Depresyonda olabilir miyim

emsaleymen

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2017
279
278
18
33
Öncelikle herkese merhaba;

Doğum yapalı tam 40 gün oldu zor bir süreç gecirdim hamileliğim başlı başına zorken erken doğum yapmak zorunda kaldım bebgim 12 gün yoğun bakımda kaldı simdi cok şükür iyi evimizdeyiz ama bu süreç ve evimize geldiğinde yaşadıklarım beni yıprattı sanırım konu eşimin ailesi İlk hamilelik haberimi aldıklarında bebek olmasın istiyoruz oğlum karın ağrısı olarak düşünüyoruz demişlerdei öyle zoruma gittiki aklıma geldikce ağladım simdi düğünüme hiç girmiyim cıkamam ama sunu söyleyeyim hersyi benim ailem ve elinden geldiğince eşim yaptı kaynanama yakın mesafede oturuyorum eşim tek erkek cocuk yakın olalım dedi tamam dedim sezeryan olmamın 2. Günü bebeğim hastanede kaldı ben eve cıktım kayınvalidem yemek istedi cok hastaymış tansşyonu cıkmıs ben yaptım o halde yatmadım bir gün ona götürdük ve lohusalıgım boyunca bir gün dinlenemedim ailem cok uzaktalar annem ve babam var ikiside cok yaslı ve annem babama bakmak zorunda ailen gelsin diyenler olcaktır belki bebegim eve cıkınca görümcem grip olmuş bende bebege yaklastırmadım hem yogun bakımdan yeni cıkmıstı hemfe doktorumuz tembihlemişti ben görümcemi yaklastırmadım diye gelmedi donraları kayınvalidem binbir nazla oğlu arayınca biz mikropluyuz cocuga bulasır demiş çok üzüldüm neyse ki eşim yanımda kaldı aslında ara ara kayınvalidemin doldurmasına gelip bana bagırdıgı oldu eşimin ama hemen gönlümü aldı kac gündür bebegim uyumuyor geceleri sabaha kadar ayaktayım sabah kalk kahvaltı hazırla cocuk uyansın ev işi yemek derken nerdeyse uyuyamıyorum eşim cogu zaman işlerde yardım ediyor ama her gün kayınvalidem gel oğlum beni suraya götür gel beni buraya götür diyip durdu lohusa oldugum dönam boyunca eşimi cagırdı market evinin yanında ona bile dünde bana gelmişler eşim gidip arabayla aldı evlerinden aynı mahalledeyiz ama yürümüyor mutlaka eşimi arıyor bir sürü işim vardı cok sinirlendim hem cocugu salladım hem camasır katladım neyse eve gelince eşim va annesigil eşime süpürgeyide sen tut cok yoruldum dedim sert kayınvalidem ben eşime emir verdim diye oğluna kalk bizi götür dedi eşim cok uzatmadı özür diledim eşimden ama kayınvalidem aksam aramıs eşimi temixlik yaptın mı diyor bana da utanmadan daha 1 ayşık cocugu ver bize götürüüm bizde kalsın sende dinlen dedi bende cocugumu kimseye veremem dedim bana yarıdm etmek istiyorsa ev işimde yemeğimde edebilir sonra versen saşardım diyip telefonu kapattı ağlamaktan helak oldum hersey üst üste geldi dün eşime beni psikologa götürmesini söyledim sacmalama birseyin yok takma annemi dedi ama sanırım iyi değilim kızlar ne yapmalıyım

Senin değil kv nin psikolojisi bozuk onun doktora gitmesi lazim. Hic canini sıkma sende sorun yok sen haklısin. Tavrini bozma, taviz verme.

Bu arada hayirli olsun bebeginiz saglikli omeu olsun insallah.

Senin değil kv nin psikolojisi bozuk onun doktora gitmesi lazim. Hic canini sıkma sende sorun yok sen haklısin. Tavrini bozma, taviz verme.

Bu arada hayirli olsun bebeginiz saglikli omeu olsun insallah.
Cok sağol en büyük gücüm bebegim zaten o olmasa coktan herseyi bitirmiştim eşin ne kadar iyi olursa olsun aile iyi değilse bir yere kadar ama ailesine simdilik sabrediyorum

Kendine fazla yüklenip karşı tarafa fazla taviz veriyorsun.
Sende bir sorun yok, psikolojin normal ve iyi dayanıyorsun bunca şeye bence.

Araya mesafe koyarak uzaklaşmayı dene.
Bu kadar rahat ağzına geleni söyleyememeli kayınvaliden, veya bu kadar rahat sana davranışlarda bulunamamalı.
Mesafe koyman en doğrusu.

Öncelikle siz daha hala lohusasiniz. Lohusa dönemi 40 gün degil 6-8 hafta sürer. Lohusa döneminde bir takim depresyon yasayan anneler kesinlikle piskologa gözükmeli. Ne kdar gecti, iyim denilsede bir türlü o sizi etkilicek, tedavi görmeden. O kayinvali hanimlada muhatap olmayin. Siz mi dogum yaptiniz, o mu? Belli degil. Oda bi doktora gözükse iyi olurda iste .... lütfen takmayin kafaniza. Oturun esinize lohsua dönemin ne oldugunu anlatin. Cok hassas bir dönem. Siz bebeginize odaklanin. Birakin bir kerede yemegi disaridan siparis edin .... birakin camasirlar yinanmamis olsun. Burada esinizin destegi cok önemli cookk.

Bana karsı mesafeli ama her gün oğlunu arıyor eşimde bana sende gelmsen olunca annem söylenemiyor diyor eşimide yalnız bırakmak istemiyorum oda arada kalıyor ne zaman tek gitse eşim beni sikayet ediyormus eşim beni savununcada savunma onu bana diye bagırıp cagırmış ne yapacagımı sasırdım

Haklısınız bende psikolojik destek almak istiyorum bugun tekrar konusuyum eşimle bakalım ne diyecek

Haklısınız bende psikolojik destek almak istiyorum bugun tekrar konusuyum eşimle bakalım ne diyecek
Siz kendinizi iyi hisetmiyorsaniz tabiki gidik doktora. Yanliz piskologa gidin psikiyatriste degil. Hem objektif olarak bir fikir daha alirsiniz :) piskologa gitmek kötü birsey degil. Bu arada hayirli ugurlu olsun saglikcana büyütün

Bu ne bicim bir koca ne bicim bi aile.bi kere sezeryanin ikinci gununde esin sana nasik annesne yemek yapmasni ister direk anne sen ne diosun kadin ameliyatli demesi gerek sana bide yemekmi yaptrdi seni resmen kole gbi kulkaniyolar bunlarin yaninda depresyondan hic cikamazsinki sen.sesini yukselt yapma istediklerini ne mecburiyetin var

Görümcem gripmiş gelemem demiş herkes de oructu kayınvalidemde basına bağlamıs eşarpı bası. Agrıyor kalkamıyorum diye eşimde oruç kayınbabamda bende ben yaparım dedim kızı da gelmeyince üzüldüm haline ama değmed ne varsa kızımda var diyor hala

Bugun kayınvalidem cocugun kırk banyosu için gelecek eşime söyledim konus dedi karsıma alıp konussammı sizce

Susmayacaksınız.
Beraber olduğunuz zamanlarda, kayınvalideniz size laf çarpıyorsa cevabını usturuplu bir şekilde vereceksiniz.
Saygınızı bozmadan "niye bana böyle davranıyorsun ki" diyeceksiniz.
Bunu yapmadığınız taktirde, siz üzülecek siz kendi kendinizi yıpratacaksınız.
Daha sonrasında da evliliğinize yansıyarak eşiniz ile olan ilişkinizi de bu yıpratmaya başlayacak.

Tecrübe ile sabit.
O yüzden susmayın, hazır eşiniz de sizi anlıyor ve size destek iken, saygısız davranmadan, gereken şekilde cevap verin.
Yoksa bu böyle sürer gider, olan size olur.
Eşiniz de hep arada kalır.

Arada bırakmayın eşinizi.
Kendi sorunlarınızı kayınvalideniz ile kendiniz çözün.
Eşinizin müdahalesine bırakmayın.

Yaşadığınız şeyler sizin sinirlerinizi baya yıpratmış belki normal zamanda hıı deyip geçebilirdiniz ama özel zamanlarınızda etrafınızda düşüncesiz insanlar doluymuş şansınıza . Sadece eşinizin anlayacağı şekilde tekrar konuşun belki götürür .

Rabbim bebeğinize sağlıklı uzun bir ömür versin.

Bugun kayınvalidem cocugun kırk banyosu için gelecek eşime söyledim konus dedi karsıma alıp konussammı sizce
Tabii ki konuş ama eşin varken konuş benden tavsiye.
Kayınvalideler pireyi deve yapar, sen birşey söylersin, o üstüne katar eşine aktarır.
O yüzden eşinin de olduğu bir ortamda konuşun.
Eşin de konuya şahit olduğu zaman, ne kayınvaliden abuk şekilde sana davranabilir, ne de demediğin birşeyi dedi diyebilir.

Kayınvalideme dün arayıp temizlik yaptın mı diye sormussun anne eşimi imalı sekilde ben lohusalıgımı bile yasayamadım her seye yetişemiyorum eşime süpürge tut demem kimseyi rahatsız etmemeli desem mi

Kızlar bugun eşim kayınvalidemi aradı anne ne zaman gelirsin cocugun kırkı için banyo yaptırırsın dedi kayınvalidem ben napıcam 40 kere okuyun suya işte felan diyince eşim sinirlendi tamam gelme dedi sonra kayınvalidem gelecegim tamam demiş eşim kapatınca gelmesin gönülsüzce dedim üstüne görümcem aradı kırkı için gelicez ne zaman gelelim diye gerek yok annemin işi varmıs hallederim dedim sonra cıktılar geldiler eşimde cumadan gelmişti herkesin yanında annem için bilet bak annem geliyor dedim eşimde yaşlı kadını sürüklemeseydin dedi bende artık yetişemiyorum annemde dayaanmadaı telefonda geliyim dedi gelsin dedim layınvalidem cocugu yıkadı sonra giderkende seninle konusacaktım bugun aslında ama neyse baska zaman konusalım dedi bende olur konusuruz dedim kknısucagkmız zaman herseyi döküyüm değilmi kızlar saygı cercevesinde

Önce diyeceklerini dinleyin derim. En iyisi yalniz konusmasaniz. Sanki siz degil de onlar lohusa. Ayrica kimsenin kari koca arasina karismaya hakki yok

Bence de yalniz konusmayin esiniz de yaninizda olsun...bu arada anlattiklarinzdn gordugum kadaryla sizin probleminz kendiniz degil kv niz yani lohisa depresyonu daha agir olur, siz sorumluluklarinizn ve yapilanlarin bilincindesinz tabi kotu hissediyorsaniz gidin yinr psikologa ama sizn asil problem kv ve o laf soylediginde siz de susmayin her dedigini yapmayin, ki gordugum kadariyla susmuyorsunuz da bosverin ne hali varsa gorsun, arkadasim yasadi lohusa depresyonunu daha inan cok kotu birsey bebege bakamiyordu hic bir is yapamiyordu yani psikolojik olarak, kendine birsey yapmayi bile dusunuyordu Allah korusun, siz de hasta olan kv onu da kendinzden uzak tutun, birakin.islerinz eksik kalsin evinz pis kalsin ama o sizden uzak olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…