Depresyon (lohusalık)

dogumdan beri asla 2.yi yapmam dedim ama benden bigun dusunurmuyumki yasadiklarimi unutup .d
Ben öyle olacağına inanıyorum. Oğlum benim herşeyim en iyi arkadaşım. Bu duyguyu şimdi değilse de zamanla sende hissedeceksin inşallah. Ben 2. den sonra cesaretimi toplayabilirsem 3.yü bile istiyorum :D Bu arada yaşınız kaç?

Ben öyle olacağına inanıyorum. Oğlum benim herşeyim en iyi arkadaşım. Bu duyguyu şimdi değilse de zamanla sende hissedeceksin inşallah. Ben 2. den sonra cesaretimi toplayabilirsem 3.yü bile istiyorum :KK70: Bu arada yaşınız kaç?
24 yasindayim. bende hamdolsun atlattim. suan mutluyum. alistim yeni duzene :) benimde kizim var

Ben 32 yaşımdayım yaptım yaptım artık yaş geçiyor sizin aceleniz yok :) Gerçekten annelik çok zor ve ben 27 yaşıma kadar yemek bile yapmamıştım. çalışıp para kazanıp geziyordum. birden evlilik ardından bebek kocaman 2 sorumluluk ağır geldi galiba. Şimdi alıştım hatta fazla alıştım fazla fazla sorumluluk istiyorum :D

Yanlız değilsin :anne:
Bende çok zor şartlar altında yabancı ülkede
Doğum yapmış tüm bu süreçte hamilelik dahil.
Sadece eşimle geçirmiş biri olarak.
Tam 49 gün. Öyle berbat haldeydim ki.
Anlatılmaz yaşanır.
Erken Doğum bebeğimin küvezde kalması
Sancılarım ay resmen ölüm gibi birşeydi.
Normal olmadığımın farkındaydım.

Eşim yemeği ayağıma kadar getirirken
Yere fırlattığımı hastaneden kovduğumu biliyorum.
Eşimin de desteği ile bol bol yürüyüş,kuaför,mağaza gezmeleri, dışarı da yemek yemeler.

Böyle böyle düzeldim.
İnşallah seninde çok uzun sürmeden bu durumdan çıkarsın. :KK200:
Bebeğine uzun sağlıklı ömürler :emir_bebek:

bu asagilik kompleksi degil. ofkenizi kontrol edemiyosunuz. ev cok kalabaliksa buda sizi bunaltir. sizi anlayan yardimi dokunan bir kisi kalsa yeter. mumkunse eşinizi bebek bakimina alistirin
Sadece annem ve esim var esiminde is saati uzun oda aksam geliyor arada babam

Yanlız değilsin :anne:
Bende çok zor şartlar altında yabancı ülkede
Doğum yapmış tüm bu süreçte hamilelik dahil.
Sadece eşimle geçirmiş biri olarak.
Tam 49 gün. Öyle berbat haldeydim ki.
Anlatılmaz yaşanır.
Erken Doğum bebeğimin küvezde kalması
Sancılarım ay resmen ölüm gibi birşeydi.
Normal olmadığımın farkındaydım.

Eşim yemeği ayağıma kadar getirirken
Yere fırlattığımı hastaneden kovduğumu biliyorum.
Eşimin de desteği ile bol bol yürüyüş,kuaför,mağaza gezmeleri, dışarı da yemek yemeler.

Böyle böyle düzeldim.
İnşallah seninde çok uzun sürmeden bu durumdan çıkarsın. :KK200:
Bebeğine uzun sağlıklı ömürler :emir_bebek:
Annem de senin esin gibi cok destek oluyor ama oyle an geliyor ki her sey yetersiz kaliyor kendimi duvardan duvara caromak geliyor. Bugun kendimi kendi bogazimi sikarken buldum

Geceleri çok kalkıyor Musun?
Mesela gece kalkma olayı daha çok tetikliyordu bende
Birde bebeğim sebepsiz yere ağlarken.
Çok kötü olduğun durumlarda biraz dışarı çıksan?
Yakın bir yerler de kahve içmek bile iyi gelebilir.
Küçük ama etkili diye düşünüyorum.

Aranizda lohusa depresyonu yasayan varmi durumum hic iyi degil. Inanin oyle kirizler geliyor ki yasamak istemiyorum
Vaaaarrr :eğlence:

Malesef çok ağır bir depresyon yaşadım ve uzman yardımı almadan da bu süreci atlatamadım. .
Hiç korkma ! Herşey çok güzel olacak ..bugünler geçecek ..hiçbir kötü anını hatirlamayacaksin .. hatta "keşke bebek olsa yine ,ne çabuk büyüdü " falan diyeceksin ..
Yaşadıklarımızı çok çabuk unutuyoruz ,malum evlada kin tutulmuyor :p

En kısa sürede bir uzman yardımı almanı tavsiye ederim ..

Lojusalık depresyonunu dıbıne kadar yasayanlardanım ılk etapta cocugu kabullebemedım agladıgında goturun dıye bagırmaya baslıyordum sonra hamılelıkte cok kılo almıstım hamıle kalmadan once cok zayıftım eskı kıyafetlerının ıcıne gıremedıgım ve cevremden aldıgım aa be kadar cokmussun kılo almıssın yorumlarıda tuz bıber oldu bebek olmadan once cok rahat bı hayatım vardı sorumluluk olayı agır bastı uykusuzluktan butun sınırlerım alt yst olmustu işe gıtmedım 2 yıl bunun gibi seyler ve depresyonun dınine vurdum bu tam olarak 3 ay surdu su an guluyorum yadadıklarıma susn ısr gıderken aglıyorum cocugumu bırakmak ıstemıyorum geryere bebegımle gudıyorum onunla konusup sıhbet edıyorum onsyz bır hayat dusunemıyorum aldıgım 25 kıloyu ıse 26 kılo olarak gerı verdım yanı demem o kı hersey gecıyor bıraz zaman sabır
----
Benimde bebeğim 2 aylık bende çok ağır geçiriyorum kaçıp kurtulmak istiyorum ama yapamıyorum.benim bebeğim mi diye bakıyorum bazen inanamıyorum.sonra böyle düşündüğüm için çok üzülüyorum ,suçluluk hissediyorum.bu günler hiç bitmeyecek hep mutsuz hep sıkıntılı hep isteksiz olacakmışım gibi geliyor.sizin atlatmak için bir öneriniz var mı?

Malesef çok ağır bir depresyon yaşadım ve uzman yardımı almadan da bu süreci atlatamadım. .
Hiç korkma ! Herşey çok güzel olacak ..bugünler geçecek ..hiçbir kötü anını hatirlamayacaksin .. hatta "keşke bebek olsa yine ,ne çabuk büyüdü " falan diyeceksin ..

---
Doktor olarak tavsiye edebileceğiniz biri var ?

----
Benimde bebeğim 2 aylık bende çok ağır geçiriyorum kaçıp kurtulmak istiyorum ama yapamıyorum.benim bebeğim mi diye bakıyorum bazen inanamıyorum.sonra böyle düşündüğüm için çok üzülüyorum ,suçluluk hissediyorum.bu günler hiç bitmeyecek hep mutsuz hep sıkıntılı hep isteksiz olacakmışım gibi geliyor.sizin atlatmak için bir öneriniz var mı?
Ben spor yaparak atlattım kılolarda gıdınce bıse kalmadı ama öle yuruyus felan deıl dısarda profosyonel spor merkezı olsun

----
Benimde yazılarımı gördüyseniz ağır bir depresyon süreci geçiriyorum bir aydır sizde bir iyileşme oldu mu ? Nasılsınız
Merhaba, bir uzman yardımı almayı denesen?
Birde bebeğinle bol bol dışarı çıkın gezin süslen
Yani sevdiğin şeyleri düşün onları uygula.

Merhaba, bir uzman yardımı almayı denesen?
Birde bebeğinle bol bol dışarı çıkın gezin süslen
Yani sevdiğin şeyleri düşün onları uygula.
---
Zaten yardım almak istiyorum daha doğrusu bir psikologa gittim ama bana elle tutulur hiçbir şey demedi.Geçecek , geçecek diyor ama bana bir yol göstermesini veya ne biliyim başka birşey bekliyordum.Tabi yardım alıp memnun kalanların doktorları ne gibi bir destek veriyor onu da bilmiyorum, o yüzden doktor tavsiyesi istedim burdaki arkadaştan.BEbeğimle mümkün olduğunca dışarı atıyorum kendimi ama onla olduğum için yüzüne baktıkça aynı düşünceler sarıp duruyor ,pek fayda göremedim.

Suan degil ama baya yasadim bu durumu. Zor atlattim. Merak etmeyin gececek.
Yalniz kalmamaya calisin. Arada gelip bebise 1 2 saat bakacak biri varsa yuruyuse cikin kuafore gidin hic bir sey yapamazsaniz guzel bir dus alin. Ben baya fenaydim. Annem bebege bakti her gun kahvemi alip yuruyus yaptim. Geldim dus aldim. Sonra yine aksam 1 saat gibi ciceklerle ugrastim bakim sulama besleme temizlik vs. Stres aticak bir seyler bulun.

Off ne guzel atlatmışsın cnm
Bendede her gun bi kaç saatlik bi aglama istegi geliyor kotu oluyorum sonra yavastan toparlanıyorum
H.sonu cıkıp geziyoruz esimle ama aklım hep evde bebegimde oluyor ondan da zevk alamıyorum...
Nezaman gecer acaba bu depresif huzunlu aglamaklı gunlerim ...ooffff

Lojusalık depresyonunu dıbıne kadar yasayanlardanım ılk etapta cocugu kabullebemedım agladıgında goturun dıye bagırmaya baslıyordum sonra hamılelıkte cok kılo almıstım hamıle kalmadan once cok zayıftım eskı kıyafetlerının ıcıne gıremedıgım ve cevremden aldıgım aa be kadar cokmussun kılo almıssın yorumlarıda tuz bıber oldu bebek olmadan once cok rahat bı hayatım vardı sorumluluk olayı agır bastı uykusuzluktan butun sınırlerım alt yst olmustu işe gıtmedım 2 yıl bunun gibi seyler ve depresyonun dınine vurdum bu tam olarak 3 ay surdu su an guluyorum yadadıklarıma susn ısr gıderken aglıyorum cocugumu bırakmak ıstemıyorum geryere bebegımle gudıyorum onunla konusup sıhbet edıyorum onsyz bır hayat dusunemıyorum aldıgım 25 kıloyu ıse 26 kılo olarak gerı verdım yanı demem o kı hersey gecıyor bıraz zaman sabır

Oofff 3 ay cok gitmiş sizinki ...bende iyi degilim ,umarım en fazla 40 gun gider ..
Nasıl atlattınız bu durumu

Cnm yeni dogum yaptım ve emzirmeye basladıgım gunden beri her gun bir kaç saatlik aglama istegim geliyor ..
Annem yanımda ama gidecek ona cok uzuluyorum cunku cok yardımcı oluyor ve gitmesini istemiyorum..
Korkuyorum bebegime bakabilir miyim , cok buyuk sorumlulukmuş , insanlar neden bebek ister ki gibi şeyler duşunuyorum
Duzen fln hiçbirsey kalmadı ...
nasıl atlatıcam , nekadar surecek bu surec...? Tavsiyeniz var mı

Bende 13 gun oldu dogum yapali bebeğim 10 gun kuvezde kaldi dogarken su yuttug icin cok zor bir 10 gundu gozlerimi kapattim ayni seyler canlanio neyseki simdi iyi kucagima aldim Allaha şükür fakat simdi balkona bile cikamiuorum bebegime bosey olcak die mersin cok.sicak die yaylaya geldik annemlerin yanina klimada hasta olmasin die yardim.edenim çok şükür fakat evime gidemedigim.icin kendimi cok kotu hissediyorum sanki hep boyle olcakmis gibi ki ben evimi cok.seven biriyim evsiz barksizmisim gibi heran cocuguma bisey olcakmis gibi uyurken basina birini dikmeden odadan disari cikamiyorum kulagimda hala yenidogan yogun bakiminin zil sesi var heran onu benden geri alacaklar sanki aglamaktan direncim kalmadi artik

Back
X