Dönem dönem olabilir, biraz izin alsan kızınla vakit gecirseneLmayRa bugün dokunsalar ağlayacağım niye beni ağlatıyorsun
Hayallerim çok ama ben kendimde o gücü hiç hissetmiyorum
Sizin durumunuz biraz daha zor ben kendi odasına bile yatırmaya dayanamıyorum, aramızda yatırıyoruz eşimle. Benim bağımlılık konusunda sorunum da olabilir. Annem bizim evimizde bakıyor,aynı binadayız. Anneannesi babannesi uzak olan ya da bakıcısı olanlar için daha zordur eminim.bende çalışan bir anneyim.4 yaşında bir oglum var.ve 2 buçuk yasında bıraktım.annem bakıyor.çok sorun yaşadığım söylenemez ama tabi bahsettiğiniz o suçluluk duygusunu hala yaşıyorum.kendi kendimi motive ediyorum çünkü başka çarem yok.oğluma güzel bir gelecek hazırlamak için çalışmak zorundayım.kendi annem bakıyor ve hafta içi annemlerde kalıyor(her gün git gel rahatsız olmasın diye annemlerle 1 vesait aramız) o çok mutlu bu konuda içim çok rahat.hatta bazen evdeyken gece anneanneyi istiyor o kadar alışık.her şey iyi olmasına ragmen gelin görün ki,ben iyi değilim. oglum benden daha güçlü.seni çok iyi anlıyorum.her pazar oglumu annemlere bırakıp eve gittigimde oturup ağlıyorum.bu istisnasız her hafta tekrarlanıyor.ama sonuçta herşey çouklarımız için.bunu düşün...sen onun için çalışıyorsun..ve ona iyi bir gelecek hazırlamak için ugraşıyorsun kendini böyle motive et.ben öyle yapıyorum
Bugün kızımın hasta olması, doktora anneannesiyle gitmesi tuzu biberi oldu sanırım. İznim ramazan sonrası, daha var ne yazık ki.Allah yardımcımız olsunDönem dönem olabilir, biraz izin alsan kızınla vakit gecirsen
Sizin durumunuz biraz daha zor ben kendi odasına bile yatırmaya dayanamıyorum, aramızda yatırıyoruz eşimle. Benim bağımlılık konusunda sorunum da olabilir. Annem bizim evimizde bakıyor,aynı binadayız. Anneannesi babannesi uzak olan ya da bakıcısı olanlar için daha zordur eminim.
En cok hastalıkta koyuyo insana. Anlıyorum seni ama eminim sürekli evde olsan eminim bunları hissetmezsin.Bugün kızımın hasta olması, doktora anneannesiyle gitmesi tuzu biberi oldu sanırım. İznim ramazan sonrası, daha var ne yazık ki.Allah yardımcımız olsun
Boğazım düğüm düğüm oldu,insan anne olunca ne kadar güçlü oluyor benden kat kat güçlüsünüz.merhaba ceyz
ben de çalışan anneyim.işin kötüsü benim işim genellikle şehir dışında.yani çocuğumdan çok fazla uzak kalıyorum.benim kızım da 2,5 yaşında.kreşe gidiyor.kreş çıkışı da babaannesine gidiyor. evet çocuğumdan çok uzak kalıyorum ama herşey onun için.düşünsene sen akşamları çocuğunu görebiliyorsun ama ben genellikle göremiyorum. eşime hiçbir anlamda güvenmiyorum.maddi anlamda ne bana ne eve hiçbir katkısı yok.güzel bi geliri var ama malesef sadece kendine. o yüzden kesinlikle çalışmam gerekiyor.
haftasonları kızımla olabildiğince fazla zaman geçiriyorum.birlikte uyuyoruz.
ama sana şunu söyleyeyim.ben bu konuyu hem psikiyatırımla hem kreşteki pedegogla görüştüm.ikisi de hemen hemen aynı şeyleri söylediler.onlara göre kendimi iyi hissetmem lazım çünkü çalışan annelerin çocukları kendine daha özgüvenli oluyormuş. bu tamamen bizim bağlılığımızla ilgili sorunmuş.anneler evlatlarından kopamadıkları için kendini böyle hissedermiş ama aslında çocuklar bunu daha hafif atlatırmış
bu açıdan düşün ve için rahat olsun.
ben şuan şehir dışındayım.öğretmeni bugün kızımın sesini videoya çekip göndermiş.beni çok sevdiğini söylüyor.inan ağlamamak için kendimle savaştım. ama mecburum çalışmaya çünkü eşime güvenmiyorum.kızıma gelecek sağlamak için mecburum.
Kıyamam ya senin daha ufak sanırım. Ev hayatı bana göre de değil hep çalıştım ama anne olduktan sonra her şey değişti. Keşke belli bir yaşa kadar yarım gün çalışılsa.En cok hastalıkta koyuyo insana. Anlıyorum seni ama eminim sürekli evde olsan eminim bunları hissetmezsin.
Bak diyorum ya bana gel evde otur deseler gitmem ama gecen hafta kızımın dişi yüzünden ateşi vardı, doktorunu aradım emzirin sadece simdilik ilaç vermeyin dedi, izin almak icin amirime gittim, geri gelecek misiniz diyo. Lan burası büyük sehir, git gel zaten 2 saat sürer. O zaman yuh dedim gercekten.
canım mecbur olduğumu biliyorum o yüzden de alışmamak gibi bi şansım yokBoğazım düğüm düğüm oldu,insan anne olunca ne kadar güçlü oluyor benden kat kat güçlüsünüz.
İşe döndüğümde 1 buçuk yaşındaydı,aynen dediğiniz gibi kızım daha çabuk atlattı bu zorluğu;sadece ben atlatamadım.
Eşiniz konusuna da üzüldüm, geliri iyiyse ne yapıyor kumar filan mı oynuyor?
öğleden sonra gidebilir miyim fikri gayet iyiymişEvet ben de anneyim. Sadece hastayken düşüyorum bu ikileme. Onun dışında onunla gecirdiğim kaliteli saatler bana yetiyor. Doğumdan sonra 4 ay evdeydim ve yapamadım, mutlu bir anne olamadım. Ama simdi doya doya eğleniyorum, onun annesi olurken benliğimi yitirmiyorum. Yani bugün biri gelip sana iki yıl ücretli izin veriyoruz git cocuğuna bak evde otur dese hayır derim :) Öğleden sonra gidebilir miyim diye sorarım ama
Benim eşimde de savurganlık durumu var,keşke azıcık cimri olsaydı. Kızım okula başlayana kadar işe ara verememe sebebim kendisi.canım mecbur olduğumu biliyorum o yüzden de alışmamak gibi bi şansım yok
eşim umutsuz vaka. çok şükür kumar,alkol,sigara vb alışkanlıkları yok ama malesef sorumluluk sahibi değil.ev geçindirmek nedir bilmiyor.tabi bir de annesine para aktarıyor
kızınız 2,5 yaşında değil mi?Sizin durumunuz biraz daha zor ben kendi odasına bile yatırmaya dayanamıyorum, aramızda yatırıyoruz eşimle. Benim bağımlılık konusunda sorunum da olabilir. Annem bizim evimizde bakıyor,aynı binadayız. Anneannesi babannesi uzak olan ya da bakıcısı olanlar için daha zordur eminim.
Sarılarak, bir beni bir babasını öperek hemen dalıyor uykuya. Daldıktan sonra götürüyorum yatağına ama son bir kaç aydır hiç götürmedim bütün kışı bizimle geçirdi. Zaten sorun bende öyle olmasa konu açmazdım.kızınız 2,5 yaşında değil mi?
nasıl aranızda yatırıyorsunuz,ama bu çok ciddi bir sorun.hem sizin hem de kızınız için.ona iyilik yapmıyorsunuz ki..çalıştığınız için kendi kendinize vicdan yapıp bu şekilde teselli buluyorsunuz ama kızınız için ciddi bir bağımlılık ve özgüven sorunu yaratır bu durum..
o artık bir birey ve bu durumu önce sizin kabul etmeniz lazım.siz bu suçluluktan kurtulursanız ,o da kendini daha rahat hissedecektir.
oğlum 5 yaşında geldi dönem dönem ben de yaşıyorum vicdan durumunu tabi,hatta dün oldu..kreşe gidiyor,dün seçim tatili vardı ama çalışan anneler için okul açıktı..oğlum dün dedi ki,az kişiydik,sadece annesi evde olmayanlar dedi..üzüldüm tabi ki..böyle şeyler olacak..
ben şu şekilde yapıyorum,arasıra okula onu almaya gidiyorumisüpriz yapıyorum,işten 2 saat önce çıkıyorum..ya da öğle tatilinde okula gidip ,çocuklara öğleden sonra için kek falan götüyüroyrum..beni de oğlumu da mutlu ediyor..
o çoktan kabul etti annesinin çalıştığını,sorun bizlerde aslında..
kendi yatağında yanına yatarak uyutmayı deneyin..ben öyle yapıyorum..oğlum da sarılarak mıncık mıncık uyumayı sever..o uyuyuynca kalkıyorum,tabi yorgunlukla uyuyakalmazsam :):)sonra geçiyorum ben de yatağıma:)Sarılarak, bir beni bir babasını öperek hemen dalıyor uykuya. Daldıktan sonra götürüyorum yatağına ama son bir kaç aydır hiç götürmedim bütün kışı bizimle geçirdi. Zaten sorun bende öyle olmasa konu açmazdım.
Küçükken anahtarı boynuma bağlardım ki kaybolmasın. Annem kahvaltı hazırlar yere serer,çayı da termosa koyup işe giderdi.Akşama kadar o sofra yerde kalırdı ya da mutfakta tezgahta. Kardeşimle divan altında ateş mi yakmadık,balkonda mermer üzerinde öğretmencilik mi oynamadık.Çoğunu hatırlamıyorum bile o kadar ufakmışız. Gereğinden fazla sorumluluk oluyor doğru, keşke annem kızıma değil de bize bakabilseydi.Kızıma ben bakabilseydim diyorum. Başka bir zaman iyiki ayakları üzerinde durmuş,bize böyle güzel gelecek sunmuş. Ben de annem gibi güçlü bir anne olacağım diyorum... Ama evlenene kadar insan annesini çalıştığı için suçluyor bu bir gerçek[/QUO
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?