Depresyon!

cobanyildizi_esra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2010
262
2
96
Tokat
Kızlar merhaba. bende 2 aydır falan bi değişim var. huzursuzluk mutsuzluk karamsarlık alınganlık duygusallık sürekli ağlıyorum takıntılı ve saplantılı biri oldum. havanın kararmasını istemiyorum daha önce yapmaktan zevk aldıgım seyleri şimdi yaparken hiçbi şey hissetmiyorum. normalde cok eğlenceli neşeli bir insanımdır bendeki değişimin herkes farkında. doktora gitmeye karar verdim neyse gittim şikayetlerimi aynen böyle anlattım depresyon tanısı koydu ve cipralex diye bir ilaç verdi. fakat şöylede bi şey var benim bu yıl okulum bitti üniv. kazanamadım 1 ay sonra atamalarım var onun stresi içerisindeyim sevgilm cok uzaklarda bende evde tek basıma öyle yapacak bi şey bulamadan oturuyorum. herkes diyoki bence bu yüzden böylesin gecer kullanma ilaç filan sonradan bırakırken zor oluyo daha beter oluyosun sabret falan diyolar ama cok kararsızım. siz ne düşünüyosunuz?

cipralex hafif bir ilaç biliyorum bence kullan..Başkaları ne derse desin,boş ver.Sebep ne olursa olsun bu ruh hali iyi değil canım.. Doktor teşhisi koymuş,İlacını kullan kendini bilinçli olarak toparlamaya da çalış..

Geçmiş olsun..Allah yardımcın olsun..

cipralex hafif bir ilaç biliyorum bence kullan..Başkaları ne derse desin,boş ver.Sebep ne olursa olsun bu ruh hali iyi değil canım.. Doktor teşhisi koymuş,İlacını kullan kendini bilinçli olarak toparlamaya da çalış..

Geçmiş olsun..Allah yardımcın olsun..

Evet bende senin gibi düşünüyorum tesekkür ederimmm

Kızlar merhaba. bende 2 aydır falan bi değişim var. huzursuzluk mutsuzluk karamsarlık alınganlık duygusallık sürekli ağlıyorum takıntılı ve saplantılı biri oldum. havanın kararmasını istemiyorum daha önce yapmaktan zevk aldıgım seyleri şimdi yaparken hiçbi şey hissetmiyorum. normalde cok eğlenceli neşeli bir insanımdır bendeki değişimin herkes farkında. doktora gitmeye karar verdim neyse gittim şikayetlerimi aynen böyle anlattım depresyon tanısı koydu ve cipralex diye bir ilaç verdi. fakat şöylede bi şey var benim bu yıl okulum bitti üniv. kazanamadım 1 ay sonra atamalarım var onun stresi içerisindeyim sevgilm cok uzaklarda bende evde tek basıma öyle yapacak bi şey bulamadan oturuyorum. herkes diyoki bence bu yüzden böylesin gecer kullanma ilaç filan sonradan bırakırken zor oluyo daha beter oluyosun sabret falan diyolar ama cok kararsızım. siz ne düşünüyosunuz?

:)) bir takım olumsuzlukların, iklim değişikliklerinin sebebiyle oluşmuş bu ruh haline cipralex ideal bir ilaç.
hafif ve çok yan etkisi yoktur.
acilen kafanı dağıtacak meşgale edin ve bol bol sinemaya git

cipralex i ben de kullanıyorum ders çalışırken stresime iyi geldi...bırakırken sorun olmuyor.....ilk bir hafta mide bılantısı ve halsizlik yapabilir

Doktorun ilaç verdiyse kullan düzenli olarak. Ama sonra kafana göre bırakma. Ben bir süre önce Lustral'i kafama göre bıraktım, kötü yan etkilerini ancak atlatıyorum bu hareketimin. :20:

Canım gerçekten kendini çok kötü hissetmiyorsan kullanma bence, benim önerim manevi olarak kendini güçlendirmeye çalış kesinlikle daha huzurlu hissedeceksin. Hayatında kötü bir olay yok, hayatta dönem dönem herkesin başına gelebiliyor kafana çok takma eminim atlatacaksın :)

Canım gerçekten kendini çok kötü hissetmiyorsan kullanma bence, benim önerim manevi olarak kendini güçlendirmeye çalış kesinlikle daha huzurlu hissedeceksin. Hayatında kötü bir olay yok, hayatta dönem dönem herkesin başına gelebiliyor kafana çok takma eminim atlatacaksın :)

aslında haklısın cogu arkadasım senin gibi diyor ama..

bendede oluyor ara ara gelir gider çoğu kişidede olur. şuanki durumunu çok takma geçicidir.
strese iyi gelen bitki çayları var bence bitki çayları iç iyi gelir melisa çayı gibi.:68: aktara sorabilrsn yada netten araştır. ruh haline iyi gelen besinler vardır. bunun dışında temiz hava al,yürüyüşe çık . mesela komedi filmleri izle yada akıcı kitap oku. şuan depresyondayım deyip iyice kendine bu durumu kabullendrme.:34:

Ben de bu şikayetlerden ruh halimden gitmiştim doktora bana da antidepresan verdi doktor. Ama kullanmaya cesaret edemedim. Ve çevremdeki herkes bütün doktorlar artık her şeye antidepresan veriyo. Baş ağrısına gittim antidepresan verdi vs vs gibi sözler duydum ben de bağımlılık yapar diye kullanmak istemedim.
Aynı şekilde halam da kullanıyor antidepresan ve doktor kontrolünde dozunu azaltırken kendimi camdan pencereden atacak gibiydim dedi.
Bence öncelikle kendini meşgul edebilecek şeyler bul. Olmazsa yine aynı şeyi hissediyorsan başla derim. Mevsimin ve havaların da etkisi vardır.
Sonra kendi kendine düzeldi bu durumum. Ben de liseyi yeni bitirdim ve istediğim bölümü kazanamadım şimdi 7/24 evdeyim. Sevdiceğim de başka bi şehirde ve yalnızken çok kötü oluyorum tekrar eski halime gelmeme ramak kaldı:50: kendimi kitaplara verdim şimdi kafamı dağıtıyorum kitap kahve keyfi yapıyorum iyi geliyo.:34::68:
Onun dışında kendime bakım yapıyorum saçlarıma vs :23::21:
Dün de puzzle aldım çook bunalırsam onunla ilgilenicem
Bi ara da örgü ördüm :6: :1:
Yaparken eğlenebileceğin şeyler bulmalısın kendine yoksa vakit geçmiyo canım ben de aynı durumdaydım bikaç güne kadar.

ben stres yapacağın birşeyde göremedim aslında insanlar ne dertlerle uğraşıyor bence onlara bak haline şükür et her olumsuzluğa depresyone girdim diye bakma .o ilaçlarıda kullanma bence depresyon ilaçları insanı daha kötü yapıyor gerekde yok zaten bence canın sıkılmış biraz hepsi bu hayatta her zaman güçlü durmak zorundasın .millet evladını yitiriyor yine ayakta kalıyor .kendine uğraşlar bul sinemaya git alışverişe çık olmadı kalk sabahları spor yap yani .kendini oyalayıcı şeyler bul .bende evlenmden önce böle bir moralsizlik hissetmiştim .kendi kendine atlattım çok şükür insan her zaman güçlü olmalı .

günaydın arkadaşım cipralexi 3 ay bende kullandım banada diyen oldu çevremde kullanma bagımlılık yapar bırakmazsın dediler bir sürü olumsuz yorum fakat ben tam 3 ay kullandım 4.ay doktorum gerek görmedi artık kardeşimde 6 ay kullandı onunki farklı bir ilaçtı oda doktor eşliginde kullandı çevrendeki insanların ne söyledigini boş ver canım doktor ilacı ne zaman keserse o zaman bırakırsın

Aslında ben bu tür ilaçların bağımlılık yaptıgını düşünmüyorum zaten doktorlarda gerek duymasa vermez ben kullanalı yaklaşık olarak 5-6 yıl oldu bagımlılık yapsaydı ozaman yapardı kardeşimin çok agır sorunları vardı oda tam 6 ay kullandı her ilacı bitmesinde kontrole gidiyordu ve doktor zamanı geldiginde bıraktırdı ve şuan bırakalı tam 1 sene oldu bir bagımlılık yapmadı ayrıca kardeşimin kullandıgı ilaçlar agır ilaçtı biraz 2 kutu hap kullanıyordu isimleri şimdi aklımda degil ama mutlaka doktor eşliginde kullanılmalı ve yine doktor kontrolünde bırakılmalı

Back
X