Depresyon ve yeni iş

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.633
287
123
Arkadaslar depresyon hastasıyımben yeni bi ise basladım hastanede vezne gorevlısı ama işi ogrenemıyorum sistem cok karısık ve o kadar canım sıkılıyor ki suan sadece oturuyorum ve izliyorum vakit gecmek bılmıyo ayrılmak istiyorum ama tekrar ıs bulamam ama ısı de ogrenemıyorum dikkat dagınıklıgı odaklanamama sorunu var ve uzun sure bir yerde sabit oturamıyorum ben hareketli bir is degil cunkı cok kararsızım ayrılma konusunda

Depresyon üzerine tedavi görüyor musunuz? Herhangi bir teşhis aldınız mı yoksa kendi kendinize mi kondurdunuz bunu?
Tedavi oluyorsanız, bu sürecin geçici bir süreç olduğunu, depresyon sebebiyle pes etmeye, kaçmaya daha meyilli hale geldiğinizi ama üzerine gittikçe bunun üstesinden geleceğinizi kendinize sık sık hatırlatın.

Sistemi bir anda öğrenemezsiniz zaten, yeni iş diyorsunuz; öğrenmek için kendinize zaman tanımalısınız, hemen "öğrenemiyorum" der, kendinizi yıldırırsanız olmaz. Parça parça öğrenmeye çalışın. Mesela bir gün kullandığınız programın bir parçasını öğrenin-üzerine not alın, birkaç gün sonra bir başka bilgiyi öğrenin, deneyin. Yazarak not tutun, bu zihninize daha iyi gelecektir. Bir anda bütünen yapamıyorsanız da küçülte küçülte yapın, öğrenin.

İş hayatı, depresyonunuza iyi de gelecektir. Evde oturmaya kalsanız, kendinizi daha salarsınız bu ruh haliyle. Pes etmek yok.

Arkadaslar depresyon hastasıyımben yeni bi ise basladım hastanede vezne gorevlısı ama işi ogrenemıyorum sistem cok karısık ve o kadar canım sıkılıyor ki suan sadece oturuyorum ve izliyorum vakit gecmek bılmıyo ayrılmak istiyorum ama tekrar ıs bulamam ama ısı de ogrenemıyorum dikkat dagınıklıgı odaklanamama sorunu var ve uzun sure bir yerde sabit oturamıyorum ben hareketli bir is degil cunkı cok kararsızım ayrılma konusunda
Bir programı tam anlamiyla ogrenmem 10 gününu alir surekli not al bakıp bakip yaparsin bi sure sonra el alışkanlığı oluyor herkesin öğrenme kapasitesi bir degil ama not alarak ilerle.sonra dön bak kimse yokkense pratik yap kagitlarina bakarak islem yapmana gerek yok sayfalari ezberleyip tik tik ilerlesen bile goz asinaligi olur

Depresyon hafızayı ve öğrenmeyi ciddi etkiliyor bir de üstüne dehb varsa bir sistemi öğrenmek gerçekten çok zor olabilir sizi çok iyi anlıyorum. Bu tanıları siz kendi kendinize koymadıysanız doktorunuzla konuşun. Çünkü dehb sadece odaklanamamak, yerinde oturamamaktan çok daha fazlası ve sizin hem ilaca hem de beyninizi anlamak ve ona uygun çözümler üretmek için bazı taktikler, araç gereçler öğrenmeye ihtiyacınız var. Bütün günü bitmesini bekleyerek geçirmek yerine karışık bir sistemi yavaş yavaş öğrenmenin yollarını deneyin bence. Yoksa öğrenemiyorum yapamıyorum ben şöyleyim böyleyim diye depresyonu iyice tetikleyeceksiniz.

Depresyon teşhisiniz doktor tarafından konup da terapi ve/veya ilaç tedavisine başladınız mı? Eğer böyleyse zaten ilk bir kaç ay zor geçer ancak sonra oldukça rahatlarsınız. Doktora gitmeden kendi kendinize böyle olduğunuzu düşünüyorsanız, hazır hastanede çalışıyorken kendinize de randevu oluşturuverin. Ayrıca daha 10 gün olmuş başlayalı, hemen öğreneceksiniz diye bir şey yok, çok yeni. Bir aya çözersiniz sistemi. Kimse yaptığı işi çok sevmiyor ama yaşayabilmek için bazen sevmediğimiz işlerde çalışmak zorunda kalabiliyoruz. Ömürlük orada duracaksınız diye bir şey yok, eğitim durumunuza göre sevdiğiniz işlere yönelirsiniz ileride.

Depresyon teşhisinin doktorunuz tarafından konulduğunu varsayıyorum. Yapabileceğinize inanmışlar ki size o işi vermişler. Başta elbet acemilik olur. Ama birkaç aya tecrübe kazanırsınız diye tahmin ediyorum.

Başka bir iş tercih etme şansınız yoksa elinizdeki ise iyi kötü demeden dört elle sarılin bence. Bu devirde ise girmek de çok zor. Kıymetini bilin. Umarım pratik kazandıkça işinizi seversiniz. Tedavinizi de aksatmayin.

Back
X