediyorum canım, hem kafan dağılır hem kendi paran olur, hem de hayatın belli bir düzene girer...

Hayatı zehir etmeyin
Kurtulun derim

yapmayın Allah aşkına ya
Ben aslinda yorum yapan arkadasin ne demek istedigini anladim. Konu sahibinin kendini salmamasini tavsiye ediyor. Belli ki yataktan kalkamaz olmus. Oglen 12 lerde kalkiyormus. Isle kafasini mesgul edeip daha az dusunebilir diye. Cunku insanin basina ne gelirse bosluktan gelir. Esiyle ilgili sorunlara gelince ilk cumleleri okudugumda bosanmasi gerektigini dusunuyotdum. Gerci hala da oyle dusunuyorum cunku evliliginden doleyi mutsuz oldugu icin yataktan kalkamiyor ama konu sahibi o konulari hallettik simdi daha iyi yazmis. O yuzden de yorum yapan atkadas kendini salma kendine deger ver anlaminda yazmis.

eğer sebepleriniz aynı ise (ilgisizlik, cinselsizlik vb) bence doğru olanı yapmışsınız
eğer temizlik yaparak, sizi umursamayan eşinize yemekler yaparak hayatınızı harcamayı seçseydiniz daha çok üzülürdünüz
Anlayışınız için teşekkür ederim, 4-5 yıl oldu boşanalı ancak yaşanan günler unutulmuyor kolay kolay, en kötüsü de yeniden evlilik yapma fikrine tavrım, hayatımı üzülerek sürdürmeyi tercih ediyorum galiba.
Evet sebepler çok benzer, evlendiğim ilk günden itibaren oturma odasında yatıp kalkan eş miyim ev arkadaşi miyim belli olmayan kara bir düzen, cimrilik had safhada, elimde bir kuruş yok, ekmek bile yok o istemezse. Durumu çok iyi kazancı çok iyi, bencillikte üstüne tanımam, marka giyinir, oysa benim aspirin almak için bile ona dil dökmem gerekir. Üniversite mezunuyum evliliğe alişinca çalişmaya devam ederim dedim ama kabus gibi şeyler yaşayınca yapamadım çok kötüydüm kendimi meşgul etmeye ihtiyacım vardı.

Anlayışınız için teşekkür ederim, 4-5 yıl oldu boşanalı ancak yaşanan günler unutulmuyor kolay kolay, en kötüsü de yeniden evlilik yapma fikrine tavrım, hayatımı üzülerek sürdürmeyi tercih ediyorum galiba.
Evet sebepler çok benzer, evlendiğim ilk günden itibaren oturma odasında yatıp kalkan eş miyim ev arkadaşi miyim belli olmayan kara bir düzen, cimrilik had safhada, elimde bir kuruş yok, ekmek bile yok o istemezse. Durumu çok iyi kazancı çok iyi, bencillikte üstüne tanımam, marka giyinir, oysa benim aspirin almak için bile ona dil dökmem gerekir. Üniversite mezunuyum evliliğe alişinca çalişmaya devam ederim dedim ama kabus gibi şeyler yaşayınca yapamadım çok kötüydüm kendimi meşgul etmeye ihtiyacım vardı.
Evlenmeden once nasildi neden evlendiniz??

çok kötü günler yaşamışsınız
şu anki şartlarınız nasıl? çalışıyor musunuz? ailenizin yanında mısınız?

Ben aslinda yorum yapan arkadasin ne demek istedigini anladim. Konu sahibinin kendini salmamasini tavsiye ediyor. Belli ki yataktan kalkamaz olmus. Oglen 12 lerde kalkiyormus. Isle kafasini mesgul edeip daha az dusunebilir diye. Cunku insanin basina ne gelirse bosluktan gelir. Esiyle ilgili sorunlara gelince ilk cumleleri okudugumda bosanmasi gerektigini dusunuyotdum. Gerci hala da oyle dusunuyorum cunku evliliginden doleyi mutsuz oldugu icin yataktan kalkamiyor ama konu sahibi o konulari hallettik simdi daha iyi yazmis. O yuzden de yorum yapan atkadas kendini salma kendine deger ver anlaminda yazmis.

anlayışlarımız farklı maalesef, ben öyle anlayamıyorum yazılanları
"kendini salma, kendine eğer ver" i anlatabilecek yüzlerce cümle var, bana göre bunlar o anlama gelmiyor
ama neyse...arkadaş yadı zaten kendi durumunu...çok zormuş yaşadıkları...

Sen depresyonu ne sanıyorsun?
Grip mi bu,

Önüne gelen depresyon, panik atak, anksiyete

Bir hastalık yazmak zorunda Doktor
Klasik bunları yazıyor galiba

Ha diyince, iki üzülüp bunalınca adı depresyon olmuyor.

Şımarıklık yapıyorsun, hepsi bu.

Mutsuzsan, değiştir.

Merhaba kızlar Asıl konum uzun zamandır Arkadaşım güveneceğim kimsem yok. Sanki kalbim sıkışıyo ciğerim parçalanıyo gibi bi acı. Kendi kendime konuşmaya başladım. Akşamları daha erken yatıp kulaklığımı takıp hayaller kurmaya başladım olmak istediğim yeri yaşamak istediğim hayatı hep hayal ediyorum. İnanın hayallerimde çok mutluyum. Deli gibi evi yıkıp dökmek istiyorum hep çığlık ata ata ağlamak istiyorum. Çok yorgunum sanki dünyanın yükünü tek başıma taşımışım. Herkesten nefret eder oldum. Çenem ağrıyo çünkü hep dişlerimi sıkıyorum. Boşanmak istiyorum ama olmuyor beni buraya bağlayan ne anlamadım. Psikologa gitmek istedim eşim göndermedi. Henüz çalışmıyorum kendime ait bi gelirim yok. Ben ne yapayım bu yükü omuzlarından nasıl atayım. Hiç bu kdr çok ölümü düşünmemiştim ama bu ara aklıma geliyor. Allahtan korkmasam neler yapmazdım. Herşeye şuanda son verirdim. Bilmiyorum sizinle dertleşmek istedim bana biraz yol gösterin kızlar yolunu aydınlatın zira her yer kapkaranlık. Işığım olun biraz lütfen.

Sen depresyonu ne sanıyorsun?
Grip mi bu,

Önüne gelen depresyon, panik atak, anksiyete

Bir hastalık yazmak zorunda Doktor
Klasik bunları yazıyor galiba

Ha diyince, iki üzülüp bunalınca adı depresyon olmuyor.

Şımarıklık yapıyorsun, hepsi bu.

Mutsuzsan, değiştir.

psikolog veya psikiyatr iseniz ciddi, değilseniz imalı soruyorum
bunlar gerçekten şımarıklık mı?
psikolog veya psikiyatr iseniz de değilseniz de
üslubunuz çok çirkin

bir de gerçekten çok merak ettim "mutsuzsan, değiştir" nasıl yapılır? step by step anlatabilir misiniz

32 yaşımda evlenmiştim. 13 sene yatağa bağımlı canım babam da yitip gidince babamın annemin benden istekleri yerine gelsin diye eğitimli biri ile evlenmeye karar verdim, onlar beni buldular görücü usulü ile evlenmiş oldum. Hiç evlenmek istemeyen biriymiş ne kadınlara ne erkeklere hiçbir şeye ilgisi olmayan biri. İşinde başarılı, yaşadığım şehirde isim yapmış. Evlendikten sonra aile isteği ile olduğunu anladım, gerçi seni daha önce bir yerde görmüş çok beğenmiştim ama gelip konuşmaya cesaret edememiştim dedi, bu sözü temel alarak beni seviyor zannettim sanırım. İlk günden itibaren mutsuzluğa gömülünce hayatı kendime zehir etmeye razı oldum, çileli annemi üzmek istemedim, anlatmadım bile. Annem Bebek yelekleri örmeye başlamişti kıyamadım hayallerini yıkmaya. Gece demedim gündüz demedim ağladım bir sene boyunca. Evde adım attığım suç oluyordu sanki, beni görmeye tahammülü yokmuş gibi davranıyordu, yanında namaz kılmama bile tepki veriyordu, git başka odada kıl diye. Diğer odalar soğuk buz gibi şaşırıyordum ne yapacağimı. Saat 18.00 de doğalgaz açılacak gibi talimatları vardı, kendisi bir saat sonra geliyor o odadan da bir daha çıkmıyor. Elimden geldiğince kendime evime özen gösterdim çeşit çeşit yemekler yapardım tatlısı tuzlusu ile. Ben ne zaman o özeni biraktım yataktan çıkamaz oldum, sanırım aktif olarak daha az acı duyuyordum. Umursamayınca işler düzelmiyor, belki evliliğe zorunluluğu var gibi hissediyordur konu sahibi kendini, bırakıp gitmek hiç kolay değil. Ben zerre sevmiyordum ama kocam olduğu için vazifelerimde saygımda kıymet verişimde eksikliğim yoktu bana göre. Hasta olduğunda dibinde yere oturuyor onu rahatsız etmeden başında bekliyordum.
Konu sahibine kendisini bırakmamayı telkin ediyorum ve dua ediyorum bu girdabın hayırlısı ile Mutlu olacağı şekilde sonuçlanması için. Belki eşinin akli başına gelir çok Mutlu olurlar belli mi olur. Yer gök dua üzerine kurulu netice.
Başınızı ağrıttım af diliyorum sizden.

Back
X