Depresyon (lohusalık)

Merhaba ben de de çok kötü korku oldu ölüm korkusu hasta olacağım öleceğim biyerimdem bi hastalik cikacak diye surekli korkuyodum iki kere psikoloji doktoruna gittim bi ise yaramadi insanin kendi kendinin doktoru olmasi lazim bi de sanirim iman eksikliginden de kaynaklandigini dusunuyorum. Namaz kilip dua etmeye basladim sonra atlattim suan ikinciyi dogurdum. Birbucuk aylik iyiyim suan bi de yalniz kalmayin ben annemlerin yanina geldim cok yardimci oldu annem ben sadece bebegimle ilgileniyorum. Komşular geliyo sohbet ediyoruz kendi evimde böle bi imkanım yoktu tektim bide ilk çocukta çok acemi oluyo insan. Sana tavsiyem çok dua et ve tek kalma evde insan evde tek olunca herşey ona bakıyo yetisemiyo insan herşeye bilgili biri olursa bi yol gösteren olur en azindan
Canım benimde hamileliğim de başladı hastalanma korkusu .. hamileliğim biyolojik yönden çok ağır geçti hamilelik değil de hastalık kapmış m ve hayatım öyle geçecek gibi geliyordu. Şuan lohusa ym ve baş dönmesi kalp çarpıntısı n dan çok huzursuz oluyorum tekrar hasta mi olacağım diye .. Elhamdulillah dualarımi da ediyorum .. Nasıl geçti sizinki

Ben de de ayağı kalkınca baş dönmesi oluyordu düşecekmişim gibi sallana sallana gidiyordum ve iştahsızlık sorunu da yaşadım aylarca sürekli hastaneye gidiyordum ben de bi hastalık mi var diye. Hasta olup ölecem saniyordum. Vucudumun degisik yerlerinde siradisi birsy gorsem hastaneye kosuyordum. Anlatamam sana halimi çok buyuk bi depresyondaydım artık kalp atışlarımin hızından gece sabaha kadar uyumuyodum. Süt olsun diye yemekleri zorla yiyordum. Bebeğim hiç kilo alamadı benim depresyonda oluşum onu da etkiledi 2 aydan 3. Aya girerken sadece 150 gram almıştı. Daha sonra 300 gram daha beter oldum onu o halde görünce yetemiyorum psikolojisine giriyosun.sonra ek gıdaya başladık biraz toparlandı bünyesi çok zayıfladı hemen hasta oluyodu sonra kendimi unuttum bebekle uğraşmaya başladım. Çok şükür Allah kimseyi o duruma düşürmesin mantık kalmıştı insanda hiçbirşeyi sağlıklı düşünemiyorsun.bir yaşında iken bebeğim 8. 500 gramdı. Bence ilk çocukta denetimsizlik de olunca insan ne yapacağımı bilemiyo arkadaş çevrenizle irtibatınızı koparmayın sizde kalabilecek birileri olsun ya da siz annenize gidin tek kalmayın

Ikıncı bebekte bende 6. Aydan sonra kalbimde ritim bozukluğu cikti tansiyonum yüksekti ilk aylarda da doğru düzgün iştahım da yoktu hiçbirşey yiyemiyorum. Sadece 6 kilo almışım 9 ay boyunca benimde iyi gecmedi ikincisinde. Bizim ikinci bebek kazayla oldu birincisinde çok zorluklar çekince eşim ve ben çok korktuk biraz zaman geçsin de öle düşünürüz diye 3 yaş var aralarında çok şükrediyorum Rabbime içimize bi sakınlık verdi sıkıntı çekmeme rağmen istiyodum bebeğimi doğurmayi aramıza katılmasını. Çok dua ettim Rabbime sığındım. Bu da oteki gibi zor geçmesin kaldıramam dedim Rabbime . Çok şükür iyiyim annemin yanındayım eşim işi icabı seyircisine cikiyo ben de buraya geldim. Hiçbirşey e elimi sürdürmüyorlar. Sadece bebegimle ilgileniyorum. Kafan rahat olunca bebeginde iyi gelisiyo herşeyi unut hiçbirşeyi kafanı takmamaya çalış. Istahsizlik çekiyorsan kafanı birşeylere taktiğin için oluyo demir ve vitamin hapı kullan sonra kafan donuyosa D vitamini eksikliğinden oluyo biraz dışarı çıkıp güneşlenmek gerekiyo açık havada yürümek ya da D vitamini takviyesi almak lazım ben alıyorum 5 damla . Kalbini ferah tut hersey duzelecek Allahin izni ile hergun duani da eksik etme namazlarini gecirme cok rahatliyo ole insan

Sezeryan oldum ben ilkinde komple bayiltildim ilkin normal sancıyı çektim 7 saat sonra bebek haznede kaldı hemen sezeryana aldılar . Ben ayılırken nefes alamadım ölüyorum şansım bi herşeyi duyuyorum fakat hicbiryerimi kipratamadim. Biri dediki ayiltin dedi beni ayılttilar hadi geç kalsalardı belki de bitkisel hayatta olabilirdim son nefesimi veriyorum sandim bütün bedenim çok sarsıldı önce normal denendi sonra sezeryan oldum. 36 gün kendime gelemedim iştahsızlık ve başdönmesi kalp çarpıntısı çok oldu bende çok kan kaybettim ve hamilelikte kanim 8e kadar düşmüştü kendime çok zor geldim ben zaten sonra da logusalik sorunu yaşadım. Bi hastalık duyuyordum televizyonda belirtilerini sayıyodiyelim ben de de mi var acaba bundan vb diyip psikolojimi kendi kendime bozuyordum. Herşeyi kafama takiyordum. 6 aya kadar toparlanamadim. Sonra bi komsum oldu çok sevdiğim onun da bebeği benim bebegimle yaşıt onunla görüşmeye başladım o geldi ben gittim. Anneme geldim vb derken düzeldim çok sukur. Ikıncı doğum da belden uyuşturma oldum daha memnun kaldım. 10 günde iyileştim.

Sezeryan oldum ben ilkinde komple bayiltildim ilkin normal sancıyı çektim 7 saat sonra bebek haznede kaldı hemen sezeryana aldılar . Ben ayılırken nefes alamadım ölüyorum şansım bi herşeyi duyuyorum fakat hicbiryerimi kipratamadim. Biri dediki ayiltin dedi beni ayılttilar hadi geç kalsalardı belki de bitkisel hayatta olabilirdim son nefesimi veriyorum sandim bütün bedenim çok sarsıldı önce normal denendi sonra sezeryan oldum. 36 gün kendime gelemedim iştahsızlık ve başdönmesi kalp çarpıntısı çok oldu bende çok kan kaybettim ve hamilelikte kanim 8e kadar düşmüştü kendime çok zor geldim ben zaten sonra da logusalik sorunu yaşadım. Bi hastalık duyuyordum televizyonda belirtilerini sayıyodiyelim ben de de mi var acaba bundan vb diyip psikolojimi kendi kendime bozuyordum. Herşeyi kafama takiyordum. 6 aya kadar toparlanamadim. Sonra bi komsum oldu çok sevdiğim onun da bebeği benim bebegimle yaşıt onunla görüşmeye başladım o geldi ben gittim. Anneme geldim vb derken düzeldim çok sukur. Ikıncı doğum da belden uyuşturma oldum daha memnun kaldım. 10 günde iyileştim.
Yaşadıkları mız hemen hemen aynı...bende 32gün önce doğum yaptım baş dönmesi devam ediyo demek ki d vitamini eksikliği olabilir... bi kontrole gideyim inşaallah...

Ben de de ayağı kalkınca baş dönmesi oluyordu düşecekmişim gibi sallana sallana gidiyordum ve iştahsızlık sorunu da yaşadım aylarca sürekli hastaneye gidiyordum ben de bi hastalık mi var diye. Hasta olup ölecem saniyordum. Vucudumun degisik yerlerinde siradisi birsy gorsem hastaneye kosuyordum. Anlatamam sana halimi çok buyuk bi depresyondaydım artık kalp atışlarımin hızından gece sabaha kadar uyumuyodum. Süt olsun diye yemekleri zorla yiyordum. Bebeğim hiç kilo alamadı benim depresyonda oluşum onu da etkiledi 2 aydan 3. Aya girerken sadece 150 gram almıştı. Daha sonra 300 gram daha beter oldum onu o halde görünce yetemiyorum psikolojisine giriyosun.sonra ek gıdaya başladık biraz toparlandı bünyesi çok zayıfladı hemen hasta oluyodu sonra kendimi unuttum bebekle uğraşmaya başladım. Çok şükür Allah kimseyi o duruma düşürmesin mantık kalmıştı insanda hiçbirşeyi sağlıklı düşünemiyorsun.bir yaşında iken bebeğim 8. 500 gramdı. Bence ilk çocukta denetimsizlik de olunca insan ne yapacağımı bilemiyo arkadaş çevrenizle irtibatınızı koparmayın sizde kalabilecek birileri olsun ya da siz annenize gidin tek kalmayın
Ne zaman geçti doğumdan kaç gün sonra..

Uzun zaman geçmedi 7 ekimde doğum oldu nisanda falan geçti yaza doğru dışarıya falan çıkmaya başlayınca evde idim hep çocuk hasta olmasın diye

Uzun zaman geçmedi 7 ekimde doğum oldu nisanda falan geçti yaza doğru dışarıya falan çıkmaya başlayınca evde idim hep çocuk hasta olmasın diye
Anladım çok teşekkür ederim yani dışarı çıkıp gezmek önemli... bende de sürekli hasta olacağım Bayılacam hissi oluyordu şimdi şimdi geçti çok şükür

Inanın ben de de öle oldu birşey olacak ölecekmişim gibi hissediyordum. Vücudumda sıradışı birşey olsa saatlerce günlerce düşünüp dururdum. Istahim giderdi yemek yiyemezdim. Kalbim çok hızlı atardı stres yapardım. Kalbim aklim yorulurdu. En ufak bi şeyde doktora koşardım. Doktor önemli birşey değil desede bu beni tatmin etmezdi iki doktora gittiğim olurdu çok bunalımlar yaşadım. Halbuki yaşanacak birşey varsa cekecegimiz birsey varsa ne kadar kaygilansak da bos Allaha tevekkul ediyorum kendimi ona emanet ediyorum. Inanın bu şeytanın vesvesesi buna knmamamiz lazım ondan habersiz zerreler bile hareket edemez. Herşey boş bu dünyada gelip geçici Herşey elimizden bi gün gidecek Allah herşeyin hayırlısını versin insaallah. Sadece dua edip ona yönelelim başka bu durumdan kurtulmak zor... En zayif noktamızdan şeytan girip bizi kandirip vesvese veriyo hayatımızi zindana çeviriyo bunu yapmasına izin vermeyelim insallah

---
Zaten yardım almak istiyorum daha doğrusu bir psikologa gittim ama bana elle tutulur hiçbir şey demedi.Geçecek , geçecek diyor ama bana bir yol göstermesini veya ne biliyim başka birşey bekliyordum.Tabi yardım alıp memnun kalanların doktorları ne gibi bir destek veriyor onu da bilmiyorum, o yüzden doktor tavsiyesi istedim burdaki arkadaştan.BEbeğimle mümkün olduğunca dışarı atıyorum kendimi ama onla olduğum için yüzüne baktıkça aynı düşünceler sarıp duruyor ,pek fayda göremedim.
Aynisi ya aynisi yuzune bakınca kesinlikle duygularimiz yasadigimiz hissiyatlar ayni

Back
X