- 19 Haziran 2013
- 4.799
- 8.768
- 358
- Konu Sahibi aksamustugelen
-
Evlilik ve çocuk sahibi olmak cok guzel bir sey. Önemli olan iletişimi sağlıklı yürütmek.Bende evlilik arifesinde sayılırım. Böyle şeyler okuyunca bir daha gözden geçirip acaba evlilik saçma mı acaba vazmı geçsem falan diye düşünüyorum ve korkuyorum.
Evlilik ve çocuk sahibi olmak cok guzel bir sey. Önemli olan iletişimi sağlıklı yürütmek.
Dediginuz gibi bir cok insanda var bu sorun. Ben de super iletisim kuran biri değilim. Ses etmem bir sorun olunca, surat asarım, biriktiririm ve patlarım olmayacak yerde. Ya da felaket senaryolari yazarim. Yanlış yaptığımı farkedince düzeltmeye çalışıyorum.Sağlıklı nasıl yürütülebilir ki:)
% 85 iletişimsizlik evlilikler içerisinde.
Yada ben hep öylelerine denk geldim:)
nım nımm nım :) atarsın bir Zeki Müren plağı :) kurarsın sofranı mezelerini hazırlarsın :) açarsın bir ufak ayran :) nım nım nım :) herkesin özlemleri farklı işte :)allah askına içmenin nesi özlenir sigara içmenin ve kahvenin çokk enteresan özlemlerinz var
endişe etmenize sebep olmak istemezdimBende evlilik arifesinde sayılırım. Böyle şeyler okuyunca bir daha gözden geçirip acaba evlilik saçma mı acaba vazmı geçsem falan diye düşünüyorum ve korkuyorum.
rica ederim.. umarım hepimiz her şeyi yoluna sokarız :) çıkmazda hissediyorum bazen.. ama bir yol buluyorum işte.. patika da olsa yol yoldur..Hepimiz yaşadik yaşamaya da devam ediyoruz butun bunlari.Onemli olan farkinda olmak.Farkinda olan bi sekilde bulur yolunu.Düzelecek merak etmeBi kaç şeyde resmen kendimi gördüm bu arada.Keşkelerin beni de aydinlatmis oldu bu sayede.Tesekkur ederim.
Doğum sonrasi depresyonu yasayanlarin paylasim konusu mu olustursak acaba :)rica ederim.. umarım hepimiz her şeyi yoluna sokarız :) çıkmazda hissediyorum bazen.. ama bir yol buluyorum işte.. patika da olsa yol yoldur..
İnsan geçmişini özlemek iyi bende özlüyorum fakat geriye donemeyiz o geçmişte kaldı geleceğe bakıyorum artık. Kızım var en önemlisi o:)güzel olan her şeye dönüp baktığımda hüsranla karşılaşıyorum.. aynaya bakınca iğrenç bir şey görüyorum.. eski halimi, belki de evlenmeden önceki zamanlarımı özlüyorum çünkü her şeyi o zaman değiştirebilirdim. şuan değiştiremem.. hayatımı aşk üzerine kurmaktansa mantık üzerine kursaydım bunlar olmayacaktı belki de..
hamilelik depresyonu, lohusa depresyonu, ergenlik depresyonu, hayat depresyonuDoğum sonrasi depresyonu yasayanlarin paylasim konusu mu olustursak acaba :)
ben kızıma da üzülüyorum ya düşündükçe.. bula bula beni bulmuş yavrum :) umarım ona ihtiyacı olan her şeyi verebilirim..İnsan geçmişini özlemek iyi bende özlüyorum fakat geriye donemeyiz o geçmişte kaldı geleceğe bakıyorum artık. Kızım var en önemlisi o:)
+98987987797987nım nımm nım :) atarsın bir Zeki Müren plağı :) kurarsın sofranı mezelerini hazırlarsın :) açarsın bir ufak ayran :) nım nım nım :) herkesin özlemleri farklı işte :)
Herkesin keskeleri var ama artık geriye bakıp üzülme canım hayatın tadına bak derim ömür kısa neden geçmişi düşünüp canını sıkıyor Sun ki bir gün yaşlandığında bunlara bile keşke bu halim olsa dersin geçmişten ders çıkar ama geçmişi yasa demezler biz kadınlar güçlüyüz bu artık hisset boşver keşke leri düşünsene bı çok yaslanacagiz ah eskiden ne harika su icerdik diyeceksin belki de ne güzel yürüdüm diyeceksin boşver salla gitsin kendine de üzme derim eşine gelince inşallah mutlu olursun onunlaMerhabalar,
Hayatımdaki her şeyden şikayet ettim yıllarca. Şimdi ise hayatımı ne kadar boş yaşadığımı farkediyorum. Şöyle:
İyi ve disiplinli bir öğrenci oldum. İyi bir lise için uğraştım, kazandım. İyi bir üniversite için iyi bir meslek için uğraştım, kazandım. İyi bir işim oldu, iyi paralar kazandım. İyi bir eşim oldu. Çok mutlu olduğum zamanlar oldu.
Çok yoğun bir sektörde olduğum için haftasonu dahil çalışmam gerekiyordu. Bu yüzden sürekli şikayet ediyordum. Yıllarca okul yüzünden şikayet ettim, günde 5-6 saat yol gidip geliyordum. Sürekli birilerine aşık olup kendime dert edinirdim. Sonunda evlendim, sonra eşimi kendime dert edindim, onun mesleği benim mesleğim yüzünden görüşmüyorduk nerdeyse.. Çoğu zaman sabah o gelirdi, ben evden çıkardım.. Ben geldiğimde o çıkardı.. Polis olduğu için geceye gittiklerinde böyle oluyordu.. Haftasonu da sürekli çalıştığımız için görüşemiyorduk ve yine şikayet ediyordum.. Şimdi ne mi değişti?
Keşke diyorum daha mutlu yaşasaymışım. Keşke daha güzel şeyler biriktirseymişim. O okulu 4-5 yıl sonra bitirseymişim de gezseymişim. 4-5 yıl geç evlenseymişim mesela.. 1.5 aylık bebeğim var.. Onu tabii ki çok seviyorum ama keşke daha çok kıymetini bilseymişim her şeyin.. Kafama esip gezdiğim, kahve sigara keyfi yaptığım, sarhoş olabildiğim hayatımı özlüyorum. Keşke daha çok tadını çıkartsaymışım her şeyin. Çünkü evde durduğum zaman arttıkça eşimle problemler de artıyor. Yani aslında az görüştükçe iyi anlaşıyormuşuzHer şey çok taze kalıyormuş biz farkında olmadan.. Oysa şikayet ettiğim her şey benim için ne kadar keyifliymiş.. Gecelerce uykusuz kalışlarım, projeler, deli gibi içilen kahveler, sigaralar.. Özledim ya.. Dert ettiğim her şeyi çok özlüyorum. Anksiyete yapıyor ilaçlar kullanıyordun, kronik kurdeşen vardı yine psikolojikti falan.. Oysa ne kadar saçmaymış. Her şey ne kadar boşmuş.
Sahip olduğum tek güzel ünvan Annelik.. Allaha şükür.. ama.. yine de.. çok yoruldum.. bağıra bağıra ağlamak istiyorum.. eski hayatımı, eski kilomu, eski kıyafetlerimi, eski saçlarımı.. her şeyi yahu.. her şeyi geri istiyorum.. ama o zaman da kızım olmazdı.. hayatta her şeyin bedeli var..
hayatımda yaşadığım her şeyde büyük Keşke'lerim var.. hiç olmadığını sanırdım..
konuşabileceğim kimsem yok.. eşimle de mutlu değilim.. bu yüzden yazdım işte..
Bende aynenGeçen senelere özlem var,ve bunun sürmesini istemiyorum çünkü anı yaşıyamıyorum artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?