Depresyon mu?

Irmik_tatlisii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2018
9
2
1
39
Slm arkadaşlar,

Bu aralar kendimi okadar cıkmazda hissediyorum ki, lütfen desteğinizi yorumlarımızı esirgemeyin, şu an okadar ihtiyacım varki desteğinize, tavsiyenize.
Son iki aydır mutlu olamiyorum hic bi şekilde, canım kızım, meleğim için çok caba sarfediyorum daha minnacık ama zorlaniyorum, kendimi yetersiz hissediyorum.
Evin işlerini yaparken mutlu olan ben, şimdi elimi kolumu kaldırasım yok.
Kahkaha atamaz oldum, her an ağlamaya meyilli bi insan oldum, neden böyle oldum neden? Ben iyi olmak istiyorum, beni bu duruma getiren ne? Gecmişte takmadığımı zannetiğim şeyler, şimdi mi çıkıyor açısı?
Bugün doktorum antidepresan verdi, depresyondaymışım, kullanmak taraftarı değilim, belki kabullenemedim bilmiyorum, nasıl gecicek hiç bilmiyorum, gecer mi?
Hapı kullanmalımıyım? Bağımlılık yaparmi?
Yardımm..

Geçmiş olsun canım
Her dönem insan da değişiyor
Doktoruna güven derim
Emziriyor musun
Doktora söyledin inşallah

Öncelikle gecmis olsun. Kendini caresiz hissetme, cok kisi benzer duygulari yasiyor...yani yalniz degilsin ;-)
Kizin kac yasinda? Lohusalik Depresyonu olabilir mi? Ama doktora gitmissin zaten.
Bence ilaci dene ama 3-4 hafta etkisini göstermek icin gecebilir ve yan etkileri olabilir...sonra geciyor genelde.
Esin yada ailen sana destek mi?

Geçmiş olsun. İlacınızı sabırlı ve düzenli bir şekilde kullanın. Doktor kontrolünde kullandığınız ve bıraktığınız sürece hiçbir sorun olmaz. Bağımlılık yapar gibi bi durum söz konusu değil yani. Bunlar tamamen önyargı. Günlük rutininizi yerine getiremeyecek kadar sizi hareketsiz bırakmış depresyonunuz. Bu tip durumlarda ilaçlar gerçekten çoğu kişide faydalıdır. İlaç etkisini gösterdikçe bir şeyler yapma isteğiniz artacaktır.

Sadece ilaç kullanmakla yetinmeyin. İmkanınız varsa terapiyle de destekleyin. Sizi bu noktaya getiren sürecin çözümlenmesi daha kalıcı bir tedavi sağlayacaktır.

Tşk ederim cnm.
Kızım 2 yaşında, çok şükür ailem destek oluyor, üzülüyorlar, şuan annem bende kalıyor o derece iyi değilim peki hapı bıraktıktan sonra düzelmiş olurmuyum yoksa tekrarlar mı bu hislerim?

Sen en iyisi kafana takilan bu tür sorulari not et ve tek, tek doktoruna sor. Bir piskologa gitsen belki daha iyi olur, konusmaya ihtiyacin varsa, yada cözemedigin problemler.
Zaten ilaclari kendi kafana göre kullanma, dedigim gibi 3-4 hafta yan etkisi olabilir ama bu normal, cok agirolursa doktora danis ve ona göre hareket et. Birdende birakilmaz o ilaclar.
Bak ne güzel annende varmis yaninda, daha kolay atlatirsin. Kendine iyi gelen seyleri yap, icinden gelmesede zorla yap.
Acil sifa diliyorum.

Çok tşk ederim, bı yanım kullanma kendi kendine atlatırsın diyor ama bi yandanda dediğiniz gibi günlük işlerime yapamaz hale geldim, annem şuan yanımda kalıyor yardımcı oluyor sağolsun, pekı hapı bıraktıktan sonra düzelmiş olurmuyum yoksa başa mı dönerim açaba?

Kızım 2 yaşında, neden karşısınız biraz açıklayabilirmisiniz?
Desavantajı mı var? Eşimde istemiyor ama neden? Nasil düzelirim ben peki?

simdi gittigin doktora bagli. genel doktor banada vermisti ama kullanmadim. direk piskologa gittim iki sene tedavi gördüm. piskolog da dedi kullanma o haplar ana sorunu cözmez diye. kardesim kullandi okadar yapma etme dedim yarim sene kullandi hala sorun yasiyor. kardesimde kilo kaybi yapti biraktidan sonra, istahi hic yok sürekli yorgun. sürekli birseyi on kere tekrar eder oldu daha 22 yasinda ya. hapdan önce böyle degildi. cok üzülüyorum onu böyle görünce.

hayatina ritm sokmaya calis. her bos vaktini kizinla disarda gecir insanin ruhu dinleniyor. orman zaten cok positiv enerji veriyor insana. uyku saatin belli olsun. kizin uyudukdan sonra ev daginik olsa bile günde bir saat kendine odaklan. ben ya kitab okurum, köpegimi doya doya severim. tirnaklarimi ojelerim, yarin ne giysem diye düsünürüm. sadece ben derim. kizinla ev isini eglenerek yap. misal cok mu halsizsin cik disari yarim saat eve geldigimde ben kendimi hayat dolu hissederim baslarim temizlige... bittikden sonra istedigin kadar temizlikden nefret et ama kendinle gurur duy bak nasilda temizledim diye. kendine güzel cumleler sec onu tekrarla hep. kendine odaklandigin an hep kendinle alakali basta inanmasan bile positiv cümle kur. aynaya bak kendinde güzel buldugun seylere odaklan.

seni tanimiyorum ama senin hakkinda bir sürü positiv sey biliyorum :).

sen mükemmelsin sen annesin! her ne kadae yorsada kizin icin herseyi yapiyorsun!
sen akillisin, yorgun oldugun halde amann sonra giderim demek yerine bütün gücünü topladin doktora gittin!
ama sen doktordan kendini daha iyi tanirsin ve b yüzden hap kullanmadan aklinin gücüne inanarak bu dönemi atlatirsin.
sen kendini insanlari sevip sayarsin dünyaya aciksin burdan gelip tanimadigin insanlardan fikir alicak kadar cesaretlisin.

kalk yarin erkenden (ben altida kalkiyorum). ac radyoyu. kizinla bi güzel kahvalti yap esini yolla ise. evinde dolas sükret kizim esim evim var hepimiz saglikliyiz. al kizini cik parka. eve gel islerini hallet yorul kizinla ögle uykusuna yat yemegini yap cay keyfi yap. sonra seslice de hayat sen ne güzelsin yasamaya yorulmaya degersin.

uzun oldu. sorry motivasyon kitablari da öneririm

sana inaniyorum!

Asıl sorun ne o onemlı. Vardır bu depresyonun temelinde bı sebep, bı olay.. Onun çözümlenmesi lazım. İlaç geçici çözüm. Bi de 2yas zor bi donem hanı sendromları, ınadı, benim çağı filan kızın da zor bı bebısse o da yıpratmıstır iyice. Bebek annenın psikolojisini çok etkiliyor cunkı. Kendimden biliyorum.

Ay canım ne güzel yazmışsın öyle, bi anlıkta olsa yüzümde tebessüm oluştu tşk ederim, kardeşin için çok üzüldüm, 22 yaşında ya daha, inş bi an önce toparlanır, bende aynı şekilde, Allah zor durumda olan herkeze yardım etsin inş Kızım aşırı hareketli, uyumayı sevmeyen uyumakta hala zorlanan, yemek yedirirken bile benim pilim bitiyor, bebekliği de çok zordu reflux den dolayı çok ağlardı, belkide bunlardan dolayı çok yıprandım bilemiyorum, ama ben anneyim ya yorulmamam lazım enerji dolu olmam lazım dimi? Yok iflas ettim işte..

Evett tam olarak öyle aslında, itiraf edemiyorum kabul etmek istemiyorum kızımın benı yorduğuna çünki ben istedim anne olmayı, şikayet etmeye hakkın yok diyorum, bide bakmışım toparlanamayacak hale gelmişim.. Senin çocuğun kaç yaşında cnm? Zamanla mı düzeldi?

Bende depresyondayım zor zamanlardan geçiyorum. Sinirlerim yıprandı herşeyde isteksizim hal yok. Ne psilolog ne hap.. elimden geldiğince uzak durmaya çalışıyorum kendimi meşgul ediyorum. Çizim, alışveriş, spor, gezi, hava almak, müzik dinlemek kendimle ilgilenmek böyle olunca kendime geliyorum.

Psikolojisi bozuk, depresyonda olan ruhsal bozukluklar yaşayan çok insan var bu dünyada. Kimileri intihar eşiğine gelip intihar ediyor, kimileri kafayı yiyor kişilik ayarları bozuluyor. Allah sabırlar versin çok zor bir durum ve acı. Hapların etkisini görenler var göremeyenler var. Fakat ilaçlar kolay değil önemli ilaçlar sonuçta yan etkilerini düşünmek gerek.

Diyeceğim o ki, elinizden geldiğince kendinizi meşgul edin. Ruhunuzu dinlendirin annenizle vakit geçirin çocuğunuzla oynayın sinemaya gidin oyalandıkça herşey düzene girer umarım.
Çok geçmiş olsun.

Yorumlariniz bana bile enerji verdi.Biraz sukur , biraz da farkindaligi arttirmak, bazi seyleri daha kolay yoluna koyuyor aslinda.

Hap kullanma olayı içinize sinmediyse başka bir doktora gidin, mesela bir psikologa gidip terapi alın. Çocuğunuzu 1-2 saat birine bırakma imkaniniz varsa spor salonu veya bir kursa yazilin, eminim sosyalleşmek iyi gelir. Az daha sabredebilirseniz çocuğunuz 3 yaşına gelince yarim gün krese verirsiniz emin olun sizi cok rahatlatir. Ayrica anne olmak elbetteki cok zor bir durum bunda utanilacak bir şey yok. Heleki zor bi çocuksa annelik gercekten cok zor.

Bende 2-3 yil önce sevgilimle durumlar ne olacak diye diye anksiyete oluştu . Geceleri uyuyamaz oldum ne yeme ne içme tamamen kesildim. Sürekli kafam meşguldü ama neyle bende bilmiyorum ama canim acayip sıkındi resmen onu fiziksel hissediyordum. Süper zeka ben gittim nette aratim , sonuç: depresyon okudukça okudum sonra mevzu depresyondakiler intihar edeler falana gitti. Bende acaba intihar edermiyim korkusu başladı resmen. Çok dua ettim. Ise basladim. Doktorum anksiyite dedi mesgul et kendini dedi. Geceleri uyumam İçin hap Verdi kiss sure kullandim, sonra bıraktım kendime geldim çok şükür :) yani kisaca cok kafaya takma . Dışarı çık gez toz bol bol dua et . Duş al güzel yemekler ye . Kızınla dışarı çık. Hepsi geçecek.

Bide, kışın havalar insaları çok kotu etkiler hava erken kararıyor. Kar ,soguk, yeme içme pahalı. Bunların yana sıra D vitamin ve B12 eksikliği de böyle etkiler yaratır. Benim hep B12 eksiktir . Kan yetmezliği var , demirim dusuk. Bunları bir kontrol ettir. Bide bol bol dua :) cok ferahlarsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…